Porsche 911 (švihák lázeňský)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 30.05.11  23:06

« Re: Prvni den s DBS Volante

[odkaz] demence na druhou... člověk aby se bál chodit po ulici co tam chodí za lidi...
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 30.05.11  22:56

Dylane, jak jsem ti rikal, jedu na dovcu, kvuli tomu jsem jej kupoval. Tak az se vratim.

weldere: ony ty chyba nejsou zásadní, to ne. Prostě jen mi přijde to auto takové nedodělané a spoustu věcí bych si uměl představit mnohem lépe. A když odhlédnu od image, tak Porsche 911 Turbo cabriolet je ve všem zcela jistě lepší... ale s AM udělá člověk větší parádu
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 30.05.11  22:23

Ahoj, jestli budeš o víkendu volný, rád bych AM viděl... Kafe v Peach Pitu?
  • « 00 Reagovat !

foto welder1

welder1 30.05.11  21:31

Tak krásný a takové chyby?Ještě že na něj nemám..
    jinak oranžová GT-R?Jsou určitě i lepší barvy,ale tohle je individuální. :yes:
  • 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 30.05.11  20:21

« Prvni den s DBS Volante

Ahoj,

tak jak jsem slíbil, dodávám první postřehy z DBS Volante, který jsem si koupil.

Zatím vládne hlavně rozčarování a už jsem přesvědčen, že po létě půjde z domu. Ale popořádku. Auto má úžasný vzhled, to jak má vyřešeny detaily, jak je kvalitně nalakováno, to nemá obdobu a u žádného jiného auta, které jsem měl to nikdy nebylo. Opravdu, i spáry v karoserii jsou tak mikroskopické, až se mi to nechce věřit. To samé platí o interiéru. Úžasné detaily, nádherná kůže, ručně šité švy, nádherně zpracované karbonové doplňky. Ještě bych zmínil otvíraní dveří, které se neotvírají úplně klasicky, ale lehce nahoru. Sice to vypadá k ničemu, ale ten, kdo někdy se sporťákem parkoval u obrubníku a pak chtěl vystoupit, ví o čem mluvím, praktická věc.

A tím pozitiva končí...

První problém je, že autu chybí výkon, ale ukrutně. Na to, že je to nejvyšší model astonu, tak to je tragédie - samozřejmě ve srovnání s podobně výkonnými a drahými auty. Na první dva rychlostní stupně autu chybí trakce a pak už asi chybí výkon. Jasně, zarazí vás do sedačky, ale chybí mu takovéto nadšení a brutální zátah, který je vlastní těm pravým superautům. Nikdo od zadokolky nečeká nekompromisní zátah z nuly, ale plný plyn v jakékoli rychlosti se pro člověka, který je zvyklý na supersporty změní na nekonečné čekání, které přeruší až přeřazení na další kvalt a pak to samé. Jasně, oproti "normálním" autům to je raketa, ale pro mě pocitově to je jak M3 E92 a to je za 5mega slabota... Ovšem zvuk to páradní, to se musí nechat.

Teď jízdí vlastnosti a komfort. Je potřeba uznat, že poměrně dobře žehlí silnici a ani krátkými příčnými nerovnostmi v zatáčce se nenechá rozhodit, bod nahoru.Pak ale přijde ale... S keramickými brzdami se hrozně špatně odhaduje brzdná síla, fungují jak závodní ON/OFF, je to už moje 3. auto s keramikami a je to u něj nejhorší, ikdyž do běžného provozu keramiky prostě nejsou vhodné! Po přibrždění přichází zatáčka, rychlost ok, volant na apexy, jemně dávkovat plyn, v pravý okamžik tomu naložit, možná lehké kontra a vzhůru k další zatáčce. Zní to dobře? Tak takhle se DBS nechová... Po dobrždění a pokusu o řízení plynem vám převodovka začne blbnout a podřazovat (zkoušel jsem to opakovaně a jediné řešení je to vzít do vlastních rukou) a pak zas nahoru. Problém je, že to první podřazení krásně rozhodí celé auto a zážitek je v p.....i . No a když si řadite sami, tak je tohle ok, ale v zatáčce má auto tendeci se poměrně hodně naklánět a hodně odlehčuje vnitřní kola a ztrácí grip. Jediné řešení, je brát auto skutečně jako GT a nepokoušet se o jízdu jako sse supersportem. Předchozí věty berte v kontextu srovnání např. Ferrari Italia, California, Lambo Galladro atd.

A teď ještě výhrady k interiéru. První je problém z auta vůbec vysednout. Není nic více dehonestujícího než přijet takovým autem třeba před luxusní hotel a následně z něj vylézt po čtyřech. Ale u DBS jsem lepší řešení ještě nenašel. Kombinace širokého prahu, sedadel velmi blízkostředu auta a velmi nízko ukotvených a ještě k tomu nízké střechy vede k logické situaci... No a ještě věc za kterou bych inženýrům sekal ruce.... Co jim vadilo na řadící páce? Když něco funguje netřeba to měnit. Tlačítka P N R D vedle hodin.. velmi promyšlené a praktické. Manévrování na parkovišti pak vypadá spíš jak sezení gamblera před jeho oblíbenou mašinou.

A ještě si neodpustím poznámku k navigaci... No, už jsem pochopil poznámku Jeremy Clarkssona, když říkál, že navigace AM říká jen, kde člověk byl... ono to tak opravdu je, zatím jsem jí moc nezkoušel, ale domů bych podle ní nedojel... ale snad to je o zvyku.

Poslední pochvala jde k audiu, krásný zvuk a ještě hezčí přední výškové repráky...

