Porsche 911 (švihák lázeňský)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.11  16:41

« Re: Stávka Gunčíková diesel

Buď si mou reakci nečetl, nebo si četl něco jinéhom, než na co reaguješ.
    Prozraď mi např. jakým krkolomným způsobem si došel k závěru, že ti snad předhazuju, že jsi proto, abychom se vrátili do minulého režimu? :-O 8-s
    A to, že jsem pro formu vyjádření podobného nesouhlasu demonstrací a ne takovouto stávkou, která kromě vyšších škod nic zásadně lepšího (ve srovnání s demonstrací) nepřinese, to ze mě dělá automaticky příznivce tichého souhlasu se vším? Zajímavě sis to vyložil...
    A co se týká mých zaměstnanců, tak mám i zaměstnance, kteří u mě pracují nepřetržitě od r. 1992, navíc i tu zmrzlinu dokážu točit sám, když je třeba a taky ji občas sám točím, takže v tomto ohledu obavy nemám...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  16:24

WL: Píšu snad někde, že jsem proto abychom se vrátili do minulého režimu, že mi to tak předhazuješ? :-O
    A ano, neseme si ten odkaz totality, kdy se protestovat nesmělo, natož stávkovat, možná potichounku upozorňovat, ale beze škod a bez nátlaku, tak jak to dáváš za příklad. Hlavně aby netrpěli "ti jiní nějací anonymní."
    Dle tvého ale vyznívá, že společnost je nutno vychovávat k souhlasu.
    Možná pár lidí se v této společnosti díky systému bude mít lépe, ale jak jsem tady už psal, tak v systému to bude na úkor ostatních, když se ti ostatní ozvou, tak dostanou tady u nás dokonce "do tlamy" i od těch, co jsou na tom stejně.
    Takové to "snažení se, motivace, pracovitost" je sice pravdou, ale stále ještě nikdo nevymyslel, co se stane, když budeme všichni manažeři, úspěšní podnikatelé a bussinesmani, kdo bude na tom stánku točit tu zmrzlinu... ;-)

A to bylo mou snahou v příspěvku, upozornit, že i po staletích revolucí, ze kterých by si společnost měla vzít to lepší, si tu sociální rovnováhu společnost jaksi ne a ne vzít za své, i když je jasné, že právě ona vede k takovýmto stávkám.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.11  15:33

Ron
    A jakou společností asi tak byli "vychovávání" ti dnešní vrcholní politici (vzhledem k jejich věku), demokratickou, "charakterní" a slušnou zatraceně těžko, co?
    Mám často pocit, že si lidi pletou dobu nějakých 20ti let minimálně s půlstoletím, nebo dobou, kdyby se stihly vystřídat 3-4 generece lidí.
    Chceme se stále, co nejdřív srovnávat s vyspělejší "západní" Evropou a řazení někam k Bulharsku/Rumunsku, nebo k Ukrajině apod. nás vlastně uráží, ale těch 40 let levicové totality si tato společnost stále výrazně nese v sobě a ještě dlouho dobu ponese, ať se to někomu líbí, nebo ne. Není sice žádoucí se na to vymlouvat, ale přiznat si to a počítat i s tím je dost důležité... 40 let totality není zdaleka jen o nevratných materiálních škodách...

P:S. Jinak jsem stejně jako Poustník pro nenásilné demonstrace bez zbytečných škod (poškozujících celou společnost). místo nepatřičných "politických" stávek.
    Stejně jako ti vzpomínaní politici, by neměli kázat vodu a pít víno ani odboráři a jejich šéfové, kdy při podobné stávce (na rozdíl od demonstrace) vznikají škody v desítkách až ve stovkách milionů, což je hodně špatný příklad hospodaření s fimamčními prostředky celé naší společnosti, a to jak pro zmíněné politiky, tak obecně pro tebou vzpomínanou výchovu společnosti, jako takové, přičemž nejde jen o míru, ale především o samotný princip...
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 16.06.11  12:55

Jo, taky jdu být užitečnější lidstvu...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  12:50

Poustník: Neluxováním se snažím taky stávkovat, bohužel mé stávkování je vždy potlačeno násilím >:D 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  12:49

No nic, musím končit, neb jsem starý flákač a jdu si číst, narazil jsem na """skvělou""" "beletrii" [odkaz]

Jo a kdyby někdo z vás měl zájem o rádio: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 16.06.11  12:46

Tak nechápu, proč se mnou nesouhlasíš, když říkáš to samé. >:-[] >:-[] Vždyť já tady Šviháka pokaždé, když nadává na poměry, vyzývám, ať jde demonstrovat! Já jsem pro veřejné vyjádření nespokojenosti všemi deseti! Jen nemůžu stávkovat, protože nemám žádného zaměstnavatele! >:D Jedině že bych demonstrativně doma nevyluxoval.....
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  12:45

Poustník: O tom, že MHD v Praze funguje špičkově, nepochybuju, však ti lidi, co se na tom podíleli a podílí zaslouží uznání. Jen teda v Brně máme lepší noční rozjezdy, tedy asi nejlepší na světě. Není nad jistotu, že se vždy z hospody vrátíš domů >:D
    S čím nesouhlasí prvotně jsem napsal v úvodu... a i nesouhlasím s tím, že slušnější ostrouhá. Ostrouhat sice může, ale ne vždy. A třeba příklad pana Langera je úkaz, že to tak nemusí dopadnout. Jen by se měli lidi naučit, že smí vyjádřit svůj názor a že si můžou vždy vybrat, ne jen je posílat do práce, když se jim něco nelíbí.

