Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 16.06.11 11:57
« Re: Stávka Gunčíková diesel
Mě na této stávce/nestávce překvapuje něco jiného.
Pominu fakt, že jsem od počátku tvrdil, že žádné pořádné blokády nebudou a vše proběhne pokojně a v klidu, neb jde o nafouknutou bublinu médií, ti, co pracovat opravdu nechtějí, ti si vemou volno nebo jej dostanou, hlavně tedy naši odboráři nikdy stávkovat neuměli. To vše se jaksi dalo předpokládat. Stačilo prohlášení jednoho odboráře, že přijede 300-400 lidí... ehm, tolik se vleze do 2 tramvají. A že by se Praha zalekla dvou tramvají lidí...?
Spíše mě zaráží postoje některých jak "protistávkujících", tak diskutérů. Příjde mi to jako snaha o co největší sociální dusno. Chápu, že v Praze a jejím okolí žije a pracuje pomalu čtvrtina populace a že v Praze je těch dělnických profesí málo, takže vidět práci hutníka, dělníka nebo stavebníka je pro běžného občana posvícení a když jej vidí, tak je to Ukrajinec.
Spousta mladých dravých lidí dnes nevidí jak budou vypadat v sedmdesáti, věští si kariérní postup, změnu povolání, tvrdý boj, pracovitost a neustále se učení.
Jo, hezké. Ale je to pro všechny? Možná v Praze, teda v Praze do doby, dokud nepojede "tramvaj řízená tím na opačné straně barikády." Ale popravdě nedokážu si představit, že v sedmdesáti se můj otec horník, který svou práci dělá od 18 let, poctivě a na marodce byl jen když měl nějaký vážný úraz, je proškolený na všechny možné kurzy sváření, bezpečnosti, vázání lan a kdo ví co ještě, zbalí a půjde ráno do práce. Jej se to už týkat nebude, ale těch mladších ano. Jak bude společnost nadávat, když další autobus MHD spadne ze srázu, protože sedmdesátiletý řidič dostal infarkt, cévní mozkovou příhodu atd.?
Čekal jsem, že si za těch několik staletí revolucí běžný člověk odnese několik poučení. Měl by dělat něco pro společnost, měl by chápat, že sociální dusno a nerovnováha nepovede nikdy ke klidu ve společnosti a k produktivitě a měl by mít úctu k práci těch ostatních, neb společnost je systém, takové velké praveniště. Tedy mravenci jsou lépe organizovaní.
Shrnuto... je to pořád totéž, raději se perem, hádáme, ignorujem a dáváme si vzkazy navzájem přes média, ale nehledáme smír, řešení a slušnost. To nás ještě od vyspělé společnosti dělí. -
white label 16.06.11 11:56
Klidně může kandidovat jedna strana složená pouze z (pokud možno skutečných) odborníků.
Hlavně by měla přebrat odpovědnost za volební období jediná vítězná strana a ne věčně rozhádané a přebíhající koalice. Z 90% se u nás v politice řeší problémy koalic, takže vlastně ani není čas "vládnout" a když se něco podělá, hážou to pak na sebe strany koalice navzájem...
Jediné vítězné straně, by pak při dalších volbách mohli voliči vystavit odpovídající "účet"! -
Poustnik 16.06.11 11:37
Systém státní správy je málo efektivní, to je bez diskuze. Korupce je demotivující a část peněz díky ní mizí. To je taky bez diskuze. Ale máme se jako prasátka v žitě, každý, kdo se podívá dál za hranice než do Německa to musí vědět! A bez práce nejsou koláče, tomu stále spousta Čechů nějak nerozumí..... ;-) -
Dylan McKay 16.06.11 11:35
Když se tak zamyslím- k čemu jsou nám politické strany? Nejen že se hádají mezi sebou, ale dokonce i uvnitř samotných stran. Za hlasy ve volbách dostávají i 300.000.000 Kč a jsou nám úplně k ho.vnu.
Není lepší vláda poskládaná z odborníků? Volit jména, ne strany. Sakra vždyť by to taky šlo... -
Poustnik 16.06.11 11:31
Jestli budou opravdu lidové nepokoje a demonstrace, jako že o tom silně pochybuji, můžou se vyhlásit předčasné volby. Ty vyhraje sociální demokracie, která má korupční potenciál úplně stejný jako současná vláda. K tomu zastaví reformy, ať špatné nebo dobré, zvýší daně, takže ti nejbohatší přestanou dávat daně českému státu a budeme tam, kde jsme byli. :-O