Porsche 911 (švihák lázeňský)
Ronault. 25.05.11 00:37
« Re: miluju Priuse
Ještě tu někdo psal o Twingu...
To je úplně bezpředmětné, na silnice může každý, kdo splňuje zákonec stanovené podmínky. Tečka.
Po silnici se má jezdit tak, jak přikazují zákonem stanovené podmínky, když je porušíš a něco se stane, tak máš bez diskuze smůlu. Tečka.
Život je ale barevný a ne černý, takže i v tomto případě teprve soud bude soudit, nicméně asi je jisté, že jejich chování není čisté a ono předjíždění je vždy trochu nebezpečná věc. -
Ronault. 25.05.11 00:34
« Re: miluju Priuse
Tak já jsem mluvil hlavně o tom X faktoru a netvrdím, že kdybych měl 4 M na auto, tak bych myslel jen na X Faktor. Nicméně opravdu jsem dneska z toho auta byl na měkko.
Jinak co se týče té aféry. Je to hon na čarodějnice, opět, společnost a hlavně čtenáři to tak chtějí. Co mi vadí na tom je spíše takové "tuningová auta", to škatulkování. Ono to tak často je, bohužel. Taky jsem dneska šel v pěší zoně v cetru a prohnalo se kolem mě v cca 60 X5 a za ním 5-er a pomyslel jsem si svoje, ale z druhé strany když vidím jedoucí X5, tak si automaticky nemyslím svoje. -
Ronault. 25.05.11 00:19
« Re: miluju Priuse
Ono Phaeton už je tady nějaký ten pátek, ale to je jiná píseň.
Padlo tady Masserati QP. Dneska jsem kolem jednoho šel, v té jejich perfektní perleťově stříbrné, nastartované... sice není tak dobré jako Panamera, ale... když jsem slyšl ten zvuk motoru jen na volnobě a ty tvary... to je pojízdná továrna na emoce. To Panamera, to už je takový spotřebák. I když si takové auto stejně jako Poustník nebudu moct dovolit, tak pokud se jedná o ten XFaktor, tak právě to Maserati by jej mohlo rozdávat po tunách, -
JanPribik 24.05.11 23:56
chucku,
rapide s pár doplňky stojí cca 6mega, takže cca o 2 víc než Panamera Turbo a to ho řadí do jiné ligy...
Panamera má interiér absolutně úžasnej, zároveň to je komfortní auto do každého počasí, pohodlné pro 4 lidi a s dostatečně velkým kufrem.
Srovnávat Rapide a Panameru kvůli ceně absolutně nejde.
Tobě se líbí interiér SLS? Tak se s SLS hlavně nesnaž někde zkusit projet. Zkazil by sis sen. Tohle jsem si už několikrát taky prožil - jednou bohužel i koupí snu - a pak hluboce litoval. SLS je zvláštní auto a asi musí člověka chytnout při první jízdě, jinak nevidím důvod ke koupi.
A Phaeton je z mýho pohledu uncool, chybí mu pro mě právě X faktor. Něco navíc, co za svoje peníze chci. Ono už jen vzhled Passat XXL je diskutabilní. Technicky je zastaralý. Chápu ještě koupi základní verze za ten 1,4mio, jak píšeš, ale verze přes 2mio nemají absolutně smysl, vyhozené peníze. -
JanPribik 24.05.11 23:30
tak milý Wiiičko,
taky děkuju za příjemný oběd a snad bude příště více času a až ti pojede M3, můžeme dát závod na 400m >:-[] GT3 určitě předvedu, ale určitě až po dovolený, teď pěkně spinká a budit jí a pak zase uspávat, to je práce na celý dopoledne...
