Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Poustnik 25.06.11 10:40
« Re: a jó
Právě že třeba v noci na neznámém úseku to moc nevím....taky si myslím, že v dnešní době technických vymožeností ten systém dát dohromady není problém, problém bude právě v tom, vychytat mouchy v případě "oslepnutí" systému. A s tou cenou to myslím ve vztahu k masovému rozšíření, že se to dá namontovat do auta za 2 miliony věřím. -
Chuck Norris 25.06.11 10:09
to s těma pruhama je samozřejmě problém.. proto to taky mají na rychlostky atp... ale říkají že to funguje i na opravovaných dálnicích atp... tak možná alespoň na takových silnicích našli recept... už nemáš šedesátý léta... v té době nic z toho co je dnes neměli... jen pár počítačů v NASA- dnešních školních kalkulaček... :-) co se ceny týče neviděl bych to tak tragicky.. podle mě jedeš právě ve schématu amerických soutěží kde jezdí ty trucky ověšený milionem senzorů a několika klimatizacema pro uchlazení desítek pc... tohle spíš vychází z dosavadních věcí které už fungují na běžně prodávaných autech a jen to spojili dohromady a trochu vylepšili- hlídání pruhu, rozjíždění v kolonách, jízda podle navi, rozpoznávání věcí před sebou, pohyb za autem a vedle něj.... je toho už spousta a fakt je jen otázkou času kdy to někdo dá dohromady:-) myslím že třeba jízda na správné straně silnice i bez pruhu který by je určoval nemusí být pro elektrroniku takový problém... ty taky poznáš i bez pruhu díky zraku kde máš jet... -
Poustnik 25.06.11 09:24
Hmmmm.....Takový systém vyvíjeli už v 60tých letech v USA a řekl bych, že se to stále nerozšířilo díky tomu, že je to moc drahé. Taky bude asi stále oříšek, jak si má auto hlídat svůj pruh, když se díky neustálým opravám dálnic pruhy různě prolínají, nebo na východě občas záhadně mizí..... ;-) -
Chuck Norris 25.06.11 09:14
[odkaz] konečně už se to někomu povedlo dostat do praxe... čekal jsem že to stane ale mnohem dýl... tohle otevírá dveře do dalšího levlu.... jen tak dál... PS: v americe je nějaká soutěž které auto dojede do cíle sestavené tratě někde mimo civilizaci a drtivá většina aut ani nedojede... a jsou v tom miliardy... tady stovky milionů z dotací a jede to... naučit to rozjíždět se na světlech a blikat už je minimální problém... -
white label 23.06.11 23:21
Nic proti tomu co máš mezi nohama/kolama a nic proti karbonu, dokonce ani proti něčemu,.co jako karbon vypadá, ale přesně tuhle 3D "plastik look" folii dobře znám a vše co se do ní "zabalí" (od spojlerů, kapoty až po střechu) vypadá jako ze strukturovaného plastu (a to jak ve srovnání se skutečným karbonem, tak i jeho povedenější imitací). Její výhodou naopak je, že je hodně tvárná, přizpůsobivá a taky něco vydrží...
Obvykle se karbonem nahrazují spíš díly z "plechu", protožeˇ tam je úspora hmotnosti nesrovnatelně větší, než u carbonu, který případně nahrazuje už tak docela lehký plast. -
white label 22.06.11 23:59
Doporučil jsem ti snad někdy něco špatně? :-)
Jak si nakonec dopadl s tou TV, už si něco koupil, nebo ještě čekáš?
P.S. Doporučím ti (zase zdarma ;-) ) znovu to stejné s těma zrcátkama. Sundej z nich tu plastově vypadající 3D folii a nech je nalakovaná v černém lesku, budeš se určitě divit o kolik líp to bude vypadat a jak to začne "hrát" s těmi leskle černými loukotěmi, co máš na kolech...
[odkaz]
[odkaz]
-
JanPribik 21.06.11 19:56
« Re: nemám rád Fiat Punto
to jsme se nepochopili, resp. bereš řešení přímo od pojišťovny. Já si půjčil 330d přímo z inveltu a pak to dal pojišťovně k proplacení a ok. V těch pojišťovnách se člověk musí vyznat a znát ty jejich kličky. Mám na to super člověka, jak říkám, kdybys měl zájem, dám kontakt.
