Porsche 911 (švihák lázeňský)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.08.10  18:11

« Re: Sraz MACZ byl v Humpolci

WL: To víš, každý je srdcem závodník, i ten s Favoritem >:D >:D Já takovou cestu znám třeba Cieszyn-Skoczow, kde to mají takhle vyřešené...
    Ale to by platilo i u zatáček. před zatáčkou máš dlouho plnou čáru, protože do ní nevidíš, ale když z ní vyjíždíš, tak vidíš dobře, ale máš tam plnou čáru, která je důležitá pro ty, co jedou právě z druhé strany.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.08.10  18:09

Ron
    Přesně tak, s "parkujícími" vozy v prudších stoupáních se musí počítat, i jako bývalý aktivní motorkář bych o tom leccos mohl vyprávět, naopak z kopce může podobně "parkující" vůz překvapit mnohem spíš... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.08.10  18:05

Ron
    Ano, ale těch cest, kde přímo končí klesání a zase přímo začíná stoupání (myslím bez zatáčky!) u nás moc není, napadá mě teď momentálně jen cesta z Ostravy do Opavy, ale přímo tady v okolí skoro nic...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.08.10  18:01

Krispos: Já si myslím, že white label s tím počítá, on taková auta jako mám já považuje při své jízdě, že do kopce stojí... >:-[] >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.08.10  17:59

WL: Tady nejde primárně o výkon, i když i to jsem myslel, ale o to, že při předjíždění do kopce nevidíš do protisměru za vrchol, kde tě může překvapit protijedoucí auto.

Samozřejmě, i to je důvod proč předjíždím raději v klesání, těch ko.ko.tích mozků, tedy omlouvám se za vulgaritu, takže řeknu ču.rá.ků, kteří přidávají jenom proto, že je předjíždí Favorit je spoustu. To oni raději přidají a pak zase budou brzdit... do doby než příjde světelná křižovatka s červenou a to já se už 2x neudržel... >:D Inu Ego na cestách je problém, předjíždění s Lagunou je i přesto, že to auto není nějak o moc rychlejší, daleko snažší.
  • « 00 Reagovat !

foto Krispos

Krispos 29.08.10  17:59

Ovšem musíš dávat bacha na auta před sebou protože některá mají tendenci do kopce zpomalovat (jako moje Felda :), aby ses jim nepodíval do kufru >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.08.10  17:57

xg
    Jasně, že pokud někdo udělá něco s takovými následky, musí mu být i tohle tvrdě přípočítáno k "dobru"... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 29.08.10  17:55

Ivanuska :yes:

Bárta podle očekávání předvádí politický amatérismus, a měl by být včas odvolán. Jeho prohlášení zatím připomínají "já odvolávám co jsem odvolal, a slibuji co jsem slíbil!"

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.08.10  17:54

Ron
    Tak to já zase raději/bezpečněji předjíždím do kopce, kde mi většina aut nemůže tolik komplikovat/prodlužovat mé předjíždění hysterickým a náhlým zrychlováním..., ale chápu, že u Fáva je to trochu jinak... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ondrej-Samal

Ondřej Šámal 29.08.10  17:53

wl: Tak jasný, kde vidím, a mám dost místa, tak jedu. Zrovna ale před pár dny jsem četl, jak řidič předjíždějící přes plnou čáru smetl motocykl a zabil klukovi mámu přímo před očima :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.08.10  17:47

WL: Tak ještě abys nesouhlasil, však mám tady bezbřehý a nekonečný respekt >:-[] >:D >:D >:D

Ale ty dvojité čáry u nás chybí, přitom ve vyhlášce jsou, nevím, co brání silničárům v jejich uplatnění. Proč já když chci předjíždět při klesání, což je nejbezpečnější, mám doplácet na ty, co jedou do kopce a nevidí přes horizont... škoda...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.08.10  17:45

Ron
    Tak to souhlas, viz mé profláklé motto... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.08.10  17:43

WL: No tak máš recht, že často taky nechápu, jak je možné, že tady je přerušovaná čára a tady zase plná... A taky mi chybí třeba dvvojté čáry, jak mají i v Polsku, že pro jeden směr je přerušovaná a pro druhý plná. To je perfektní věc třeba při stoupáních či klesáních.

Nicméně na silnicích je spousta bezmozků, kteří se neřídí hesle, že předjíždím tam kde je to bezopečnější, ale že rovnou je to všude namalované blbě... a to platí jak pro majitele silných aut, ale i třeba Felícií (viz mí milovaní švagříčci ve Feldě 8-s )
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.08.10  17:39

xg
    Opravdu si myslíš, že zrovna předjetí přes plnou je nejzávažnější prohřešek? Podívej se někdy pozorně jak "logicky" je u nás toto vodorovné značení aplikováno. Přehledná rovinka = často plná čára a naopak... Osobně na tohle značení občas taky kašlu a předjíždím raději především podle toho, kde je to přehlednější/bezpečnější...
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.08.10  17:32

Ron
    Není to sice jeho rodné město doslova, ale zase je tu už dost dlouho na to, aby se to dalo říct i takhle... ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ondrej-Samal

Ondřej Šámal 29.08.10  17:16

Ivanuška: Tak já to bral čistě logicky, samozřejmě, že ten systém má dost chyb, nevím, jak u vás, ale u nás bysme stejně za chvilku našli způsob, jak to obejít (jako prakticky všechno).
    A jak psal Ronault, tento systém bych používal jen u těch nejzávažnějších prohřešků (řízení pod vlivem omamných látek, předjíždění přes plnou ...)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.08.10  17:11

Ivanuška: Prý v Finsku nebo kde to tak funguje mají cajti přístup k finančáku... jednoduché to nebude a přechcat se to bude dát tak či tak, jako skoro všechno...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.08.10  17:09

xganga: Souhlas, tak nějak to vidím taky. Já bych ale rozhodně u všech přestupků tohle pravidlo většího příjmu neuplatňoval. Možná tak u opravdu vysoké rychlosti při překročení o 20 km/h, nějakých 60 na městském okruhu se může poštěstit kde komu a ani to nemusí být projevem toho, že na pokutu dotyčný má... nebo světla, i když dnes to má dnes každé nové auto v automatu...
  • « 00 Reagovat !

foto Ivanuska-Matej-RSka-

Ivanuska_Matej ( RSka) 29.08.10  17:09

a co s tymi co dokladuju, ze ich plat je len minimalna mzda aj napriek tomu, ze ich zastavia v Astone Martin ??

Popripade studenti??
  • « 00 Reagovat !

foto Ondrej-Samal

Ondřej Šámal 29.08.10  17:08

wl: máš pravdu, krom výslužky v podobě pohlavní nemoci, ti barmanka nic dát nemůže 8-s >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…