To je tak vše... Bohužel pro mě alternativa k DBS na dněšním trhu neexistuje. Výkonné a zároveň pohodlné kabrio prostě není - kromě Californie a ta mi připadá ještě horší. Tak DBS si u mě užije měsíční Grand Tour po Evropě a pak půjde zase do světa, přesně jak jsem plánoval. Mělo šanci zůstat u mě v garáži delší dobu, ale k srdci mi nepřirostlo a nevypadá to, že se to změní...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 30.05.11  11:59

« Re: Folie na gtr

Jak říkám, nebejt Bonda, tak by se Aston nikdy neproslavil- jízdními vlastnostmi a kvalitou určitě ne... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 30.05.11  11:34

Tak oranzove jsou v cr dve, jedna matna a jedna leskla. Zas se mi zda, ze bych takhle ztratil posledni davku nenapadnosti, pokud tam nejaka jeste je. Necham si to projit hlavou a po dovce uvidim do ceho to oblekneme.

Btw vecer napisu reportaz z prvniho dne s dbs. Cim vic s tim autem jezdim, tim vic obdivuju gtr, jak dela 90% veci lepe za skoro tretinovou cenu... Gtr kabrio, to by byl muj sen
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 30.05.11  11:26

Když chceš folii dát do lesku, je možno ji laminovat. Pak to vyleze i na ceně, protože je to 2x folie. Podle mého bys měl zůstat u matné bílé se světlejším karbonem. Když dás cokoli jiného, budeš vždy myslet na tu první variantu. Oranžová matná s karbonem by byla taky hezká, asi by to bylo jediné GT-R v ČR: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 30.05.11  11:23

« Re: a pak že prej neumíme jezdit jako cizinci....

Policie sice tvrdí opak, ale v těhle případech se opravdu dá něco dělat. Nebyl to úsek 2 kilimetry, ale 60...
  • 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 30.05.11  10:51

« TOP GEAR - Prius vs. M3

[odkaz]

a co uz toho plyne? že prius není pro mě, protože moc žere >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 30.05.11  09:00

« Re: a pak že prej neumíme jezdit jako cizinci....

No, Chucku, sice tě podezírám, že nadpis myslíš ironicky, ale podle mě je jízda tohoto psychouše právě že dobrou vizitkou českého řidiče. Jestliže na 60ti kilometrovém úseku způsobil jen deset nehod, je vidět, že i český chalupář se umí rychle přizpůsobit situaci. A že dle videa je vidět, že plynem chlapík nešetřil.
    Je trochu otázka druhá, jestli se naše policie vůbec snažila v daném úseku zastavit dopravu, neboť mám pocit, že jediné, co ji napadlo, bylo honit ho a stejně vlastními vozy nedohonit....až za plotem pěšky.....měla přece aspoň dvacet minut na to, aby na všech přivaděčích zastavili lidi, aby tomu magorovi nejeli do cesty. Ale možná se snažili a tady se o tom nepíše....ale mám pocit, že se moc nesnažili.....
  • 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 29.05.11  22:51

« Folie na gtr

Jak dylan vi, tak uz jsem se napevno rozhodl dat GTR do folie. Vybral jsem bilou matnou a par karbonovych doplnku. Ted ve me zacal hryzat cervik, jestli nezvolit jinou barvu, at uz bilou perlet-jina leskla se mi nelibi- nebo jinou matnou. Libi se mi zluta a svetle oranzova matna, cervena matna, vojenska stealth matna, rozhodne nechci cerniu matnou a ani moc lesklou folii, protoze jsem magor na hluboky lesk laku a folie by me v tomhle nikdy neuspokojila... Dekuju za kazdy nazor
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 29.05.11  22:42

« Re: SL za dobrou cenu

Me se taky libi, ale na rovinu, za 2-4 mega si umim najit mnohem lepsi, technicky novejsi, exkluzivnejsi a i hezci stroj... Proste se mi zda, ze uz tak 5 let presluhuje a ten facelift mu moc nepomohl.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 29.05.11  21:09

dylan sice neviem kto to auto strazil (strecha dole bola) ale vtedy ma zaujimalo iba jedine pivo za 16 sk >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 29.05.11  21:03

jen tak mimochodem jste se tu nedávno dlouze bavili o té nehodě s twingem a gtr... četl jsem teď nějaký malý článek v blesku myslím že to bylo asi včerejší vydání a vykreslení té nehody bylo opravdu tragické a jen vypovídá o tagické situaci našich novinářů. Slyšel jsem asi z internetu že ta holka žije tak je i naděje že se dozvíme pravdu co se stalo... hlavně aby se uzdravila...
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 29.05.11  20:58

« a pak že prej neumíme jezdit jako cizinci....

• « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 29.05.11  20:48

...pak se otevřela střecha, a v něm krásná blondýnka v kraťoučké sukni bez gatěk... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 29.05.11  20:44

toto sl mozem aj ja :yes: vzdy ked vidim sl tak si spomeniem ako som siel v stredoskolskych rokoch na pivo a pred krcmou stalo strieborne SL s cervenou kozou strecha dole znacka PP-PPPPP a ja som ho strasne zavidel >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 29.05.11  20:41

Koupila to jeho přítelkyně. Byli domluvení, že pojedou do Německa pro Porsche 911, ale ona cestou na Chodově potkala tohle SL, tak ho koupila. On málem omdlel...

Opět věc vkusu, ale SL se mi líbí.
  • « 00 Reagovat !

foto JanPribik

JanPribik 29.05.11  19:04

Zrovna nedavno jsem premyslel, kdo utrati horentni sumu za auto v zakladu stare pres deset let a uz to vim, tvoji kamaradi >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…