Porsche 911 (švihák lázeňský)
Chuck Norris 05.05.11 13:27
« Re: renault vs. CLS
[odkaz] tady je důvod toho proč jsou o majitelích octávek/superbů/passatů/leonů atp spousty vtipů.. je mezi nima spousta blbečků... věta: "Inzerát je platný dokud tu bude a lidi typu koupim za 200000Kč, nepište a nevolejte..." .. v momentě kdy někdo chce za auto s roztrhanou sedačkou, najetejma 2kilama, poničenejma plastama a velkým zásahem do karoserie- výměna nárazníků oblepení podběhů, změna dekorů... (a stejně mi ta trhlá sedačka zavání víc než 2 kilama km) a ještě po 6letech... 250tis kč to je blázen... no a teď ještě vidím že to bude mít roztvrtanou zadní sedačku od N1... takže frajer za to dal před 6lety 500tis, jede s tím 200tis km, auto zničí a chce za to pořád půlku? To je typické myšlení majitele škody bohužel... předpoklad že si koupím TDI ve čtyřkolce a za deset let ho prodám ještě se ziskem... -
Chuck Norris 05.05.11 12:23
« Re: renault vs. CLS
to ti sedí ovšem za předpokladu že má octávka (jedničková) loketku... která stojí origo 5tis na což ti kteří myslíš moc peníze nemají (včetně mě)... jinak v octáviích jezdí i seriózní starší pánové s puštěným bachem na volume 5... nejvíc mě vždycky baví ti frajeři co se sjedou někde na parkovišti (nejlépe krytém nebo podzemním ale samozřejmě neplaceném) a okukují tam spolu se svejma holka svoje vylepšený káry (rozuměj sportovní filtr vedle výfuku, zvětšený nasávací otvory v nárazníku že je přes ně vidět kolo od kterého upadl plastový podběh atp) puštěný muzika z jednoho z těch tří stejných aut nejlépe namixovaná v nějaké diskotéce aby to zaručeně nikdo jiný neměl a po hodince kecání nastartujou a nechaj 10min běžet motory a pak se za řevu gum a pálení spojky rozjedou ke křižákům na večeři a spát... -
Brandon Walsh 05.05.11 12:20
« Re: renault vs. CLS
ja som pevnost zrkadla otestoval v liberci bolo tam ako inak kopec snehu a cesta na 1,5 auta oproti slo bmw 5 touring a isiel stredom no a na to by som sa pozrel keby som sa s poistenym autom niekomu uhybal >:D takze leonu sa sklapaju zrkadla dohora cize mojim zrkadlom ani nehlo bmw sa sklopilo a ako som pozeral do zrkadla nejak zvlastne vyselo no a na to by som sa pozrel keby som v -15 zastavil a vystupil z auta takze ako to dopadlo neviem >:D -
Chuck Norris 05.05.11 12:15
« Re: renault vs. CLS
tu octávku jsem už myslím i viděl byla někde u německejch hranic na výstavě... ale to je jedno... jako ale musíte uznat že z tuningů který jsou na světě z octávie je tohle docela drahá kvalitka... jinak ten hrb by to asi chtělo trošku širší ale nemyslím že by se tam desetiválec nevešel... do kufru je to zajímavý nápad taky jsem si na to vzpomněl... ale bylo by to pak už jen něco co vzdáleně připomíná octávii a né octávia... :-( už jsem si našel že za nějakých 45tis bych tam mohl mít 132kw... to docela jde u auta který každým rokem vidí blíž a blíž veteránský značky... ale zase alespoň nějaký 4,2TDI by nemusel být špatný... zkusím se někde poptat po nějakých firmách co umí tak trošku přestavovat autíka... pak si dáme sprintíka s porschetem >:D -
Poustnik 05.05.11 10:29
« Re: renault vs. CLS
Já si zase sklopil před dvěma měsíci zrcátko o hranu nákladní železné plošiny, co mají za sebou zásobovací náklaďáky. To mi docela zatrnulo. 8-s Ale nic jsem ani na zrcátku neviděl, asi to byl milimetřík, jen jsem objížděl stojící náklaďák v mém pruhu. ;-) -
certina 05.05.11 08:45
Jezdím v klidu ;-)
S TSI mám spotřebu maximál do 7 litrů - je to kombinace okresek (40%) a města (60%). Jinak není problém jet mimo město lehce nad limity za 5,2 l/100 km. Trochu se mi nepozdávaly zimní starty a volnoběh, tak jsem v servisu dostal nový software řídící jednotky a vše se zlepšilo.
