Porsche 911 (švihák lázeňský)
Ronault. 17.06.11 00:47
« Re: René
Poustník: Já ji taky moc neznal, spíše to furt hráli v rádiu a jak jsem si to furt přiblblr pobrukoval, tak jsem začal pátrat, co to vlastně broukám.
Ale když už jsme u té odloučené části ČR, tak pak ještě jedna pecka se mi poslední dobou zalíbila, ale Kirschnerka je už stálice: [odkaz]
Když už jsme u ní, tak tohle jsi viděl: [odkaz] >:D -
Ronault. 17.06.11 00:20
« Re: René
Poustník: Jo, že v Bruselu budou, to jsem zahlédl! Tak příjemný poslech :-) Tak na pr**** si z té písně nesednu, ale je to taková pohodička, přesně do auta.
Neřeš, možná jsi jej osobně nepotkal, těžko říct, ale WL ano :-)
Ale podobně jsem dost nepochopitelně podlehl téhle písničce: [odkaz] Klip sice tak super není, ale samotná zpěvačka... jo >:-[] -
Ronault. 16.06.11 23:32
« Re: Kaslete na stavku a udelejte nekomu radost!
WL: Laguna byla představena v listopadu 2000 tuším na autosalonu v Paříži? A můj kousek je jeden z prvních vyrobených, tuším březen 2001.
Fanouše mám jen jeden model, navíc má poškozený lak, to bych tedy nemohl poslat. Ale mám ještě z Fanouše výfuk, což ho asi tolik nepotěší. 8-s Z veteránu tu mám VW Brouk a VW Transporter. -
Ronault. 16.06.11 23:29
Poustníku: TO jsi lidumil? Jeden Peugeot ti nestačí? Buržouste! >:-[] >:D
Ta návykovost... vidíš, měl jsem si vzít rozbor. Každopádně jak jsem tam byl naposledy (minulý pátek) s kamarády, tak si šli ještě přikoupit druhou porci, tak na tom možná něco bude >:D -
Ronault. 16.06.11 23:27
« Re: Stávka diesel
Švihák: Noooo, tak já bych ji celou neměnil. Pan Vondra si měl dát odchod dávno, tady nechápu váhání premiéra, popravdě bych klidně vrátil Bártu, sice je to zvláštní týpek, ale šetřil tam, kde se mi to líbí, ale je to dost sporné. Pan Kalousek se měl odporoučet dávno, pan kníže má i ve svém věku vše po hromadě, i když teda trochu mumlá... ale co už. No a pan Heger...? To je sporné, asi by se měl trochu umírnit a více naslouchat, ale asi bych neměnil.
A předčasné volby by mnoho nevyřešily. ČSSD by vyhrály, musely by vládnout s komanči, co si ale nelíznou, protože by to bylo velké riziko a jediný, kdo by s nima vládnul a to jen možná - VV, s nimi dokupy většinu nedají, jestli se do PS dostanou. A ona i samotná ČSSD potřebuje dosta ještě párkrát do huby.
Ale to je takový můj rozbor z dlouhé chvíle >:D -
white label 16.06.11 23:26
« Re: Kaslete na stavku a udelejte nekomu radost!
Nevím, kdy přišla na trh ta Laguna co máš ty, ale moje GTI V přišlo k nám na trh někdy začátkem roku 2005, ale já si ho koupil až o dva a půl roku později...
Tak mu pošli model nějakého toho Fanouše, těch máš určitě dost... >:-[] -
white label 16.06.11 23:19
« Re: Stávka diesel
Jen je dobré si uvědomit i to, že stejně tak jako se dobrý zaměstnavatel neobejde bez dobrého zaměstnance, podobně se ani dobrý zaměstnanec neobejde bez dobrého zaměstnavatele...
Mám totiž trochu pocit, že tohle vidíš malinko jednostranně... ;-) -
Ronault. 16.06.11 23:16
« Re: Kaslete na stavku a udelejte nekomu radost!