jinak s tvým názorem na celou aféru Twingo vs. GT-R plně souhlasím -
Chuck Norris 24.05.11 23:02
« Re: miluju Priuse
proč vlastně kromě phaetona? o phaetonu jsem i uvažoval ale nakonec mě jeho konstrukční stáří nebo spíš nevyspělost a předraženost odradila... kjinak designově si myslím že mu není co vytknout... navíc VW už ho nemůže řadit mezi A8 atp protože cenově je někde u 1,4mil... -
Chuck Norris 24.05.11 22:57
« Re: miluju Priuse
kolik vlastně stojí rapid? víte? Panamera je pro mě to nejlepší co se kvalitou zpracování asi dá koupit... qvatroporte je k smíchu a je už notně obstarožní... další varianta už je právě jen rapid... co se mě na panameře nelíbí je nesymetrický zadek který vypadá tak nějak ošklivě... doufám že to při tvorbě galibieru udělají lépe ale interiér je snad nejhezčí hned po milovaném sls:-) na rapid jsem se ptal protože si panameru podle mě spousta lidí kupuje jako jak bych to řekl... ... raritku za kterou se každý otočí a bude brečet že jí nemá a "trápí" mě to z toho důvodu že si nevšimli ež už jí má skoro každý jak octávku nebo místo oblíbených A8 a rapide mi právě připadá jako rozumná volba ikdyž samozřejmě cenu teď z hlavy nevím... panamera začíná tak na 2mil a rapida odhaduju 5 a více... ...ale ta krása... s panamero promiň ale když jsem te´d viděl na vlastní oči vedle seba tahle dvě auta tak rapide je už teď pro mě legenda a i kvůli motoru ikdyž už jen ty zadní dveře který jsou skoro nepoužitelný oproti panameře hodně napoví co v jaké dílně vlastně chtěli udělat... nicméně chápu že s panamerou se udělá víc parády jak s A8 na obchodní schůzce oproti stejně drahé A8/7/S... -
Wiii 24.05.11 22:53
Dobrý večer pánové ;-)
JanPribik:
Tak zaprvé, muj nick se skloňuje:
nominativ - Wiii (čti "VÍ)
genitiv - Wiiička (čti VÍČKA)
dativ - Wiiičkovi (čti VÍČKOVI)
akuzativ - Wiiička (čti VÍČKA))
vokativ - Wiiičko (čti VÍČKO)
lokativ - Wiiičkovi (čti VÍČKOVI)
instrumentál - Wiiičkem (čti VÍČKEM)
>:D >:D >:D >:D
Bylo by to odpustitelné, ale mám dnes náladu poučovat >:D >:D 8-s :yes:
Jinak sraz dnes parádní - JanPribik mě svezl v GT-R, ale popravdě... To auto jede neskutečně, ale překvapilo mě pár věcí -
1) pokud nekoukáte na tachometr, tak zrychlení ani rychlost nepůsobí až tak jaké do opravdu je! A to neni jak nějaký drobný rozdíl oproti skutečnosti! ;-)
2) Je až nečekaně pohodlné a prostorné jako moje E92
3) Neni tolik hlučné, zvuk neotravuje - je decentní a začne se více projevovat až když se za to vezme!!
4) Dlouhodobá spotřeba které se mi nechtělo věřit!!! ;-) :yes:
5) JanPribik je pohodový člověk i v reálu!! ;-) :yes:
No takže abych to shrnul, GT-R je skvělé auto na denní ježdění >:D :-! :yes: Příště mi snad předvedeš GT3, na tu jsme asi víc zvědavý!!!
Jinak ke kauze "lidé co mají rychlá auta jsou zlí":
Jsem celkem zvědav jak to vše dopadne, vina neni uplně jasná a pochybuju že někdy bude! Zbrklosti okolních řidičů se člověk nevyhne a jak už bylo mnohokrát napsáno - Twingo je nebezpečné životu! Samozřejmě za to mohou i řidiči GT-R, ale je dobře vidět jak se vše zkresluje - když se podíváte na video z jízdy městem, tak je jasně vidět, že jízda po kolejích nemá žádný jiný význam, než vyhnutí se normální silnici, která je tam fakt v havarijním stavu! jen se podívat na rychlost okolních aut a nejlépe na protijedoucí taxík!! ;-) U IPku (myslim že je to u IPku ten pohled shora), tam jedou rychleji, ale to je asi z části taky důkaz toho, že na 99% netušili o osudu Twinga, a tak nelze obviňovat z neposkytnutí první pomoci - myslíte, že kdyby jste někoho částečně svou vinou vyhodili ze silnice, tak se budete dále bavit a závodit s kamarádem? To asi ne - a to by asi neudělal nikdo! ;-)
Závěrem - nesuďme dne před večerem a počkejme si na výsledek vyšetřování!! Výsledek diskuzí na iDnes, Novinky a podobných serverech jsou jen komedie a vylévání si čecháčkovství na veřejnosti!!!
