Porsche 911 (švihák lázeňský)
Ronault. 01.05.12 23:27
« Re: Peugeot RCZ
Kysky: Pokud má doma flotilů Peugeotů, tak se není čemu divit. Peugeot totiž nevyrobil jen pohodlná auta a není jen nositelem přízviska "francouzský Mercedes", ale naopak udělal spoustu aut, která jsou řidičské modly.
Takže se dovzdělej, třeba o Peugeotu 106 GTI a XSI (mimochodem jsem konkrétně toho řídil), 306 GTI, 309 GTI a její pověstná zadní náprava nebo legendární 205 GTI.
Guilletta je sice krásná, ale je to pětidvéřový hatchback, žádné čistokrevné kupé. -
Ronault. 01.05.12 23:20
« Re: Peugeot RCZ
Tak prvně k RCZ. Já ho řídil a musím říct, že se snažil využít i všechny jeho schopnosti. Na RCZ není mnoho slabých stránek, od motoru 1,6 THP s 200k, přes řazení, řízení. Tvrzení, že je Scirocco v řízení lepší než RCZ je nesmysl, v mnoha testech naopak je RCZ hodně vyzdvihováno. A důvody k tomu jsou.
Podle mě je to auto, které se Peugeotu podařilo. Z venku je prostě nádherné, nízké, dynamické, kupé, žádný kompromis čili polo hot hatch. V iteriéru naopak není sterilní jako Scirocco, v kombinaci s celokoženým čalouněním je parádní.
Mimochodem, jestli jste se někdo díval na loňské prodeje v třídě kupé, tak RCZ se daří velmi dobře. -
Thomasino 01.05.12 20:42
« Re: Peugeot RCZ
Divnej a dlouhej čumák, divnej zadek, pěkná střecha.. Na Pažouta celkem slušný, dobrý motory, ale posazení kol mohlo být více do rohů a čumák měl být hezčí.. A řízení prý taky není zdaleka tak zajímavý jako třeba u Scirocca.. Pokud nějakou designovku, to už raději TT, Mini nebo Brouka ;-) Nebo už raději Alfu Julietu.. -
Thomasino 30.04.12 20:55
« Re: SRAZ v sobotu 5.5. v 5 hod v Brně
Ta barva toho GT-R je super !! :yes: To se ti Jane P. povedlo ;-) :yes:
A kde je spousta fotek a nějaké bližší info jak to probíhalo, jaké to bylo, o co jsme přišli apod??
Připomínám srázek v sobotu 5.5. v 5 hod v Brně u Campusu po srazu KSA:
Místo srazu: na parkovišti u nákupního centra Campus v Brně Bohunicích, ulice Akademická, naproti vysoké červené budovy (Moravský zemský archív v Brně). Už jsme tam měli sraz před dvěma lety. GPS: 16.5641°E, 49.1756°N.
Na okruhu bude od rána velký sraz Klubu sportovních aut, kde budou k vidění ty nejlepší supersporsty a spousta lidí se na ně přijede podívat. Takže odpoledne po páté se můžeme potkat nedaleko okruhu, seznámit se osobně s těmi, které známe jen virtuálně, případně pak zajít někam posedět do hospůdky.
Alejandro 29.04.12 09:20
« Re: SRAZ JE DNES!
Prý jsou na cestě profi fotky, ale budou trochu později, musí se ještě zpracovat. Hned jak budou k dispozici, hodím sem odkaz! Také prý někdo natáčel i nějaké video ve stylu reportáže - to jsem zvědavej. Sraz hodnotím tak 6/10 ... byl to trochu chaos. :-) -
Dylan McKay 28.04.12 06:35
« SRAZ JE DNES!
Jelikož někomu nepřišly SMS, tak znovu a naposledy:
Sraz je dnes, v 11:00 na parkovišti OC Letňany, v blížkosti pumpy TESCO, odjezd cca 11:45 směr letiště. Tedy sraz zde: 50.137517,14.499384 ( maps.google.com )
Pokud někdo nepotvrdil účast, můžete přijet rovnou na místo srazu - stále máme volný prostor pro další zájemce!
Pokud někdo jede rovnou na letiště, vjezd je ZDE, bude tam auto které bude vybírat 500Kč za vozidlo: 50°32'27.936"N, 15°1'21.440"E
"Alejandro"
Alejandro 27.04.12 11:32
« MACZ SRAZ, ZÍTRA, INFORMACE PRO VŠECHNY!
Snad jsem nikoho v hromadné SMS nevynechal, ale pro jistotu to napíšu sem znovu:
Sraz je zítra, v 11:00, na parkovišti v areálu Obchodní Centrum Letňany - v blízkosti pumpy TESCO. Konkrétně zde: 50.137517,14.499384 ( maps.google.com )
Počkáme na včechny cca hodinu, v 11:45 budeme hromadně odjíždět směr letiště.
