Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
NoSwear 16.11.14 12:12
« Re: Omluva
Občas se tu ukážu, jen už nepíšu, přeci jen bývávalo času více. ;-) Jinak víš, Dylane, kde pracuji >:D , takže Smart, Vito E-Cell. Párkrát to byla i3, ale to jen z mé zvědavosti. Teď aktuálně je objednáno jedno elektrické B, tak se těším na porovnání (pocitové) právě s i3. :-)
-
woody-alien 15.11.14 21:07
Ron: No já jsem původně chtěl reagovat už ráno. Něco ve stylu "čau kluci, teda vy si to tady užíváte". >:D Ale pak jsem si řekl (asi to bude tím věkem), že můžu strávit čas lepším způsobem a hlavně že mi chutná. ;-)
Kdybych se ale měl k věci vyjádřit, zaujalo mě asi toto:
1. Podle mě si hned ze začátku větu "Tak tohle auto musel být pro tebe horor" Ron trochu špatně vyložil, ale reagoval v pohodě. V intencích toho, jak jsme tady zvyklí se bavit...
2. Nechat se vytočit poznámkou na svoje auto (Kysky), to si nějak vůbec neumím představit. Auto je jenom auto a sám se těm svým klidně zasměju. A vrátím to v podobném duchu. ;-)
3. Hodnotit auta podle toho jak se kradou (Ron) je zcestné. Proč se u nás nejvíc kradou Škodovky ? Kvůli tomu, že jsou nejlepší ? Ale kdež, je to kvůli tomu, že jsou nejrozšířenější, čili celé kusy i díly jsou snadno prodejné.
4. Žádný rádoby objektivní žebříček aut nikdy nepostihne spokojenost majitele s autem. Tudíž pro mě "raději 2000 km ve Fabii než 500 km v Doblu" také není relevantní. Může to být většinový názor, ale za pravdu se to vydávat nedá. Osobně znám člověka, co má Octu 1 a Transita Kombivan. A na dovolenou jezdí v tom Transitu, ne kvůli prostoru, to by do toho Chorvatska musel stěhovat barák >:D, ale prostě mu to víc vyhovuje.
5. Kysky to s těmi agresivními reakcemi přehnal.
To je asi tak vše, nikoho tady nehodlám smiřovat, dejte mi pokoj a nashle v soutěži. ;-) -
Ronault. 15.11.14 20:11
No Swear: Vidím to stejně. A taky si řákám, že jednoho dneš až e přestěhuju dále od práce (teď to mám 50m chůze) a nebude to 40 km ježdění v jednu stranu, tak asi budu zvažovat elektřinu. Odpadne všechno přemýšlení nad zahříváním motoru, starty atd. U Baráku to po práci mrsknu do zásuvky, nastavím ať je to v 6:20 vytopené a hotovo, žádný start, žádná aditiva, nabíječky, startovací kabely a na těch pár kilometrů nudy i to el. auto za pár šlupek bez jízdních vlastností stačí. Na weekendovky nějaká zadokolka v benzínu a na dovolenou dostatečně silný kombík, třeba i v té naftě. Dobrý nápad, ne? >:-[] >:D -
NoSwear 15.11.14 19:24
Po delší době vás tu na macz zdravím.
Koukám, že diskuse se tu celkem rozjela a vládne tu agresivní jednání >:D .
Já osobně se klaním k názoru Ronaulta, nemám osobně nic proti Priusu, ale nějak (po vyjetí z města!) nevidím jeho přednosti. Jde tu hodně o úhel pohledu a vím, že Dylan vždy obhajuje vozy, které aktuálně vlastní (což je logické, měl přeci důvod k investici do nich), ale vyvolává to ve mne rozporuplné pocity, přecijen jsou ty vozy hodně odlišné (Avantime, RR, Porsche, Prius....). Nicméně já se nechci hádat, a proto prostě do těchto debat nevstupuji. :-) Na druhou stranu jezdím po Praze často s plně elektrickými vozy a vidím v nich budoucnost a výhody (např. oproti naftě i maloobjemovému benzínu).
