Porsche 911 (švihák lázeňský)
zip2016 18.02.11 20:03
« Re: Zpátky ke komunismu!
Tak počkej, tomu nějak nerozumím. Přece když někdo dostane pokutu 20 % ze superhrubé mzdy, tak je přeci jedno, jestli mu to odečtou ze 60.000, nebo 50.000. Nebo ne? :-O Já to přeci nemotám, všem by se to počítalo z té samé mzdy, to je přeci jasný, ale která by to byla, to už je asi jedno. Ale jak říkám, já těmhle hrubým a superhrubým moc nerozumím. -
Chuck Norris 18.02.11 18:45
« Re: Zpátky ke komunismu!
mě už nevadí nikdo. v momentě kdy mi někdo ukáže fakáče na silnici sahám pro bejsbolku a jdu na něj. zbrojní pas v řešení. dneska nikdy nevíš jakýho rapla potkáš... nebo jakej kdypl tě zkusí vykrást či o něco jakkoliv obrat a lidé si dovolují víc a víc:-( je potřeba vzít spravedlnost do svých rukou... -
Chuck Norris 18.02.11 18:40
« Re: Zpátky ke komunismu!
to není pravda.. nemůžeš motat čistou hrubou a superhrubou mzdu... ani jedna nemá nic společného s tou druhou... pokud budeš pokutu počítat ze superhrubé tak jí budeš počítat z dejme tomu 60tis suprhrub. a to dostaneš flastr větší než ze suprhrub 50tis jenže oba dva ti lidé dostávají naprosto jinou čistou mzdu... ten s 60tis suprhrub v extrému může dostávat stejně jak s 50tis.... a přesto by mu bylo strženo více než tomu s menší výplatou... -
white label 18.02.11 17:35
xg
Z daňových přiznání zjistíš logicky jen to, co bylo přiznáno... a u zaměstnavatele jen to, co nebylo uděláno na černo, nebo tu část platu, kterou zaměstnavatel dává oficiálně (zbytek bokem, aby ušetřil na odvodech za soc. a zdr. poj. plus daně)..., už tady jsou ty hrušky a jabka, které sám nechceš míchat.
Jak zjistíš třeba skutečné příjmy u toho neplatícího otce o kterém jsem psal? -
matii 18.02.11 17:34
« Re: Zpátky ke komunismu!
>:D >:D >:D Kdybych měl tatínka milionáře, tak bych tomu pánovi kolektivizátorovi tůroval své Lambo každé ráno pod oknem, až by otáčkoměr viděl rudě a jeho pes by si strkal zadní do uší. >:D >:D >:D
Já ti nevím, asi to je tím, že nejsem z Prahy, ale většinou když potkám někoho v opravdovém sporťáku či dražším autě, z 99% s ním nemám problém.
Mně vadí 2 skupiny řidičů:
1) Ranní pošťáci, pekaři, a ostatní "Transiťáci", kteří ať už o své vůli, či honěni dispečerem jsou schopni vás ráno v obci strkat před sebou, pokud nemají místo k předjetí.
2) Neuražte se někdo, ale část "Oktávkářů", kteří si na 1.6ku nalepí červené TDI, natřou mřížky chladiče stříbřenkou a vyzdobí svého miláčka ve stylu "Globus Design", tedy čím více cingrlátek, reproduktorů různých typů a značek a imitace chromu tím lépe a pak se celému světu snaží dokázat, že mají české Ferrari, přičemž jezdí jak čuňata a ohrožují své okolí v rozsahu 200 metrů všemi směry. :-) -
zip2016 18.02.11 17:32
« Re: Zpátky ke komunismu!
Chucku, ty jsi me spatne pochopil. To ze tu lidi nepriznavaji popravde sve prijmy prameni z toho jak se tu stat o sve obcany stara a jak se k nim chova, takze i ja jsem ochotem byt trosicku slepy k tomuto "okradani" statni kasy a jsem prrsvedcen, ze si to stat zaalouzi. Ale zase ti musim oponovat v tom, ze by byl nekdo zvyhodnen kdyby se to pocitalo z hrube, superhrube, nebo ciste mzdy. Vzdycky by to byly procenta ktere by se musely odecist z typu mzdy, ze ktere se vypocitavaji, takze by to podle me bylo maximalne spravedlive. -
Ondřej Šámal 18.02.11 17:27
« Re: Zpátky ke komunismu!
wl: Vím, že je to docela naivní, ale rozhodně by to stálo za zkoušku. Příjmy bych zjišťoval buď od zaměstnavatele nebo z daňových přiznání. Sice to přidělá další práci, ale úředníků i policistů v kancelářích na to ale máme habaděj.
