Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 29.08.10 17:59
« Re: Sraz MACZ byl v Humpolci
WL: Tady nejde primárně o výkon, i když i to jsem myslel, ale o to, že při předjíždění do kopce nevidíš do protisměru za vrchol, kde tě může překvapit protijedoucí auto.
Samozřejmě, i to je důvod proč předjíždím raději v klesání, těch ko.ko.tích mozků, tedy omlouvám se za vulgaritu, takže řeknu ču.rá.ků, kteří přidávají jenom proto, že je předjíždí Favorit je spoustu. To oni raději přidají a pak zase budou brzdit... do doby než příjde světelná křižovatka s červenou a to já se už 2x neudržel... >:D Inu Ego na cestách je problém, předjíždění s Lagunou je i přesto, že to auto není nějak o moc rychlejší, daleko snažší. -
Ronault. 29.08.10 17:47
WL: Tak ještě abys nesouhlasil, však mám tady bezbřehý a nekonečný respekt >:-[] >:D >:D >:D
Ale ty dvojité čáry u nás chybí, přitom ve vyhlášce jsou, nevím, co brání silničárům v jejich uplatnění. Proč já když chci předjíždět při klesání, což je nejbezpečnější, mám doplácet na ty, co jedou do kopce a nevidí přes horizont... škoda... -
Ronault. 29.08.10 17:43
WL: No tak máš recht, že často taky nechápu, jak je možné, že tady je přerušovaná čára a tady zase plná... A taky mi chybí třeba dvvojté čáry, jak mají i v Polsku, že pro jeden směr je přerušovaná a pro druhý plná. To je perfektní věc třeba při stoupáních či klesáních.
Nicméně na silnicích je spousta bezmozků, kteří se neřídí hesle, že předjíždím tam kde je to bezopečnější, ale že rovnou je to všude namalované blbě... a to platí jak pro majitele silných aut, ale i třeba Felícií (viz mí milovaní švagříčci ve Feldě 8-s ) -
white label 29.08.10 17:39
xg
Opravdu si myslíš, že zrovna předjetí přes plnou je nejzávažnější prohřešek? Podívej se někdy pozorně jak "logicky" je u nás toto vodorovné značení aplikováno. Přehledná rovinka = často plná čára a naopak... Osobně na tohle značení občas taky kašlu a předjíždím raději především podle toho, kde je to přehlednější/bezpečnější...
;-) -
Ondřej Šámal 29.08.10 17:16
Ivanuška: Tak já to bral čistě logicky, samozřejmě, že ten systém má dost chyb, nevím, jak u vás, ale u nás bysme stejně za chvilku našli způsob, jak to obejít (jako prakticky všechno).
A jak psal Ronault, tento systém bych používal jen u těch nejzávažnějších prohřešků (řízení pod vlivem omamných látek, předjíždění přes plnou ...) -
Ronault. 29.08.10 17:09
xganga: Souhlas, tak nějak to vidím taky. Já bych ale rozhodně u všech přestupků tohle pravidlo většího příjmu neuplatňoval. Možná tak u opravdu vysoké rychlosti při překročení o 20 km/h, nějakých 60 na městském okruhu se může poštěstit kde komu a ani to nemusí být projevem toho, že na pokutu dotyčný má... nebo světla, i když dnes to má dnes každé nové auto v automatu...

Ale to by platilo i u zatáček. před zatáčkou máš dlouho plnou čáru, protože do ní nevidíš, ale když z ní vyjíždíš, tak vidíš dobře, ale máš tam plnou čáru, která je důležitá pro ty, co jedou právě z druhé strany.