Na letišti nás čeká: občerstvení, DJ, foto-video operátor, atd.
Vjezd na letiště je zde: 50°32'27.936"N, 15°1'21.440"E
U vjezdu do areálu bude stát vozidlo a vybírat poplatek 500Kč od každého vozidla - je to za vozidlo, na počtu osob ve vozidle nezáleží.
Budeme se na vás těšit! Prostor pro další účastníky zde stále je, takže kdo bude chtít dorazit, pište. :-) -
Dylan McKay 22.04.12 12:34
« MACZ SRAZ 28.4.2012, MÁME PRONAJATÉ LETIŠTĚ.
(Alejandro)
Zdravím, chtěl bych pozvat nejenom všechny členy MACZ, ale i každého, kdo miluje auta, na náš největší sraz všech dob, který se uskuteční v sobotu, 28.4. na letišti Hoškovice u Mnichova Hradiště.
Protože naše minulé srazy byly velmi úspěšné (co se týče celkové spokojenosti, ale i počtu aut), rozhodli jsme se, že již nadále nemá smysl provádět tyto srazy na veřejných komunikacích a proto jsme si pronajali na jeden den letiště Hoškovice.
Fotky z minulých srazů (pověstné srazy na Ořechu) jsou k vidění u některých uživatelů MACZ.
Samozřejmě ani tentokrát nebudou chybět někteří členové MACZ, kteří už potvrdili svou účast, ale i různí majitelé z širokého okolí. Prozatím z těch zajímavějších aut máme potvrzené tyto:
Porsche 997.2 Turbo Cabrio PDK, Porsche 997 Turbo, Audi RS5, W212 E63 AMG, W211 E55AMG, 2012 Audi RS3, BMW M5 F10, BMW 650i, Cayenne Turbo S, řada E92 BMW 3 Kupé - několik 335i (s výkonem až 400 koní), několik slabších 325i, 330d, atd.., Ford Focus RS mk1, Focus RS mk2, 2011 Impreza WRX STi (člen KSA přes 400 koní), Impreza WRX STi Sedan, Nissan 350Z, Mercedesy (SL, CLK, E-Coupe, ...) různé rychlé SEATy (Leon Cupra, FR), 1989 Porsche 911 (964 Jubi), Audi RS4, samozřejmě zastoupení traktorů bude jako vždy velké (2012 Audi A6 3.0TDI, MB E400CDI, A5 3.0TDI, 535d, 530xd,.....a hromada dalších), Aston Martin V8 Vantage (TRujder). Seznam aut je větší, ale nevzpomínám si na všechny, budou tam i slabší auta (nějaké VW, OPELy, Nissany, Škoda,...)
Rádi poznáme všechny nové lidi, nezáleží v čem přijedete, jen si chceme užít krásný den!
Nejedná se o ofic. akci, pouze o sraz většího množství nadšenců do aut, konečně si budeme moci vyzkoušet naše auta naplno a relativně bezpečně.
Každý kdo by se chtěl účastnit této akce, nechť pošle SZ, abych si mohl poznamenat kdo všechno dorazí, plánujeme hromadný odjezd z Prahy.
Šviháku, psal jsem ti SZ, tak si ji přečti! Zkusím ještě oslovit naše staré zaprášené legendy z MACZ, snad se někdo ozve! Bylo by fajn uvidět všechny zase po dlouhé přestavce! -
Brandon Walsh 07.04.12 11:27
« Re: zbožné přání
dylan ja by som rad, ale teraz som nemale peniaze dal na rehabilitaciu, aby som vobec dokazal stat na nohach a nejak nemam z coho tankovat , jazdim na vypary >:D ale nie nafta by bola, ale bojim sa este sam pustit na taku dlhu cestu 8-s -
Nerez 04.04.12 20:02
« Re: honička
Ač se zákroky na podobné dobytky souhlasím, tady si myslím, že nebylo šťastné střílet ve městě. Zkusit ho zablokováním některých ulic navést mimo město a tam to do něj nasypat. Záleží, jestli by toto možné, také by se mohlo stát, že se budou po Praze honit věčnost. Potom by ta střelba stejně přišla na řadu. I když zákrok prováděla URNA, která je jako jedna z mála jednotek v ČR cvičena na střelbu z auta, tak i mistr tesař se někdy utne. Jak říkáš, naštěstí se nikomu nic nestalo. -
Dylan McKay 01.04.12 09:36
« přestavba se zdařila!
Zlaté české ručičky předběhly automobilku! Do mojí 911 jsme po týdnech příprav nainstalovali hybrydní ústrojí z Priuse! Vše máme předem schváleno, dokonce se o přestavbu zajímá i Porsche. Padly za oběť zadní sedadla, ale po prvních jízdách mimo město je průměrná spotřeba kolem 6 litrů, ve městě dokonce 4 litry! V6 absolutně perfektně snáší systém start/stop.
Odpoledne přidám nějaké fotky!!! :yes: