Porsche 911 (švihák lázeňský)
ghotic.ghotic(new Mazlík) 28.08.10 00:32
« Re: Stav aut
Je to prostě novější auto-vždycky když přesedneš do novějšího auta je to požitek-kdybych přesednul z 306 do 307 budu taky nadšený, kdybych přesednu z 307 do 407 budu ještě nadšenější tak to je. Vezmi si když někdo přesednul ze 120 do Favorita to samé. Ale je to i o hodnotách-ano pokud mám porovnávat auta-teď už kecnu za 60000,- pořád 306 dám nad Fabii možná i nad Octávii(a tu jsem také chtěl) ale pohodlím mi přijde(subjektivní názor) lepší. A ano třeba v bratrově CTS, švihákově Cayenne či Volvu XC v plný palbě co mi půjčoval šéf je to slabý odvar ale za ty peníze jsem si pořídil auto se kterým jsem opravdu spokojený. Jistě až si koupím třeba 307 v automatu budu opět áchat pokud postoupím za těžce vydělané peníze výš a to auto se mi nebude * vždycky budu nadšený z toho že mám něco novějšího a nemusí to být ani Rocco či něco takového.
A ne moje 306 není nic extra vím že pokud by do ní sednul někdo kdo jezdí s novějším autem řval by že to netáhne, že to nejede, nezatáčí, špatně brzdí... Ale pokud vím, že na silnici nezdržuju a auto plní účel(hodně se do něj vejde) není důvod proč bych nadával. Už jen to že můžu jet 120km/h kopec nekopec a drží to rychlost, už jen to že tam nacpu 26 beden od Coly a už jen to že je to auto ve kterém mě ani po ujetí 400km trasy nebolí zadek mě přesvědčuje že jsem si polepšil. Čímž neříkám že Favorit je špatné auto. Je to výborný stroj který mě naučil řídit bez posilovačů a elektronických srágorek... >:D -
Ronault. 27.08.10 23:35
« Re: Stav aut
gh.gh.: No tak to jsem asi jel úplně jiným P306 1,4 55 kW než je ten tvůj, ten tvůj bude asi nějaký spešl super 306 ;-) Já bych 306ku postavil tak do úrovně R19 1,8, co jsme měli kdysi. Podovozkově to byla podobná jízda, přeposilované, měkké, ale pohodlné a tiché, jen teda ta R19 se mi zdále přecejen rychlejší v porovnání s tou 1,4 55kw v 306. Jinými slovy, je to lepší auto než Favorit, ale těm tvým šokům z přesednutí do 306 prostě moc nerozumím. Nevím, jak bys byl v šoku při přesednutí třeba z Fanouše do nové 407 nebo C5 ;-) Já byl v šoku trochu po přesednutí do Laguny II, tam bylo opravdu ticho, prostor, hezky, útulně... pak jsem byl "šoku" v Mojitově Sciroccu, které sakra jelo jak sviňa... a pak když jsem se svezl v Focusu ST, tak už jsem až tolik v šoku nebyl... a když jsem se svezl v Lexusu LS 600h a naposledy v novém BMW 7 hybridu, tak nejsem v šoku z ničeho >:D Vlastně mě ta sedmička zklamala, ani masážní sedadla to nemělo, šunt >:-[] >:D >:D -
ghotic.ghotic(new Mazlík) 27.08.10 23:13
« Re: Stav aut
Ronault: Mne těch 8,5l připadalo docela dost na to ze jsem jezdil delší trasy. Tady mě 9 nepřekvapilo. Malý motor na velké auto a těžkou nohu
Nevím ale když jsem jel a favoritem a 306 stejnou trasu v táhlém stoupání favorit zpomaloval 306 zrychluje. A měkkost podvozku je i kombi jinde. Favorit se dal rozhoupat toto drží -
Ronault. 27.08.10 23:05
« Re: Stav aut
gh.gh.: S tebou to taky musí být v autě nuda 8-s >:D Já jezdím za teď 8,5 l/100k, protože jsem si konečně nechal seřídit LPG, a jinak někdy i za 10. Moc mě to netrápí to, litr sem litr tam není taková hrůza. A hlavně, jezdím hodně po dálnicích a tam se ta 1,3 43 kW prostě zapotí a sežere hodně.
