Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Wiii 21.07.11 07:46
« Re: Fenomén na MACZ
JanPribik:
S natáčecími xenony to máme podobhné... měl jsem je a chtěl bych je znova >:D Ale bral jsem skladovku, takže některé věci prostě oželím a můžu po nich jen toužit :-) Stejne jako adaptivní tempomat :-( nebo řazení pod volantem... Můžu bez toho žít, ale s tim by se mi žilo lépe ;-) :yes: :-!
Jinak klimu mám v 330d zapnutou skoro porad, v zime obcas vypinam, ale hned se mlzi okno, coz je zlo.... V M3 už žádná klima neni >:D A ve Swiftovi zapínám dle potřeby, taky to pak moc nejede a to už se pak nedaji trhat závoduchtiví Oktávkáři v TDíčkách >:D >:D -
Poustnik 21.07.11 00:53
JPribik - jasně že mě napadla hned "ostřejší" auta a auta na okruhy, protože tam se klimatizace považuje za zbytečný balast, ale v takovém autě člověk očekává nějaké Recaro sedačky.....ale jo.... BMW 1er to je asi auto, kde by se to mohlo přihodit...... :-) ;-) -
Mates81 20.07.11 21:42
No musím přiznat že JanPribik má v tomto určitě pravdu, moje heslo je "Nezkusils, nehodnoť" >:-[] Samozřejmě je potřeba zapojit i trochu nadsázky. Taky jsem myslel že loketní opěrka je jen těžítko do auto, ale pak jsem ji jednou zkusil a už ji považuji za důležitou součást auta >:D >:D
Jinak se přikládám i k názoru, že klimatizace nemá žádný vliv na zdravý, vždy ji mám nastavenou na minimum a nikdy sem s tím problém neměl, spíš mám problém, když mám pootvíraný okna na autě jak cirkus, to pak jsem nemocný až až :-) Nicméne pokud se nepletu, tak metro v Praze je taky klimatizováno, a kolik lidí z něho vyjde hned ven a stejně všichni žijí (pokud se pletu omlouvám se, jel jsem jenom jednou :no: ) >:-[] >:-[] -
welder1 20.07.11 20:53
Klima je sice dobrá věc,měla by být nastavena na zhruba o 5st. méně než je venkovní teplota,ale sám jí používám pouze na větší vzdálenosti ikdyž v autě máme aut. klimu..Pro mne je to zbytečná věc..Nejsem skrblík,ale nepotřebuji to k životu.. ;-) Pro mne je důležitá velikost kufru.Proto máme doma Mondeo.. -
JanPribik 20.07.11 20:35
začnu postupně: Poustníku ano, jde auto v kůži a bez klimy umí(teda určitě ještě nedávno umělo) BMW u 1er
Brandone: klima a její fatální vliv na zdraví je babská povídačka asi jako že ti po onanii vyschne mícha. Ano, dramatický rozdíl teplot může citlivější jedinec odstonat, ale narovinu znám jen jednoho člověka, který to tak má. A dnes máš klimu úplně všude, kam vejdeš, takže se tomu stejně nevyhneš. Navíc radši budu mít angínu, než nehodu kvůli únavě z přehřátí.
Dylene: Přesně tak, kůže, navi, klima, automat, ještě tempomat, xenony, parkovací senzory, bluetooth a přípojka na iPod, víc v autě nepotřebuji a běžně nepoužívám.
Já prostě nepochopím proč - a teď se vracím k původnímu příspěvku - proč lidé nadávají na výbavu kterou nemají, jakoby si sami před sebou ospravedlňovali že ji nemají, prostě nechápu. Já třeba v autě nemám natáčecí xenony, ikdyž jsou super a už jsem je párkrát měl a nenapsal bych do diskuze, že je stejně nechci, protože jsou k ničemu.
