Porsche 911 (švihák lázeňský)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 03.06.11  23:39

« Re: SLS AMG Roadster

to je hodně nepovedená fotomontáž... nicméně sls se přece ještě v kabru nedělá?! ne? ano, máš pravdu-zvuk je na autě jedna z nejzajímavějších věcí... PS. já si kupuju auta kvůli zvuku! vis octvia tdi 1999!!!!! nevím... vedle lamba galarda to sls vypadalo jako auto... lambo vypadalo jako model na poličku... sls má styl a je to nejhezčí retro supersport- protože je skoro jediný:-) (v těsném závěsu ikdyž zpracováním američan- camaro ss a challenger) a myslím že už jsem se do něj naučil nastupovat tak jednoduše že to s žádným jiným supersportem tak jednoduše a pohodlně snad ani nejde.... a bude to podle mě díky té vykousnuté střeše... a když tam začnou prudce klesat otáčky a to auto začne kašlat do konečníku je to extáze lepší než v posteli...
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 03.06.11  22:19

« Re: mytí auta

aj ked som taktiez nazoru, ze rucne mytie je relax dnes to bolo v mojom pripade opacne. nejaky dobrak kosil travnik okolo parkoviska kde stalo, vcera celu noc prsalo, takze sa to krasne vsetko prilepilo a mal som polovicu auta zelenu, polovicu zltu, kedze som v takom aute nemienil ist tak som to musel v priebehu 10 minut umyt >:-[] taky spoteny som este nikdy nikde neprisiel >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ajin-MoDo-Team-

Ajin(MoDo Team) 03.06.11  14:21

To jsem rád, že se nechceš hádat >:D Hele Dylane, kdy ukážeš červenýho draka na Modu?
  • « 00 Reagovat !

foto v3jc3

v3jc3 03.06.11  13:38

Ahoj všichni, dlouho jsem tu nebyl :-) Ale s tím SLS to vidím uplně stejně, kvůli zvuku se kupujou přece repráky a né auto >:D
  • 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 03.06.11  13:09

« SLS AMG Roadster

Mariánkama se právě teď prohání SLS AMG Roadster ve vínové barvě s německou SPZ: [odkaz]
    Ani otevřená varianta mi nezvýšila tep, na tom autě je nejzajímavější zvuk, ale nechci se s fanoušky SLS AMG hádat...
  • « 00 Reagovat !

foto welder1

welder1 03.06.11  07:55

Koukám,že jsme na tom všichni stejně..I když Mondeo už nějaký ten šrám od myčky má,ruční mytí je prostě relax..
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 03.06.11  07:22

Stejně jako mati- baví mě to ručně...
  • « 00 Reagovat !

foto matii

matii 03.06.11  05:53

Jedině ručně ... bo si u toho hezky vyčistím i hlavu od všech srač.k co se mi tam za celý týden nashromáždily. :-) a navíc mě to baví.
  • « 00 Reagovat !

foto welder1

welder1 03.06.11  05:09

Ale víc než barva by mne zajímalo zda myjes auto ručně nebo ho proženeš myčkou? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 03.06.11  00:05

...to nevím, dneska nepršelo... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto welder1

welder1 02.06.11  23:22

Jaká bude příště?
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  23:21

Já když je auto špinavé, tak mu dám jinou folii...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.06.11  20:14

IBC mám asi 200 metrů od baráku :-) Já myju doma ručně, ne wapkou, ale normálně hadicí, houbou, kyblíkem, žádné placení ;-) Ale ano, flekaté auto se může stát, hlavně černá je v tom problematická, to chce prostě vodu stáhnout a vysušit jelenicí... a taky... nemyl jsem auto ještě tady v Brně, tady to může být špatné díky pekelně vápenité vodě.
  • « 00 Reagovat !