WL: Však pokud vím, tak mezi Lagunou ja Golfem V je snad jen 3-4 roky rozdílu, myslím s uvedením na trh. >:-[] Jinak kdybych věděl, kde se dá koupit moje Laguna jako model, tak bych si ji koupil. Zatím jsem na jednu narazil, ale cena neodpovídala kvalitě a hlavně nebyla aktuálně k dostání. -
Ronault. 16.06.11 23:13
« Re: Stávka diesel
WL: Věřím, že zrovna ty si toho vážíš, však kvalitní zaměstnanec je velký podíl na výsledných službách a ty jak jsem několikrát okusil, jsou výborné. :yes: Spíše to dávám do plénu k zamyšlení.
O tom srovnání ano, proto si zatím nějak moc nevyskakuju, že budu někdy nějaký boháč, ale vím, že hladem nepojdu a co já vím, třeba se bude dařit. Spíše jde o to, že pro některé ty schopné pracovníky může tenhle systém vést k znevýhodňování, jak třeba vede u té cukrářky, která se kvůli naší skvělé byrokracii nechce osamostatnit.
Samozřejmě, to, že jsou odbory levicové, je jasné, ale jasné jsou i ty důvody. Však to šlo vidět, že ani na jedněch kolečkách se slámou nebyla fotovoltaika a tady bych viděl původ Standova jmění.
Švihák: Jsi zbytečně radikální. Souhlasím ale s tou arogancí, ta je někdy do očí bijící. CHápu, že mají na odbory jakýsi názor, oni ty odbory taky, ale z druhé strany s úsměvem a alespoň snahou chvíli naslouchat by se davy umlčely lépe.
No a že se touto sérií článku auto.cz blíží Blesku, není pochyb. Pro mne velké zklamání :-| -
Dylan McKay 16.06.11 23:03
« Re: Stávka diesel
Stávka nevyřešila nic? Já myslím, že ano. Média ukázala svoji "objektivitu" (když si vzpomenu jak do ČT vtrhlo ozbrojené komando, tak se musím smát), vláda svoji aroganci, naše auto.cz se změnilo v Blesk, a souhrný účet uvidíme po volbách... -
lotus-esprit.cz 16.06.11 22:59
« Re: Kaslete na stavku a udelejte nekomu radost!
Chlapci resite koniny, ktery stejne nevyresite.
Radsi udelejte radost klucinovi, kteremu nebylo zhury dano zdravi a poslete mu nejaky auticko. Neni to zadny vtip ani fake.
Pokud chcete vedet vice kouknete na jeho stranky: [odkaz]
Adresu zajemcum mile rad sdelim.
white label 16.06.11 22:44
« Re: Stávka diesel
Ad rozdíl mezi podobnou stávkou a případnou "pouze" demonstrací?
Když se (klidně) demonstruje nevznikají tak vysoké škody, jako při dnešní stávce v dopravě, která toho stejně nevyřešila víc, než kdyby šlo jen o formu demonstrace...
Navíc neodborářské (neorganizované odbory), občanské demonstraci bych věřil víc, protože tam lidi jdou ve svém volném čase s vědomím, že se díky tomu "neulijou" z práce, aniž by za to mohli být nějak potrestáni (např. finančně)... -
Dylan McKay 16.06.11 22:29
« Re: Stávka diesel
Mafián Kalousek arogancí provokuje národ, podvraťák Nečas ví na koho si dovolit, a preference komunistů rostou, aniž by něco museli dělat...
Tak si kluci reformátorští rychle nakraďte, případně se zeptejte Vondry jak se to dělá... ;-) :-! -
white label 16.06.11 22:25
« Re: Stávka diesel
Jasně, že někdo si může vybrat i variantu dělat celý život třeba toho horníka, nebo cokoli jiného, já si opravdu vážím všech lidí, kteří dělají svou práci dobře, od atomového inženýra až po uklizečku. Lepší schopná uklízečka, než neschopný inženýr, ale každý by měl při své volbě povolání zohlednit všechny dané aspekty/důsledky spojené s konkrétní zaměstnáním a být s nimi srovnaný. -
Ronault. 16.06.11 20:55
« Re: Stávka Gunčíková diesel
WL: No však já se právě ptal jaký rozdíl bude mezi stávkou a demonstrací, nikde jsem nenapsal, že nemůžou probíhat stejně.
