Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
David Silver 16.06.12 19:30
« Re: Kam s mobilem v autě?
Brandon: Děkuju :-)
Dylan: modelová situace č. 1 mě rozsekala! >:D >:D A modelová situace č.2 - ty 4% je Mojito anebo ne? >:D
Mimochodem, problém s mobilem vyřešen. Ve dveřích je jedna velká kapsa a nad ní malá. Do té malé se dá foun krásně postavit a dokonce nejezdí ani ze strany na stranu :-) Akorát to co jste psali, že se Vám stává. Po 200km "projížďce" jsem auto předal taťkovi aby ho uklidil do garáže. Přídu domů, sednu do obýváku a říkám: ,,Kde mám mobil?" >:D >:D -
Dylan McKay 16.06.12 08:42
Druhá modelová situace:
Jsi v cizím městě, v jiném kraji, místní neznají nic než Brno. Nevíš kam jet, zpomalíš. Najednou se ozve troubení, v letních měsících slyšíš i nějakou tu nadávku z otevřeného okna zeleného Scirocca.
Co uděláš?
Hezky se na pána usměj, mrkni na něj očkem a pošli mu pusinku. On rychle zavře okno, a zmizí.
Podezření z homosexuality protivníka většinou odradí. Ovšem nesmíš narazit zrovna na někoho ze 4% populace, pak může nastat jiná modelová situace:
Ale ani tehdy se neboj, zezačátku to jenom trošku štípne... -
Dylan McKay 16.06.12 07:43
Ještě ho naučíme pár tipů, triků a rad.
Tady je první modelová situace:
Předjíždíš kamion na dálnici. Nalepí se na tebe černá Audi s pražskou náplavou za volantem, začne blikat, ve vyjímečném případě troubit a jezdit ze strany na stranu.
Znamená to, že máš špinavé čelní sklo, a on nevidí co je před tebou.
Co uděláš?
Na 10 sekund zmáčkni ostřikovače a pořádně si okno umyj. On poté zpomalí a umyje si okno také. -
David Silver 15.06.12 22:01
>:D >:D Já myslím, že se pohybuješ s velkou vzdáleností ode mě >:D
BTW dva dnešní nákupy autem se mnou za volantem dopadly bez problému. Pár prvních poznatků - prostřední opěrka hl. vzadu překáží ve vnitřním zrcátku, posaz je úplně nezvyklej, auto je oproti Grande Puntu hoodně široký :-) -
David Silver 11.06.12 12:27
Díky za názory :-) Asi to taky vidím tak že ho prásknu někam do odkládacího místa pak ho nenajdu nebo ho tam zapomenu. >:D
Já měl na iPhonu kožený pouzdro a moc se mi nelíbilo jak byl pak mobil tlustej v kapse, a navíc se tam občas dostalo nějaký smítko které pak při vytahování škrabalo displej... Teď mám mobil jenom v kapse. Nějakou "ponožku" jsem myslel jenom do auta aby tam nějak nelítal. :-) -
woody-alien 11.06.12 11:57
Já tedy mobil nosím v koženým pouzdře (neplést s obalem) za pasem, takže tak ho mám i v autě. Mobil v kapse mi nevyhovuje, protože při potřebě náhlého zrychlení chůze (lidově řečeno běhu >:D ) většinou mobil z kapsy vyletí. Pokud pouzdro zrovna nemůžu použít (společenský oblek), házím mobil do loketní opěrky... -
white label 10.06.12 23:10
Zapnu blútút pro spojení s parotem a šoupnu ho do loketní opěrky, kde ho pak často "s oblibou" zapomenu... :*) >:-[]
Jediný "obal", který na mobil používám je kapsa u oblečení. Každý obal nežádoucím způsobem, zvětšuje telefon a zdržuje při jeho používání. Navíc mobil minimálně po nějakých dvou letech obvykle měním za nový, asi jako většina. -
Ronault. 10.06.12 13:04
Já teda mám mobil buď v kapse, když je to kratší trasa, když je to delší trasa a potřebuju navigovat, tak v držáku a nebo když mám jeany a kapsa je úzká, tak končí v přihrádce bez obalu. Obal jsem přemýšlel, ale pokaždé to stejně skončí poškrábaným mobilem tak či tak a mobil je spotřebák... -
David Silver 10.06.12 09:37
Děkuji za tvé řešení, i za gratulaci ;-) A já bych se až tak moc nebál těch prvních 100 000km. Ikdyž nikde nevíš jakýho id.io.ta na silnici potkáš... Nejsem žádný šílenec a nevadí mi když jsem někde (třeba koncert) a nemůžu si dát ani pivo, takže pod vlivem řízení u mě nehrozí, jako u Evy. -
David Silver 10.06.12 07:55
« Kam s mobilem v autě?