Momentálně mám najeto přes 8000 km a jsem naprosto spokojený. Za cenu fabie je to skvělé auto a neměnil bych ;-)
Jinak už za sebou máme uražené zrcátko od protijedoucího auta, které ujelo - kasa cink 5000 Kč (plastový kryt, lak, blikač, sklo). Ta cesta do školy byla prozatím mojí nejdražší :-! -
Chuck Norris 04.05.11 16:49
« Re: renault vs. CLS
kdo je DK? je to nádherný auto, a díky jeho neokoukanosti a ceně i supr alternativa k minulé audi... lidi o něm podle mě ani neví... ale jako reprezentativní auto to skupina lidí která by to v době vzniku (díky stejné ceně) koupila nebrala... dnes už je to díky ceně tuším někde u 1,4mil snad skoro povinnost koupit při takovém rozpočtu na auto... chladné auto je to až až líp jsi to napsat nemohl ale kvalita některých součástí v interiéru je horší (některé lakované plasty, tlačítka ale třeba už na tom zapracovali). už jen motor 5.0tdi bych chtěl mít v octávii...! hm.. sakra to by možná nemusel být takový problém ne? -
Dylan McKay 03.05.11 10:04
« Re: Gripen? Ne! Lakýrka!
Když dám červenou, musím na úřad předělat techničák, když dám i jinou šedivou, nikam nemusím. Hlavně budu mít hodně práce- odhlásit Murano a přihlásit nové auto...
Murano jsem nabídl levně, teď volal 13tý zájemce! Auto už je prakticky prodané, ale vydat ho můžu až v pátek (jsem v ML). V pátek mi přijdou i nové gumy na 911- Michelin. -
Brandon Walsh 03.05.11 09:57
« Re: Gripen? Ne! Lakýrka!
verim ze to nemas lahke taktiez by som sa nevedel rozhodnut, tak si daj ziarivu seat lacnu vies ze ja s goofom sme na tie seaty nam sa bude pacit ;-) >:D
edit : koniec koncov basic engine, social edition si zasluzi iba seat emotion >:D -
Ronault. 02.05.11 23:31
« Re: renault vs. CLS
Jasně, žw to chápu, i když teda tohodle zašpinění v kufru jsem si nevšiml, naopak v nové Jettě jsem si všiml, že jedna vzpěra kufru je pod plastem a druhá ne a celý systém hrozně zasahuje do kufru. Vzhledem k tomu, že Cordoba měla před pár lety sofistikovaný systém a teĎ o třídu větší Jetta má takový aušus, tak se šetří evidentně všude... 8-s Dobré přemýšlení přeji. -
Chuck Norris 02.05.11 23:28
« Re: renault vs. CLS
v takovém trhu ale neexistuje omluva... chápu že nemaj prachy, maj dluhy, nevydělávají... ale vyprojektovat kus plastu nebo jiný závěs dveří stojí 0kč. Chápu když bude automobilka šetřit na tom že tam bude elektronika z laguny 2 nebo řadící páka ze starý laguny atp atp jak to dělá spousta automobilek i opěvovaný VW ale prostě když chci vydělat potřebuju zákazníky a né šetřit na výrobku (nikdo ač je jak koliv zámožný nebo nezámožný nechci jít pro nový auto s tím že ví že to není kvalitou nic moc..). a ty zákazníci když vidí nový auto nezajímá jestli ten plast stál 25kč nebo 40kč ale zajímá je když vidí něco tak do očí bijícího (popřípadě nehezkýho a nějaký individuality...).... a proto nemůžou ty auta ojebávat takhle ale úplně jinak... škoda například tiše leč s elegancí šetří těžký prachy na tom že od faceliftu na valné většině octávek vzadu není vrchní část plastu měkčená... vadí to někomu? všimnul si toho někdo? ne... tudy vede cesta... doufám že mě chápeš co chtěl básník touhle ságou říct... asi půjdu chrápošit... teda jen přemýšlet... chuck norris nespí! -
Chuck Norris 02.05.11 23:17
« Re: renault vs. CLS
Výtažek z článku na HP o britech: Další část výzkumu se zaměřila na dovednosti britských řidičů. Dvě třetiny z nich neví, jak se mění pneumatika a polovina neumí zkontrolovat, zda je hloubka vzorku dostatečná. Třetina motoristů neumí pneu nafouknout a více než polovina nezvládne vyměnit stěrač. -
Chuck Norris 02.05.11 23:09
« Re: renault vs. CLS
jak vidíš nepotřebuju ani dovzdělávat... i bez zdlouhavého hledání rodokmenů to vím... a stejně tak dobře vím že je to šméčko... renault udělal supr auto který se jmenuje fluence a tam se co se týče designu a poměru výkon/cena nemám o čem bavit... jednoznačný plus.. ale jinak přesně to co proběhlo tuhle sobotu v autosalonu... to mám jako otevřít pátý vrata a zamazat si celej náklad od vazelíny? >:D kde to jsme? to se mi nestane ani u žigulíka což je 50let starý auto!!! a co 50let... to by se mi nestalo ani u aut vyráběných za první republiky... nesrovnávám DS5 a latitude.. to nelze.. je to stejně směšný jako srovnávat CLS s latitude ale bez toho že CLS je jiné auto... DS5 nebude takový cross ale bude to co je už DS4 na našich silnicích.. naprosto nepřehlédnutelný monument kterých bude jezdit doufám víc a víc (ať jde nuda (pardon golf) od němčourů do keříků...)...sice jsem v tom ještě nejel ale zvenčí to vypadá přesně tak jak by mělo a peču na to co je na tom jak zpracovaný... a snad se co nejdříve dočkáme metropolisu!!!! v ten moment balim všechny svoje sra.čky o francouzích, prodávám vše co mám a kupuju metropolis! a to si piš že jestli se to citroenu jen trochu vyplatí prodávat tak metropolis bude! C6 dosluhuje a DS potřebuje následovníka! -
Ronault. 02.05.11 00:04
« Re: renault vs. CLS
Chuchku, doporučuji dovzdělat. Ono Latitude nevypadá jako Korejec, to je Korejec. Ve vrcholné verzi je to pořád pod milion. DS5 bude spíše Cross, tohle je typický sedan vyšší střední třídy z mainstreamu, dnes již v Evropě téměř vyhynulý druh.
Jinak motor 3,0 dCi je vlastně ten, co se dává i do Infitini, třeba FX30d nebo M30d, v kterém jsem měl možnost svezení, a je to velmi podařený motor.
Problém Latitude je trochu jinde. Ono to není problém, spíše trochu zvláštní přístup. Renault má teď období stabilizace, doba, kdy musí zajistit finanční jistoty, vybudovat zpět ztracenou image a nedovolovat si opět výstřelky, které ho stály až příliš mnoho. Proto např. Megane je spíše konzervativní, ale přesto solidní, proto Laguna nenabízí tolik nejnovější techniky a krom 4C téměř nic, co by bylo více konkurence schopné, tedy až na 2,0 dCi, který je hodně dobrý. Popravdě LAguna I s autoklimou, řečovým syntetizátorem atd., stejně jako Laguna II s kartou, senzory tlaku v pneumatikách atd. bylo daleko pokrokovější auto než Laguna III.
A stejný obraz má Latitude. Jednoduchý sedan vyšší střední vytvořený za co nejmenší náklady přelepením znaku značky, kterou Renault vlastní (Samsung). Kupovat to budou možná jen ti, co chtějí levné velké auto aniž by chtěli sportovní podvozek či nejnovější techniku prémie, případně možná flotily. Navíc dost zvláštní přístup plánuje třeba v Německu, kde se Latitude nebude dát koupit do vlastnictví, ale jen jako prodájem na několik let, což pro některé firmy může být hodně lákavé.
Já k tomu zastávám dost neutrální postoj. Z jedné strany to chápu, ale z druhé strany bych si jej nekoupil, dal bych přednost Laguně kombi 4C s 2,0 dCi 131 kW. -
Chuck Norris 01.05.11 21:32
« Re: renault vs. CLS
já nevím pánové.. ale normálně tohle je asi můj nejlepší první máj.. slečna mi dnes oznámila že má vši tak se ani nechtěla se mnou potkat a žádný pusinkování se taky nekonalo.. takže úžasný >:D daň za její dlouhodobou agrární turistiku na vsi u babičky a starání se o půlku dětí ze vsi :-) máte někdo vši? 10kš za kus! -
Chuck Norris 01.05.11 20:36
« Re: renault vs. CLS
nevím už jen z fotek na tom autě vidím spoustu odfláknutých koutů a ta karoserie okopčená z korejců z přelomu tisíciletí taky byla nakreslena už před nějakým tím pátkem... ve vrcholný verzi za to chtějí milion možná víc... počkal bych si na cenovou politiku DS 5 které se možná i bode moci s mercedesem měřit.... -
Dylan McKay 01.05.11 20:25
« Re: renault vs. CLS
O kráse mluvit nebudu. Soused si ho kupuje, myslím ten 3,0 diesel. Protiúčtem dává náš ex Vel Satis 2,2 dCi + doplatek 400.000 Kč. Latitude je v bílé perleti v top výbavě, mají ho v Mariánkách jako předváděcí. Dám vědět až ho vyzkouším. -
Chuck Norris 01.05.11 15:02
« Re: mafia packet
možno pouze v případě že mě v nějakém článku v moto časopise či zde na auto cz mystifikovali... nicméně teoreticky to není ani tak mega lež protože ta auta jsi sou v lecčem hodně podobná... třeba přístrojovka s tunelem... něco jako bmw 3 sedan a coupe... -
David Silver 01.05.11 13:04
« Re: mafia packet
Dylan: :yes: >:-[] >:D >:D >:D >:D ona má na zdi spíš nějakého gorilýho muže, ba né, kecám, nějaký koně jestli si dobře vzpomínám >:D
edit: jak jsme si všimli "nastavovaných" koncovek výfuku na 997 mk.II , tak konečně na YT video kde je znát rozdíl :-) [odkaz] -
David Silver 30.04.11 22:44
« Re: mafia packet
Brandon: V Budějkách máme Rinspeed 997 Turbo! Tento týden ji chci jít nafotit :-) :-!
Dylan: super fotka Porsche před Porsche :yes: :-) Když jsme v úterý se školou jeli do Boleslavi, celou dobu jsem koukal z okna, jestli nenajdu Impex, no a najednou co nevidím, Porsche Prosek, tak jsem zjistil, že jsme asi už daleko! :yes: >:D