Porsche 911 (švihák lázeňský)
JanPribik 31.05.11 22:02
« Re: Prvni den s DBS Volante
Ono neni mba jako mba, pokud zvolis studium v cechach, zaplatil sis hezkou vizitku, studium v usa me naopak naucilo vse, co dnes vyuzivamy. VSE bylo z tohoto pohledu vyhozeny cas. Treba kamarad odjel pred lety do usa po gymplu, dva roky drel na stavbach, pak se dostal na harvard, tam pak mel i stipendia a dnes ma firmu v silicon valley. Cest je spousta a me spis pripada, ze cesti absolventi maji az moc velke sebevedomi. Ja na stazi v usa skoro pul roku tridil postu. Tu praci by nevzal ani clovek po ftvs, no a pak jsem pul roku delal asistenta jednomu z nej brokeru nq svete. Jenom proto ze jsem vydrzel. A dostat se pres zahranicni firmu ven? Opacny pristup je lepsi, pracovat venku a pak se vratit v te firme domu. -
vondry87 31.05.11 21:54
« Re: Prvni den s DBS Volante
To je pravda, nejhorší je, že tohle všechno si člověk uvědomí, když už je pozdě.. kdybych mohl vrátit čas, určitě bych některé věci udělal jinak, ale tak to má asi každý. S tím zahraničím souhlasím, to je nutnost. Já mám v plánu začít u nějaké zahraniční společnosti a dostat se přes ně do zahraničí, protože odjet s mokrým diplomem do USA bez praxe a čekat, že si mě někdo všimne, je asi hloupost...
Co se týče dalšího vzdělání, to ukáže čas. Pokud vše půjde dobře, dodělat si MBA není problém. Osobně si ale myslím, že ten titul je trochu přeceňován a že se dělá spíš z morální povinnosti. V ČR to platí dvojnásob.. Přehnané finanční nároky jsou dost subjektivní pojem. Je pravda, že jsem náročnější než spolužáci. Rozhodně si však nemyslím, že bych měl přehnané nároky, spíš to svědčí obecně o nízkém sebevědomí vysokoškoláků a zoufalé situaci na trhu. A já ani nepotřebuji být milionář, bohužel v ČR se musí člověk ohánět, aby si mohl dopřát i to, co je jinde standard.. -
JanPribik 31.05.11 21:42
« Re: Prvni den s DBS Volante
Davide, barvu DBSka jsem neuvadel a nevidim pro to duvod, pokud prijdes na nejaky sraz, rad te svezu, ale do plena to davat nebudu, zas tak tolik jich njezdi a cabrio v tehle barve v cr neni vubec, takze mi to pripada jako velke voditko do moji garaze. Mozna jsem schizofrenik, ale radsi tak. -
JanPribik 31.05.11 21:39
« Re: Prvni den s DBS Volante
Vondry, jestli muzu poradit, tak dnes je potreba mit diplom z prestizni americke nebo britske univerzity k tomu pracovni staz v zahranici a pak samozrejme spickova anglictina. Pak se clovek urcite uplatni. Kvuli degradaci ceskeho vysokeho skolstvi nema cesky diplom moc velkou vahu.