Jinak to, jak naběhli kluci z TOPky v rudých tričkách s nápisy, že ti odpovědní pracují, to mi připomnělo trochu padesátá léta, jak barvou, tak plakáty dělnické třídy 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 16.06.11  12:39

S čím nesouhlasíš Ronaulte? Že ten slušnější ostrouhá? Já taky ne, ale zatím to tak chodí. A já neřekl, že jsem proti stávce. Ať si klidně stávkují, však máme právo na stávku v ústavě, nebo kde. Jen jsem řekl, že pro prosazování politických cílů mi přijde vhodnější forma demonstrace, protože takhle to odnese akorát společnost. Praha je veliká a přejet z jedné strany na druhou je docela fuška. A MHD je jedna z věcí, která v Praze funguje na opravdu špičkové světové úrovni. Beze srandy. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  12:38

Krispos: V době dospívání se netvoří jen idoly a vzory v rodině, ale i ve společnosti. Aby vychovávala jen rodina, to bys musel dítě izolovat, což nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  12:36

Poustník: Na věci to mění to, že přece slušný člověk tam ty grázly nechce. A že se to začíná dařit a lidi začínají jevit nespokojensot a jsou čím dále vychovanější vylézt z ředy a říct NE, tebe nechci, je vidět... ani ne tak na téhle stávce, ale třeba u posledních voleb, jak krásně voliči vykroužkovali z kola ven pana Langera. A stejně tak chtějí teď "vykroužkovat" přímou volbou Klause (teda zpětně to nepůjde).
    Tou nevychovávající společností myslím ty, kteří raději křičí, že se máš zařadit zpět, makat a držet ústa, neb co ti do toho? 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Krispos

Krispos 16.06.11  12:34

RON: vychovávat je předevšim funkcí rodiny, teprve pak společnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 16.06.11  12:31

Já nevím jak u vás, ale moji rodiče se mě snažili vychovat jako slušného člověka, totéž se snažím aplikovat na svoje dcery. To, že někde v televizi vidíš nepotrestané grázly je sice demotivující, ale na věci to nic nemění. Nebo co myslíš tou nevychvávající společností? Prezidenta, co neumí rozlišovat čisté a špinavé peníze? Taky ho nemám moc rád. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  12:25

Poustníku: S tím nemůžu souhlasit. Prvně to vypadá jako stejný pláč, co dle odpůrců předvádí stávkující. Za druhé, pokud se tu před 22 lety začalo stávkovat za svobodu, tak proč ji dnes potlačujeme a toužíme po řešeních z opačného konce spektra, které je v principu stejně špatné?
    A nebo za cé, zefektivní se státní zpráva natolik, že bude lepší vybírání daní a lepší investice, které systém zprůhlední. Společnost sice stárne, ale na druhé straně je mnoho mladých nezaměstnaných, kteří ani nejsou motivováni k práci.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.11  12:20

WL: A proč se tu společnost už od mládí nevychovává k charakternímu a slušnému člověku? Proč v médiích vystupují arogantní (i náš pán premiér se dosti svou funkcí změnil) a často sprostí volení zástupci?
    Stávka, nemá primárně řešit, ale upozornit, od řešení jsou tady placeni jiní.
    To je desinterpretace, jsou odboráři pracujících v dopravě, ne dopravní odboráři.
    Po x-té... stávkující je občan, stejně jako ten nestávkující. A tvrdit, že se někoho něco netýká v systému, který je provázaný a všechno se vším souvisí, je spíše paraargumentem pro umlčení názoru
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.11  12:19

Podobně jako demonstrace síly/moci...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.11  12:15

Přesně tak, něco za něco...
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 16.06.11  12:13

Víš proč nehledáme smír, řešení a slušnost, Ronaulte? Protože ten slušnější konstruktivní a smírný vždycky ostrouhá. A Česká společnost je ještě hodně rovnostářská, takže o ty slabší a línější se staráme hodně dobře. S tím věkem prosím....nebude se zvyšovat věk odchodu do penze. Ale taky se musí říct za bé - důchody se tím pádem musí snižovat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.11  12:13

Tyhle věci můžou navzájem fungovat jen mezi charakterními a slušnými lidmi, kterých tu bohužel není tolik, kolik by jich k tomu byla potřeba a taky zrovna nejsou zrovna na všech těch "nejrozhodnějších" místech/postech. To o čem píšeš je dlouhodbější, hlubší společenský problém, který podobná stávka nemůže nikdy vyřešit, ta to spíš hrotí a lidi polarizuje.
    Odborářská stávka v dopravě, by se měla logicky týkat, především dopravy. Dnešní situace je (když už) opravdu spíš na občanskou nenásilnou demonstraci občanů (voličů)...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 16.06.11  12:07

Žádný politik by si nikdy neměl dovolit opovrhovat lidma, a to právě teď dělá hromada politiků. Arogance moci je strašně špatná věc... :no:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…