Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
matii 20.07.11 12:13
« Re: Fenomén na MACZ
JJ je to tak a jsem docela potěšen, že patřím mezi těch 10%. Ale je to přesně tak, jak píše Poustník.
Taky sem recenzi napsal s neskutečným nadšením a pak časem opravoval ty superlativy. Zrovna včera jsem si všiml v hodnocení, že tam mám napsáno sedačky s vynikajícím bočním vedením. No jo .... když jsem přešel z Fabie první generace, bodejď by se mi to nezdálo vynikající, jenže pak jsem si sedl na pár autosalonech do jinčích "pekáčů" a usoudil, že sice je slušné, nikoli však vynikající.
Co se týká vyloženě níže popsaného fenoménu, jsou to opravdu většinou ti mladí kluci (čest vyjímkám), jak to popsal Poustník. Hoďte však kamenem, kdož jste bez viny. -
Poustnik 20.07.11 11:52
Jasně, že jsi ten fenomén vystihnul. Není to 100 ze sta, ale možná přes devadesát procent. Dle mého je to
1) tím, že sem píšou převážně mladí kluci, kteří mají první, nebo "pořádné" první auto (po nějaké Škodě 105 po dědovi) a jsou ze všeho v něm nadšení a nemají příliš porovnání a každý si myslí, že udělal ten nejlepší kup, jinak by si o sobě myslel, že je blb a to přece nebude vytrubovat na internetu.
2) Recenze se většinou píšou v prvotním nadšení, kdy ještě neopadly toxické změny na mozku >:D a tudíž musíš v recenzi vydělit superlativy dvěmi či deseti, abys dostal reálný obrázek.
Já jsem taky třeba recenzi na Mazdici psal hned týden po koupi a byl jsem ve spoustě věcí hodně optimistický. Pak jsem to asi dvakrát upravoval a přepisoval, ale přiznávám, že mě to už tak nebavilo a nebaví.... 8-s :-)
Takže kouknout nejdřív na věk a nikomu pod 40 nevěř!!!! >:D -
Prase 20.07.11 11:28
mě zas fascinujou lidi, který maj černou barvu vybrali si ji a píšou jak je nádherná a do záporů auta pak píšou jak se špiní a jak je nepraktická :-)
a pak lidi co maj například obyčejného seata ibizu a do recenze píšou jak se za nima všichni otáčejí tito lidé dle mého trpí stihomamem :-))) jako pro zábavu dobrý, ale absolutně mimo realitu :-)
-
JanPribik 20.07.11 11:04
« Fenomén na MACZ
Ahoj,
tak dnes jsem se po náročném včerejšku chtěl trošku dopoledne odreagovat a tak jsem ve volnu zabrousil i sem a pročetl důkladně pár recenzí. Nešlo mi jen o zajímavá auta, četl jsem Octávky, Baworáky, Fiátky atd., asi 15-20 recenzí. A všimnul jsem si jednoho pozoruhodného faktu, který by možná stál i za sociologicko-psychologickou studii.
O co jde? No, v naprosté a drtivé většině tu jsou auta z druhé ruky, proti tomu nic, taky jsem jich takto pár měl. Ale... S ojetinou je jeden problém a to nemožnost si auto naspecifikovat sám podle svého gusta. Zase potud vše v pořádku, s tím se přece počítá.
Proč ale každý, opakuji každý, má potřebu ve své recenzi psát o tom, jak nemá rád, nikdy neměl rád atd. a to vždy o prvcích výbavy, které v jeho autě chybějí? Proč tolik lidí nesnáší kůži, navigaci, automatickou klimu...
A proč nikde u lidí, kteří mají kůži, gps... zase nečtu, jak jsou to hrozné věci.
Mě fascinuje ta nutkavá potřeba lidí psát o věcech, které se jejich auta netýkají, protože je vůbec nemají. To je jako -ad absurdum - začínat recenzi pojednáním o nepraktičnosti motocklu a důvodů, proč jsem si jej nekoupil.
Nevím, jestli je to, co píši pochopitelné, možná jsem mimo mísu a zdá se to jen mně... Asi by mi ani nevadilo, kdyby takové názory byly v minoritě, však 100 lidí 100 chutí, ale já skoro nenašel recenzi, kde by to bylo jinak...
Ale pokud to tak vážně je a kůže, navigace atd. jsou hrozné věci, které auto dělají horším, tak je to na druhou stranu pro mě výborná zpráva, protože jsem si myslel, že jsem hrozně rozmazlený a hle třeba ne. Příště tedy jedině auto v látce, možná radši i bez rádia a klima, to je úplně zbytečný výdobytek.