O tom, že naší odboráři nejsou nějací tvrďáci není co pochybovat, pár koleček slámy dohromady dají, to je tak všechno >:D
Jinak nedávno jsem se tak zamýšlel nad tím, teda pokud můžu trochu změnit téma, jak se tady zvedla vlna nevole nad řepkovým olejem v naftě, že zdraží potraviny. To je pravda, ale zase z druhé strany, možná se pletu, není lepší mít bohaté zemědělce u nás než ropné šejky v Saudské arábii?
PS: Nechceš přijet? Máme tady aktuálně na ulici romskou diskotéku :-! >:D -
white label 16.06.11 20:51
« Re: Stávka Gunčíková diesel
A ještě k tvé "argumentaci" o automaticky/obecně větších škodách při demonstraci, proti stávkám. Může být klidná demonstrace, stejně jako stávka a naopak, viz plány s úmyslným! zablokováním dopravy.
Jde o to kdo a jak stávkuje/demonstruje ne o to, jestli zrovna stávkuje, nebo demonstruje... -
Ronault. 16.06.11 20:45
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Poustník: Ano, WL ten druhý odstavec víceméně vyložil správně. Teda až na to, že třeba on dokáže ve své firmě využít čas i jinak a třeba vydělečněji... třeba dělat reklamu na své produkty, takže tam pak svážejí jeho známí kamarády z druhého konce Moravy >:-[] >:D
A ten první odstavec je spíše zamyšlení (a otázka) nad solidaritou, kterou tady někteří taky rádi odsuzují.
Jinak souhlas, z těch všech vředů, pupínků, lupének, beďarů, znamínek a kdo ví jakých ještě svinstev mám tohle jako moment pro uvolnění ;-) -
Ronault. 16.06.11 20:41
« Re: Stávka Gunčíková diesel
WL: Dobrá, beru zpět, nechal jsem se unést na začátku, omlouvám se. (Bárta říkal, že se prý třeba pořád omlouvat, tak se omlouvám >:D )
Neříkám, že ve všem je to stejné, jsou jiné zákony, naštěstí, společnost je o kus dál a má na mysli, co tady bylo a kdyby chtěl někdo prohlubovat své radikální názory, tak by jej společnost, naštěstí, zbrzdila. Ale projevy, nejen mezi politiky, ve společnosti poslední dobou silně radikalizují a banalizují situaci na jednu stranu, kterou považují v každé situaci za tu správnou. A mě tyhle tendence příjdou nebezpečné, ať už případné zakazování či trestání projevů svobodných názorů.
Další dva odstavce přeskočím, tam jsi reagoval na mne poněkud zbytečně, však jsem tam napsal pár poznámek, které mají deradikalizovat text.
Nikde jsem neodmítl, že dnes nemá každý člověk svůj život ve svých rukou, naopak. Máš pravdu, ale v jednom momentě mi to vše vázne. Ale díky za ten příklad se mnou, to trochu rozvinu.
Nedávno jsem se bavil dlouhou diskuzí (přiznám, že dlouhá byla proto, že moravské víno se dobře pilo) o tom, že on jakožto zaměstnanec firmy zásobující zdravotnictví si asi po 5 letech vydělá trojnásobek průměrného platu lékaře, přitom se nejedná o manažerskou pozici, vlastně jen seřizuje diagnostické přístroje. Argumentoval taky tím, že jsem mohl studovat i něco jiného, jít pracovat do zahraničí, jen to fárání vynechal >:D Přemýšlel jsem o tom a ano, mohl, proč ne. Taky si můžu časem otevřít vlastní ordinaci a ne se věnovat vyloženě nemocničnímu oboru, který jsem si vybral (zatím tajné). To vše můžu. Ale pak jsem si řekl, jestli to vůbec dělat chci. Totéž platí třeba o tom horníkovi. Můj otec třeba svou náročnou práci má tuze rád, fakticky nekecám, taky to oceňují jeho nadřízení a po všech vlnách propouštění by o tak zkušeného zaměstnance neradi přišli. Jen jsem se zamyslel nad tím, jestli by to vydržel dělat dalších pomalu 20 let.