Rozhodně si nedělám iluze, že bysme to my, Češi, nějak neočůrali, ale současný systém je prostě nevyhovující. Míchá dohromady jabka a hrušky, a to prostě nefunguje. -
Chuck Norris 18.02.11 17:17
« Re: Zpátky ke komunismu!
to není zcestná myšlenka... ikdyž možná ano... pravda je ta že oni tu pokutu vybírat nebudou moci... takže máš pravdu... jinak podmínka číslo 2) je také tak trochu složitější na řešení... protože předpokládám že nemáš nic proti tomu že z každého přiznaného platu jde skoro druhá půlka státu a pojišťovnám z čehož nic nemám(e). Pokuta ale bude dávaná zřejěmě ze superhrubé mzdy z čehož budou více profitovat lidé s menšími příjmy kteří dostanou menší pokutu a bude jim sebráno méně peněz z výplaty do čisté mzdy... a tvé podmínka číslo 1) pravdivě uvádět své příjmy nechci (a koždý v mé situaci by byl blbý kdyby dělal jinak) a udělal bych to pouze v případě ´že čistá mzda z této hrubé mzdy by byla pro mě dostačující což je ale natolik zatěžující pro jakéhokoliv zaměstnavatele že takovou práci má jen menšina obyvatel. my ostatní se musíme smířit s nižší přiznanou mzdou a vlastním spořením na důchod. promiň ale já se nechci nechávat sprostě nepokrytě a každý měsíc okrás o 30tis!!! řeknu sprostou věc která se nebude drtivý většině lidí líbit protože je proti zaběhlému úzu a možná proti dnešní morálce ale za císaře pána dostávali důchodci důchod od císaře pána? díky čemu důchodci tehdál žili (a prosím neříkejte že přežili protože se nedožívali takového věku a dnes jich je mniohem více..) víte kam tím mířím? -
white label 18.02.11 17:16
xganga
A jak ty skutečné příjmy u všech těch lidí zjistíš, aby to bylo opravdu tak spravedlivé, jak bys (docela naivně) chtěl. Tady jsou mnohem závažnější problémy v tomto ohledu. Víš kolik je u nás svobodných matek, které nedostávájí alimenty na děti, jen proto, že otec nemá oficiálně příjmy vyšší, než je životní minimum! Přitom jezdí třeba na černo na brigády do zahraničí (např. do sev. Itálie na "jabka") a je vysmátý, jak lečo a sám si nežije vůbec špatně, naopak... Jinde v takovém případě dostane peníze matka od státu a ten je vymáhá po otci. Tady musí matka vyhodit prachy za právníka, který jí často nakonec stejně nepomůže...
P:S. Mimochodem na co se potom zaváděl bodový systém a s ním spojené odebírání řidičáků.
12 bodů mají všichni chudí i bohatí a odebrání řidičáku snad chudého víc nebolí, spíš naopak, bo stejně nemá prachy na benál... >:-[] -
matii 18.02.11 17:15
« Re: Zpátky ke komunismu!
lol teď jsem si přečetl část diskuze pod článkem a tohle je teda perla a bohužel má nejvíc hlasů (vybírám):
"O novodobých mafiánech, tunelářích a nové zlaté pražské mládeži, která si jezdí ve svých 18 letech ve Ferrari (koukám na prodejnu za rohem, tak to tam vídám), tůruje to na plný kotel, řev jak blá.zen, auto za milión a půl a mladíčka, když si prověříte, tak si za život nevydělal více než dva tisíce korun."
A já říkám no a co? Proč by táta nemohl koupit synovi auto za mega a půl na machrování když na to má? Ať mu koupí třeba tryskáč. Navíc nové Ferrari za mega a půl ... Kdeee?!!!
Ten člověk co to napsal by byl v 50tých skvělým zakladatelem JZD a vyvlastňovatelem kulaků a jiných podvratných živlů. Jen aby nedošlo k mýlce, nejsem členem "zlaté pražské mládeže", ale rád bych jím byl. >:D >:D >:D -
zip2016 18.02.11 17:03
« Re: Zpátky ke komunismu!
Původně jsem na toto téma nechtěl vůbec reagovat, ale něco málo přihodím.
1) Dříve než by se zavedli sankce podle výše výdělku, je nutné přinutit lidi všech sociálních vrstev, aby řádně a spravedlivě odváděli svou daňovou zátěž a aby poctivě své výdělky přiznávali. Všichni víme, že v této republice je jen velice málo opravdu poctivých lidí, kteří přiznajé veškeré výdělky. 90% podnikatelů a zbohatlíků svou daňovou povinnost obchází a ve svých daňových přiznáních lže. Z tohoto vyplívá, že myšlenka pana Norise, že policisti budou zastavovat jen dražší auta je zcestná, protože 90% řidičů Mercedesů tř.S stejně bude mít na dnovém přiznání měsíčně přiznáno 10 000.
2) Pokud bude splněna podmínka 1, tak je možné uvažovat o této myšlence různě vysokých pokut jako o celkem povedené, ovšem pouze s jednou podstatnou úpravou. Nelze stanovit že za rychlost zaplatí někdo v rozmezí 30-50 tis a někdo jiný 10-25 tis. To je špatně. Aby byl systém udělování pokut podle výše platu spravedlivý, musela by být sankce stanovena v procentuální hodnotě oproti výši výdělku. To by bylo spravedlivé a stejně bolestivé pro všechny sociální vrstvy.
3) V tomto případě, ať v mém návrhu, nebo v tom nesmyslu který vymyslel pan Bárta, by určitě nebylo možné aby pokutu uděloval, nebo inkasoval Policista na místě. Nejspíše by to fungovalo tak jako je to dnes s body. Policista zjistí přestupek, uvědomí příslušní orgán státní zprávy, v našem případě třeba finanční úřad a ten, vzhledem k tomu, že má přehled o finanční situaci daného řidiče, vyměří pokutu. Takže Policie by vůbec neměla přístup k majetkovým poměrům řidiče. Tím by ovšem musel zase o několik úředníků narůst státní aparát a zase by to nás, platící daně, stálo další peníze.
Takže pokud jde o mě - ano, nápad to není špatný, ale určitě by měl fungovat trošku jinak než vymyslely ty chytré hlavy ve vlásdě. -
matii 18.02.11 17:03
« Re: Zpátky ke komunismu!
Teda na toto téma nemám zatím vyhraněný názor, ale co vím je, že jeden z návrhů byl dávat pokuty podle ceny auta. Větší kravinu sem neslyšel. Takže když si nějaký průměrně vydělávající člověk několik let utrhne od huby a dá dohromady 50% na vysněné auto vza 1 mega a zbytek vezme na splátky a nedejbože udělá přestupek, napaří mu soudruh od VB pěkně mastnou pokutu, která ho finančně zruinuje. Dobře mu tak, bo nemá machrovat v megovém autu. ;-\
A co se týká výše pokuty dle platu, nedokážu si představit kdo a jak bude vypočítávat tu výši. To jako předložím poslední tři výplatní pásky, nebo dle daňového přiznání za minulý rok? A pokud je někdo zazobaný gauner, stejně podmázne ouřadu a vyvlíkne se z toho, takže na to zase doplatí jen středně příjmová skupina lidí.
Takže ač neříkám tak ani tak, mám jen silnou skepsi týkající se realizace, uplatnění a vymáhání takových pravidel. -
Dylan McKay 18.02.11 16:43
« Re: Zpátky ke komunismu!
Policie měří v obci, a do vysílačky je slyšet o přestupku řidiče Lady...
"Ták, dobrý den, pane řidiči, vaše doklady a počkejte, musím si vás ověřit."
Později: "Hmmm, pane Demeter, vy pobíráte sociální dávky, exekuce, dluhy, alimenty..."
"No, pane Demeter, tady máte na ruku 20.000 Kč, vemte si je, a ať už se to nestane!"
>:D -
Ondřej Šámal 18.02.11 16:36
« Re: Zpátky ke komunismu!
Ano, všichni si koupí stejně, nevidím jediný důvod, proč by lidé s vyššími příjmy měli platit za zboží více, než ostatní. Pokuta je ale úplně něco jiného, má sloužit jako prostředek, který má člověka odradit od opakovaného protiprávního jednání. Pokutu dostane člověk, který spáchal nějaký přestupek, tudíž je to pouze na něm, jak se bude chovat, není to žádná paušální částka, kterou musí platit bez ohledu na své chování. Pokud si měsíčně vydělám 100 tisíc a pojedu po městě 80 km/h, tak mě nějaký 2 tisíce za pokutu dostatečně nemotivují k tomu, abych příště dodržoval padesátku.
Vždyť daně se také řeší procentuelně a nikdo to neřeší. Přitom jsou to mandatorní výdaje, který platíme každý měsíc a od státu za to nic nedostáváme (většinou nám ještě hází klacky pod nohy).
Dělení obyvatel podle příjmu tu už dávno je (už zmiňované daně), nevidím důvod, proč by se měli tyto rozdíly skrývat. Nějaká "občanská válka" rozhodně nehrozí, na to jsou chudí moc líní a hloupí (čest výjimkám).

Někdy mám pocit, že jsi povahou cholerik ;-) :-) To není urážka, samozřejmě.
Jinak docela dlouhá diskuze, která se mi nechce číst, každý má něco pravdy, s xgangou celkem rozumím, protože znám několik lidí, co jezdí jak chtějí, protože si to mohou dovolit finančně, ale znám pár lidí, co jezdí jako blázni, i když by si tu pokutu ani dnes nemohli dovolit zaplatit.
Nebezpeční lidé se najdou ve všech autech, jen je třeba stejně trestat, resp. by to měli stejně pocítit a trest by měl mít výchovnou funkci. ;-) A myslím, že Řebíčka nebo Bakalu by pětitisícovkou nevychoval. :-)