Vojto: Přesně, máme asi stejnou termoregulaci, taky klimu nevypínám ani v zimě, jediné auto, kde funguje jen v případě potřeby je Smart, protože tam je opravdu cítit vliv na výkon. -
matii 20.07.11 19:55
Tak já v zimě zapínám klima jen jednou za měsíc, abych ho provětral. V létě asi tak:
letní období do 30°C = otočím maximálně vlevo (indikace LO), dokud mi nezačnou modrat konce prstů
letní období nad 30°C = otevřu ještě přihrádku u spolujezdce a žena škrábe skla zevnitř, aby měla trénink na zimu. -
Wiii 20.07.11 18:46
Ted se do toho musím vložit - moje vůbec první vlastní auto - Felicie 1,3 - měla klimatizaci >:D >:D Sice si nejsem úplně jistý, zda-li to bylo origo vybavení, nebo to nějaký kutil dodělal v garáži, ale byla tam - jen její funkčnost byla - zapnuto/vypnuto >:D :yes: :yes: na regulaci teploty nebyl nárok... ;-) maximálně se to dalo trochu korigovat topením... >:D
Jinak ozkoušený doporučený teploty na klimu:
zimní období = 19,5°C
letní období do 30°C = 21,5°C
letní období nad 30°C = 22,5°C
A nikdy jsem zatim nenachladl :-) -
Poustnik 20.07.11 14:57
Diskuze se zvrhla, neboť je to tady samý zvrhlík..... >:D Ale musím ti trochu oponovat.....co ve výbavě nemám, ne že je k ničemu, ale nepotřebuju to!!!! Za tím si stojím. Ale to vyplývá z mého přístupu k životu, když si přečteš moje motto, pochopíš. :-) Abych to ale uvedl na pravou míru, jasně že spousta nadstandardní výpravy a vymyšleností ti v autě zvyšuje pohodlí, ale je důležité, jak moc jsi zhýčkaný. Každý, kdo poznal tempomat, klimatizaci, dešŤOVÝ SENZOR, ZATMAVOVACÍ ZRCÁTKA, světla svítící do zatáčky, vyhřívaná sedadla atd. atd. už těžko dělá krok zpátky a je k autům bez těchto vymožeností značně kritický. Ale kdo počítá každý pěťák, jako třeba Prase a norma je u něj auto za 15 000 Kč, všechny tyhle pičičmundičky klidně oželí a řekne, že cena je pro něj rozhodující a ty věci prostě nepotřebuje. Já třeba na psí uši na kočičí svědomí přísahám, že všude hlásím, že nepotřebuji automatickou klimatizaci a dešťový senzor, neb jsem se jím ještě nerozmazlil a připlácet si za to nějaké desetitisíce mi přijde zbytečné. Holt si musím otočit kolečkem či páčkou i několikrát za hodinu, zatím nejsem líný to dělat. Naproti tomu na tempomat nedám od dob pobytu v USA dopustit a zvlášť na mých dlouhých 900 km přejezdech je to věc k nezaplacení a zpětně si teď ťukáme na čelo, že jsme ho nechtěli i do našeho auta do města, protože se s ním občas na dálnici ocitneme, ale chybička se vloudila.... 8-s :-) Taky jsem dosud nepřišel na tu extra výhodu kůže. Jasně, že někomu je to asi příjemnější na omak. Ale je to prostě něco za něco. Musel bych si zase nějaký ten desetitisíc připlatit a to se mi za ten asi príma pocit nechce. Možná kdybych to vyzkoušel na nějaké extra dlouhé trati, ale řídil jsem auta s kůží jen kus po městě a prostě jsem nenašel nějaký extra důvod, proč by měla být kůže o tolik lepší. Tak! :-) -
JanPribik 20.07.11 14:33
tady došlo k nepochopení. Nešlo mi o to, zda je lepší nové x ojeté ani o nekritický postoj lidí ke svému autu - to občas dělám i já. Spíš mi šlo o lhaní si do kapsy, že to co ve výbavě nemám jsem stejně nechtěl a je to stejně k ničemu. o to mi šlo.