Co mne ale donutilo reagovat je Kyskyho postoj. Nepochopil jsem tu reakci a nevidím důvod k takovým urážkám a agresi. Nejvíc mne mrzí, že uráží inteligentního člověka, který se snažil alespoň nějak podložit svá tvrzení. Narozdíl od svého vyzivatele. ;-\ -
Ronault. 15.11.14 17:48
šmoulo: Neboj, my se Švihákem si nic nepřeměřujeme, protože nikdo z nás nemáme Fabii a oba dobře víme, že nejde jen o velikost, ale o techniku... a tu máme se Švihákem dobře propacovanou >:-[] >:-[] >:D On z dob Avantimu a já "zajel" Megana hned v den koupě :-! Teda a teď jej už nepůjde prodat :-! >:D Kysky zatím jen na fotosoutěži vystavuje čokooko v tangách, uvidíme, třeba něco uloví >:-[] >:D -
šmoula nešika 15.11.14 16:27
Tady se nám to nějak zvrhlo v (mezi)třídní boj... ;-) Nerad bych tuto diskusi zlehčoval, ale to přeměřování, kdo ho má většího/menšího a dražšího/levnějšího působí trochu jak odněkud z trhu, nebo z trotlí diskuse pod nějakým testem na hlavní stránce. >:-[] -
Ronault. 15.11.14 15:03
Šviháku: Jestli se teď pletu, to těžko říci, rozhodně jsem se již někdy určitě spletl, minimálně v ženách, takže to asi nebude poprvé. >:-[]
308 SW je loď, na to srovnání bych si raději vzal metr a pak hromadu krabicnež subjektivní dojmy. Jinak u těch taxíků toho Priuse chápu, ten jezdí po městě, má mnoho času na rekuperaci a neztrácí tolik, co jinde proti třeba těm konkurentův v naftě... a nesmrdí ve městě. To budou asi ty hlavní důvody k Priusu jako taxi... třeba ve Vídni jich jzdí opravdu mraky.
Samozřejmě ta Fabie stála méně jako polovinu, kdybys vzal původní investici do nového auta, tak bys za Priuse možná měl i Octavii LaK a ta u je prostornosti dál, stejně tak materiály a zpracováním.
Priusák, to je přesně ono. Při stejném stylu ale to otočím se stojenou spotřebou i já, 1,6 dCi se dá jen kolem 4,2/100, ale spíše si dálniční přesuny představuju ve stylu GT, nastavím tempomat na 150 a jedu, žádné výpočty klesání a stoupání, profilování cesty předem, schovávání za kamiony a pilné sledování baterek při ploužení se průměrnou rychlostí kolem 80 km/h ;-) Tam už ty batérky budeš jen táhnout.
Do Prahy jedu 10.12. a budu tam do 11.12., odpoledne nebo k večeru bych toho 11.12. měl mít čas. uvidím, jestli e ještě toho dne budu vracet, takže není problém, můžeme dát i porovnávací srovnávačku.
No jo, to je ten rozdíl mezi Tebou a kyskym, bez agresivity, s argumenty, ale co, ony ty mladické gonády plné testosteronu ještě musí vychladnout >:-[]
Jo a ad Turecko... taky tam je tuším pořád nejprodávanějším Renaultem Thalia, ne? Přitom je to nejhorší auto, které Renault za posledních 15 let vyráběl, takže bych to jako pochvalu nebral ;-)
Jo, hezky PR, pro koho to děláš, tedy jako primárně? -
David Silver 15.11.14 08:27
Ronault: Seš trapnej s tou tvojí wiki. Na rozdíl od tebe vím moc dobře co říkám. Začal jsem fakta ignorovat, jelikož jak někdo ke mně, tak já k němu, což je logické.