foto Mig-35

Mig_35 02.06.11  19:52

Některé myčky mají takzvané "carlite" kartáče, které jsou ke karosérií tak šetrné, jako ruční mytí... můžu doporučit. V Brně je taková myčka např. v IBC na Příkopě, v podzemních garážích.
    Jezdím tam na střídačku s ručním mytím. Jednou za čas jezdím na vapku, abych tam za proházených 150-200 korun docílil nasrání a flekatého auta:-)
  • « 00 Reagovat !

foto certina

certina 02.06.11  18:28

Jedině ručně...
  • « 00 Reagovat !

foto welder1

welder1 02.06.11  16:14

Mondeo zatím jednou projelo myčkou a přes léto se bude mýt pouze ručně a už je připravena i leštěnka.Mám rád krásně umyté auto..
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.06.11  15:59

Ručně, když si představím, jak lítají kartáče po laku, tak se mi ježí vlasy na hlavě.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  15:51

co sa mna tyka leon do mycky nesmie ale fabia to zvlada s prehladom
  • 00 Reagovat !

foto welder1

welder1 02.06.11  15:43

« mytí auta

Chlapy mám dotaz,myjete auta ručně,nebo to zvládá za vás myčka?
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  10:45

« Re: fotky

galeria sa ti poriadne rozrastla :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  10:37

Nebo by mohli věřit, že auto mění barvu podle počasí...
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  10:30

nezabudni im ukazat jednu zo svojej trilogie urcite ich bude zaujimat preco auto meni do roka tri krat farbu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  10:28

"Pane řidiči, tady máte šedivou tapetu, a jménem zákona auto vytapetujte!"
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  10:26

>:D vodicsky obciansky technicky a vo vasom pripade pan dylan poprosime aj fotak >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  10:22

Zatím jsem to nezapsal, vozím s sebou foťák abych jim ukázal fotky, to snad pochopí. Beru to takhle- zastřelit mě stejně nemůžou... ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  10:14

farbu v tp mas zapisanu ? policajtom taktiez nevysvetlis ze porsche mava menstruacny cyklus >:D a ako to vlastne s tym zapisovanim je ciernu farbu ti tam nechaju taktiez ?
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  10:02

No, tak tohle policajtům nevysvětlím... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  10:01

nie je to ziadna veda staci len namierit a cele to vystriekat na bielo >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  10:00

Já myslím, že jsi ten nejúžasnější mazač SPZ na světě!
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  09:59

nemusis ich davat dole vzdy ked sa mi to nepodari tak si na tolko chapavy ze napises takto mi to staci >:D
  • 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  09:54

« fotky

Zvu vás do galerie, přibylo pár fotek ze Švihova. Recenze zůstavá dál skrytá, ještě redakce nepřidala čísla příspěvků...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  09:52

« Re: Spotřeba

Na tvé fotce je hodně suchá tráva, potřeba ji trochu navlhčit... ;-)

Myslím na tebe při focení: "Já snad kvůli němu ty SPZ sundám!" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  09:45

mne sa to v poslednom case dari drzat na 5,3 l uzivam si krasy leta [odkaz] >:D
    dylan aspon viem ze na mna pri foteni myslis >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  09:37

Brandone, děkuju za smazání SPZ, ale dokud mě to nenaučíš, tak tě budu otravovat... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 02.06.11  09:33

Tak dneska jsem si dal cestu Švihov- Železná Ruda, dokonalá silnice! Ale 14,1 litru wroooooum! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto zip2016

zip2016 02.06.11  07:37

Tahle spotřeba je reálná, teda pokud minimálně 40 km ze 100 km tlačíš!!! Nechápu jak to Dylan dělá. Já mám u fokyna takovou spotřebu i v létě!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.06.11  06:46

dylan skrotil aj cayenne turbo >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto mobilcarl

mobilcarl 01.06.11  23:56

to jde s takovým výkonem?:-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  23:27

...a to všechno s lázeňskou nohou na plynu... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto mobilcarl

mobilcarl 01.06.11  23:25

« Spotřeba

Teď jsem tak přelouskal recenzi a zarazila mě spotřeba. S identickou spotřebou jezdím v zimě s 1,6 MPI, takže palec nahoru :yes: holt inženýři u porsche asi vědí jak na věc:-)
  • 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  22:58

« foto

Dnes jsem fotil na hradě. Dostat tam auto byla dřina, ale pak jsem si tak odpočinul...

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]

Mám pár dalších, ale nejdříve musejí projít cenzurou... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  14:53

« Re: Prvni den s DBS Volante

...prásknout s točitejma dveřma! >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Mig-35

Mig_35 01.06.11  07:42

Chucku, vím, že ty jediný dokážeš prásknout s točitejma dveřma:-)
    ale - každá firma je tady přece jen kvůli tomu aby vydělávala peníze, k čemuž patří to, že
    vyrábějí to, co po nich zákazníci chtějí... kdyby se to neprodávalo, tak by to nevyráběli, že...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  00:52

Chucku, posílal jsem ti SZ ohledně té folie, ještě jsi to nečetl...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  00:42

Když tam je klec, patří dovnitř zvíře...
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 01.06.11  00:35

Je mi to jasný a budu držet papulu... Porsche uber alles! ale jako já mam rád porschata... ale až opravdu ty ostrý když je vzadu klec to je adrenalin hned a nemusí to být ani nastartovaný a cítí se ta atmosféra...
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 01.06.11  00:33

Tak bohužel ale v tomhle se neshodnem... :no: ;-\ každý má svůj názor... Ale samozřejmě Ať třeba ferrari začne vyrábět Dampery... mě to bude asi celkem jedno protože si na ferari nikdy nevydělám...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  00:32

Výborně, zkusím si to pamatovat. Stejně tak si ty pamatuj, že hudrovat na Porsche se v téhle diskusi nedělá, jinak dostaneš od Jiříka banána! >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 01.06.11  00:27

ještě s tím mercedesem... protože mercedes je klasická značka vyrábějící auta pro střední a vyšší střední třídu a firmy? Toť jednoduchá stručná odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  00:26

Rozhodně to tak nevnímám. Naopak bych chtěl od Porsche i dodávku.
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 01.06.11  00:23

protože porsche se 40 nebo 50let profilovala jako sportovní značka a převlečený touareg není sportovní auto. není to porsche stejně tak jako 914 ale to by nebylo chybou ale porsche 914 v životě drtivá většina lidí na živo neuvidí. kajena uvidí každý, každý den X krát a to mi převrací význam značky porsche. Promiň. koupit si limuzínu nebo SUV dnes už samozřejmě můžeš a investicí pokud teda to beru s nadsázkou nijak neprohloupíš a budeš se vozit v kvalitním stroji ale značka porsche tím sama sobě ničí jméno.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  00:17

Tak v tomhle souhlasím s Migem. Porsche vyšlo vstříc zákazníkům, ne pouhým snílkům. Mám rád Porsche 911, proč bych si nekoupil od Porsche limuzínu či SUV?

Jaktože nevadí že luxusní značka Mercedes vyrábí malé vozy a dodávky? 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 01.06.11  00:17

mobilcar: O tom ani neváhej. Padlo tady i o lékařích a prakticích. Pokud by člověk nesehnal rezidenční místo a chtěl být praktikem, tak jen samotné 3 roky do atestace by jej vyšly na studiu, resp. nastážích, které se platí, na stovky tisíc. :-| Plus sehnat ordinaci za nějaký ten melounek a něco, nějakou dobu splácet a za pár let, by člověk toho Mercedesa mohl mít >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 01.06.11  00:17

jeden příklad za všechny: u californie mi zůstalo v ruce nějaký čudlíky v podlaze na nádrž asi nebo co už si nepamatuju prostě koukám a po zmáčknuátí je celý ten dekl venku z koberce...
  • « 00 Reagovat !

foto mobilcarl

mobilcarl 01.06.11  00:14

ohledně toho MBA, taky jsem nad tím přemýšlel, protože za rok a půl bych měl dokončit ing. na EF TUL, jenže pak jsem si našel, kolik stojí mba v liberci a docela mě to přešlo. To snad ani nechci vědět kolik chtějí za mba titul na pittsburgh university, která je údajně ta nej v čr. Teď nemluvím o nikom konkrétně, ale člověk si tak říká, že mít hooodně finančně zaopatřené rodiče se vyplatí i ve studiu.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 01.06.11  00:12

JP, přemýšlel jsem o tvé nabídce, promluvíme o tom. Viz SZ... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 01.06.11  00:12

samou pravdu díš ale je to i mezi řádky co možná nechceš aby bylo... to že porsche začalo vyrábět nějaký kajen je jen otázka zisku a ochrany před bankrotem a zajištění financí na vývoj superaut. Ale zároveň tím duch značky nesmírně trpí. Porsche je pro mě dnes (promiˇn šviháku a ostatní ale myslím že už jsem ti to říkal) upadající značka pro nadšence do ní... kdo vyrůstal v době 911 což je časový úsek přes 30let musí brečet když vidí kajen popřípadě něco co vypadá jako 911 s nádorem na zadku častěji než škodu octavii... to stejné o californii u které jak jsem řekl mi kazí mínění hlavně ta věc s těma řidičema a pasažérama v praze... nicméně ve zpracování je ten aston jasně před californií.... ale co californie.. ferari vyrábělo dříve auta více běžnějšího vzezření než je něco takového ale v momentě kdyby začalo vyrábět SUV a podobná zjevení by u mě f skončilo...peněz má podle mě dost a nemá to zapotřebí... porsche na tom bylo dost možná jinak. FF neberu jako nějakou masovku na zvednutí tržeb ale jako zajímavý směr a rozšíření portfolia... ferari nebylo přece vždy jen superauto s motorem vzadu... koneckonců za pár desetiletí si myslím bude běžnější mít poháněná všechna kola než jen dvě... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 01.06.11  00:04

vondry: Jenže tohle není jen obor o penězích, pokud by někdo sem šel kvůli vysokým výdělkům, tak by narazil, jsou výnosnější obory s nižší zodpovědností a troufám si i tvrdit, že s lehčím studiem. Lékař, kterému není nic do ostatních, nemůže být dobrý lékař. Pokud je chytrý a vydělá si, tak časem jej uspokojí příjem, pokud zůstane někde trčet, tak jej příjem neuspokojí a nebude nadšený z toho co dělá, pokud to nebude dělat i kvůli těm pacientům.

A to, že dnes každý kouká, ještě neznamená, že ty jsi ten "každý" :-|

Na tom srazu mě to štvát nebude, protože pokud vše výjde, tak se budu zabývat tím, co mě baví, zatímco ona má v plánu se za pár let vrátit, otevřít soukromou ambulanci a jen předepisovat to, co si distributor léčiv usmyslí a jí zaplatí, což pro mne není zrovna sen. ;-)

V Anglii je to trochu komplikované. Ale u mne jde o to, že mne němčina minula. A v USA je to třeba pro pacienta často ještě horší. Doporučuji film Sicko, sice je trochu osekaný, ale náhled dává relativně dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto vondry87

vondry87 31.05.11  23:43

Zvláštní je, že každej píše věty ve smyslu.. všichni nemůžou do Němec.. někdo musí péct chleba.. každej nemůže bejt manažer.. Co je ti do ostatních.. všichni nemůžou, ale ty jo, tak proč toho nevyužít. Jeden člověk to tady stejně nespasí.. Ale je to asi prioritách. Já se znám, takže vím, že právě na tom srazu by mě to dost štvalo. A nějakej dobrej pocit ti nepomůže, dnes každej kouká jen na hmotné hodnoty..