PS: Samozřejmě pokud se prokáže zavinění řidiče GT-R, pak jsem pro příkladný trest! Ale presumpce neviny v ČR platí!! ;-) :-! Tu snad nikdo nechce rušit ;-) :yes: -
JanPribik 24.05.11 22:52
« Re: miluju Priuse
tak zase pozor, nemám rád obrat to je nejlepší auto, záleží na úhlu pohledu... Ale přímý konkurent je jen Rapide a tam je panamera výrazně levnější, takže pokud nejde jen o image tak není co řešit. Ale když se do výběru vezmou i A8, 7, S klasse atd, tak spíš jde o osobní preference, názor a x faktor... tísíc lidí, tisíc chutí, ale v téhle třídě se kromě Phaetona těžko šlápne vedle -
JanPribik 24.05.11 22:37
« Re: miluju Priuse
ano, mám 4S. Rapide jsem vůbec kvůli ceně neuvažoval... Koupě žáby-tak jí říkám- byla rychlovka, ukradli mi X6 a já rychle něco scháněl. a člověk, od kterého kupuji docela často auta měl Panameru z německa, najeto malinkato, plná výbava a velká sleva.
Jasně, pokud se na to auto člověk dívá jako na klasické Porsche, tak se nevyhne rozpolceným pocitům.. Ale jako pohodlná limuzína s nádherným interiérem a skvostnou kvalitou je super. Nechtěl jsem nic přehnaně silného, ale zas aby se to nebálo a bylo klidné při vyšších průměrných rychlostech.
S Panamerou jsem velmi spokojen. Nechápu však koupi verze Turbo, snad jen kvůli image. To auto nikdy nebude sportovní a výkon 4S bohatě stačí. -
JanPribik 24.05.11 22:20
« Re: Nehoda se vyšetřuje
ještě k té nehodě... mohli jet jako prasata a asi jeli, ale jde o to, jestli to byla pravá přičina. Vím, veřejnost je už odsoudila, ale... Představ si, že bys ty předjížděl 3-4 auta na přerušované čáře v táhlé levé zatáčce čekáš, neodhadneš to, uděláš chybu a naproti se * auto... tak se trochu nacpeš na toho vedle sebe a naštěstí se vejdete, koukáš do zpětný a auto co jsi minul je pryč... ok, vydejcháváš a jedeš dál... až doma se dozvíš co jsi "způsobil", rozumíš? o tom, že se tala tragédie, o tom žádná, ale žádný hon na čarodějnice nikdy nikoho z hrobu nezvedl... Česká společnost miluje krev a jak jsem psal, jakmile cítí drahé auto versus smrt mladého kluka, tak je viník jasný -
JanPribik 24.05.11 22:14
« Re: miluju Priuse
kvůli jízdě 5km tam a 5 zpátky přece nebudu sundavat z GT3 plachtu, před tím dobíjet baterku potom ručně umýt a pak zas pod plachtu... Panamera nestačí? a neboj, jsi starší, lidi mě tak maximáně budou obdivovat, jak se starám o postiženýho staršího bratra -
JanPribik 24.05.11 22:07
« Re: miluju Priuse
nemám bílý >:D v pátek mám cca od 14:00 čas.. vypadlo mi jednání. ale to víš, že přijedu GT-Rkem, musím tě provést na ocásku, abys změnil názor anebo se v něm utvrdil. A slíbim ti, že aspoň 3-4 auta vytlačíme ze silnice. To patří k dobrému bontonu. btw rusky spíš budeš mluvit ty, ne lázeňáku? -
JanPribik 24.05.11 22:04
« Re: Nehoda se vyšetřuje
to už je jiná věc... a po tom tramvajovým pásu jezdím taky, protože hlávkův most je tankodrom... Jasně, pokud jeli tak, jak se nám leckdo snaží podsunout, tak jsem pro jejich přísné potrestání, ale ten lynč, který se spustil, to je šílenost a může se to stát každému z nás... a vůbec to doopravdy nemusela být jejich plná vina... Ono už jenom to, že druhý den má najednou idnes k dispozici video z kamer městské policie, taky o něčem svědčí.. -
JanPribik 24.05.11 21:56
« Re: Nehoda se vyšetřuje
trochu jsem dneska o té nehodě přemýšlel a pořád mi něco nehraje... oba majitele znám, Igora trošku lépe. Moc se mi to na ně nezdá.
Budu trošku spekulovat. Mohli předjíždět pět aut a najdenou se v protisměru vylouplo twingo, které určitě - dle poškození - nejelo 90km/h, jeho řidič zazmatkoval a místo toho, aby se vyhli (ta silnice je tam dost široká a 3 auta), tak si auto tak rozhodil, že letěl pryč... ano udělali oba nissany prasárnu, která se ale děje dnes a denně, ale vůbec NEMUSELI vidět, že twingo letí ven... Mohlo se chvíli potácet a když na tím autem úplně šofér ztratil kontrolu, tak už ho z nissanů nemohli vidět v zrcátku nebo se prostě do zrcátka nepodívali, protože je třeba nenapadlo, že by twingo mohlo mít tak tragické jízdní vlastnosti.
Anebo neudělali vůbec nic, resp. řidiče twingo vyloženě neohrozili ani neomezili, jen byli v nesprávný čas na špatném místě a všichni, co přijeli k nehodě si jenom pamatovali dva supersporty, které je před chilku předjížděli...
Co jsem tak četl dnes v novinách, tak Igor prý měl defekt na pneumatice, jak znám GT-R tak s prázdnou gumou se NEDÁ jet rychle a ostře.... To auto je pak velmi špatně ovladatelný a sám jsem na vlastní oči viděl, jak po cca 30sec guma pod zátěží na GT-Rku se přehřála a praskla....
No a samozřejmě každě GT-R má Black box, tedy záznamové zařízení, které kvůli záruce monitoruje a zaznamenává milion různých parametrů a z otáček a zařazené rychlosti lze snadno spočítat okamžitou rychlost a pokud vím, tak k tomu GT-Rko dává i přesný čas... takže to by jistě mohlo pomoci...
Ale jak říká,čím víc o všem přemýšlím, tím víc otazníků mě napadá... -
Chuck Norris 24.05.11 21:32
« Re: Nehoda se vyšetřuje
krásné.... taky bych to tak vymyslel... jinak vtipné je i to s tím telefonem u ucha... teď to někde řešili ve zprávách nebo co... jednoduchý... dobrý den pane řidiči vyste telefonoval z jízdy to budete mít drahý. Já? já netelefonoval já se drbal za uchem jako můj pes co má blechy... nelžete my jsme vás vyděli... ale já netelefonoval... tak nám ukažte výpis hovorů, samozřejmě tady je-.... vidíte- ten čas odpovídá době vašeho zastavení... to je sice možné ale tenhle telefon je na mě napsaný a používá ho osoba mě blízká... ...při buzeraci na silnici kdy policista najde telefon v autě a bude ho chtít jako důkaz ho preventivně vypnu a řeknu že pin neznám a je osoby mě blízké... Tak a teď mi někdo řekněte co z toho co jsem napsal je špatně? -
Chuck Norris 24.05.11 21:23
« Re: Nehoda se vyšetřuje
twingo je ve vtipech označovaný (to staré) jako auto které koupí muž své ženě když se jí chce zbavit... u nás na příbrami v zimě twingo zřejmě pouze při nějakém manévru bez cizího kontaktu na asfaltu skončilo na střeše...
musím se postavit za majitele všech sportovních aut a říct jediné: velká většina z nich s tím autem nezávodí- nemusí si to dokazovat, nemálo z nich svoje auto vyzkoušeli i na okruhu a vědí co umí a třetí a to nejdůležitější věc- ač si myslím že jse mna cestách docela často nikdy jsem neviděl udělat jakékoliv luxusní drahé sportovní auto takové prasárny a mnoho životů najednou ohrožující věci jako třeba citroen C3! zastřelte majitele citroenů!!!! tím jen chci znovu říct a oživit střarý mýtus že debílci a vrahové jezdí pouze v drahých sportovních, supersportovních, luxusních nebo jakkoliv vybočujícími auty... je to pouze stejné čecháčkovství a prasá*na bulvárů a anonymity internetu jako například veškerá kauzy a zvýrazňování věcí jako "prominentní" SPZ.... -
Martin911Turbo 24.05.11 20:08
« Re: Nehoda se vyšetřuje
No netěš se předčasně, police sice prodává zabavené vozy, ale tyto vozy NESMÍ nikdy do provozu v ČR a mohou se prodat pouze jako vůz na náhradní díly, což u GT-R by nebyl problém udat, když má takovou spotřebu dílů ;-)
Jinak Ti dva co způsobili nehodu jsou fakt * na ntou :no: -
lotus-esprit.cz 24.05.11 17:55
« Re: Nehoda se vyšetřuje
bohuzel je to mala vec ktera prosakla do medii, kdo je denne na silnicich vi, ze to je jev zcela obvykly, a sem tam se dejou i horsi veci, je faktem ze ne vzdy at umem ci nahodou neskonci tragicky.
nutno ale rici ze twingo je smrtelny auto samo o sobe, malinky kolecka, nestabilni, pasivni bezpecnost zadna, deformacni zony zadny, staci skubnout volantem a bez sance to ustat , podle toho jak je na fotkach zniceny, ani twingo nemohlo ject predpisove, a pokud ma v takovem "mestskem" aute posadka prezit naraz do 50km/h tak teda nema na silnic ico delat. -
Chuck Norris 24.05.11 01:40
« Re: Nehoda se vyšetřuje
čtu si co se děje a nelze než říct že chudák gt-r bude mít asi hodně špatnou pověst mno... jako jestli někomu volali a ptali se jen taj na blint co dělal tehdy a tehdy jen proto že si ho vyštrachali jako majitele auta xy je tragický,,, každopádně když je někdo *... všichni víme že předjíždění a chování řidičů na silnicích je někdy takové že na to zírám v němém úžasu,... -
JanPribik 23.05.11 20:13
« Re: Nehoda se vyšetřuje
bez toho abych kohokoli obhajoval, tak taky mohlo jít o zkrat nebo si toho opravdu nemuseli všimnout. Kdo to tam zná, tak ví, že se jedná o docela širokou silnici a pokud tam jeli opravdu rychle - třeba přes 200, tak na tom hrbolatým asfaltu museli mít dost problémů, takže pokud to twingo vyjelo až za nima, tak ho nemuseli vidět. Ovšem jinak platí, že taková nehoda neměla vůbec vzniknout.
Na druhou stranu mě zvedá ze židle reporting českých médií, resp. bulváru idnes.cz.
Asi před rokem podobně zemřel můj známý, rozdíl byl v tom, že Octavia předjížděla kamion před horizontem. Známý v protisměru strhnul řízení jak se lekl, sám na místě mrtvý, žena je na vozíku. Proč toto nebylo v novinách???
Ale jakmile je u čehokoli drahý rychlý vůz, podnikatel popř. člen ODS a pražský zastupitel jako bonus, tak je to sólokapr. A diskuze pod takovými články, to je slovní žumpa. Jsem jenom rád, že se díky své práci týkám s lidmi, kteří již v životě neco dokázali, protože to co se předvádí na různých fórech to je jen a pouze lůza. Vím, že na fórech lidé říkají něco jiného než doopravdy, ale obávám se, že internetová anonymita spíš pomáhá k tomu, aby řekli, co si skutečně myslí... -
lotus-esprit.cz 23.05.11 19:49
« Re: Nehoda se vyšetřuje
njn, je t osmutny, ale pokud nebudou jednoznacne dukazy o ridici, tj zaznam z kamery coz tam sotva, nebo dostatek svedku co udaji popis dotycnemu se vetsinove podobajici a pak je poznaji, tak pokud ani jeden neni blbec rekne ze v dany okamzik auto neridil a ze to pujcil znamemu ze zamundy. ac teda tuni a tuzingare nemam rad, tak spojovan is nima je v pripade nissanu gtr asi dost mimo, t oze byli na tuning akci je v dany okamzik kolem nehody relevantni. -
Dylan McKay 23.05.11 16:17
« Re: Nehoda se vyšetřuje
Ahoj, ano, četl jsem že prověřují všechny majitele GT-R. To auto má v ČR teď hodně špatný jméno, zbav se ho, koupím za pár šušní, aspoň budu mít čím jezdit do garáže... ;-)
Konec srandy. Zabili kluka, zmrzačili holku. Jak jsem psal- bude to šaškárna. Začnou se vymlouvat na spousty věcí, a pokud to někomu prokážou, bude najednou na smrt nemocnej aby nešel sedět. Je mi líto těch obyčejnejch lidí... ;-\ -
JanPribik 23.05.11 12:38
« Nehoda se vyšetřuje
Tak práce Policie České republiky mě nikdy nepřestane udivovat. Dnes ráno mě vzbudil anonymní telefon... Co prý jsem dělal v sobotu. Zas tak málo GT-Rek nejezdí, aby ověřovali všechny majitele a zvláště pak těch jiných barev... Trošku kocourkov a efektivita práce zjevně velká >:D -
Dylan McKay 22.05.11 20:28
« Mašinka Tomáš na prodej
Kdyby někdo chtěl udělat radost dětem, tak nabízíme mašinku Tomáš italské firmy Peg-Pérego. Mašinka jezdí po kolejích (kruh + dokoupená osmička s délkou 12 metrů). [odkaz]
Malej má radši auta, mašinka je nevyužitá.
Bližší info v SZ...

Např.: [odkaz] [odkaz] [odkaz]