Víš H O V N O a jedinej kdo tady jedno z těch aut neřídil seš ty, takže by jsi měl v koutě šoupat nohama. Nazdar!
Dylan: mně jen vadí, že si bere bezdůvodně Doblo do huby -
Dylan McKay 15.11.14 08:21
Rone nemůžu brát vážně tvůj názor, když jsi níže napsal, že jsi v Priusu pouze seděl. To prostě ne. A ač tě jindy za vše co napíšeš chválím a podporuju ( i přes SZ), dnes musím v křeči v ruce napsat, že se snad prvně pleteš.
Soused si koupil Prius 2, protiúčtem dal Peugeot 308 SW a tvrdí, že Prius je uvnitř větší auto. Snad i proto je celosvětově tolik Prius taxíků.
Prius se nekrade tady. Nevím jak je to jinde, ale když od cestovatelů vím, že Priusů je plné Rusko i Mongolsko, tak snad se tam dostaly legálně...
Právě až s Priusem jsme začali hodně cestovat. Na jednu nádržku 45 litrů dojedeme do Janova, potom se při cestě zpět natankuje. Ani cestou nezalehnou uši jako ze řvoucí parády, kterou mi tady obhajuješ. A věř že vybité baterky s sebou netaháš, správný priusák ví jak je využít. Nesrovnávej to neustále se svým mobilním telefonem.
Půjčenou jsem měl Fabia 1 kombi, 149.000 km.
Kdybys měl někdy cestu do Prahy, tak tě rád uvidím a dám ti k dispozici jeden Prius. Záleží mi na tom, tak si to pamatuj! ;-)
I šéfredaktor SM změnil na hybridy názor poté, co každý den jedním jezdí.
Kysky, pohoda, vůbec se nečerti, Ron je v pohodě i když se někdy zakousne a nepustí.
Doblo je krásný auto, zvlášť to poslední dlouhé. Kdyby to bylo špatný auto, tak není často nejprodávanějším autem v Turecku. A tam dostává pořádně za uši! ;-)
Další můj PR: [odkaz] -
Ronault. 15.11.14 00:17
Šviháku, pokud jsi dostal nějakou vylítanou služební xlet starou mr.ku, viz ani jsi raději nenapsal ročník, stav tachometru, kdo s ní a jak jezdí, jaký má přesně motor (tam si mohl zákazník i vybrat, ne jen jeden slabý v Priusu), tak samozřejmě tvůj dojem nebude stejný jako u pěkného zachovalého kousku, i když s tvým Ádovským postojem by ani tohle nepomohlo. Taková pěkná zachovalá FI kombi s 1,9 TDI na cestu do Itálie může být lepší společník, na dálnici se neztratí, bude méně žrát, protože veškeré výhody hybridu jdou na dálnici ve vyšších rychlostech stranou (pokud nepojedeš priusovsky raději jen 90), někde u 120 se to zlomí a Prius doplatí na to, že tahá sebou vybité baterky, diesel se pěkně zklidní na dálničních rychlostech a jediným problémem může být prostor vzadu oproti Priusu. Samozřejmě pro srovnání by to měla být správně Oktávka a dát přednost Priusu před ní na dálniční štrece... to už zavání ignorací za každou cenu ;-)
Ano, jen Top Gear natočil video (ani jsem jej neviděl) o Priusu, nikdy v žádném jiném testě se o něm nikdy nepsalo a o jeho kvalitách. Když jsme u té kvality, Fabia I snad nebyla nadprůměrně spolehlivé auto? 1M km udělala bez poruch dříve než Prius ;-) -
Ronault. 15.11.14 00:08
Kysky: Evidentně jaksi netušíš, co znamenají slova ignorant a zabedněnec, najdi si to na wikipedii, protože fakta tady ignoruješ jen ty. Jak říkám, nepřišel jsem se tady bavit s dětma, kteří řídili velké prd a nejvíce blahořečí auta kamarádů, kteří jej svezli, ale vést věcnou diskuzi, které ještě dlouho nebudeš schopen.
