Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 20.05.12 16:01
« Re: Peugeot RCZ
matii: Však jsem si myslel, že tam budeš dneska. Byl jsem kousek od Olympie a měl jsem cukání tam zajet jestli nezmerčím tvojí 308u. To bych si na tebe, frajere, potom počkal... ;-) >:D Jenže jsem spěchal a netušil ani přibližně, kdy tam budeš.
A RCZ je opravdu pěkný, pěkný autíčko. :yes: -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 14.05.12 22:21
janpribik - já spíš myslel srovnání s GTI, ne s Golfem R, který je 4 x 4 a nejel jsem s ním.
Myslím si, že jsem poměrně dost objektivní co se týče naprosto všech značek, takže VW do krve rozhodně nebráním (nebo se o to snažím), jen se nesmí nikdo špatně podívat na Nissan, zde jsem krajně neobjektivní, páč po 240Z, 350Z a samozřejmě GT-R+ částečně 370 Z a Juke-R je u mě vše ostatní obyčejným kompromisem :-)
add. malej Clarkson - to mě pobavilo :yes: -
Thomasino 14.05.12 21:42
« Re: sraz Brno
Nakonec to bylo jen pár aut, někteří z SK nedorazili a spěchali domů z KSA, i někteří moraváci nakonec nedojeli...
Ale pořádně jsem zde nezaznamenal jaký byl ten sraz nad Prahou, neviděl žádný pořádny fotky :-( :-(
Ale nechodím sem zase tak často, možná mi to uniklo... -
Ronault. 14.05.12 19:49
Woody: Vidíš, na to jsem nepomyslel, ani jsem se totiž nekoukal, co za automat k 208 dávají. Já 207 hlavně zepředu na chuť nikdy nepřišel. U 308 mi to ladí více. Ty komentáře o hunbnutí se podle mě týkají hmotnosti, která prý opravdu notně poklesla. Ale jak tak koukám na 208, tak vidím tentýž problém, co jsem měl s 207. Záď pěkná, ale příď nějak přehnaná. Nicméně je jasné, že se opět cílilo na ženskou klientelu.
Zino: Sám jsem na ten malý volant zvědavý. Když měl Peugeot velký volant, tak se nadávalo, když je malý, zase jsou někteří nespokojení >:-[] Důležitý bude konečný posaz, čili jestli najdu tu svou "polohu". -
woody-alien 14.05.12 10:44
Ronault: Problém 308 není ani tak v nastupování (a vzhledově se taky líbí), ale v automatu. Toho robota si můžou strčit za klobouk. Navíc jedině k dieselu. 208 se mi opravdu hrubě nelíbí, ale naživo ji teprve uvidím. Všude teď čtu tendenční komentáře, kterak 208 "pohubla" a na 207 nenechaj nit suchou. A píše to ten samej člověk, co ještě před půlrokem chválil 207 za design. 207 rozhodně není žádná ošklivka. -
Thomasino 13.05.12 23:12
JP - to chápu, nečekal jsem že by jsi přijel do Brna na 7 hod nebo na 8 hod :-) >:D Tak pak jen napiš, jestli se s tebou potkáme až večer tam, nebo jestli mám zkusit zkontaktovat ty co jedou z Prahy (asi 2-3 lidi) ať se zkusí domluvit spolu... Každopádně s tebou teda počítám, ok? -
JanPribik 13.05.12 23:06
mojito, jel jsem v jeden den s Golefm r a roccem r a rozdíly jsou pod mojí rozlišovací schopností... Já chápu tvůj postoj, jsi majitel, já taky do krve bránil bmw s m paketem, co jsem míval, dnes mám na auta už úplně jiný pohled a hledám něco jiného něž drtivá většina lidí vč. nadšených řidičů, můj názor neber jako většinový a ani mu nepřikládej váhu, já jsem takovej malej clarkson, prostě auta vidím hodně černobíle -
JanPribik 13.05.12 22:54
ale jde, bereš to do extrémů, ale třeba Logana velmi dobře chápu, to auto má smysl, smysl naopak nevidím v S63/S65 AMG, smysl vidím v 911S/GT3 ale ne v Turbu a GT2, vidím smysl v Golfu 1,6 a ne v GTI nebo R32, chápu Audi A6 3.0 TDI ale ne 4,2 V8 atd.... chápeš mě? Proč si u rocca připlácet oproti golfu jen za jiný desing? Vím, že v čechách to je u spousty lidí problém, ale podle mě neexistuje univerzální auto, tak je potřeba volit podle jeho hlavní funkce, ale proč proboha všichni chtějí pseudo sportovní kočkopsy? Proč ničit příjmené Audi A6 S-line paketem, proč si kupovat jakýkoli Mercedes AMG atd. Prostě dnes má být všechno aspoň trošku sportovní a to ty auta ničí. Již dlouho jsem nejel ničím, co alespoň uspokojivou kvalitu jízdy. Vždyť už i nový Conti je uskákaný, kam ten svět spěje. Aź nebudu chtít vypadat jako i-diot ve sporťácích a budu si chtít koupit něco pohodlného, tak zbyde snad jen RR a to bude můj konec, protože RR řídí buď řidič nebo b-lbec -
Ronault. 13.05.12 22:33
Jane,
já teda Rocco jakž takž chápu, ale to je asi tím, že to vidím jako jedno z pro mne dostupných nebo spíše představitelně dostupných aut. Ze zadokolek mě napadá jen Hyundai Coupé (či jak se to jmenuje). Samozřejmě, Clio Cup je legenda a má něco do sebe, ale o tom tyhle hot hatche jsou, prostě o tom kompromisu ;-)
Já nepíšu přece o image, ale o cenu vždy jde. Nedokážu si představit, že budeš porovnávat Logana s S-classe a divit se, co je to ta Dacia za šmejd a nepovíš, že jedna S-classe stojí jako 15 loganů :-| To prostě nejde. ;-) -
JanPribik 13.05.12 22:31
jo a ještě já osobně nikdy neporovnávám auta podle ceny, prostě buď se mi líbí a oslovuje mě nebo ne, nehraju si na image, nezajímá mě značka, nemám předsudky... Kdyby mě značka a image zajímala nikdy nevyjedu s gtrkem, jednou jsem tu chybu udělal a vybral auto podle image a od té doby mi můj aston zahálí v garáži :-) -
JanPribik 13.05.12 22:28
rone,
já rocco taky nechápu, příplatek za styl, to není můj styl :-) pokud chci sporťáka v dané cenové hladině, tak pro mě to je Clio Cup, zbytek na mě působí moc kompromisně a zdá se mi, že to hraje spíše na image a to já nerad. ale i tak mi rocco připadá mnohem povedenější a to VW bytostně nemám rád. Já ale stejně nikdy nepřijdu na chuť předokolkám. Působí na mě tak neohrabaně... -
Ronault. 13.05.12 22:23
Švihák: Kabrio RCZ nebude, teda doufám. Ten web, co odkazuješ, to jsou snad samé levné photoshopové fotomontáže
Woody: Tak jediné, v čem může Mondeo ještě zatopit 508 je podvozek, ale GT má vpředu lichoběžníky, takže jsem zvědav, co budeš říkat.
308 - No nevím, nastupování je dost vysoké na hatchback, ale obávám se, že na ten specifický požadavek to nebude stačit.
208 - Jak ošklivé?! Mě se líbí, ale to je asi tím, že na to nazírám logikou "oproti 207 je cokoliv krasavec >:D " Nicméně hodně se mi líbí záď a už jsem ho viděl v bílé a docela mu to seklo. Jsem zvědavý na nějaké levnější verze.
Expert - to jde mimo mně :-)
JanP.-podívej se na cenovku auta, tohle je kupé v cenové hladině Scirocca, nic výše nečekej, hlavně pokud tam dojedeš něčím, co jak víme vlastníš a je za x-násobnou cenu ;-) Ale je pravda, že nějaký 2,0 THP by RCZ seděl taky. -
JanPribik 13.05.12 22:04
Ahoj,
Tak jsme se dnes na roadshow Peugeotu projel v zde vychvalovaném RCZ s 200 kobylama. A musím říct, že za mě zklamání. Zase jedno z aut, která krásně vypadají, vizuálně slibují šimrání kolem páteře a pak nic nic nic. Řídil jsem asi všechny tzv. Hot hatche na trhu, stale z mého pohledu ospraveditelné je jen Clio RS CUP a Ford Focus RS. Všechna ostatní to jsou auta, která bych si koupil jedině s 1,6 v základní výbavě do města.
Nicméně zpět k RCZ. Ideální auto pro 18letou dceru. Pro chlapa je trošku přihřáté… Ale když čtu testy a v nich chvalozpěvy na skvělé jízdní vlastnosti a charakterní motor, tak nevím kde je u mě chyba. Asi neumím rozlišovat a hodnotit proti příme konkurenci, nevím. Ale pažout na mě působí trochu mdle, bez výkonové špičky , auto je na limitu nedotáčivé, plyn má pomalé reakce, takže žádné meziplyny, řízení jak týden odleželá zdechlina, brzdy s halo efektem ( to mají všechna auta od PSA) – tedy tváří se že brzdí, mají ostrý nástup, ale objektivně tolik zase nebrzdí, auto se dost naklání, zadní zavěšení nestíhá filtrovat a odskakuje a celkově šasi má velké problemy s potřebou rychlého přenosu váhy. Kůže v interiéru na mě působí uměle lacině.
Teď pozitiva, nádherné auto, velmi praktické s hodně místa uvnitř a rozumným kufrem. Velmi pohodlné a s příjemným zvukem. Jak říkám, jako stylovka pro mladou roštěnku do města asi nemá konkurenci, jinak pro mě velké zklamání. A mám peugeoty rád!