Tak hlavně ať to rychle daj do kupy -
JanPribik 21.06.11 01:52
ahoj,
tak poršák již není panna... kluci od fólií z tebe už budou mít noční můry... ale i tak mi připadá 200 papírů nějak moc. Porsche není servisně zase tak přepálené, aspoň že ti to v tomhle případě mlže být jedno...
Jinak kdybys chtěl, tak znám člověka, který mi při podobným ťukanci s M3 dokázal z pojišťovny vytáhnout ušlý získ...a jednalo se o velmi zajímavé bolestné. A to nepočítám náhradní auto a další výhody... když tak zavolej
P.S. včera jsem přijel z dovči... jsem plný zážitků, zvláště když jsem přehlídnul v 60ti retardér a rozsekal přední spojler. Není nad to zjistit, že asistenční služba nefunguje spolehlivě ani u těch nejvyhlášenějších značek... Zítra auto posílám do drážďan na opravu, jsem zvědavej, jak se vycení.
-
Chuck Norris 20.06.11 23:03
to je mi líto... jestli to nebylo bouraný tak je to velká škoda... aspoň že to není víc ale uvidíš co ti řeknou na to zavěšení... mě by to zvlášť na takovym autě mrzelo hodně a obdivuju že to bereš tak s nadhledem... bohužel tohle se může stát každýmu ikdyby jel s jakýmkoliv autem...:-( dá se jen doufat že se to zrovna nám nestane... nebyl jsi náhodou v pátek nebo sobotu na náměstí republiky v praze s priusem? -
woody-alien 20.06.11 22:32
A sakra. Škoda každé škody a toho vyřizování. ;-\
Ale něco bude na tom co psal Ronault. Dnes neměla svůj den nejen červená auta, ale i černá. Zde chybující Punto a náš soused s černou Octavií Combi II se domů vrátil s pěkně pobouchaným pravým zadním blatníkem.
Ještě že jsem dneska nikam nemusel. Poslední dobou mám nějak smůlu a černý auto. To není dobrá kombinace.
No jo, Dylane, je to k vzteku ale nenaděláš nic...Tak ať s tím máš aspoň co nejmíň starostí. -
Ronault. 20.06.11 22:09
Jaaaj, tak to naštve. Dneska byl asi nějaký špatný den pro červená auta. Soused (osobně jej neznám, taky nemůžu znát každého Demetera a Deža v okolí) dneska taky dojel s levým předním blatníkem a dveřmi nabouranými, jen u něj to asi nebude za 200 000 na 15 let staré Omeze... Inu červené auta dnes neměla svůj den. -
Dylan McKay 20.06.11 21:25
Opravovat se bude, je to vlastně jen stavebnice dokud nelítaj airbagy. U Porsche jsme byli v pátek objednat odrážedlo. O to víc mě potěšila poznámka prodejce: "Pane Š., Vám se u nás nějak líbí!" >:D
Tak jsem aspoň vzal Silverovi plakát... ;-) -
Dylan McKay 20.06.11 21:03
Je to odhad servisáka. Třeba už vím, že blatník je za 23.000 Kč. Dál to bude nárazník, minimálně jeden chladič, plastový podběh, blinkr, spodní plast. Dokonce mi chtěli dát i nové PP kolo! Ale to jsem zatím odmítl, protože bych měl jedno nové a tři staré... >:D -
Dylan McKay 20.06.11 20:48
Poslal jsem ti mail s fotkama. Paní nekoukala, byla pak hodně vyděšená, ale ještě víc byla vyděšená, když jsem vtipkoval. Se.re mě to, ale co mám dělat. Naštěstí mám takovou pojistku, že byl odtah z Klatov do Prahy zdarma, a ač to nevypadá- škoda asi 200.000 Kč! Auto je nepojízdné, vytekla všechna chladící kapalina.
Auto je u Porsche, zítra budu vědět víc.

Ale pokud bys mu psal e-mail: ondrej.lanik@auto.cz , tak že se klidně k BANu připojuji i já. Mám pocit, že je to x-tá reinkarnace Matelka, alias 507 alias DanielDesing... 8-s