PS: a nauč se číst, nikde jsem nepsal, že se Priusy a Dobla kradou, naopak, nekradou, to je jen důkaz toho, že zloději nemají o ně zájem, protože by je nikdo od nich nekoupil... na co krást neprodejná auta... -
David Silver 14.11.14 20:59
Ronault: No vidíš. A srovnáváš je jak kdyby jsi s každým z nich ujel 100kkm. A nemyslím otázky jen z posledního příspěvku. Ale na tom nezáleží, jen to dokazuje jakej jsi ignorant. Ano obsahy vět jsem převrátil o 360° a ještě s nima obletěl zeměkouli. Nemá smysl se tady přít s nějakým zabedněncem jako seš ty a v reálu bych se rozbrečel už když jsi začal mluvit o tom že se kradou Priusy a Dobla :'-( :'-( :'-( >:D -
Ronault. 14.11.14 20:47
Kysky: Ke kterým otázkám? Kde děláš ramena? Ano, jel jsem Fabie I i II ve vícero motorizacích, je jich u nás dost a v podstatě dodnes se občas za její volant dostávám. Priuse jsem měl možnost odzkoušet jen staticky a že bych si z toho sedl na pozadí, to ne, jízdně mě to jaksi neláká. Zbytek jsou srovnána čísla, testy, data ze sprotmonitoru, měření. Ty jen pokládáš otázky, fakta žádná, s velkými rameny píšeš "je mi tě líto" a převracíš obsahy vět, doplňuješ to hrdinsky vulgarismy. Být to v reále, nedovolil by sis to. -
David Silver 14.11.14 20:23
Ronault: >:D >:D >:D >:D tak to jsi se k tomu vyjádřil opravdu ohromně :yes: >:D sračky jsou výstižným pojmenováním toho co jsi napsal, tak proč tento výraz nepoužít. A jaký ramena dělám? To by mě opravdu zajímalo, pane chytrej.
A jel jsi v tom vůbec? >:D >:D -
Ronault. 14.11.14 20:01
Kysky: v první řadě si nech ty vulgarismy, tady nejsi u vás ve třídě mezi vrstevníky a nedělej ramena, ještě ti teče benzín z autoškoly po bradě.
A v čem je Fabia I lepší? Vem si jen pořizovací cenu, za ty peníze máš plně vybavenou RS, to platí i pro druhou generaci. Ačkoliv ta auta nejsou srovnatelná vzhledem k cílové skupině, tak v mnoha ohledech je ta Fabia lepší, jízdou, výkonem, řízením, podvozkem... a dokonce se nebojím říci i kvalitou materiálů v interiéru... jo a designem. A vsadím se, že takový průlet německými dálnicemi první generace RS zvládne i s menší spotřebou... a třeba v té první generaci při stejném stáří má teda Prius a Fabka stejnou reálnou spotřebu:
[odkaz]
[odkaz]
No a k praktičnosti - kufr 3 generace priusu má 445 litrů, Fabia combi 505 litrů.. a když si porovnáš třeba rozměry uvnitř, tak Prius vede místem pro kolena vzadu, Fabia zase výškou nad hlavou, v předu nastejnou, na šířku - 3cm
-
-
Ronault. 14.11.14 17:56
Kysky: A ten horor je co? Fabie není dodávka a když příjde na stěhování, taky jsem loni zažil, logicky, s přívěsem ;-)
BW: No skoro máš pravdu, bohužel, možná H/K předvádí velký růst kvality, ale nepředčí konkurenci s novým modelem tak, jak to udělala svého času právě Fabia... teda možná mimo prémii asi přeč.rali všechy s tím novým Genesisem. -
Ronault. 14.11.14 15:45
Já teda vaše tvrďácká hodnocení a hlášky nechápu. Sám občas jezdívám poslední dobou Fabii I HTP v kombíku a i po letech je to auto pořád výborné, myšleno v rámci své třídy a doby, kdy předběhlo konkurenci obrovsky... materiály, zpracováním, možností výbavy (kdo v této třídě má dnes Xenony? Fabie je měla v roce 2001). A že to byly držáky, oproti takovým Cliím, Puntům a podobně tolik nevrzaly, interiéry držely a drží pohromadě.
