Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
šmoula nešika 06.10.13 20:42
« Re: Všude samé VW, asi podlehnu!
Přiznám se, že majiteli (současnému i bývalému) priuse, avantimu, Range Roveru, murana, cayennu a devětsetjedenáctky zároveň jsem ještě s výběrem velkého rodinného auta neradil a asi už ani nikdy radit nebudu. >:D
Caddy si můžeme vyškrtnout rovnou, jezdit v dodávce a říkat tomu rodinné auto mi přijde trochu ulítlé. Prdelatý touran můžeme vyřadit taky, místa pro 7 v něm moc nebude, je asi sto let starý a přes razantní plesknutí hadrem po ksichtu za spolehlivost, nebo spíš nespolehlivost prvních kusů pořád nemá zrovna 2x dobrou pověst (i když se podle dlouhodobých testů dramaticky zlepšil). Sharan bude asi zas moc drahý. Zajímavější tak asi bude švagrovský Ford, i když si teď nevybavuji, jak to S-Maxy mají s automatem. Ale S-Max bych rozhodně nezavrhoval, měl bys konečně auto, se kterým by ses mohl ukázat i před Clarksonem. Zamyslet by se dalo i nad eurovany nebo Renaultem Trafic (zajímavý kompromis mezi MPV a pošťáckým ducatem), ale tady se jako největší problém ukáže automat. Jak je to u espace, na to jsem se fakt nedíval, je to docela obluda, ale obluda podobná jednomu z tvých aut, takže... Poohlédnout by se dalo i po nějakém Volvu. A co Zafira? Je to Opel, zato velmi praktický... -
Dylan McKay 03.10.13 07:09
Včera mi po 3 dnech slibů přivezl pán ukázat Cross Touran. Barva v inzerci je německá taxi, ale byl jsem telefonicky ujištěn, že to taxi není.
Co myslíte, že to bylo?
Auto krásný! Barva mu slušela, luxusní vnitřek, kůže, DVD, ale... Taxametr v zrcátku, v interiéru všude kabely a na střeše kus rámu od cedule taxi a pahýl od antény.
To by šlo ještě všechno upravit, jenže v servisce bylo 170.000 km. To by šlo u VW ještě odpustit, ale já tam našel ještě druhou, originál servisku! V lednu 2013 bylo auto při 246.000 km v servisu.
Já se vykašlu na všechny stočený taxíky, a koupím znovu Priuse!!! -
-
woody-alien 02.10.13 08:17
Šviháku, Espace je v dnešní době exot. Znám majitele jednoho velkoobchodu, kterej ho má a nemůže si ho vynachválit. Ovšem chci říct, že Caddy je opravdu prostě užitkáč, jízda se stejně dlouhým S-Maxem je naprosto nesrovnatelná, oproti Espace tolik cena nepadá a je to žádanej model. A samozřejmě je tu i třeba Sharan, ale ten bude dražší už z toho důvodu, že je to novější model. -
Dylan McKay 02.10.13 07:58
Rone, tak teď jsem se tady smál jak blázen! Díky! >:D :yes:
Krásný Grand Espace 2,0 dCi Paris- kůže, panorama, 3x TV mi utekl. Volal jsem 6x do Berlína, auto bylo někým zamluvené. Přeplácel jsem, nabízel až o 2.000 € více, a stejně mi ho nedali! Není snadné objevit takové auto, tak jsem ho vypustil z hlavy.
VW je auto, které se potom líp prodá. Delší dobu mě stejně baví jen moje žena. Kdyby nestál Prius+ takovou dardu, tak nic jiného nevymýšlím.
Ale tvůj příspěvek se mi líbí, je pravdivý. Tedy až na tu rakev... ;-) -
Ronault. 01.10.13 23:27
Šviháku, tobě švihlo, ne? Tak v první řadě, Caddy je neskutečný kostitřas, nedávno jak jsem byl bez auta, protože jsem čekal na nové, jsem s ním absolvoval cestu vzadu a tedy opravdu tvrdý zážitek.
A Touran? Tahle krabice od bot? Blázníš? I Ty? Sorry, ale tomu nevěřím... 8-s Porsche k tobě ještě nějak snesu, ale Touran? Hele, nechystáš se už tak pomalu do rakve? Zavolej mi až budeš mít trochu čas, promluvím ti do duše... 8-s
PS: Možná máš jen nějaké pohnutí duše... taky jsem málem skončil v Oktávce TDI a spousta lidí se tomu divila, naštěstí povel z húry tomu zabránil a jak jsem teď rád... a ty by ses taky sám sebe zklamal... z Avantime do Tourana... 8-s
PS2: Když už MPV se 7 místy, tak Espace, mírně jeté jsou levné, jezdí dobře a 2,0 dCi je spolehlivý kultivovaný motor. -
white label 01.10.13 19:37
No, v Touranu budou ty dvě poslední místa určitě spíš jen nouzovky. Caddy je charakterem užitkáč, to nezměníš.
Takže jeté auto? Jak staré asi? Pokud je pro tebe nová generace Sharanu moc mladá/drahá, bral bych raději S-Maxe.

Vypadá to, že si zítra jedu do Německa pro auto. Jaké to asi bude? ;-)