Ke všemu nakonec přibude ještě argument, kdy prostě někdo toho horníka nebo nemocničního lékaře dělat musí, neb bez nich to stejně nepůjde, jako to tobě půjde hůře bez té schopné cukrářky. Z toho mi taky vyplývá, že to vždycky někdo dělat bude a vždycky jak bude podhodnocen nebo alespoň nebude mít jistotu, že někde v důchodu mu ten nižší plat (i když i ten nemocniční lékař na tom nebude tak špatně, beru, do almužny daleko >:D ) onen systém, který jej potřeboval, vynahradí.
Tohle mi v těch pravicových a svobodných myšlenkách chybí (stejně jako mi něco přebývá v levicových). Ona neviditelná ruka trhu nevyřeší vše.
Je tu časem i jiné řešení, které už funguje, na stavbách makají Ukrajinci, v nemocnicích uklizejí Ukrajinky, lékaři mají často arabský přízvuk a na šachtě makaj Poláci... tak snad se jim ještě u nás bude dlouho líbit a nezačnou stávkovat. -
white label 16.06.11 20:22
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Já téhle pasáži úpně taky nerozumím. Ale mám trochu pocit, jako by tím možná chtěl Ronault říct, že pokud se můj zaměstnanec bude snažit a odejde za vyšším příjmem jinam (ať už jako samostaná jednotka, nebo ne), tak já budu muset dělat jeho práci za něj a tím pádem bych tolik nevydělal...
Ale v praxi bych si prostě jen buď vybral jiného zaměstnance, nebo dělal tu práci za něj a ušetřil mzdové náklady na úkor svého času... -
Poustnik 16.06.11 18:49
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Rone, tys to s tím učením přepísknul. Vím, že doktoři občas hovoří kostrbatě, odborně a nesrozumitelně. Ale co jsi chtěl tímto odstavcem říct -
Někteří tady v diskuzích hlásají, že se ten tvůj zaměstnanec měl více snažit a vydělat tolik, co ty. Jen si teda nejsem jistý, jestli kdyby to udělal (za předpokladu, že na to má), tak bys musel tu práci za něj dělat ty sám a pravděpodobně by sis tolik nevydělal.
-jsem opravdu ani po dvojím přečtení nepochopil. Chtělo by to nějakou souvislejší a logicky navazující myšlénku..... :-) -
white label 16.06.11 18:46
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Připadá ti logické napsat v reakci na moje:
"Není sice žádoucí se na to vymlouvat, ale přiznat si to a počítat i! s tím je dost důležité..."
toto:
"ale vše svádět na pokřivenost minulého režimu se nedá. Je to obehraná písnička."
Já ti to schválně rozepíšu tak, abych se vyhnul přesně tomuto profláklému pseudoargumentu s obehranou písničkou a ty mi ho stejně vlepíš, jako kdybych tam prostě černobíle napsal, že za všechno můžou komančí, bez debat a hotovo.
Současní politici jsou logicky ovlivněni i minulým totalitním režimem, ale stejně! jako v něm se nechovají (možná toho o minulém režimu nevíš tolik), stejně tak jako by si v období totality odboráři nikdy nedovolili vystoupit stávkou (ti pro ně naopak organizovali prac. soboty apod.) proti tehdejší socialistické vládě např. s tím, že chtějí mít důchody alespoň na dohled k pracujícím v tehdejší západní Evropě. Za totality kvetla jak dobová rudá korupce (já na soudruha bráchu, soudruh brácha na mě), tak papalášství v obrovských rozměrech, jen se o tom nemohlo "nahlas" ani mluvit, natož to chtít jakkoli veřejně řešit, ani podobně, jak to děláme my tady v diskusi Takže jakékoli absolutní srovnání v tomto směru s obdobím totality je slepě mimo.