Já na jedničkovou Fabii nedám dopustit, zde se Škodovka chtěla ukázat, že dělá kvalitní vozy a nešetřila, další takové auto už nevyrobila.
Octavia I taky dobrý vůz, ale už ne tak přelomový a krom velkého kufru nenabízela nic navíc proti konkurenci.
Nicméně není chybou Škody auto, že se jejich auta kradou, prostě dobré věci se kradou ;-) Ukradli někdy někomu Priusa nebo Doblo? :-O >:-[] >:D
Jo a mimochodem, raději 2000 km v Fabii než 500 v Doblu ;-) -
Brandon Walsh 14.11.14 15:36
ja nerozumiem výbavám v octáviach, našiel som na internete 2013 ku trojkovu octáviu, biela, samozrejme zrkadlá a kľučky čierne, no cena 260 000 KČ, predával to nejaký škoda salón, nehavarovaná, cebia certifikát, obzeral som si inzerát dookola čo môže byť príčina a potom to prišlo, octávia ktorá nemala ani len klímu >:D nevedel som, že dnes sa ešte nejaké autá predávajú bez toho -
Brandon Walsh 14.11.14 09:38
dylan ja som šiel včera 760 km v octavii s nájazdom 312 000 km >:-[] motor 1,9 tdi 81 kw do 180 km/h zrýchluje (samozrejme, že tachometer premeriava oproti gps o zanedbateľných 11 km/h), potom je to už vzhľadom na vek životu nebezpečné, no najviac sa mi páči priemerná spotreba, po celú cestu 5,6 l/ 100 km nezáležalo či sa ide 80 alebo 180 menil sa iba dojazd >:D -
Dylan McKay 04.11.14 08:00
« Omluva
Promiňte mi, že se schovávám před světem, je mi úplně do pláče, nemám pomyšlení ani na milování a spím s přikrytou hlavou. Řídím totiž naftovou škodovku! >:D
V servisu mi trošku poničili šestého Priuse a na 3 dny mi půjčili Fabii. Jako nic proti takovým autům, ale jak tenhle sr.áč může v českých testech porážet konkurenci? :-| -
white label 13.10.14 14:19
« Re: Brandone!
Čaute
No, to je možné, ale za slunečného počasí dělá (naopak nepříjemný) "skleníkový efekt" a z hlediska těžiště přidává hmotnost na nejméně vhodném místě. Když k tomu přidám cenu, nutnou údržbu (čištění/leštění z vnitřní strany) a fakt, že na budku bych se s tím dostat určitě nechtěl, vychází mi celkově docela jasné NE, zvlášť pokud se přes ní nedá aspoň větrat. -
Dylan McKay 17.09.14 07:00
Takže Toledo. To jezdí vedle Priuse jako taxi v Barceloně, takže je oblíbené. Už třetí Seat. Druhý Milan Brandon z Mariánek má druhého Seata. Brandoni jsou nějak zaměřený... ;-)
Já čekám na zprávu z Peugeotu, jestli jejich 508 RXH (hybrid) může tahat vlek. Jestli nebudeme muset vyměnit auto, protože si dělám papíry na loď ;-) -
Brandon Walsh 17.09.14 06:33
skoro som ti uz nemal co fotit >:-[] kelly isla spat o pol 10 tak reku co budem robit, pridem do garaze, poobzeram sa ci som vobec schopny z nej vyjst kvoli susedovmu amaroku a prichadzam na mokre cesty posiate hmlou, ideme ideme .... a zrazu treba prudko brzdit, toledo ma predny kotuc mensi ako leon mal zadny co som nevedel, taktiez motorik nema ziadnu vahu, ktora by tlacila predok k ceste, no ale zvladlo sa to a auto dostalo hodnost mestskeho priblizovadla >:-[]