Jinak s-miku investice mě živí a věř že až na pár výjimek nelze auto - zvláště pak to se kterým se jezdí - považovat za investici ať již nové nebo jeté. Já si rád dopřeji nové auto, vyhodil jsem tím sice možná o něco víc než u jetého, ale já auta vybírám srdcem a nechci - resp. díkybohu nemusím - dělat mnoho kompromisů. Poslední ojeté co jsem měl bylo Porsche 996, je to už taky pěkná chvíle, bylo to moje první pěkné auto a u něj jsem se zařekl že i za cenu horšího auta chci již jen nové. Třeba např. já mám úchylku na detaily veškeré ošoupání v interiéru, malé škrábanečky na laku a kolech mě přivádějí k šílenství, ano jsem nemocný.. :-)
Ale celkově se diskuze zvrhla a šla jiným směrem než jsem původně uvažoval. -
matii 20.07.11 13:55
to s-mike: Ono vůbec každé auto pokud nevydělává jsou vyhozené peníze, ale o čem by pak ten život byl. Nemůžu soudit, jaké jsou pohnutky ostatních, ale pro mne nové auto není nějaká neschopnost výbavového kompromisu nebo jiných tebou zmiňovaných věcí.
Víš jak se říká na začátku filmu Titanic něco v tom smyslu: "Byl to zvláštní pocit. Z talířů ještě nikdo nejedl, v postelích nikdo nespal, všechno vonělo novotou" nebo tak podobně .... tak právě jen a pouze pro tento pocit si kupuji auto nové. Vím, je to drahá daň za "pocit", ale rád jí zaplatím.
-
s-mike (RSKa) 20.07.11 13:19
zdendino
ja nikdy nebyl náhončím konkurencniho webu, neodesel jsem, recenze jsem rozdelil mezi MA i DW. Takze mi nedela problem priznat, ze i DW je svym zpusobem mrtvej. Jedinej rozdil vidim v tom, ze na DW je to komornější funus s mensim poctem pozustalych.. :-!
poustnik
ja to samozrejme nechci zobecnovat. A hlavne, at si kazdej dela, co chce. Pokud jsou to jeho prachy.. Pokud jde o Seata, tak zrovna tam jsem naprosto prvnim majitelem :) :) :) Jak jsem se dozvedel, tato zavada uz se zacina objevovat i u ostatnich Ibiz. Takze jsem jednak klidnej, ze v tom nestesti nejsem sam, a za druhy jsem hrdej, ze jsem v tomto ohledu byl průkopníkem!!
Ja jen, ze zrovna tady, na fóru autorskych recenzi majitelu vozu, by se klidne mohlo stat, ze cena nejakeho ultra luxusniho nebo sportovniho vozu s maximem vybavy mohla vysplhat do takovych vysin, ze by se pak treba majitel bal svou recenzi zverejnit.. Takze i z tohoto pohledu jsem k puvodnimu prispevku v opozici :-) -
Poustnik 20.07.11 13:01
Miku, Mrtvé auto cz je dobrý nový název, jen to asi neprosadíme..... >:D
Tak u nás je prostě tradice koupě nového vozu dána našimi špatnými zkušenostmi s koupěmi ojetin. Když jsi šikula, máš přátele mechaniky a spoustu času, asi se dá dobrá ojetina sehnat, ale naše první ojetina byla Trabant - ten vydržel jen cestu do Amsterodamu a tam zůstal navěky.....Druhá byla stařičká Škoda Octavia, které nefungovala ruční brzda, pak prasknul chladič a uvařil jsem ji, takže nakonec jsem ji prodal a je z ní traktůrek někde na vesnici....třetí byl Wolksvagen Variant, který jsme potřebovali na tříměsíční pobyt v ČR, ten krásně vydržel, ale když jsme ho pak s minimální ztrátou prodali kamarádovi, po měsíci se mu rozsypala převodovka...v USA jsme s naším ojetým Fordem dvakrát opravovali brzdy. Takže my jsme s našimi ojetinami měli vždycky hrozný adrenalin.... >:D >:D A ten já mám radši třeba na vodě....ostatně tvoje příhody se Seatem a pružinou tlumiče jsou docela zajímavé.... >:-[] -
Poustnik 20.07.11 12:46
matii - jo, to je myslím dobré vodítko, pokud majitel napíše, co vlastnil předtím. Dal by se možná sestavit takový koeficient - předchozí auto
Fiat 126 - 15procentní objektivita
Škoda 105 - 20procentní objektivita
Škoda Favorit - 25 procentní objektivita
atd. atd.....
:-) -
s-mike (RSKa) 20.07.11 12:34
krom rozvíření stojatých vod na MACZ (zkratka Mrtvého Auta CZ?) moc nerozumím pohnutkám k sepsání původního příspěvku..
každý má nějaké kriterium pro výběr auta (nebo čehokoli jiného). Pokud jde o věc z druhé ruky, je nade vše jasné, že možnost specifikace její vlastnosti je omezena. Toto omezení je však kompenzováno podstatnou slevou na pořizovací ceně. Někdo svou volbu, které k dokonalosti něco chybí, má potřebu obhájit sám před sebou nebo i před ostatními tím, že případný nedostatek relativizuje. Co je na tom za důvod k sociologickému zkoumání?? Je to holt stanovisko..
já zas kupříkladu nechápu lidi, kteří pro neschopnost kompromisu při výběru výbavy auta (nebo z důvodů jiných, např. prestiže), musí mít auto zcela nové.. Přestože je jasné, že z pohledu investice je to to nejhorší, co s vlastními penězi můžeš udělat. Nemluvě o těch, co to dokonce udělají s penězi vypůjčenými.. -
matii 20.07.11 12:13
JJ je to tak a jsem docela potěšen, že patřím mezi těch 10%. Ale je to přesně tak, jak píše Poustník.
Taky sem recenzi napsal s neskutečným nadšením a pak časem opravoval ty superlativy. Zrovna včera jsem si všiml v hodnocení, že tam mám napsáno sedačky s vynikajícím bočním vedením. No jo .... když jsem přešel z Fabie první generace, bodejď by se mi to nezdálo vynikající, jenže pak jsem si sedl na pár autosalonech do jinčích "pekáčů" a usoudil, že sice je slušné, nikoli však vynikající.
Co se týká vyloženě níže popsaného fenoménu, jsou to opravdu většinou ti mladí kluci (čest vyjímkám), jak to popsal Poustník. Hoďte však kamenem, kdož jste bez viny. -
Poustnik 20.07.11 11:52
Jasně, že jsi ten fenomén vystihnul. Není to 100 ze sta, ale možná přes devadesát procent. Dle mého je to
1) tím, že sem píšou převážně mladí kluci, kteří mají první, nebo "pořádné" první auto (po nějaké Škodě 105 po dědovi) a jsou ze všeho v něm nadšení a nemají příliš porovnání a každý si myslí, že udělal ten nejlepší kup, jinak by si o sobě myslel, že je blb a to přece nebude vytrubovat na internetu.
2) Recenze se většinou píšou v prvotním nadšení, kdy ještě neopadly toxické změny na mozku >:D a tudíž musíš v recenzi vydělit superlativy dvěmi či deseti, abys dostal reálný obrázek.
Já jsem taky třeba recenzi na Mazdici psal hned týden po koupi a byl jsem ve spoustě věcí hodně optimistický. Pak jsem to asi dvakrát upravoval a přepisoval, ale přiznávám, že mě to už tak nebavilo a nebaví.... 8-s :-)
Takže kouknout nejdřív na věk a nikomu pod 40 nevěř!!!! >:D -
Prase 20.07.11 11:28
mě zas fascinujou lidi, který maj černou barvu vybrali si ji a píšou jak je nádherná a do záporů auta pak píšou jak se špiní a jak je nepraktická :-)
a pak lidi co maj například obyčejného seata ibizu a do recenze píšou jak se za nima všichni otáčejí tito lidé dle mého trpí stihomamem :-))) jako pro zábavu dobrý, ale absolutně mimo realitu :-)
-
JanPribik 20.07.11 11:04
« Fenomén na MACZ
Ahoj,
tak dnes jsem se po náročném včerejšku chtěl trošku dopoledne odreagovat a tak jsem ve volnu zabrousil i sem a pročetl důkladně pár recenzí. Nešlo mi jen o zajímavá auta, četl jsem Octávky, Baworáky, Fiátky atd., asi 15-20 recenzí. A všimnul jsem si jednoho pozoruhodného faktu, který by možná stál i za sociologicko-psychologickou studii.
