Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 20.02.11 00:57
« Re: DOKTOŘI
WL: Dobře jsi použil ty uvozovky, "pracuje". Záruky poskytnuty nebyly, plány nějaké jsou, zamrznuto v jednání a ČLK si stěžuje, že nebyli vyzváni k spolupráci lékaři. Ono jak jinak, když ministrem je bývalý ředitel nemocnice... mimochodem jen 3 fakultky by nebyly schopny fungovat, není překvapení, že jedna z nich byly pod vedením pana ministra, který tvrdil, že u něj měli doktoři vyšší než průměrné platy.
No uvidíme, šanci dostali, teď doladit detaily, přestat házet klacky pod nohy a vymést s těma, co tam nemají být, ale to je opět utopie. Ono nebude chtít ani levici ani pravici abychom se tomu vysněnému "severu" přiblížili, to chce obměnu myšlení a jak vidím, že i ti mladí typu exministra živ. prostř. nějaké nové styly nepřináší, tak to moc naděje nedává. :-| -
white label 20.02.11 00:44
Jo, asi víš, že na tom vláda zrovna "pracuje", ale pokud budou ty firmy vzájemně držet dohromady s lékaři, nebude tak snadné podobnou korupci zcela zastatvit...
Všechno je to pořád hlavně o konkrétních lidech a to se týká jak politiků, tak doktorů, tak zástupců těchto firem... -
Ronault. 20.02.11 00:38
WL: Já volil, i když to může být jedno, v těchto volbách pravicovou stranu, ale nedostala se do PSP ČR. ;-)
Já tohle ale nepodporuju a pro nemocniční lékaře se tohle až tak netýká, tam je to předepisování omezeno na nemocnici a nákup řídí také ona, případně primář, ti řadoví a noví, čili ti co stávkovali se jen tak do těch CH Alp nedostanou, to mi věř ;-) Kdyby stávkovali všichni, bylo by to divné. A je na vládě, co s tím dokáže provést, jak téhle formě korupce zatrhne.
PS: A neříkej, že jsi nestranný a netíhneš k pravici >:-[]
PS: Ono ještě k té pravici a levici. U nás je to trochu vše domotané... Předseda nejpravicovější parlamentní strany promluví (tedy pokud jsem správně rozluštil to mumlání), že chce směřovat náš stát po vzoru severských zemí typu Švédsko a Norsko, kde po desetiletí vládne sociální domokracie >:-[] >:D To si pak vyber. :*) -
white label 20.02.11 00:33
švihák
No jo, dva "levičáci" se našli... >:-[]
Ještě tu napiš, že za komančů bylo líp (viz tvé prohlášení o nejhorší vládě od R-U) a bude to jasné... >:D
Dej mi nějakou důvěryhodnou záruku, že jakákoli příští vláda bude výrazně lépe hospodařit, než ty předchozí a pak teprve můžem smysluplně mluvit o tom, jak to udělat, aby se dostala případně k moci... ;-) -
white label 20.02.11 00:31
To, jak se daří farmaceutickým firmám je (svým způsobnem) opravdu do nebe volající (to s tebou naprosto souhlasím), ale bez vzájemné "podpory a spolupráce" s lékaři, by to taky nemohlo fungovat tak, jak to dnes funguje. Mám na mysli "náhodná školení" poblíž Copa Cabany, nebo v lepším případě třeba "jen" ve švýcarských Alpách..., nedělejme tu ze všech lékařů svatoušky a mučedníky, viz mé motto... ;-) -
Ronault. 19.02.11 23:52
WL: Ty důvody byly rozepsány na více místech, do médií se dostává jen to, co je čtenářsky zajímavé. Nebo máš snad pocit, že to memorandum bylo jen o mzdách? A ani se není co divit, popravdě bude lepší, když ty 2 mld. z pojišťoven půjdou jasně tam kam patří, než se budou opět zbytečně investovat do projektů, které nejsou zapotřebí a jsou předražené. Mimochodem uspořit se neuspoří nic, medicína bude čím dál dražší a dražší, lidé budou chtít dražší a lepší léčbu, s tím se nedá nic dělat. Dělat se dá s tím, kolik co bude stát a proč. Pokud se rozkoukáš kolem jak se daří farm. firmám a dodavatelům do zdravotnictví, tak mě ty 2 mld, které příjdou na platy lékařů příjde jako menší újma pro pacienta. -
Ronault. 19.02.11 23:17
To máš ale trochu proformulané, nemyslíš. Aby to bylo tak jak sis to vyložil, muselo by to znít jinak, Lékařské úkony musím konat vždy, pro každého a za jakýchkoliv okolností. Když ty nebudeš chtít dělat svou práci, taky tě nemusí nikdo nutit. Jak bys podle tohodle chtěl přistupovat k takovým politikům typu Langera, kteří mají titul MUDr. a skládali "Hippokratovu přísahu", dnes se totiž již neskládá ani ona. -
Ronault. 19.02.11 22:17
Mojito: Na ten timing jsem odpovídal už Krispovi. Navíc ještě dodám, že ten počáteční impulz byl jak jsem již psal od mladých lékařů a ti i když před 5 lety brali málo, stejně jako teď, tak před 5 lety nebyl důvod stávkovat kvůli atestacím, které se změnily před tuším teprve 2 lety. A celé ty krizové věty mají jít v souznění s reformami, které slibovali, po roce nic... není se co divit. -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 19.02.11 21:47
Vidíme to každý trochu jinak,ty máš k této problematice o moc blíž než já a vcelku chápu i tvůj postoj, s některými argumenty souhlasím
btw : oni šli do stávky,ale dali VÝPOVĚĎ,proto se nemohou divit postoji zaměstnavatelů.
Jak říkám,chápu je,zvolili jen špatnou formu a TAKTO ,,stávkovat,, měli před 3-5 lety,kdy se státu vedlo nadmíru dobře...ale teď po ,,krizi,,?...velmi špatný ,,timing,, :no: