Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Chuck Norris 09.04.11 23:42
« Re: TelenoVVela
a už vidím.. bárta podal demisi... to je škoda mno... docela se mi tam líbil... první ministr dopravy co měl na své masařce nalepovací známku jako všichni co maj správný koule ve správnym fáru. A proč na něj nenadávám? nevěřím že by byl vinen z něčeho takového z čeho je obviněn... už jen to jak se to vyklubalo: ano uplácel mě, ne to byla jen mystifikace a do třetice ne to nebyla mystifikace opravdu mě uplácel a donesu to na policii... za druhé bárta ať se to někomu líbí nebo ne opravdu zřejmě přerušil opravdu hodně vysoké výdaje do stavby silnic a železnic a to se dámy a pánové v naší republice neodpouští. A nějaký půlmilionek? pětimilionek? v takovém moři ztracených pěněz? pakatel za možnost alespoň částečné nápravy... Zkuste někdy o takovýchto aférách zapřemýšlet i z jiných stran.... -
David Silver 09.04.11 22:17
« Re: TelenoVVela
Ahoj,
dnes i přes nepříznivé počasí, jsme jeli na kole, ovšem ještě že jsme nejeli normálně na projížďku ale jeli jsme jenom k rybníku na focení nějakýho toho zvířectva. No a na rybníku byly kačeny, 2x Lyska, 1x Volavka Popelavá která odletěla jen člověk zastavil no a čtyři Labutě Bílé. V hlavní roli byly tři labutě. Prvně se dvě praly, vyšel vítěz, druhej labuťák odplul někam do zákulisí, vítěz se začal objímat s paní labuťovou, pak odpluli spolu na břeh, a cca 30metrů od nás na to skočili >:D Taťka říkal: Tak vidíš to, takhle nějak to dělají i motýli. >:D No a z mého focení vyšla tato série, doufám že se bude líbit :-)
[odkaz] -
Dylan McKay 07.04.11 20:48
« Jaro
Celé dva dny jsem strávil v kokpitu gripena. Opět jsem si k němu dovolil mnohem víc. Tehle motor je prostě skvělej! Je to neskutečná věc!
Dnes jsem měnil olej a fitry. Celková cena 3740 Kč. Prostě lidové auto... ;-)
(1 litr oleje Mobil1 0W40 kupuju v Plzni za 209 Kč- v Porsche Praha chtějí 860 Kč. 911 potřebuje 9 litrů oleje) -
Ronault. 07.04.11 13:39
« Re: pan školitel
Steven: No evidentně to konkrétní místo neznáš, protože bys tohle nenapsal. Tam totiž žádný zip nedělá problém s kolonou, což už jsem tu psal, ale vepředu je před Kuřimi dost nepovedený kruháč. A jestli to řidič znal, to těžko říct, ale s nickem Radeggast bych to viděl na někoho ze severní moravy a situaci nezná, což jej omlouvá.
A ten Citroen mu chtěl taky vjet do cesty, protože to tam zná a ví, že jediný, kdo tam na tom úseků předbíhá je právě ten spěchalík. To jestli předjíždí kolonu pomalu nebo rychle je v podstatě jedno.
Shrnuto: Neznáš to tam ;-) -
positivemind 07.04.11 13:25
Sorry, Ronaulte, ale to není o tom kdo je a kdo není hrdina. Toho oktávlíka očividně štvalo, že stojí celou frontu a přitom je vedle pruh, kterým může jet. A na začátku je navíc i značka jednosměrky :-)
Řidič s kamerou očividně místo zná a tak se jal tu frontu objet, což mu ani nic nezakazuje. Já to dělám dnes a denně. Lidi, kteří nedávají pozor na značky a nekoukají po aktuální situaci, způsobují pak takovéhle pěkné fronty :-)
Oktávlík byl asi naštvaný sám na sebe. Neřeknu ani slovo, kdyby ten řidič jel jak čuně, ale když se na něj podíváš, tak jede pomalu krokem, takže asi to žádný uspěchánek nebude. Navíc si ho očividně všiml řidič té červené C3, který chtěl taky vyjet, ale pak se zařadil zpět. Řidič s kamerou asi neměl problém pustit kohokoliv z té fronty, nejel jako totální čuně. -
Ronault. 07.04.11 11:03
Chuck Norris: Máš pravdu v tom, že má na to právo, ono i ty máš právo na to toho vyjíždějícího z vedlejší nepustit a nezpomalovat, když tě někdo předjíždí. Ale je otázkou, co chceš na silnicích mít? Jestli závodní dráhu plnou arogantních řidičů nebo slušné lidi jezdící bezpečně a třeba i plynule a pružně. ;-) -
Ronault. 07.04.11 10:59
NoSwear: No ono to je většinou naopak, často to je mistr vychrtlý závodník, co se cpe vpřed a třeba strejda s Octavkou v sobě něco má. A bát se každého výtržníka nikam nevede.