mam asi dar krstit nove auta, leon tiez nemal este znacky a stretli sme dodavku obehujucu v nepriehladnej zakrute >:D -
mirro007black01 30.08.14 17:05
« Re: Fabia III
Cus bus Petre lehce Svihlej :-) neber to jako urazku, jen chci na sebe upozornit, aby jsi vedel ze jsem to zas ja, lehce magor, Mirek ;-) Jak se ti vede, jak se ma malej syn, uz ma nove dalsi slapaci porsche>? ;-) Jinak doufam, ze jsi na me nezanevrel, po tom co jsem tu s vama resil v roce 2009 a je doufam vse smazano a muzu tu s vami pokecat? Mirek :-! -
šmoula nešika 04.08.14 20:33
« Re: Xiaomi
Dylan: Čína a eko... ale nakonec proč ne. :-) Proč se nad tím vlastně pozastavuji?
Ono - podívejme se, jak si vede Lenovo. A co jsem se teď dočetl, Xiaomi se chce inspirovat Jablkem... Je třeba si uvědomit, že totalita v Číně netrvá o tolik déle než trvala u nás, navíc trochu jiným stylem. A pak, když si vezmeme to množství obyvatel, ten lidský potenciál... je to děsivé. Amerika už 40 let záplatuje své slavné hospodářství z dob před a po světových válkách, takže jestli to takhle ještě chvilku půjde, nabije si držku úplně hrozně. A pak budem trapáci my. ;-\ Neměli si Čínu nechat sebrat od Rusů, když ji tak vykrmili. Americká humanita... -
šmoula nešika 04.08.14 19:30
idam.i: Sorry, že jsi to nepochopil, trochu OT. Ten diskusní vyvrhel, který měl před tím myslím jiný nick, si dal náhodou, nebo záměrem nick jako je jméno toho pana novináře. To s MI6 a MiG nebyla narážka na produkty výrobce zařízení, jen takové jemné šťouchnutí do modelového značení. A s tou krabičkou - líbí se mi, že si Xiaomi na nic nehraje, ale zároveň nešidí. ;-) -
šmoula nešika 04.08.14 12:26
pot: iFoníka má brácha. Začalo to náhodou iPadem, pokračovalo iPodem Shufflem, iPhonem (klasická bílá pětka), Mac Book Airem... Na pořízení to není tak šíleně drahý, ale chce to další investice. A ani jsem mobilům zatím tak nepřičuchl (jako třeba autům). Ale třeba jednou... Brácha je každopádně moc spokojený. Samsunga jsem schopen vybít rychleji, ale u iPhonu je ještě o dost lepší grafika, všechno intuitivní, rychlý, spolehlivý, vcelku velká vnitřní paměť místo malé a SD... paráda. A je hlavně náádherný. :-) Já sám používám iPad taky a jsem tuze spokojen, i když se už asi čtvrt roku přemlouvám na hraní RR3 - především jsem tedy zapomněl heslo do Game Centra.
Až budu vybírat nový, tak nějaké to levnější HTC či Nexus jistě budou favority. ;-) -
David Silver 04.08.14 11:14
Dylan: Dobrý krok :yes: kamarád (nick GhoticGhotic - srazil ses s ním na pokraji Vysočiny směrem ke mně...) má už druhý čínský telefon a je maximálně spokojený. Opravdu za ty peníze máš výkon co mají tady telefony o mnoho mnoho tisíc dražší. Po jeho zkušenosti všem kdo se mě ptají na to co koupit, radím taky něco z Číny. A až nebude Nex, tak já mám jasno odkud budu brát telefon - banggood :-)