Na rozdíl třeba od Mojita apod., je docela těžké diskutovat s tebou na téma soukromý podnikate/zaměstnavatel vs. zaměstnanec, když máš zatím osobní zkušenost pouze s rolí zaměstnance a díváš se na to stále z určitého pohledu "vykořisťovaných" (nemyslím to doslova, ani negativně) zaměstnanců. Že nemáš žádnou zkušenost pohledem druhé strany-zaměstnavatele jasně ukazuje i to co píšeš.
Třeba zrovna já nebudu mít větší státní důchod, než moji zaměstnanci, souvisí to z daňovou zátěží, která je už tak velká (DPH, odvody apod.) , že ji prostě nemíním dál zásadně navyšovat jen proto, abych jednou možná! nějaký slušnější důchod dostal.
Ale hlavně odmítáš přiznat, že i život běžného konkrétního člověka je do obrovské míry především v jeho rukou. Nikdo nikoho nenutí, aby celý život dělal jen fyzicky náročnou práci (např. horníka apod., ale třeba i číšníka/servírku atd.) Lidi dnes mají možnost studovat, nebo se sami vzdělávat, mají různé možnosti rekvalifikací, můžou se naučut nějakému řemeslu, můžou dělat jakékoli poradenství, všemožně podnikat, včetně zahraničí kdekoli na světě atd. atd. ... prostě v čemkoli alepsoň relativně "vyniknout" a uplatnit se, což bylo 40 let prakticky nemožné.
Mám u sebe např. 19 let zaměstnanou vyjímečně schopnou cukrářku, která si taky proto u mě vydělá docela slušné peníze. Navíc k tomu peče lidem i doma na zakázku. Klidně by se mohla osamostatnit, mít vlastní firmu a mít své zaměstnance. Přesto o tom nechce ani slyšet (papírování, daně, problémy se zaměstnanci!, málo volného času, myšlenkama v práci, i když tam zrovna není apod.)! Proč, když se má (nejen podle tebe) zaměstnavatel automaticky podstatně líp, než zaměstnanec, včetně toho většího důchodu?
Každý si může (aspoň do jisté míry) své povolání a dobu jak dlouho ho bude dělat (než ho vystřídá za jiné) vybrat, a vybírá si to se všemi důsledky (výhody i nevýhody) a stěžovat si následně může především sám u sebe. Proč ty jsi třeba nešel raději fárat, místo zdlouhavého studia na vysoké škole, víš kolik už si mohl mít vydělaných peněz + ušetřené náklady za studium? Nebudeš si (podle tvé logiky) třeba jednou připadat trochu naptřičně s důchodem vyšším, než někdo, kdo celý život tvrdě pracoval/fáral a tys "jen" v teple a suchu někde běhal v bílém plášti (samozřejmě s nadsázkou)...? -
Ronault. 16.06.11 17:01
« Re: Stávka Gunčíková diesel
WL: Prvně napíšu, že naši političtí reprezentanti se nechovají jako reprezentani demokratické společnosti, ať levicové či pravicové, ty mi napíšeš, že vyrůstali v totalitním režimu, takže se není co divit. Dobrá, beru zpět, že mi to vkládáš do úst, ale stále nechápu, proč by se měl někdo, kdo je proti minulému režimu chovat tak, jako by v něm byl? Že v něm vyrůstal je pravda, ale vše svádět na pokřivenost minulého režimu se nedá. Je to obehraná písnička.
Jaký je rozdíl v nákladech mezí demonstracé a stávkou? Krom toho, že stávkujícím to zaměstnavatel povolí? Demonstranti často napáchají daleko více škod, často dochází k rabování, ničení okolního majetku, doprava je tak či tak paralyzována a celý chod ekonomiky se stejně zpomalí.
Nebyla to narážka na tvé zaměstnance, jen přirovnání, že někdo tu zmrzlinu točit musí, i když si někteří mladí zastánci pravice myslí, že všichni dělníci jsou leniví a nepracují a když stávkují, tak proto, že se jim pracovat nechce.
A jen tak mezi náma, udělejme si takový příklad na tvých zaměstnancích a tobě, teda pokud ti to nebude vadit. Určitě budeš mít vyšší příjem než oni, to ti přeji, však to tak má být. Ale vem si, že v nějakých 70 +-10 let půjdeš ty a tvůj zaměstnanec do důchodu, oba jste pracovali zhruba stejnou dobu v počtu let, tys měl větší příjem, dostaneš logicky vyšší důchod. Jen tedy jeden z vás bude žít déle, takže zatíží důchodový systém více. Má dostat menší důchod, který by mu v rozpočtu na počet let nestačil aby přežil? Nebo má být společnost solidární a dát mu to, cos ty nevyužil?
Nejde mi ani tolik o to, kolik kdo dostane, jen o ten princip, kdy se naše společnost staví k silně radikálním názorům, což pak vede k těmto stávkám... a jsou podporováni výroky politiků, což jen vede k potencování těch nespokojených.
Je to začarovaný kruh a přitom by stačilo tak málo :-| -
white label 16.06.11 16:41
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Buď si mou reakci nečetl, nebo si četl něco jinéhom, než na co reaguješ.
Prozraď mi např. jakým krkolomným způsobem si došel k závěru, že ti snad předhazuju, že jsi proto, abychom se vrátili do minulého režimu? :-O 8-s
A to, že jsem pro formu vyjádření podobného nesouhlasu demonstrací a ne takovouto stávkou, která kromě vyšších škod nic zásadně lepšího (ve srovnání s demonstrací) nepřinese, to ze mě dělá automaticky příznivce tichého souhlasu se vším? Zajímavě sis to vyložil...
A co se týká mých zaměstnanců, tak mám i zaměstnance, kteří u mě pracují nepřetržitě od r. 1992, navíc i tu zmrzlinu dokážu točit sám, když je třeba a taky ji občas sám točím, takže v tomto ohledu obavy nemám... -
Ronault. 16.06.11 16:24
« Re: Stávka Gunčíková diesel
WL: Píšu snad někde, že jsem proto abychom se vrátili do minulého režimu, že mi to tak předhazuješ? :-O
A ano, neseme si ten odkaz totality, kdy se protestovat nesmělo, natož stávkovat, možná potichounku upozorňovat, ale beze škod a bez nátlaku, tak jak to dáváš za příklad. Hlavně aby netrpěli "ti jiní nějací anonymní."
Dle tvého ale vyznívá, že společnost je nutno vychovávat k souhlasu.
Možná pár lidí se v této společnosti díky systému bude mít lépe, ale jak jsem tady už psal, tak v systému to bude na úkor ostatních, když se ti ostatní ozvou, tak dostanou tady u nás dokonce "do tlamy" i od těch, co jsou na tom stejně.
Takové to "snažení se, motivace, pracovitost" je sice pravdou, ale stále ještě nikdo nevymyslel, co se stane, když budeme všichni manažeři, úspěšní podnikatelé a bussinesmani, kdo bude na tom stánku točit tu zmrzlinu... ;-)
A to bylo mou snahou v příspěvku, upozornit, že i po staletích revolucí, ze kterých by si společnost měla vzít to lepší, si tu sociální rovnováhu společnost jaksi ne a ne vzít za své, i když je jasné, že právě ona vede k takovýmto stávkám. -
white label 16.06.11 15:33
Ron
A jakou společností asi tak byli "vychovávání" ti dnešní vrcholní politici (vzhledem k jejich věku), demokratickou, "charakterní" a slušnou zatraceně těžko, co?
Mám často pocit, že si lidi pletou dobu nějakých 20ti let minimálně s půlstoletím, nebo dobou, kdyby se stihly vystřídat 3-4 generece lidí.
Chceme se stále, co nejdřív srovnávat s vyspělejší "západní" Evropou a řazení někam k Bulharsku/Rumunsku, nebo k Ukrajině apod. nás vlastně uráží, ale těch 40 let levicové totality si tato společnost stále výrazně nese v sobě a ještě dlouho dobu ponese, ať se to někomu líbí, nebo ne. Není sice žádoucí se na to vymlouvat, ale přiznat si to a počítat i s tím je dost důležité... 40 let totality není zdaleka jen o nevratných materiálních škodách...
