Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 15.01.12 21:27
« Re: Costa
Já jsem kdysi zažil slušnou davovou hrůzu, jen při obyčejném odchodu z plného stadionu na Bazalech (Baník Ostrava), takže si dokážu představit, že k ušlapání dvaceti lidí v davu může dojít poměrně snadno a ty jako součást davu můžeš maximálně tak dělat vše proto, abys těm ostatním taky nespadl pod nohy, někoho přitom zachraňovat opravdu moc nelze, připadáš si při tom pomalu jako "kapka v moři". 8-s :no: -
Ronault. 15.01.12 14:15
white label: Nevím jak ta tvá konkurence, ale ta loď byla teprve 4 roky stará, takže rozhodně ne zastaralá. Docela mě překvapilo, že v diskuzi na idnesu spoustu lidí prohlásilo, že šlo beztak o pojišťovací podvod, firma beztak nemá peníze atd... Trochu to vyvrací to, že by poslali ke dnu jednu z nových lodí a že každý rok minimálně jednu loď pouštějí na moře novou, letos taky.
Nevím, jak panika, ta udělá mnohé, otázkou je, kde se v té chvíli lidé taky nacházeli atd.
Každopádně pořád mi příjde jistější, že přežiju tohle "potopení" lodě než pád letadla ;-)
brandon: Loď se potápí, takže se určitě utopíš, zatímco když se ve 120 řítíš proti stromu, tak máš jistou pravděpodobnost, že to bude jabloň a ještě si natrháš nějaké ovoce >:-[] Lidi jsou v tomhle zvláštní, naši známí, co jezdí s rodiči každoročně na dovolenou, neumí plavat a dostat je na trajekt z Itálie do Řecka byl skoro nadlidský výkon :-| Teď už nepůjdou nikam. -
white label 15.01.12 11:57
Každý by se snažil zachránit sebe a rodinu, Otázka je, co si pod tím "udělat proto vše" představuješ. Skočit s nimi za tmy do 14st. vody a plavat někam naslepo nemusí být to nejlepší řešení. Ta panika je hrozná, zvlášť za tmy, těžko říct, kdo by jaké řešení situace nakonec v té chvíli zvolil. -
Ronault. 14.01.12 20:21
To jo... ale co si z ních vemou. Takové škody na vlastně nové lodi... z toho už asi nikdo nic nepoužije a sám jsem zvědavý, jak se to dál bude řešit, ten postup by mohl být zajímavý, když tak leží na boku. Mohli by z toho udělat pěkné "video", asi jako toto, jen naopak [odkaz] -
Ronault. 14.01.12 17:51
Četl jsem článek na idnesu, kde je i reportáž z dovolené na této lodi. Podle všeho, jak sám říkáš, je posádka školená hlavně k přístojnosti a úslužnosti turistům... jak to ale pak zvládá v případě takové situace, to pak jde vidět.
Spíše mě ale zaráží, že v době, kdy máme sonary, radary, GPS navigaci, podrobné mapy kde čeho a to zaručeně i mořského dna, vše řídí počítače, vše se dá vypočítat a změřit, se stane to, že stroj za miliardy mající na palubě 4000 lidí najede na mělčinu? :-O Já s takovou plavbou mám jen krátkou zkušenost, když jsme pluli z Ancony do Igoumenitsy v Řecku a vše probíhalo jak nalinkované... -
Dylan McKay 14.01.12 16:35
Jako starej mořskej vlk musím něco napsat. Když jsme pluli s Costa Pacifica, tak mě řekvapilo jak posádka přistupovala k bezpečnostním opatřením. Při vstupu na loď sice v TV běžely bezpečnostní pokyny v případě nějaké havárie minimálně ve čtyřech jazycích, ale skutečné cvičení probíhalo jaksi dobrovolně. Sami jsme se ho zúčastnili tak nějak náhodou a spíše kvůli focení. Posádka to vedla spíše jako rutinu. Nedovedl jsem si představit, jak by dokázali pomoci, kdyby opravdu k něčemu došlo. Nemyslím si, že posádka lodi Concordia situaci zvládla, to ale ukáže vyšetřování události a výpovědi pasažérů.
Na lodi TSS Topaz, kde jsem před 13ti lety pracoval bylo cvičení i několikrát během plavby. Cestující byli posádkou podstatně lépe informováni a školeni. Posádka byla skutečně profesionální a téměř na vše připravena.
100 let od Titanicu- obří výletní lodě jsou nebezpečné pokud dojde k havárii, tisíce lidí zachránit je nad lidské síly. Posádky tvoří převážně levné pracovní síly z Filipín a Indie, jejich školení není takové jako bývalo, proptože se dlouho nic nestalo...
-
Wiii 12.01.12 11:44
« Re: Máte doma dinosaura? Sem s ním!
Ahoj, mám kámen co je ve tvaru vejce (s trochou představivosti), jako děti jsme mu říkali dinosauří vejce a byli jsme z něj nadšeni, nalezli jsme ho ve výkopu pro telefon nebo tak neco... Ale jestli se může darovat nevím, musel bych se v případě zájmu sejít se sestrou a zeptat se jí >:D :yes: -
Dylan McKay 12.01.12 09:41
« Máte doma dinosaura? Sem s ním!
S rokem 2012 jsme začali sbírat zkameněliny dinosaurů. během pár dní jsem sehnal 50 kousků: [odkaz]
Ukázka potvor jejichž fosílie máme:
spinosaurus: [odkaz]
triceratops: [odkaz]
mosasaurus: [odkaz]
a několik dalších od žraloků přes šneky po korály a trilobita.
Dokonce se mi podařilo sehnat i kus klu z mamuta.
Hodnotu to má obrovskou v podobě zájmu syna.
Takže pokud máte doma nějaký kousek, tak dejte vědět, určitě se domluvíme... ;-) -
Brandon Walsh 06.01.12 10:22
« Re: zatím lehce
Čitateľ Nového Času v bratislavskom nákupnom centre odfotografoval luxusné vozidlo >:D >:D
[odkaz]
inak dylan vcera v novej casti dva a pol chlapa co chces za to, aby si to spravil
brand new red porsche,
prisiel do garaze v cervenej 911 ke zacal hladkat pristrojovku so slovami milujem ked som v tebe >:D -
white label 03.01.12 14:26
« Re: Celní správa
U mobilního telefonu snad nikdo nepočítá s nějakými delšími záznamy, od toho jsou kamery, ale i krátký klip může mít větší rozlišení, takže souvislost mezi rozlišením a délkou záznamu tu nějak nevidím. Přenos obrazu z mobilu do TV je pochopitlně myšlen digitálně, tedy přes HDMI/adaptér HDMI apod.
P.S. Když jsi byl skorotchánem důkladně proškolen, co si mám teda představit pod obecnou větou:
"Plná 3D TV je opravdová projekce"?
-
Martin911Turbo 03.01.12 14:09
No otec přítelkyně pracuje jako technik vysílání v české televizi, takže jsem byl důkladně proškolen o druzích TV vysílání, datových tocích, HD, full HD a 3D >:D
Plná 3D TV je opravdová projekce, kterou momentálně testuje Sony. Sledování současné televize kina s retro brýlkami je kompromis, asi jako šukat z gumou ;-)
Jinak položme otázku tak, zda to full hd video z telefonu telefon dobře pošle do té velké TV, jak dlouho toto vydeo bude přehrávat, zda ostatní aplikace toto video nebudou rušit
Ano Porsche Design si vybralo BB pro svůj nový telefon
Jinak svůj starý telefon Porsche Design P9522 měl prvotřídní zpracování, nepoškrabatelné sklo, tělo z jednoho kusu hliníku, bohužel uvnitř to byl klasický "obarvený" telefon s gps, wifi, bluetoth. Dost mě mrzí že takto perfektnítělo nenabízí dnes nějaká firma a drtivá většina je plast... Přitom ten P9522 byl s cenou okolo 10 000 Kč což je na malou sérii a na zpracování + mega příplatek za slova Porsche design za pusu... -
white label 03.01.12 11:20
Jak podle tebe vypadá/funguje 3D TV, která není/by nebyla jen "pseudo 3D"?
Pokud si video přehráváš jen na mobilu, nebo tabletu, tak je celkem jedno, jestli je to full HD, nebo jen HD, ale když si ho pustím třeba doma na 60" full HD TV, tak už to až tak jedno není.
Já to tušil, že za tím BB, bude nějak "schováno" i Porsche", ty Porschefile. >:D