Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dylan McKay 20.03.11 13:33
« Re: Už je zase válka, prostě normálka.
Z tisku:
Libyjská státní televize informovala, že by v případě vměšování Evropanů do situace v Libyi přeruší Kaddáfí spolupráci s EU v boji proti nelegální migraci. Právě přes Libyi vedou významné cesty nelegálních přistěhovalců z Afriky do Evropy. Odhaduje se, že v Libyi je nyní kolem 1,5 milionu nelegálních migrantů převážně ze subsaharské Afriky.
Ještě že ČR není pro uprchlíky tak atraktivní, ale ve Francii a v Německu se asi zblázní... -
Ronault. 20.03.11 12:30
« Re: Už je zase válka, prostě normálka.
Švihák: Nevidím úspěch v tom, že stát tak bohatý na ropu a peníze z nich dosáhl jen tak slabého zlepšení. Jen ať toho vraha vlastního lidu a atentátníka zatknou a pověsí.
PS: "Jediná statistika, které věřím, je ta, kterou sám zfalšuji. " Churchill ;-) -
Dylan McKay 19.03.11 21:56
« Už je zase válka, prostě normálka.
Sice máme mozky vypláchnuté mediální masáží o krvelačném diktátorovi, ale doufejme, že za tím vším není jen ropa. Jen mě mrzí, že už se válčí jakoby nic.
Snad jen doufat, že tentokrát vědí co dělají, že se jim to opět nevymkne kontrole... ;-\
Kaddáfí z Wikipedie, kde se krom mnoha negativ dozvíte i tohle:
V zahraniční politice utužoval vztahy s arabskými zeměmi. V roce 1970 se jmenoval premiérem i ministrem obrany a podařilo se mu vynutit zrušení americké vojenské základny na předměstí Tripolisu a britské vojenské základny v Tobruku. Do konce téhož roku vyhnal asi 20 tisíc obyvatel italské národnosti. Základem jeho hospodářské politiky bylo znárodnění ropných rafinérií. Zakázal také alkohol a hazardní hry. V době, kdy přebíral vládu, patřila Libye k nejchudším zemím světa; dnes má nejnižší podíl obyvatel žijících v chudobě z celé Afriky. Během jeho vlády stoupla gramotnost z 10 % na 88 %. Vytvořil zdravotnickou síť na dobré úrovni (před jeho nástupem k moci bylo 10 % Libyjců slepých, v některých oblastech polovina lidí trpěla trachomem, více než třetina kojenců umírala do jednoho roku). Průměrný věk dožití je dnes nejvyšší na kontinentě (muži 75 let, ženy 80 let; tedy vyšší než v České republice). Veřejný dluh je druhý nejnižší na světě.
Láska a pravda opět prohrává s ropou?
-
Dylan McKay 19.03.11 07:47
« Top Gear
Nikdy neříkej nikdy. Tohle motto řídí můj život. Nikdy jsem nechtěl automat, nikdy jsem nechtěl sporťák, nikdy nebudu mít rád Top Gear. Včerejší díl se mi líbil a pobavil.
Dělali srandu s Audi R8 a Corvette ZR- mě se líbil ten koupelnový závěs z motelu prej... >:D
Takže co z toho plyne? Top Gear se mi líbí, ale nesmí tam dělat srandu s Porsche... ;-) -
Bud 18.03.11 20:20
« Re: zima
No u nas v Třinci teď krásně chumelí, na autě mám už 3cm.sněhu a auta jezdí jak pos.. :-)
Taky jsem hned pomyslel na ty, kteří netrpělivě přezuli. Pokud tak bude chumelit do rána, máme se na co těšit. Mezinárodní silnice ze Slovenska je pro nákladní dopravu odkloněna, přes město >:-[] -
Chuck Norris 18.03.11 13:49
« Re: zima
a jéje... nebuď zase cíťa....tady v pb jsme o 300m vejš už tu sice nesněží ale sníh se i přes diametrálně jinou polohu udržel na silnici tak hodinku a to ještě na nepoužívanejch cestách... teď jsou zbytky už jen na trávě... klidně bych teď jezdil i na letních se vzorkem 0,8mm.... nedovedu si představit jaká je to kalamita v práglu:-D