O co jde? No, v naprosté a drtivé většině tu jsou auta z druhé ruky, proti tomu nic, taky jsem jich takto pár měl. Ale... S ojetinou je jeden problém a to nemožnost si auto naspecifikovat sám podle svého gusta. Zase potud vše v pořádku, s tím se přece počítá.
Proč ale každý, opakuji každý, má potřebu ve své recenzi psát o tom, jak nemá rád, nikdy neměl rád atd. a to vždy o prvcích výbavy, které v jeho autě chybějí? Proč tolik lidí nesnáší kůži, navigaci, automatickou klimu...
A proč nikde u lidí, kteří mají kůži, gps... zase nečtu, jak jsou to hrozné věci.
Mě fascinuje ta nutkavá potřeba lidí psát o věcech, které se jejich auta netýkají, protože je vůbec nemají. To je jako -ad absurdum - začínat recenzi pojednáním o nepraktičnosti motocklu a důvodů, proč jsem si jej nekoupil.
Nevím, jestli je to, co píši pochopitelné, možná jsem mimo mísu a zdá se to jen mně... Asi by mi ani nevadilo, kdyby takové názory byly v minoritě, však 100 lidí 100 chutí, ale já skoro nenašel recenzi, kde by to bylo jinak...
Ale pokud to tak vážně je a kůže, navigace atd. jsou hrozné věci, které auto dělají horším, tak je to na druhou stranu pro mě výborná zpráva, protože jsem si myslel, že jsem hrozně rozmazlený a hle třeba ne. Příště tedy jedině auto v látce, možná radši i bez rádia a klima, to je úplně zbytečný výdobytek.
-
JanPribik 19.07.11 11:53
« Re: Co je nového?
no jo, takový pěkný projekt a takhle jde do kytek. Ani ty testy, co píšou na auto.cz už nejsou zajímavé. Sklouzlo to ke klasickému germanoidnímu testování aut bez špetky vlastní invence, v podstatě jen vyjmenují vlastnosti a někdy mám pocit, že v tom autě snad ani neseděli, jak to je vše sterilní.
Btw Dylene, nedáme kávičku? docela bych se někdy srazil. btw 2 dnes jsem jel potřetí v životě s hybridem... a při běžné jízdě po městě jsem měl spotřebu 14,3l. Myslím, že Cayenne Hybrid nemá smysl, snad jen pro image "ochránce" planety -
JanPribik 18.07.11 23:41
« Co je nového?
Ahoj,
koukám, že to tu trošku umírá... Co je nového?
Já mám novinku, včera jsem ve Franfuktu objednal nový povoz na každý den a tedy GT-R bude asi v lednu-únoru na prodej. Nepředpokládám, že by se tu našel kupec, ale kdyby náhodou, tak detaily jsem schopný dát přes SZ... -
-
Dylan McKay 15.07.11 17:20
« Re: Porsche Praha
Auto je u foliaru. Skodu spocitali na 12.000. A to Porsche odpoustim ten lak na novych dilech. Prace by to byla perfektni nebejt toho typka co to soupl do mycky. Kdybyste to videli, tak se budete divit jak pracuje superpremie v CR... :-| -
Dylan McKay 15.07.11 15:34
« Porsche Praha
Bohuzel si z Porsche odvazim hodne spatnou zkusenost. V Porsche nove lakovane dily a folie na kapote, sibru a zadni casti kolem kridla jsou hodne poskrabane od kartacu mycky. 2x jsem vyslovene zadal, aby auto nedavali do mycky! I se to napsalo do zakazky. Ted cekam, jak se k tomu Porsche postavi. Znacka neznacka, Cesi jsou fuseri. :no: -
-
Chuck Norris 03.07.11 23:25
« Re: S II
aston rapide je krásná hračka pro hračičky:-) skoro ani nejde poznat že to není kupé na rozdíl od panamery... a v panameře nenajdeš plaketku s nápisem: made in england for the first lucky dutch:-) je to prostě auto co si koupíš jako ozdobu... něco jako vertu... úplně na nic ale prostě mají styl:-)