Ja mam inzenyra z VSE, MBA z bostonske univerzity, staz u Goldman Sachs a u ING v Lucembursku, pak ma clovek uplatneni jiste. Vzdelani neni jedina cesta k velkym penezum, ale to nejkvalitnejsi vzdelani tu cestu velmi zjednodusuje a urychluje. Ovsem stejne plati, ze je lepsi delat to, co cloveka bavi a zvlaste v pocatku nemit prehnane financni naroky. Pokud je clovek dobry, penize prijdou. V nekterych oborech je potreba byt absolutni spickou, nekde staci byt prumerny, ale miliony se daji vydelat skoro vsude. -
vondry87 31.05.11 20:44
« Re: Prvni den s DBS Volante
Já myslím, že o práci se rozpovídal sám :-) Ale přiznám se, že mě to zajímalo.. zrovna dokončuju VŠ a člověk přemýšlí, co dělat, aby to mělo perspektivu.. Potěší už jen to, že to "jde". Člověk je tu médii odkojen tím, že v ČR se mají dobře jen zloději, tak je fajn vědět, že i slušnej člověk má šanci :-) Jinak s tím ruským gangem, to je teda síla :no: :no: -
David Silver 31.05.11 19:53
Hezký večer přeji
Dylan: teď jsem si všiml, že jsi mi poslal email s fotkama... >:D Já poslední dobou to na těch mailech pěkně flákám, jelikož mi nikdo nic neposílá a když se tam něco objeví tak je to spam... >:D
JanPribik: nejspíš to tu i píšeš, ale je to už hodně dlouhá diskuze, v jaké barvě máš DBSko? :-) Před časem bylo u Exnera úžasně modrý DBS, ale v kupéčku. [odkaz] -
welder1 31.05.11 19:38
« Re: Prvni den s DBS Volante
Abych se přiznal,třeba mě je úplně jedno kdo co dělá,nezajímá mě to.Od malička mi vštěpují že každý svého štěstí strůjcem.. ;-) .Ani auto či auta nikomu nezávidím,každý má stejné šance..A je fakt že AM nádherné auto. A že se ztratili ventilky?Jsme bohužel v Čechách. -
JanPribik 31.05.11 18:57
« Re: Prvni den s DBS Volante
Dylane, kdybych hlavu umel pouzivat, tak jezdim fabii a miliony investuju tak, ze za deset pwtnact let nebudu muset maknout, kdyz ale ty auta jsou tak lakavy. Porad se utesuju myslenkou, ze se blizi doba benzinoveho temna a uz treba nebudou >:D
Btw cely den s astonem po praze a vysledek na sebe nenechal cekat. Ukradli mi cepicky ventilku... -
erbe 31.05.11 13:14
« Re: Prvni den s DBS Volante
Zoznam je velmi posobivy. Skoda ze su to vsetkovyhradne europske auta ale na druhu stranu nic ine splnujuce kolonku 'luxusne' v podstate ani neexistuje. Budem rad ak stratis zopar slov ohladne Murcielaga v kontraste s Gallardom a konceptom auta zo stajne Ferrari kedze ich mas v zozname celkom pozehnane. Diky :yes:
Ponuke prijst a vidiet taku tlupu pohromade by som veru neodolal i ked by to znamenalo skoro 500km trip jednym smerom :-) -
vondry87 31.05.11 12:25
« Re: Prvni den s DBS Volante
To se až tak bojíš o své soukromí? Co si komu udělal? >:D No musíš mít s lidmi hodně špatné zkušenosti.. a to se musí respektovat :yes:
Jasně, že lžou.. proč vstávat do práce a riskovat svůj majetek, když člověk může sedět na zadku a stabilně vydělávat víc.. -
JanPribik 31.05.11 12:17
« Re: Prvni den s DBS Volante
některé auto rád ukážu na srazu, ale anonymním lidem bohužel ne, to bych totiž ještě musel fotit auta mimo místo, kde bydlím a to se mi nechce.
Mám několik klientů rentiérů a občas to je masakr. Kdo říká, že by ho to nebavilo, tak lže. Tam totiž ani nejde o to, že má pasivní příjem, ale hlavně o to, že je jistý a až do konce života, pokud tedy neudělá špatná rozhodnutí -
vondry87 31.05.11 12:10
« Re: Prvni den s DBS Volante
Však jo, stejně ten seznam působí impozantně. Chápu, že máš "problémy" se zveřejňováním osobních informací, ale kdybys sem hodil pár fotek s rozmazanými SPZ, dost lidí by to určitě potěšilo :-)
Jinak být rentiér je bezpochyby nejlepší živobytí. Taky takového člověka znám.. dobře zdědit a za sezení na zadku dostat měsíčně meloun není úplně k zahození :-) -
JanPribik 31.05.11 11:59
« Re: Prvni den s DBS Volante
aby nedošlo k mýlce, ty auta nejsou moje, já jsem jich taky pár vystřídal, ale většina je kamarádu.
A ropa se nenašla... většina z nás dělá kolem investic, někdo je přímo broker, někdo konzultant, jen jeden je rentier. Ale rozhodně si nikdo nestěžuje. -
vondry87 31.05.11 11:43
« Re: Prvni den s DBS Volante
No do pr.. Tady se někde našla ropa? Protože takovej seznámek bych čekal od šejka někde z Arábie >:D >:D No zkrátka mazeček.. a udělat si měsíční tour v AM, to musí být ultimátní zážitek.. těžká závist >:D >:D >:D V dobrém slova smyslu samozřejmě :-) :-)