Pravdu díš, ne všude je přerušovaná čára smysluplně umístěna. Už mnohokrát jsem kroutil hlavou, že na některých místech s přerušovanou čárou se dá přejíždět bezpečně snad je s Veyronem 8-s A někdy to je zase naopak. Třeba blížíš se ke křižovatce, je tam plná aby se předjíždějící auta zpět zařadila včas, ale z druhé strany od křižovatky je taky plná, i když je krásně vidět. U nás chybí dvojté čáry z jedné strany přerušované. Totéž třeba horizont. Ti co jedou z kopce mají jedinečnou možnost předjíždět z kopce, ale nemůžou přes plnou. Tady by se hodila úprava a la Polsko. Tuším, že to tak bylo i v Itálii a Rakousku.
A pravidlo zní jinak jasně, plná = nepředjíždíme, to nikdo neukecá před soudem
;-) -
Chuck Norris 07.04.11 10:51
« Re: policie vs. romové
aby se tu taky něco týkalo aut: dnes jsem byl svědkem boje BMW vs. Audi ivg... na svojí představovačce v okoí hořovic měli několik funglověk A6 kvatro a jednu současnou pětku bmw v zadokolce po bouračce a ukazovali jak je A6 ve slalomu atp lepší >:D >:D >:D to jsou teda konkurenti >:D (čtyřkolka s o dva palce většíma pneu bude ve slalomu vždycky lepší než zadohrab) -
Chuck Norris 07.04.11 10:45
« policie vs. romové
[odkaz] tak jsem měl teď čásek a nějak jsem našel novou žílu videí na youtube tak jsem tohle zkouknul a s tím příspěvkem co je tam hned pod videem první asi bohužel naprostý souhlas... :-( ale problém je v tom že tihle policajti maj z těch romů spíš nahnáno jak tam řvou a plácaj okolo sebe rukama než že by je neštvalo že tam říkaj něco jako vy mrd*ky český špinavý atp... -
Chuck Norris 07.04.11 10:11
Ronault: jápouštím auto z vedlejší když vidím že je za mnou druhá půlka kolony (ne tři auta) když mě někdo předjíždí ubírám jen tehdy vidím-li že na to nemá, když vidím že te nza mnou spěchá a já mám možnost vidět dříve dál než on hodím blinkr. píšeš správně že zip slouží jen a pouze jako návod pro blbce k tomu jak se mají řadit auta při zúžení na jeden pruh a že je jedno jestli to někdo udělá 100 50 nebo 20m před fyzickým zúžením... a proč jsem hned vychcaný (předpokládám že to byl překlep to vychvaný) šašek co potřebuje nakopat? prostě mám před sebou volno tak jedu.. ty máš naprosto stejný právo.. až uvidím že vpravo bude kolona menší tak peču na levý pruh a čekuju to v pravym... když víš jak se jezdí od semaforu k semaforu tak ty raději zůstaneš v pruhu kde budeš muset čekat než se rozjedou tři auta před tebou nebo odbočíš do vedlejšího pruhu kde nestojí ani auto a nebudeš muset ani brzdit? tzn šetříš brzdy, spojku emise jak říkáš... -
Chuck Norris 07.04.11 10:02
pražský Aragorn >:D pořád vzpomínám na to video z prahy jak mu mlátil mečem do okýnka... zajímavý že jsme se tady všichni rozpomněli na to co bysme tomu šoférovi udělali popřípadě druhá strana na to že to byla good fikanost borce s gestem ale nikdo si už tady nevzpomněl na to že těm vzadu je to jedno auto ze 120 co tam stojí naprosto ale naprosto u zadnice.... takže jde jen o princim slušného vychování a to už je na každém z jaký strany uvidí slušnější vystupování... -
NoSwear 07.04.11 09:38
Rone myslí si především, že ten v tý Škodě si myslí, že může lidi vychovávat (neříkám, že neschvaluji co udělal) , ale tak to nechodí....mohl taky pěkně naletět a to dost brutálně a jak to tak v té naší krásné vlasti bývá, tak zbytek stojících by se pouze díval, jak ho řidič z předjíždějícího auta bije baseballovou pálkou ;-\ .....btw s tim předjížděním přes plné čáry moc nesouhlasím, se přijed někdy podívat na sever čech....tady se z 70% na přerušovaných čárách nedá předjíždět, dělají to tu tak trošku naopak...naříklad přehledný úsek (velice mírná zatáčka) nikde stromy a svodidla a je tam plná čára? proboha proč? vidím dopředu tolik, že bych tam předjel bezpečně i 2 kamiony....a nemyslím si, že bych tím někoho ohrožoval :-) a bohužel takových míst tu mám kolem bydliště spoustu. Pro mnoho lidí sem pirát, ale ne, jen když vidím dobře tak předjedu, když ne, tak se do toho nepouštím s pocitem, že přerušováná čárá říká, že můžu.... >:D -
Dylan McKay 07.04.11 07:11
Rone, slušnost parkujících si někdy člověk musí vybojovat sám. Na bývalé adresa hrozně blbě parkoval Favorit ve fakt ošklivém stavu. Když jsem přijel s RR domů, vzal jsem lano, a kousek jsem ho odtáhl abych zaparkoval. Takhle to bylo myslím 3x. Žena tomu vždycky říkala, že si hraju s autíčkama... :-) -
Ronault. 07.04.11 00:10
Aspire: Já jen doufám, že se najde někdo, kdo mu nejen ukáže prostředníček, ale i špičku boty zaraženou v jeho zadku >:D
Ono totiž u nás, jak jsme tady svědky, si spousta lidí mylně plete, co je systém zipu. A právě tihle přejížděči celé již seřazené a JEDOUCÍ kolony jej svým zařazováním znovu brzí a ohrazují se vlastně zcela nesmyslně na zip. -
Ronault. 07.04.11 00:06
Mojito: Zrovna tobě to nevěřím. Když jsem tě naposledy potkal, tak jsi jel po Vídeňské, kličkoval jsi z pruhu do pruhu a snažil jsem se tě v obci držet a zablikat aby sis mě všiml. Měl jsem na tahometru 120 (to jsi mi ujížděl) u Bauhausu a teď nevím, jestli tam je 60 nebo 80!!! >:D Takže jsi slepý a nevidíš si na taháč a prý tě ostatní brzdí >:-[] -
Aspire 07.04.11 00:05
Ronault: nevadí >:D jsem na straně chlápka s Octavií a komplice v citrónu. Něco takového mě vždy tak na.sere když je kolona a nějaký závodník všechny předjede a pak se se snaží vecpat zase zpět. Protože když se dostane třeba až ke mě a snaží se mi tam najet tak jsem sv.ině a nepustím ho >:-[] -
Ronault. 06.04.11 23:53
Zino: Ten škoda fahrer měl tu odvahu něco udělat. 50 aut tam čeká za sebou spořádaně až projedou zbytečným kruháčem na začátku Kuřimi a šašek s kamerou, který je přesvědčen o své genialitě, je všechny s drzostí předjede. A ještě bych mu dal flastr za tu plnou čáru. -
Ronault. 06.04.11 23:51
Pánové, zip opravdu češi neumí a jak tak koukám, tak nikdo z vás. Zip není o tom, jestli se to zařadí do jednoho pruhu tady nebo o 100 metrů dříve, to je pro plynulost provozu naprosto jedno, zip je o tom, že auta se STŘÍDAJÍ, což zaručí plynulost provozu.
Pokud to místo znáte a dle ukazatelů je to sjezd na Kuřim, tak na konci to nebrzdí onen nepodařený zip od řidičů, ale kruhový objezd na vjezdu do Kuřimi, takže daný řidič je jen vychvaný šašek, který za každou cenu potřebuje být ve předu a první o pár aut a takovým jen nakopat *.
Jak říká BESIP, mezi řidiči se šíří mnoho polopravda a omylů a hlavní je tento:
"Silnice je závodní dráha a vyhrává ten, co je první v cíli."
Tak nějak se vytrácí slušnost mezi řidiči. Kolik z vás pouští auto vyjíždějící z vedlejší, které nemá dostatek prostoru ke zařazení? Kolik z vás ubírá, když vás někdo předjíždí? Kolik z vás hodí pravý blinkr, když může ten za vámi bezpečně předjíždět. Tohle dělali řidiči tiráků všichni. Dnes ne, dnes jede každý za sebe, co nejrychleji a co nejvíce se cpát dopředu.