-
Brandon Walsh 13.05.12 09:10
ja mam v poslednom case na nich dobre spomienky, jeden pri tom ako som vystupoval z auta a v tom case si vyberal este z kufra palicu povedal no kukaj tu a ja nemam ani na televizor, a nedavno jeden ma chvalil ake mam pekne auto, vela peneži čo ? no dosť, a kelo peňeži to stalo ? a stale dookola >:D -
Brandon Walsh 13.05.12 09:02
bohuzial moj prichod ocakavaj v kratasoch a adidaskach >:D ja teraz vyzeram v kratkych gatiach drsne mam na nohe dve jazvy a ocelovu vonkajsiu stranu, mozem byt vyholenec a utocit na romskych spoluobcanov >:D
pekna mojito zelena farba >:D -
woody-alien 13.05.12 07:08
Ron: I těch dvacet minut se musí využít. Já to mám dva dny po sobě.
508 SW GT 2.2 HDI - srovnání s Mondeem. Pro Peugeot předem prohranej boj, ale budiž... >:D
RCZ 1.6 200 k - zkusit ho musím, je nádherný. :yes:
308 1.6 VTI - stále vybírám, parametry sice nesplňuje, ale co kdyby.
208 1.6 VTI - přímé srovnání s 308 a navíc úplně nové (i když notně ošklivé) auto.
Expert Combi HDI 163k - divné že. Srovnání s H1. Pro Peugeot předem prohranej boj, ale budiž... >:D -
Ronault. 12.05.12 23:36
Thomasino: Tys ani nečetl ten ten na tvém milovaném driverswebu, kde RCZ hodnotili lépe než Scirocco, co? :-| A ani ses nedíval s kým ho srovnávají a jehož jméno se T(iše) T(iše) šeptá.
Že nemáš vkus, to víme dávno. ;-) Převisy ke coupé patří, to není hatchback, čili žádné rodinné auto ani nákupní taška, pokud sis ráčil všimnout ;-)
Máš příležitost se povozit, tak to využij, ale pochybuju, že by ti to něco dalo. Inu víš jak je to s tou apatikou >:-[] -
Thomasino 12.05.12 22:19
Jedinej trochu pažout co umí jezdit je Mini Cooper S s motorem od pažouta/bmw ;-) :-) Před tím to byla naposledy dvěstěpětka GTi...
Ale chápu, že některým se RCZ může líbit, ikdyž k dokonalosti má dost daleko, ty převisy jsou zbytečně velké, ale zase klobouk dolů za tu střechu :-!
P.S.: Matii, nebuď měkouš a kup si Clio RS :-) To je aspoň zajímavej frantík... Nebo Megane RS Cup ;-) -
Ronault. 12.05.12 20:43
matii: Jen R-CZ? Já si jich objednal hned 5:
208 5P ALLURE 1,6 Hdi 92k - jasná volba novinky, navíc jsem zvědavý, kam se motor posunul proti naší 207, myslím odhlučněním, technicky je stejný
208 3P ALLURE 1,6 120k - Přímé srovnání s VTi mě láká dlouho
308 SW ACTIVE 1,6 eHDi 112k STT - Tak abych zabil čas a ten mikro hybrid jsem ještě nejel. A i když se mi to auto vůbec vzhledově nelíbí (myslím kombi), tak přesto má moc vlastností, které mě nutí důkladnější průzkum
508 SW GT 2.2 HDI 204k AUT6 - Už jsem jel 2,0 HDI, 1,6 THP a tahle se specifickým podvozkem a automatem mi chybí do party. Moc se těším.
CZ ALLURE 1.6 200k MAN6 - už jsem sice jel, ale přesto musím okusit.
A tady je pozvánka pro ostatní: [odkaz]
Je to sice jen 20 minut na jedno auto, ale čím více lidí si odzkouší RCZ a 508 GT, tím méně jich tady bude psát nesmysly o neschopných podvozcích Peugeotu :-)
- Golf R bych si nechal líbit
- 308 teď nabízí v základu výklopný panel s navigací a natáčecí xenony (grrrr)
- KIA Ceed a i30 nejsou tak světoborné jak v reklamě, zvláště pak v interiéru mají ještě značné rezervy
- Hyundai Veloster nevypadá vůbec špatně
- Vytuněná Škoda 130 cupé RS vypadá pořád úžasně, trochu ji zmodernizovat, tak se může směle postavit vedle RCZ nebo TT
- První dojem z Mercedesu třídy B - sedíte tam jak u kuchyňské linky .. hrůza
- Auto u kterého jsem strávil nejvíce času - Opel Insignia ... moc podařené.
- Škoda krom Fabie MC, která tam byla už loni nenabídla nic zajímavého
Narozdíl od Frankfurtu jsou tyhle minivýstavy super tím, že jsou modely opravdu dostupné bez dlouhého čekání.