P.S. O Anglii ve spojitosti se zdravotnictvím jsem tedy neslyšel nic dobrého..
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 31.05.11  23:05

Jan: Ano, ta poslední věta je trefná. U mne to vázně možná na tom jazyku, ale asi by v konečném důsledku problém nebyl... pak to vázne spíše na oboru, který zatím mám vybraný, což sice může být relativně výnosné, ale v tom mém konkrétním se budu asi spíše utěšovat tím posláním. Nicméně ještě mám rok na rozhodnutí se jinak, tak nic není uzavřené.

vondry: Všichni do Němec nemůžeme, to by tady neměl kdo léčit. Kamarádka taky odchází, něco na tom je. Já bych musel asi volit Anglii nebo USA, hlavně tady mám ještě studující přítelkyni a nějak si asi vystačím s menším příjmem, alespoň ze začátku. Nejhorší asi je, že dokonce zvažuju zůstat na fakultce, asi jsem cvok a na sraz za pár let kamarádka přijede novou 5-er a já tím stejným, co dnes 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto vondry87

vondry87 31.05.11  22:58

Být lékař, tak neváhám ani vteřinu a hned po škole mažu pryč :yes: :yes: Kámošův brácha takhle odešel hned po škole do Německa.. myslím, že jezdi v Caymanu, na začátek dobrý >:D
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 31.05.11  22:55

Vim, o cem mluvis, studoval jsem VSE a 2.LF najednou, protoze jsem se neumel rozhodnout. Kdyz jsem udelal patolu, tak jsem se na to vybod a rozhod se proto druhe. Dnes nelituju. Ale byvaly kolega je dnes plastickym chirurgem v dubaji a ten se veru nema spatne... Je to o stesti, o talentu a o spravnych rozhodnutich ale jako poslani to je jiste k posrani
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 31.05.11  22:49

Těch pár lidí na světě, co vlastní vlastní kliniky, jsou výjimkou... a u nás pomalu žádný. Ten ve špitále Octávku, ano, praktik... no mercedesa, jak který.
    A proč jsou medicíny přecpané? To je o ideálech. Jdeš tam proto, že vidíš těch pár praktiků v Mercedesech, pak pár ortopedů v BMW, k tomu máš velké ideály o tom, jak budeš léčit lidi, pomáhat a budeš za to vážený. Po těch nejblbějších zkouškách, nad kterými sedřeš pár prázdnin tě naženou do špitálu a začnou prvni konktakty s často neslušnými pacienty atd. Není to tak vždy, ale ony se ty ideály, které jsou při vstupu na medicínu, hodně bortí a sám nevím, jestli bych do toho šel znovu. Teď pomalu na konci asi jo, ale ještě loni a možná před několika měsíci ne.
    A hlavně, problém je v té distribuci, kdy praktik dokáže vydělat na mercedes, normálni chirurg leda na tu Octavii, přitom rizika mají každý odlišné.

Ale to je dlouhé povídání a uvidíme, co s tím pan Heger udělá, asi nic >:D
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 31.05.11  22:42

Tak jako spickovy svetovy lekar si koupis veyrona, jako doktor ve spitale octavku, jako praktik mercedesa. Lekari jsou v cechach zvykli jen narikat. Vsichni vedi do ceho jdou a stejne jsou fakulty nacpany. Praktik si vydela vyborne, ve spitale to je horsi, ale porad nadprumerny. No a spickovy odbornik si proste v medicine hooooodne vydela. Mam taky klienty mudr. Mam predstavu

• « 00 Reagovat !

foto vondry87

vondry87 31.05.11  22:39

Oba přístupy mají svá pro a proti.. To, co popisuješ, je asi nejlepší cesta pro single člověka.. Přestože člověk musí být v tomhle sobec, mám přítelkyni, které se nechci na úkor kariéry vzdát.. a tu asi nepřemluvím, aby se mnou vyrazila na blint do USA s tím, že tam budem "něco" dělat a časem se uvidí.. Proto volím tu druhou cestu.. I z důvodu, že je podle mě zkrátka lepší se tu něco naučit a pak své znalosti využít v cizině.. Člověk tam vlastně začíná už o level výše. S tím sebevědomím je to těžké.. spíš mají širší obzory. V ČR většina lidí považuje za nechutnýho boháče každýho, kdo bere víc jak průměrnou mzdu.. a když si pak absolvent řekne o podobnou částku, je to do nebe volající.. to je ale ta česká malost, mně to přijde naprosto normální. Znám pár lidí, co v zahraničí hned po škole začínali na třeba 70k měsíčně. Nevidím tedy důvod, proč je neslušné začínat u té samé firmy na té samé pozici v ČR za poloviční plat, když tu ceny máme stejné..

Ohledně toho opačného přístupu.. já nikdy nebyl vlastenec, takže bych asi ani neměl důvod se vracet. Proto bych si radši "užil" pár let tady a dožil vklidu jinde :-! :-!

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 31.05.11  22:24

JanPribik: No, jen musím popřemýšlet, jak jako absolvent lékařské fakulty vydělám na AMS :-) Holt některé obory ani ve špičce na tohle nedosáhnou ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 31.05.11  22:17

JanPribik: aha, na jednu stranu tě chápu :yes: :yes: Ať poslušně slouží ;-) Ono DBSek je v ČR celkem dost, ale Volante jsou 2 (?) možná už trochu víc... :-) nějak mi vypadl excel, takže se nekouknu do registru... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 31.05.11  22:02

Ono neni mba jako mba, pokud zvolis studium v cechach, zaplatil sis hezkou vizitku, studium v usa me naopak naucilo vse, co dnes vyuzivamy. VSE bylo z tohoto pohledu vyhozeny cas. Treba kamarad odjel pred lety do usa po gymplu, dva roky drel na stavbach, pak se dostal na harvard, tam pak mel i stipendia a dnes ma firmu v silicon valley. Cest je spousta a me spis pripada, ze cesti absolventi maji az moc velke sebevedomi. Ja na stazi v usa skoro pul roku tridil postu. Tu praci by nevzal ani clovek po ftvs, no a pak jsem pul roku delal asistenta jednomu z nej brokeru nq svete. Jenom proto ze jsem vydrzel. A dostat se pres zahranicni firmu ven? Opacny pristup je lepsi, pracovat venku a pak se vratit v te firme domu.
  • « 00 Reagovat !

foto vondry87

vondry87 31.05.11  21:54

To je pravda, nejhorší je, že tohle všechno si člověk uvědomí, když už je pozdě.. kdybych mohl vrátit čas, určitě bych některé věci udělal jinak, ale tak to má asi každý. S tím zahraničím souhlasím, to je nutnost. Já mám v plánu začít u nějaké zahraniční společnosti a dostat se přes ně do zahraničí, protože odjet s mokrým diplomem do USA bez praxe a čekat, že si mě někdo všimne, je asi hloupost...

Co se týče dalšího vzdělání, to ukáže čas. Pokud vše půjde dobře, dodělat si MBA není problém. Osobně si ale myslím, že ten titul je trochu přeceňován a že se dělá spíš z morální povinnosti. V ČR to platí dvojnásob.. Přehnané finanční nároky jsou dost subjektivní pojem. Je pravda, že jsem náročnější než spolužáci. Rozhodně si však nemyslím, že bych měl přehnané nároky, spíš to svědčí obecně o nízkém sebevědomí vysokoškoláků a zoufalé situaci na trhu. A já ani nepotřebuji být milionář, bohužel v ČR se musí člověk ohánět, aby si mohl dopřát i to, co je jinde standard..
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 31.05.11  21:42

Davide, barvu DBSka jsem neuvadel a nevidim pro to duvod, pokud prijdes na nejaky sraz, rad te svezu, ale do plena to davat nebudu, zas tak tolik jich njezdi a cabrio v tehle barve v cr neni vubec, takze mi to pripada jako velke voditko do moji garaze. Mozna jsem schizofrenik, ale radsi tak.
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 31.05.11  21:39

Vondry, jestli muzu poradit, tak dnes je potreba mit diplom z prestizni americke nebo britske univerzity k tomu pracovni staz v zahranici a pak samozrejme spickova anglictina. Pak se clovek urcite uplatni. Kvuli degradaci ceskeho vysokeho skolstvi nema cesky diplom moc velkou vahu.

Ja mam inzenyra z VSE, MBA z bostonske univerzity, staz u Goldman Sachs a u ING v Lucembursku, pak ma clovek uplatneni jiste. Vzdelani neni jedina cesta k velkym penezum, ale to nejkvalitnejsi vzdelani tu cestu velmi zjednodusuje a urychluje. Ovsem stejne plati, ze je lepsi delat to, co cloveka bavi a zvlaste v pocatku nemit prehnane financni naroky. Pokud je clovek dobry, penize prijdou. V nekterych oborech je potreba byt absolutni spickou, nekde staci byt prumerny, ale miliony se daji vydelat skoro vsude.
  • « 00 Reagovat !

foto vondry87

vondry87 31.05.11  20:44

Já myslím, že o práci se rozpovídal sám :-) Ale přiznám se, že mě to zajímalo.. zrovna dokončuju VŠ a člověk přemýšlí, co dělat, aby to mělo perspektivu.. Potěší už jen to, že to "jde". Člověk je tu médii odkojen tím, že v ČR se mají dobře jen zloději, tak je fajn vědět, že i slušnej člověk má šanci :-) Jinak s tím ruským gangem, to je teda síla :no: :no:
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 31.05.11  19:53

Hezký večer přeji

Dylan: teď jsem si všiml, že jsi mi poslal email s fotkama... >:D Já poslední dobou to na těch mailech pěkně flákám, jelikož mi nikdo nic neposílá a když se tam něco objeví tak je to spam... >:D

JanPribik: nejspíš to tu i píšeš, ale je to už hodně dlouhá diskuze, v jaké barvě máš DBSko? :-) Před časem bylo u Exnera úžasně modrý DBS, ale v kupéčku. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto welder1

welder1 31.05.11  19:38

Abych se přiznal,třeba mě je úplně jedno kdo co dělá,nezajímá mě to.Od malička mi vštěpují že každý svého štěstí strůjcem.. ;-) .Ani auto či auta nikomu nezávidím,každý má stejné šance..A je fakt že AM nádherné auto. A že se ztratili ventilky?Jsme bohužel v Čechách.
  • « 00 Reagovat !

foto mobilcarl

mobilcarl 31.05.11  18:58

srdce mi krvácí, DBS je můj celoživotní sen a teď slyším toto :-(
    Jinak takovým lidem opravdu fandím. Jen doufám, že se k tomuto alespoň jednou přiblížím.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 31.05.11  18:57

Dylane, kdybych hlavu umel pouzivat, tak jezdim fabii a miliony investuju tak, ze za deset pwtnact let nebudu muset maknout, kdyz ale ty auta jsou tak lakavy. Porad se utesuju myslenkou, ze se blizi doba benzinoveho temna a uz treba nebudou >:D

Btw cely den s astonem po praze a vysledek na sebe nenechal cekat. Ukradli mi cepicky ventilku...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 31.05.11  18:33

S JanPribik už jsem o práci mluvil, nehledejte za tím žádné čáry, ten kluk má prostě v hlavě, a umí ji používat... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 31.05.11  17:59

A můžu se zeptat který okruh? Případně klidně můžeš odpovědět do SZ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto erbe

erbe 31.05.11  14:03

Za pozvanku velmi pekne dakujem ale cez tyzden to take jednoduche nemam. Sice by to slo ale zo dna naden ani dovolenku nedostanem :-) Vikend by nebol problem. Pripadne okrajovo tyzdnovy den teda piatok, pondelok by som nejako uhral hadam.
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 31.05.11  13:34

tak můžeš zítra, jedem na okruh, bude tam GT3, Gallardo Superleggera, SLS AMG, KTM X Bow (když nebude pršet, jinak taky GT3), 430 Scuderia a asi Vantage. Máme pronajatý okruh na 3 hodiny, takže bude zábava.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…