-
JanPribik 19.07.11 11:53
« Re: Co je nového?
no jo, takový pěkný projekt a takhle jde do kytek. Ani ty testy, co píšou na auto.cz už nejsou zajímavé. Sklouzlo to ke klasickému germanoidnímu testování aut bez špetky vlastní invence, v podstatě jen vyjmenují vlastnosti a někdy mám pocit, že v tom autě snad ani neseděli, jak to je vše sterilní.
Btw Dylene, nedáme kávičku? docela bych se někdy srazil. btw 2 dnes jsem jel potřetí v životě s hybridem... a při běžné jízdě po městě jsem měl spotřebu 14,3l. Myslím, že Cayenne Hybrid nemá smysl, snad jen pro image "ochránce" planety -
JanPribik 18.07.11 23:41
« Co je nového?
Ahoj,
koukám, že to tu trošku umírá... Co je nového?
Já mám novinku, včera jsem ve Franfuktu objednal nový povoz na každý den a tedy GT-R bude asi v lednu-únoru na prodej. Nepředpokládám, že by se tu našel kupec, ale kdyby náhodou, tak detaily jsem schopný dát přes SZ... -
-
Dylan McKay 15.07.11 17:20
« Re: Porsche Praha
Auto je u foliaru. Skodu spocitali na 12.000. A to Porsche odpoustim ten lak na novych dilech. Prace by to byla perfektni nebejt toho typka co to soupl do mycky. Kdybyste to videli, tak se budete divit jak pracuje superpremie v CR... :-| -
Dylan McKay 15.07.11 15:34
« Porsche Praha
Bohuzel si z Porsche odvazim hodne spatnou zkusenost. V Porsche nove lakovane dily a folie na kapote, sibru a zadni casti kolem kridla jsou hodne poskrabane od kartacu mycky. 2x jsem vyslovene zadal, aby auto nedavali do mycky! I se to napsalo do zakazky. Ted cekam, jak se k tomu Porsche postavi. Znacka neznacka, Cesi jsou fuseri. :no: -
-
Chuck Norris 03.07.11 23:25
« Re: S II
aston rapide je krásná hračka pro hračičky:-) skoro ani nejde poznat že to není kupé na rozdíl od panamery... a v panameře nenajdeš plaketku s nápisem: made in england for the first lucky dutch:-) je to prostě auto co si koupíš jako ozdobu... něco jako vertu... úplně na nic ale prostě mají styl:-) -
Dylan McKay 03.07.11 12:29
Ahoj, jsem z toho nesvůj. Malej ťukanec, kdyby netekla voda mohl jsem odjet. Jestli mluví o škodě až 350.000 Kč, tak tady mám před sebou noviny s reklamou na Suzuki SX4 za 229.900 Kč...
[odkaz] - blatník, nárazník, chladič, plastový podběh, blinkr, lak. Nic víc podle mého potřeba není. -
JanPribik 03.07.11 12:21
ahoj,,
chvíli jsem tu nebyl a už koukám, že částka na opravu se astronomicky vyšplhala... Co ti tam prosím tě všechno mění? U 911, která má motor vzadu nechápu, co se mohlo takto poškodit. A pokud to je, jak píšeš, tak to vychází na práci cca 100 000 a to je tedy skoro 48 hodin čisté práce...
Jinak jak se máte? neplánuje se nějaký sraz? rád bych přijel -
white label 02.07.11 20:30
Zino
Pojištění každého auta ne, to už by pojišťovny neexistovaly. Třeba já platím už 5 roků havarijku na jedno a 4 roky na druhé auto (+ satelitní vyhledávání na obě) a zatím žádné plnění nebylo. Kdybych všechny "vyhozené" prachy v životě za veškeré poj. sečetl (i s odpočtem za všechny plnění), tak mě asi odvezou..., jsem těžce v mínusu... >:-[] -
Dylan McKay 02.07.11 19:14
My jsme dnes jeli na Vysočinu, cestou jsem byl vyfakován řidičem vínového Citroenu C4, který se za náš Prius nalepil. Pak nás podjel, a začal fakovat na další auto. Byl velkej provoz, takže stejně nikam neujel. Šlápl jsem do hybrida, během osmi minut tam měl stovku, C4 jsem dohnal, a jak jsem jel vedle něj, začal jsem se mu smát a ukazovat na něj. No měl barvu jako jeho auto... :-) -
Brandon Walsh 02.07.11 19:03
my sme najskor boli radi ze nesla na svojom no to sme nevedeli do akeho servisu to musi dat, este aj policajti jej dali 60 eur pokutu (sa mi zda) chlapik do ktoreho buchla mal skoro promile, ten vyviazol bez ujmy, siel som vtedy za mamou ked to riesila na mieste s policajtom a co ma najviac zaskocilo policajt vravi podte za mnou na policajnu stanicu, a ozran si pekne sadne do feldy a ide za nim, plytvanie naftou za cely cas skoro hodinu motor nastartovany klima nastavena na prijemnych 21 stupnov, svetlo predne nesvietilo, to je organ :no: -
Brandon Walsh 02.07.11 18:53
poistenie kazdeho auta sa oplati mama minule tukla astru z roku 1997 vsetci sme si mysleli ze oprava bude stat max 100 eur a fakturu vystavili na 1200 >:D nechcel by som byt na mieste mechanikov ked zistila ze plati 10 percent spoluucast tak im vynadala ze sa hanbila ist prebrat auto >:D -
Dylan McKay 02.07.11 18:52
Spousty dílů se dá koupit na Aukru. Nárazník i blatník. Všechno se ale dá koupit přes jakýkoliv servis. Počítal jsem s kamarádem servisákem škodu. I s lakem to dělalo max 60- 70.000 Kč. Proč do Porsche chodí jediný pojišťovák? Kolik lidí pojede díky mé nehodě k moři? :-! -
Brandon Walsh 02.07.11 18:41
dylan minule som sa v bratislave nudil tak som siel do hrackarstva a neveril som kolko modelov cars 2 uz predavaju hned som si spomenul na svihacka ako mi ukazuje blesk blesk :-)
oprava za 350 000 ? oni si skladaju v garazi popri tom dalsiu 911 ku ? >:D -
white label 02.07.11 17:20
švihák
Mám ho už taky, je fakt hodně dobrý, už jednička byla vynikající, ale tohle je zase o slušný kousek dál. To HD video je na tom mega dispeji fakt husté, ale i fotky jsou parádní a spousta další věcí, tak před deseti lety bych nevěřil, že něco podobného za ty prachy už bude teď na trhu, "Ajfon", nebo Nokia se na to nechytají. Synátor mi ho ale (za vysvědčení) "zabavil", takže já si počkám znovu do září (budu prodlužovat smouvu) na druhý kousek, myslím, že do té doby nic lepšího podobného stejně nebude. -
Dylan McKay 02.07.11 17:02
« S II
WL, ten Samsung je fakt neskutečnej! Sice nevím co je to ten dvoujátrovej profesor, ale fachá fakt rychle a dobře! :yes:
911 ještě není, v pondělí přijde světlo. Zatím nic nebudu psát, ale snad v Porsche ví co si na pojišťovnu můžou dovolit. Byl to lehký ťukanec, dle mého stačilo vyměnit blatník, nárazník, blinkr, chladič a plast nad PP kolem. Díly ale stály 120.000 Kč, práce a lakování vše zvednou podle odhadu servisu na 300- 350.000 Kč!!! -
Ronault. 30.06.11 22:44
« Re: Redakce
Švihák: A psal jsi ten e-mail panu Láníkovi, jak jsme se o tom spolu bavili? Odpověděl? Se "zdravým rozumem" holt bude třeba žít. Je to jen internetový nikomu nic neříkájící nick. ;-)
Chuck: Když máš problém obhájit si své výtky, tak je raději nepiš, ušetříš si tím mnoho starostí. Hlavně si ale vezmi z mého příspěvku ten závěr, pokud se ti to nelíbí, tak napiš konkrétně panu Foktovi, buď odpoví nebo ne, ale nechápu, proč ho v jiné diskuzi, kterou on stejně nemůže číst, pomlouváš a kritizuješ? To se bojíš jeho vyjádření? To mi vadí prostě a nedokážu nereagovat. Taky přece nepříjdu na diskuzi na autoweb a tam nepoposuji tebe ve zlém ;-)

každý má nějaké kriterium pro výběr auta (nebo čehokoli jiného). Pokud jde o věc z druhé ruky, je nade vše jasné, že možnost specifikace její vlastnosti je omezena. Toto omezení je však kompenzováno podstatnou slevou na pořizovací ceně. Někdo svou volbu, které k dokonalosti něco chybí, má potřebu obhájit sám před sebou nebo i před ostatními tím, že případný nedostatek relativizuje. Co je na tom za důvod k sociologickému zkoumání?? Je to holt stanovisko..
já zas kupříkladu nechápu lidi, kteří pro neschopnost kompromisu při výběru výbavy auta (nebo z důvodů jiných, např. prestiže), musí mít auto zcela nové.. Přestože je jasné, že z pohledu investice je to to nejhorší, co s vlastními penězi můžeš udělat. Nemluvě o těch, co to dokonce udělají s penězi vypůjčenými..