Ahojte,
ještě jsem nezačal ani jezdit (snad už v pátek řidičák bude), ale už řeším problémy. Teď například kam s mobilem v autě. Protože nevím, jestli si koupit držák na mobil nebo jenom pouzdro aby se v autě někde neomlátil.
Otázka na Vás, kamarádi - Kam odkládáte mobil v autě?
1. Držák na palubce
2. Některá přihrádka
3. Jiný způsob (jaký) -
Mates81 09.06.12 07:19
« Re: Euro 2012
Velice pěkně situaci kolem Baroše zhodnotil Jaromír Bosák.... >:-[] >:-[]
Jaromír Bosák v rozhovoru pro Týden kritizoval Milana Baroše. Strhla se na něj z preprezentačního týmu obrovská kritika, podle mě má ale 100% pravdu ;) No posuďte sami.
„Nemám strach o obranu, zálohu, ti kluci tam mají formu, ale ten útok… Kdo dá gól? Baroš? Všichni vzpomínáme na rok 2004, kdy byl nejlepším střelcem Eura. Jenže tehdy byl rychlej. To je osm let zpátky. Teď už neuteče. Třeba Theo Gebre Selassie ho na padesáti metrech podle mě předběhne tak o deset. Baroš zahrál slušný zápas s Černou Horou v baráži. Ale to je málo na útočníka jeho formátu. I když - co je vlastně Barošův formát? Galatasaray Istanbul, kde hraje? No nevím.
V Česku je na Baroše alergie. Prostě to tak je. Za sebe řeknu, že mi je jedno, jestli se kluk ožere, když má dovolenou. Ať si dá patnáct piv denně. Ale pokud je to při reprezentačním srazu, s tím mám problém. Nebo trhání obleků. Lidi to strašně naštve. Dobře, fotbalisté postoupili na Euro. Ale většina lidí si řekne: roztrhají oblek, na který já bych vydělával měsíc. To prostě provokuje. A špatná je i komunikace. V reprezentační smlouvě mají třeba v Německu všichni povinnost dávat rozhovory. Baroš dal za tuto sezonu tak dvakrát. On si neuvědomuje, že nedává interview novinářům, které nesnáší, ale fanouškům, které zajímá jeho názor. A když je arogantní vůči novinářům, je arogantní vůči fanouškům. I když ten zápas maximálně podělá, měl by se zastavit v mixzóně. Přál bych mu vidět Sergio Ramose, který nedal rozhodující penaltu v semifinále Ligy mistrů mezi Realem a Bayernem. Ale stejně byl hodinu a půl v mixzóně. Neexistovalo, že by tam z naštvání nešel. Milan to má jasně dané: novináři jsou nepřátelé. Ale nepřítel není ten, kdo popíše skutečnost. A jakmile položíte kritickou otázku, jste nepřítel. Proč? Vždyť je to diskuse. Ať se obhájí. Argumentuje. A ne, že dotyčného pošle do pr...“ -
-
Dylan McKay 08.06.12 22:49
Ahoj! :-)
Několikrát jsme o vás mluvili, jestli jste v ČR, že bysme se přijeli podívat!
Švihák roste, miminko už je pryč, veškerý volný čas věnuju jemu. Na ženu jsem hrdej, hodně toho za poslední měsíce dokázala.
Strašně rádi vás uvidíme, mám docela dobré doutníky! ;-) -
jjar 08.06.12 22:40
Srdečně Tě zdravím Šviháku Mc Kay. Dlouho jsme se neviděli a neslyšeli. Ty jsi mezitím stačil změnit jméno a několik aut a (jak se dočítám) se chystáš na další změnu. Šviháček už bude docela mužský a teď Ti nastávají ty nejlepší roky s ním. Pozdravuj též svou půvabnou ženu a snad se ještě někdy uvidíme. Jjar -
Martin911Turbo 31.05.12 19:28
« Re: nejlepší pojišťovna
Na minulém Porsche jsem měl smlouvu u Alianz a teď mám u Kooperativy vip smlouvičku od známého takže platím velmi dobrou cenu
Ale jak na moje ex 944 S2, tak na Boxstra když vezmu normální ceny pojišťoven tak Direct se svojí masivní reklamou jak jsou levní dopadl hůře než ostatní konkurence, ověřoval jsem si to i telefonicky u nich na lince a nedokázali mi dát odpověď na to, proč jsou tak drazí když tvrdí že jsou s cenou až o 20% levnější než konkurence... -
NoSwear 31.05.12 17:02
My jsme komplet u Kooperativy, kdysi dávno jsme tam šli ze známosti a díky tomu, že se vozový park doma z 1 vozu rozšířil na 4, tak máme i plno bonusů atd. Každý rok nám něco malinko slevují za věrnost a vždy vše proplatili hned a v 100% výši, bez jakéhokoli problému a snad jen 1 jsme jim museli 1 auto dovézt poškozené na nafocení, jinak to vždy řešily s autorizovaným servisem. Takže za mne pro Kooperativu zatím maximální spokojenost, ale uvidíme, až budu chtít uplatňovat nějakou blbost, což asi brzy taky přijde. :-) Jinak jsem si nechával počítat pojistku i u Directu a Český a nedostali se mi na takovou cenu, ale je to hodně individuální, jako všude záleží na koho člověk narazí. ;-) -
Ronault. 31.05.12 13:32
woody: No někdo udělal na Peugeotu asi 4 čáry po kapotě, ne až na plech. Taťka to opravoval korekční tužkou, jenže to jde vidět, hlavně když je to trochu na sluníčku. Inu černá, na ní se nic nezamaskuje.
Je to k naštvání, ale co se dá dělat.... zkusímetu pojišťovnu a uvidíme, co oni na to. -
Mireon 31.05.12 09:10
No každá pojišťovna je dobrá pokud po ní člověk nic nechce. Já jsem docela spokojen s kooperativou i když teď když jsem řešil pojistnou událost tak mě docela vytočili. Oprava stála 23000 plus 13000 za náhradní auto a oni to vypočítali na 5700. Mám na 100pro tak jsem jim řekl k čemu a oni že to musím nahlásit já z mé pojistky, že to nefunguje tak že to nahlásí viník a oni z pojistky na 100pro uhradí rozdíl. Příště budu moudřejší. Pak vše zaplatili včetně náhradního auta. -
woody-alien 31.05.12 00:30
Já jsem postupem času zjistil, že si pojišťovny svých stávajících klientů neváží a jenom lákaj k přestupům. Pokud mi pojišťovna zdraží pojištění, aniž bych způsobil škodní událost, tak s ní okamžitě končím. Takže shrnuto měním pojišťovny prakticky každý rok, pro všechna v dané době vlastněná auta, a pochopitelně nastávaj paradoxní situace, že se po čase vracím k pojišťovně už zavržené a za výrazně lepších podmínek. -
woody-alien 31.05.12 00:23
Jakou poškrábanou kapotu ? V novinkách nic nemáš. To jsou vždycky věci k nas...štvání. Mně někdo v týdnu porejpal zadní nárazník u H1. Nejspíš se otřel "koulí" tažnýho. Tak jistě, Hjondééé není Pežó, na těch jeho fluidních křivulích se ledacos ztratí... >:D , ale stejně to budu nějak muset poopravit. Měnit kvůli tomu nárazník je blbost, tak dumám jak to zakamuflovat, abych nebyl pokaždý zhrzenej jen to uvidím. -
Ronault. 31.05.12 00:15
Já jsem aktuálně u Directu, jestli jsou dobří to nevím. Jsem zvědav, asi zkusím nahlásit poškrábanou kapotu otcova Peugeotu jako vandalismus a pak se uvidí, co jsou zač.
Z druhé strany během roku jsou v pohodě. Jen po prvním roce přišla vyšší pojistka bez slev, ale stačilo zavolat a zase byla cena OK. -
Dylan McKay 30.05.12 23:26
« nejlepší pojišťovna
Je asi hloupé se ptát na nejlepší pojišťovnu, ale přece jen- s jakou jste nejvíce spokojeni?
Já mám teď všechna auta (opět) u České.
Prius jsem včera u pojišťovny Uniqua stornoval. Prostě si snad dělali prd.el. Pořád po mě něco chtěli, nejdříve fotky kvůli Cebia, které už měli, pak několikrát SPZ, kterou jsem jim opakovaně zasílal, a když jsem jim několikrát zadával doručovací adresu, vždycky všechno odeslali na trvalou adresu. Pak přišla složenka na 165 Kč že neplatím na SIPO, pak 3% navýšení platby kvůli složenkám a v neposlední řadě zvýšení pojistky během roku o bezmála 600 Kč.
Doufám, že mám od nich už pokoj.