gh.gh.: Jinak já ti nechci moc urážet tvé autíčko, nebo pomlouvat, ale s 306kou se stejným motorem, ale kratší a tedy lehčí verzi jsem jel a že bych cítil nějaký citelný rozdíl mezi tímhle a Favoritem, to ne :-| Myslím výkonově. V míře hluku a měkkosti podvozku tam rozdíl byl znát hodně. -
Ronault. 27.08.10 23:01
« Re: Stav aut
veselyt: Já Favorita nekladu jako super auto, vím co je zač, protože mám srovnání. Jsem student a jezdím s ním proto, že jsem ho za prvé zdědil, za druhé je to nejlepvnější možný provoz, za třetí na nic lepšího nemám peníze.
Ale přesto tohle auto mám rád, i když má spoustu negativních vlastností. Kdysi jsme měli R19 a to byl r.92, Fanouš je r.93 a ta auta jsou neporovnatelná... toť příklad.
Já si pamatuju za benzín 15 kč, když to šlo na 18, tak taťka přestavěl své auto na LPG a od té doby na to jezdíme. V té době stálo ale 6-7 kč/l, dneska stojí 13-15 a já nabírám na SK ve Svrčinovci za 10,90, s kartou zákazníka to výjde ani na těch 10.
Jak by se jezdilo? No skvěle, asi jako v USA :-) Bral bych to :-) -
Chuck Norris 27.08.10 22:54
« Re: Stav aut
To je pěkný mno :-) tyjo já si už ani nejsem jistý jestli si já svojí pamětí pamatuju že jsem někde na stojanu viděl napsáno +-10kč za benzín/naftu... podle mě si pamatuju až takový ty ceny 12-15kč... jo to by se to dneska jezdilo s průměrným platem 23tis :-) -
Ronault. 27.08.10 22:46
« Re: Stav aut
veselyt: Je, taky jsem se tomu divil >:D Já bych možná zkusil dát za ty prachy LPG do Laguny, i když ona už byla taky pěkně otřískaná, nicméně svezení v tom bylo v porovnání s Feldou skvělé, už jen klima, ticho, táhnoucí motor... >:D a ta paní, co v tom autě mluvila německy, taky pěkné >:D >:D
Kysky: To jsem neviděl na fotce, ale na živo.
Já s ním jel a on fakt jezdí jak důchodce a to mu je taky nějak 25 >:D A jezdit s atmosférickým 8V benzínem za 7,5 l, to je taky důkaz, že by mu tam stačila i HTP do té Laguny >:D -
Chuck Norris 27.08.10 22:46
« Re: Stav aut
není to tak úsporné jako nový TDI (to je jen D takže žádný závady turba) ale počítej spotřebu průměrnou 5-5,5l.... víc se podle mě nedostane... já jsem začínával jezdit s felícií pick-up v 1,9d a je to nesmrtelný auto :-) a po zahřátí to není ani hlučný ale po startu samozřejmě hlučnější je... -
ghotic.ghotic(new Mazlík) 27.08.10 22:44
« Re: Stav aut
Já když kupoval auto měl jsem vyhlidlá dvě téměř totožná. Jedno z Německa dle bazaru 98tkm cena 130000 klapot motoru a rez všude kam se podíváš svědčily o trochu jiném stavu. A moje z Itálie 150tkm bez rzi a motor tichý za 90000. Původ ověřený. Koupil bych od nich znovu -
David Silver 27.08.10 22:42
Ronault: jo to máš naprostou pravdu s tím LPG :yes:
Nedávno jsem někde viděl fotku i Superbu prvn ígenerace co měl korozi na pátých dveřích jako měli Felicie... 8-s
Ježiš! tak přestup z dvoulitru na nějaký peklo to musí bejt brutální! Já už si nedokážu představit sednou ze sto koní (což je pořád nic) do našeho bývalýho Kangoo s 60ti koni... -
Ronault. 27.08.10 22:42
« Re: Stav aut
veselyt: Nevypadá to špatně, pokud je to vyvařené, tak to ještě bude sloužit, jen nevím, jestli zrovna 1,9d díky pojistce bude až tolik levné. Navíc ta spotřeba u toho motoru, co jsem slyšel, není tolik skvělá jako u novějších TDI. On s tím plynem dokáže jet podle mě za 7-8 l/100, je to spořílek, ne jak já, což je ani ne 1 Kč/km.
Nabídnu mu to.