P:S. Jinak jsem stejně jako Poustník pro nenásilné demonstrace bez zbytečných škod (poškozujících celou společnost). místo nepatřičných "politických" stávek.
Stejně jako ti vzpomínaní politici, by neměli kázat vodu a pít víno ani odboráři a jejich šéfové, kdy při podobné stávce (na rozdíl od demonstrace) vznikají škody v desítkách až ve stovkách milionů, což je hodně špatný příklad hospodaření s fimamčními prostředky celé naší společnosti, a to jak pro zmíněné politiky, tak obecně pro tebou vzpomínanou výchovu společnosti, jako takové, přičemž nejde jen o míru, ale především o samotný princip... -
Poustnik 16.06.11 12:46
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Tak nechápu, proč se mnou nesouhlasíš, když říkáš to samé. >:-[] >:-[] Vždyť já tady Šviháka pokaždé, když nadává na poměry, vyzývám, ať jde demonstrovat! Já jsem pro veřejné vyjádření nespokojenosti všemi deseti! Jen nemůžu stávkovat, protože nemám žádného zaměstnavatele! >:D Jedině že bych demonstrativně doma nevyluxoval..... -
Ronault. 16.06.11 12:45
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Poustník: O tom, že MHD v Praze funguje špičkově, nepochybuju, však ti lidi, co se na tom podíleli a podílí zaslouží uznání. Jen teda v Brně máme lepší noční rozjezdy, tedy asi nejlepší na světě. Není nad jistotu, že se vždy z hospody vrátíš domů >:D
S čím nesouhlasí prvotně jsem napsal v úvodu... a i nesouhlasím s tím, že slušnější ostrouhá. Ostrouhat sice může, ale ne vždy. A třeba příklad pana Langera je úkaz, že to tak nemusí dopadnout. Jen by se měli lidi naučit, že smí vyjádřit svůj názor a že si můžou vždy vybrat, ne jen je posílat do práce, když se jim něco nelíbí.
Jinak to, jak naběhli kluci z TOPky v rudých tričkách s nápisy, že ti odpovědní pracují, to mi připomnělo trochu padesátá léta, jak barvou, tak plakáty dělnické třídy 8-s -
Poustnik 16.06.11 12:39
« Re: Stávka Gunčíková diesel
S čím nesouhlasíš Ronaulte? Že ten slušnější ostrouhá? Já taky ne, ale zatím to tak chodí. A já neřekl, že jsem proti stávce. Ať si klidně stávkují, však máme právo na stávku v ústavě, nebo kde. Jen jsem řekl, že pro prosazování politických cílů mi přijde vhodnější forma demonstrace, protože takhle to odnese akorát společnost. Praha je veliká a přejet z jedné strany na druhou je docela fuška. A MHD je jedna z věcí, která v Praze funguje na opravdu špičkové světové úrovni. Beze srandy. ;-) -
Ronault. 16.06.11 12:36
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Poustník: Na věci to mění to, že přece slušný člověk tam ty grázly nechce. A že se to začíná dařit a lidi začínají jevit nespokojensot a jsou čím dále vychovanější vylézt z ředy a říct NE, tebe nechci, je vidět... ani ne tak na téhle stávce, ale třeba u posledních voleb, jak krásně voliči vykroužkovali z kola ven pana Langera. A stejně tak chtějí teď "vykroužkovat" přímou volbou Klause (teda zpětně to nepůjde).
Tou nevychovávající společností myslím ty, kteří raději křičí, že se máš zařadit zpět, makat a držet ústa, neb co ti do toho? 8-s -
Poustnik 16.06.11 12:31
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Já nevím jak u vás, ale moji rodiče se mě snažili vychovat jako slušného člověka, totéž se snažím aplikovat na svoje dcery. To, že někde v televizi vidíš nepotrestané grázly je sice demotivující, ale na věci to nic nemění. Nebo co myslíš tou nevychvávající společností? Prezidenta, co neumí rozlišovat čisté a špinavé peníze? Taky ho nemám moc rád. >:-[]