Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Prase 20.07.11 11:28
« Re: Fenomén na MACZ
mě zas fascinujou lidi, který maj černou barvu vybrali si ji a píšou jak je nádherná a do záporů auta pak píšou jak se špiní a jak je nepraktická :-)
a pak lidi co maj například obyčejného seata ibizu a do recenze píšou jak se za nima všichni otáčejí tito lidé dle mého trpí stihomamem :-))) jako pro zábavu dobrý, ale absolutně mimo realitu :-)
-
JanPribik 20.07.11 11:04
« Fenomén na MACZ
Ahoj,
tak dnes jsem se po náročném včerejšku chtěl trošku dopoledne odreagovat a tak jsem ve volnu zabrousil i sem a pročetl důkladně pár recenzí. Nešlo mi jen o zajímavá auta, četl jsem Octávky, Baworáky, Fiátky atd., asi 15-20 recenzí. A všimnul jsem si jednoho pozoruhodného faktu, který by možná stál i za sociologicko-psychologickou studii.
O co jde? No, v naprosté a drtivé většině tu jsou auta z druhé ruky, proti tomu nic, taky jsem jich takto pár měl. Ale... S ojetinou je jeden problém a to nemožnost si auto naspecifikovat sám podle svého gusta. Zase potud vše v pořádku, s tím se přece počítá.
Proč ale každý, opakuji každý, má potřebu ve své recenzi psát o tom, jak nemá rád, nikdy neměl rád atd. a to vždy o prvcích výbavy, které v jeho autě chybějí? Proč tolik lidí nesnáší kůži, navigaci, automatickou klimu...
A proč nikde u lidí, kteří mají kůži, gps... zase nečtu, jak jsou to hrozné věci.
Mě fascinuje ta nutkavá potřeba lidí psát o věcech, které se jejich auta netýkají, protože je vůbec nemají. To je jako -ad absurdum - začínat recenzi pojednáním o nepraktičnosti motocklu a důvodů, proč jsem si jej nekoupil.
Nevím, jestli je to, co píši pochopitelné, možná jsem mimo mísu a zdá se to jen mně... Asi by mi ani nevadilo, kdyby takové názory byly v minoritě, však 100 lidí 100 chutí, ale já skoro nenašel recenzi, kde by to bylo jinak...
Ale pokud to tak vážně je a kůže, navigace atd. jsou hrozné věci, které auto dělají horším, tak je to na druhou stranu pro mě výborná zpráva, protože jsem si myslel, že jsem hrozně rozmazlený a hle třeba ne. Příště tedy jedině auto v látce, možná radši i bez rádia a klima, to je úplně zbytečný výdobytek.
-
JanPribik 19.07.11 11:53
« Re: Co je nového?
no jo, takový pěkný projekt a takhle jde do kytek. Ani ty testy, co píšou na auto.cz už nejsou zajímavé. Sklouzlo to ke klasickému germanoidnímu testování aut bez špetky vlastní invence, v podstatě jen vyjmenují vlastnosti a někdy mám pocit, že v tom autě snad ani neseděli, jak to je vše sterilní.
Btw Dylene, nedáme kávičku? docela bych se někdy srazil. btw 2 dnes jsem jel potřetí v životě s hybridem... a při běžné jízdě po městě jsem měl spotřebu 14,3l. Myslím, že Cayenne Hybrid nemá smysl, snad jen pro image "ochránce" planety -
JanPribik 18.07.11 23:41
« Co je nového?
Ahoj,
koukám, že to tu trošku umírá... Co je nového?
Já mám novinku, včera jsem ve Franfuktu objednal nový povoz na každý den a tedy GT-R bude asi v lednu-únoru na prodej. Nepředpokládám, že by se tu našel kupec, ale kdyby náhodou, tak detaily jsem schopný dát přes SZ... -

1) tím, že sem píšou převážně mladí kluci, kteří mají první, nebo "pořádné" první auto (po nějaké Škodě 105 po dědovi) a jsou ze všeho v něm nadšení a nemají příliš porovnání a každý si myslí, že udělal ten nejlepší kup, jinak by si o sobě myslel, že je blb a to přece nebude vytrubovat na internetu.
2) Recenze se většinou píšou v prvotním nadšení, kdy ještě neopadly toxické změny na mozku >:D a tudíž musíš v recenzi vydělit superlativy dvěmi či deseti, abys dostal reálný obrázek.
Já jsem taky třeba recenzi na Mazdici psal hned týden po koupi a byl jsem ve spoustě věcí hodně optimistický. Pak jsem to asi dvakrát upravoval a přepisoval, ale přiznávám, že mě to už tak nebavilo a nebaví.... 8-s :-)
Takže kouknout nejdřív na věk a nikomu pod 40 nevěř!!!! >:D