Porsche 911 (švihák lázeňský)
šmoula nešika 12.11.13 20:38
« Re: Třetí Prius je doma!
Diesel může být dobrý na dálnici, když člověk jezdí za den víc jak 100, 150 km po ní. Osobně bych pak ale volil spíš starý peugeot s XUD9, který je sice trochu jak traktor, ale už není tak výkonově archaický a neúsporný a na rozdíl od dnešních „ekonafťáků“ je spolehlivý a není třeba řešit nějaké saze, které zde nebudou o nic horší než ty obvykle vycházející z komínů domů, jelikož ještě byly tak velké, že se zachytávaly v nose (no, já stejně dejchám pusou...). Ale s národem TDIáků trochu soucítím, když se jim chystají zakázat vjezd do center měst. Zas si chce někdo namastit kapsu... Ono by nakonec bylo zajímavé umístit před podzemní parkoviště značku zákazu vjezdu dieselům hned vedle plyňáků... Krásná nostalgie. >:-[] -
Brandon Walsh 11.11.13 11:47
« Re: Třetí Prius je doma!
mas pravdu, ked sme sa stahovali tak mi v jeden pekny den sused nechal malo miesta, parkoval som cca 3 minuty kym som sa spravne trafil a dokazal z auta aj vystupit bez poskodenia laku na dverach >:D po veci som sa vracal na 4 krat a ten smrad tam bol citit stale :no: -
šmoula nešika 10.11.13 20:07
« Re: Třetí Prius je doma!
BW: Pár let nazpět jsem chodíval po podzemních parkovištích nákupních center a čuchal spálený benzin... mmm. Teď projdu vedle feldy - to je vůně, a najednou přijíždí 1.9 TDI a já už se držím za nos, abych nenasál ten smradlavý prach. Bohužel se mi zdá, že diesely smrdí v podzemí i další hodinu po vypnutí motoru, takže se toto producírování začíná stávat dost nepříjemných. A pořád jich je víc a víc... 8-s ;-\ Když už projede benzinové auto, bývá to většinou schizofrenická HaŤaPka. :-( -
Brandon Walsh 10.11.13 09:26
« Re: Třetí Prius je doma!
suhlasim, siel som za svihakom v prahe, bol moja navigacia, ked na priusovi 2 pridal , mal som co robit aby som ho nestratil z dohladu, a to mam maly univerzalny diesel, a uz vobec s nim nejazdim za 5 l ako prius, pravdu povediac vediet ze 1,9 tdi bude v malom meste tahat 7 litrov a vo velkych mestach ked je zapcha aj 9 kupim si radsej 1,4 tsi, diesel je pre mna jedno velke sklamanie umocnene hrkotanim a vyfukovym smradom, ktory mi teraz v podzemnej garazi vadi :no: -
Dylan McKay 09.11.13 16:45
« Re: Třetí Prius je doma!
Nechápu, nerozumím. I Prius 2 byl králem semaforů, městské zrychlení spolu s bezestupňovou převodovkou auto krásně vystřelí, Prius 3 si u toho už tolik nenaříká.
Vím co je to výkon v autě, vždyť jsem měl dost silné vozy, ale Prius mi zcela vyhovuje.
Tvoje kritika (+-) je ale věcná, spíš nesnesu některé hloupé názory v diskusích AUTO.CZ.
Musím být ale slušný, protože mám teď dost blízko do Ringieru... :-) -
Ondřej Šámal 09.11.13 15:24
« Re: Třetí Prius je doma!
Jel, dokonce to byla verze plug-in (cena začíná na nějakých 909 tisících - hrozná pálka) Jel jsem i nový Aurisem Hybrid, který je v podstatě totožný. Jak jsem psal, do města dobrý, mimo něj je ale lepší volbou nějaký malý diesel, který je prostě univerzálnější. Problém Toyoty jsou chybějící konkurenceschopné motory, jejich atmosférické čtyřválce už mají to nejlepší za sebou, tvrdě se na nich podepsaly Euro normy. Snad bude mít nový Prius nějaký malý turbomotor a silnější elektromotor, který dovolí i razantnější akceleraci při rozjíždění. Celkově by se vyšší výkon hodil, ve výsledku bued spotřeba podobná, ale celkový pocit z auta bude někde jinde. On Prius už není nejmladší, navíc byl vyvíjen převážně pro americká velkoměsta, kde jsou centra s minimálním převýšením.
Jsem zvědavý, jak se ukáží hybridy od koncernu Volkswagen, každopádně je jasné, že právě tahle varianta (plug-in hybrid) bude hrát v následujících letech klíčovou roli. -
Ondřej Šámal 09.11.13 13:07
« Re: Třetí Prius je doma!
Ale já to chápu, jen jsem to bral z mého pohledu. Jezdil jsem převážně po Praze a pak po dálnici, výsledná spotřeba okolo 5 litrů pak nebyla na hybrid kdovíjak zázračná. Navíc ten hluk při zrychlování a chybějící výkon na dálnici, proto bych raději ten diesel. Ale samozřejmě, že pokud auto používáš výhradně ve městě, je to o něčem jiném.