"Naseršťovna Uniqua, umíme sr.át lidi." :-! -
David Silver 24.05.12 18:35
« Re: Kysky = driver
Woody-alien: taky si říkám, že na tom ho.no je. Že by to mohli udělat za dva dny. Uvidíme
Děkuju :-)
Talio: nutno říct, že Kysky dělal brmbrmškolu u stejný společnosti jako ty a tvoje sestra ;-) >:D
Děkuju :-) Mně ty testy taky přídou dost lehký. Ještě než jsem vůbec začal autoškolu tak jsem v nich běžně prospíval. A lehký opravdu jsou, akorát včera ve zkouškový den, když jsem si ráno ještě dělal na mobilu tři testy tak jsem všechny dal tak tak. Pak ještě na učebně jsem jeden stihl na mobilu a ten jsem totálně neudělal, to mi psychicky taky hodně pomohlo >:D Nakonec u testu na ostro jsem měl jednu chybu. Ale já se bál hlavně jízdy a technický ;-) -
talio2 24.05.12 18:08
ségra měla řidičák tak jak říká Kysky.. já měl taky zrychlenej turbokurz jak píše woody-alien , nutno říct, že jsem dělal brmbrmškolu u stejný společnosti jako moje sestra.. rozdíl mezi náma je 6 let .. asi nějaká změna v předpisech no..
Taky se přidávám ke gratulacím .. i když ty testy jsou sakra lehký ;-) -- >:D >:D -
woody-alien 24.05.12 16:32
Kysky, fakt taková procedura ? ;-\
Já co si vzpomínám, tak jsem udělal testy, asi za hodinu šel na jízdy, policajt řekl dobrý a přijďte si ve 14.00 pro řidičák. Tedy já dělal nějakej rychlokurz a rovnou od zkoušek s řidičákem odjížděl pryč, ale stejně čekat 14 dní mi přijde divný.
Každopádně GRATULUJU :yes: -
David Silver 24.05.12 16:00
>:D >:D >:D Nám instruktor taky říkal, že jak jsou lidi ve stresu tak se kolikrát zapomenou připoutat. A tak já jsem si to radši opakoval >:D
Takže ve čtvrtek za týden půjdu na úřad podepsat nějakej papír a pak snad nejdýl do dvou týdnů bych mohl mít samotnej řidičák, kéž by to trvalo kratší dobu než 14dní. Už se toho volantu nemůžu dočkat :-) -
David Silver 24.05.12 11:48
>:D >:D
Děkuju vám kluci. Já mám z toho neskutečnou radost, jak se to blížilo, tak jsem si čímdál víc nevěřil, že to dám :-) Ráno před a při testech jsem byl příšerně nervózní, pak po testech sem se trochu uklidnil ale furt nicmoc. Dvě hodiny jsem čekal než se na mě dostala řada s jízdama. Když jsem sedl za volant a seřizoval jsem si zrcátka a podobně, tak to najednou všechno ze mě spadlo. Což bylo moc fajn :-) Furt jsem si opakoval "Připoutat se, rozsvítit světla" >:D Jelikož jsem byl zvyklý že učitel světla enchával vždycky zapnutý, tak abych nejel bez světel...
No a oslava se taky celkem povedla >:D >:D -
woody-alien 21.05.12 21:29
« Re: ahoj
WL: On mi ten jejich kouč připoměl, jak v době největší krize v Matiční ulici do Ústí přijeli zástupci Kanadské jízdní a že naučej místní strážníky, jak jednat s menšinama. Aby po sobě uklízeli, nehulákali atd. Po cca 3 týdnech intenzivní výchovy to dopadlo tak, že menšiny k velké "radosti" starousedlíků každý den užívali "radost až do rána" a ten bordel uklidili členové Kanadské jízdní a odletěli směr Vancouver nebo tam někam. Prostě kam Kanaďan šlápne, tam je úspěch zaručen. >:D :yes: -
woody-alien 20.05.12 18:45
« Re: Peugeot RCZ
Tak to je pech, já vyjížděl z baráku okolo 14.00 a někdy v půl třetí byl v Přestanově. Vyřídil jsem nějaký papíry a o čtvrt hodiny později řešil, jestli to mám vzít na Srbice...nakonec se mi tam na blind nechtělo a projel jsem se horní cestou přes Libouchec do Děčína a zpátky domů.
Já byl jezdit včera ve Všebořicích, bohužel jsem ale z časových důvodů nemohl odjet, co jsem měl v plánu, a tak mi zůstala 308 1.6 a hlavně 508 GT 2.2 AT. To kvůli Ronaultovi, kterýmu mám vypracovat podrobnou zprávu, kterak před 508 padá celá mainstreamová konkurence včetně Mondea (hlavně toho mého) v prach. >:D
Na Tempo jsem myslel, ale vůbec mi to nevyšlo.
Byly sprinty Hybrid vs 100% electric? ;-)