A horší je, že ta agresivita je i ve městech. Prostě zácpa, všichni stojí a šašek se procpává a kličkuje mezi pruhy vpřed. Bude doma o 10 vteřin dříve.
Nebo typický úkaz v Brně. Odbočujete na Vídeňskou od Ústředního hřbitova vlevo. Semafor je asi kilometr a půl a hned jak odbočíte, tak vidíte, že právě na něm naskočila červená, protože tak jsou ty semafory seřízeny. Nevím jak vy, ale já vyřadím a pomalu se došourám na volnoběh nebo se zařazenou rychlostí k semaforu, pokud možno ne abych zcela zastavil, protože tím šetřím palivo, snižuji emise a šetřím spojku. Mezitím se skupina závodníku přežene 80 km/h s plným plynem mě hrdě předjedou aby to před semaforem zašlápli brzdou a já je elegantně předjel levým pruhem, protože jsem se nemusel jak blb rozjíždět.
A nebo dnes. Přijedu k domu, pernamentně se zde nedá zaparkovat a nějaký ču**k s motorkou zabere dva místa za sebou. To je prostě k nakopání. Kde je ta solidarita? Kde je ta slušnost? :-(
Mimochodem, taky si rád zajezdím rychle, třeba na volné silnici, ale ne poskakováním v zácpě. -
Thomasino 06.04.11 23:10
Pěknej de-bil s tou modrou Oktávkou !! Asi netuší co je to ZIP, na co je ta značka... Takové co stojí jen v jednom pruhu nějak moc nechápu... Když to jede stále ve dvou pruzích a zipuje se to až před tím zúžením, tak se to celé o hodně zrychlí...
P.S.: Rone, taková malá plná čára není žádný problém ;-) Dokonce mám pocit, že pokud u toho není svislá dopravní značka "zákaz předjíždění", tak je to jen malý přestupek... -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.04.11 22:51
Ani mě to nepřekvapuje,páč brňáci jsou asi nejhorší řidiči v ČR,velmi,velmi nerad to musím přiznat.Kde je 60-tka,jedou50,na 50-tce 40,pokud by byla zančka povolují cí max.10 km,tak ti pablbové stojí na fleku.
T oje snad jediná věc,kde mají pražáci navrch :-( -
Poustnik 06.04.11 22:49
No jo, zip prostě Češi nějak neumí....Na druhou stranu chápu, že někdo to tam nemusí znát a tak si říká - všichni stojí, asi se tu má stát. A najednou někdo jede jako na výlet.... >:D
Tady je dopravní situace celkem jasná. Ale někde je až po kilometru zácpy jeden pruh odbočovací a jeden průběžný. Kdo to nezná, je pak za piráta. Třeba v Praze v Bráníku, když se jede z centra po Modřanské k Barrandovskému mostu a dál do Modřan, nebo na jižní spojku je ve špičce vždycky úplně neskutečně zacpaný levý pruh, už od Přístaviště, neboť se tam přes světla najíždí na Barrandovský most. Kdo to neví, netuší, proč je levý ucpaný a když se chce pak do levého nacpat, je za *, protože ti v levém poctivě stojí jak paka víc jak třeba kilometrovou frontu, ti co jedou rovně, jsou naštvaní, že je blokuje, protože levý stojí a předjížděč se tam nemůže nacpat a oni nemůžovu jet rovně.....to je většinou můj případ....ale to je jasné jen tomu kdo to tam zná, prostě celou jižní spojku a část kolem Barrandovského mostu navrhoval nějaký dopravní génius, ještě že tam teď nemusím jezdit..... :-) -
Dylan McKay 06.04.11 21:32
« Re: V Praze je blaze!!!
Tak jsem sledoval tu telenoVVelu. Strana VV se tvářila nadějně, vrátila hodně lidem víru v politiku, ale bahno ve kterém se začala koupat ji nadobro pohřbí. Jak může člověk z té nejvyšší politiky někomu půjčit peníze bez smlouvy o půjčce? Politický amatérismus aneb jak se to nemá dělat...
Pane Bárta, já Vám říkal, že vyhrožovat řidičům Porsche pokutama se nemá... >:D -
Poustnik 06.04.11 20:22
« Re: V Praze je blaze!!!
Jejda! Ani nevím jak a Švihákovi dlužím colu! Neva, klidně ti ji při dalším srazíku koupím!
Já teď koukám, lidi si furt stěžují, jak jsou ty nemovitosti drahé a při tom se dá koupit byt na Kampě o 250m2 za 90.000 Kč! Pohoda, ne??? [odkaz] :-O 8-s >:-[]