Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Wiii 21.07.11 07:46
« Re: Fenomén na MACZ
JanPribik:
S natáčecími xenony to máme podobhné... měl jsem je a chtěl bych je znova >:D Ale bral jsem skladovku, takže některé věci prostě oželím a můžu po nich jen toužit :-) Stejne jako adaptivní tempomat :-( nebo řazení pod volantem... Můžu bez toho žít, ale s tim by se mi žilo lépe ;-) :yes: :-!
Jinak klimu mám v 330d zapnutou skoro porad, v zime obcas vypinam, ale hned se mlzi okno, coz je zlo.... V M3 už žádná klima neni >:D A ve Swiftovi zapínám dle potřeby, taky to pak moc nejede a to už se pak nedaji trhat závoduchtiví Oktávkáři v TDíčkách >:D >:D -
Poustnik 21.07.11 00:53
JPribik - jasně že mě napadla hned "ostřejší" auta a auta na okruhy, protože tam se klimatizace považuje za zbytečný balast, ale v takovém autě člověk očekává nějaké Recaro sedačky.....ale jo.... BMW 1er to je asi auto, kde by se to mohlo přihodit...... :-) ;-) -
Mates81 20.07.11 21:42
No musím přiznat že JanPribik má v tomto určitě pravdu, moje heslo je "Nezkusils, nehodnoť" >:-[] Samozřejmě je potřeba zapojit i trochu nadsázky. Taky jsem myslel že loketní opěrka je jen těžítko do auto, ale pak jsem ji jednou zkusil a už ji považuji za důležitou součást auta >:D >:D
Jinak se přikládám i k názoru, že klimatizace nemá žádný vliv na zdravý, vždy ji mám nastavenou na minimum a nikdy sem s tím problém neměl, spíš mám problém, když mám pootvíraný okna na autě jak cirkus, to pak jsem nemocný až až :-) Nicméne pokud se nepletu, tak metro v Praze je taky klimatizováno, a kolik lidí z něho vyjde hned ven a stejně všichni žijí (pokud se pletu omlouvám se, jel jsem jenom jednou :no: ) >:-[] >:-[] -
welder1 20.07.11 20:53
Klima je sice dobrá věc,měla by být nastavena na zhruba o 5st. méně než je venkovní teplota,ale sám jí používám pouze na větší vzdálenosti ikdyž v autě máme aut. klimu..Pro mne je to zbytečná věc..Nejsem skrblík,ale nepotřebuji to k životu.. ;-) Pro mne je důležitá velikost kufru.Proto máme doma Mondeo.. -
JanPribik 20.07.11 20:35
začnu postupně: Poustníku ano, jde auto v kůži a bez klimy umí(teda určitě ještě nedávno umělo) BMW u 1er
Brandone: klima a její fatální vliv na zdraví je babská povídačka asi jako že ti po onanii vyschne mícha. Ano, dramatický rozdíl teplot může citlivější jedinec odstonat, ale narovinu znám jen jednoho člověka, který to tak má. A dnes máš klimu úplně všude, kam vejdeš, takže se tomu stejně nevyhneš. Navíc radši budu mít angínu, než nehodu kvůli únavě z přehřátí.
Dylene: Přesně tak, kůže, navi, klima, automat, ještě tempomat, xenony, parkovací senzory, bluetooth a přípojka na iPod, víc v autě nepotřebuji a běžně nepoužívám.
Já prostě nepochopím proč - a teď se vracím k původnímu příspěvku - proč lidé nadávají na výbavu kterou nemají, jakoby si sami před sebou ospravedlňovali že ji nemají, prostě nechápu. Já třeba v autě nemám natáčecí xenony, ikdyž jsou super a už jsem je párkrát měl a nenapsal bych do diskuze, že je stejně nechci, protože jsou k ničemu.
Vojto: Přesně, máme asi stejnou termoregulaci, taky klimu nevypínám ani v zimě, jediné auto, kde funguje jen v případě potřeby je Smart, protože tam je opravdu cítit vliv na výkon. -
matii 20.07.11 19:55
Tak já v zimě zapínám klima jen jednou za měsíc, abych ho provětral. V létě asi tak:
letní období do 30°C = otočím maximálně vlevo (indikace LO), dokud mi nezačnou modrat konce prstů
letní období nad 30°C = otevřu ještě přihrádku u spolujezdce a žena škrábe skla zevnitř, aby měla trénink na zimu. -
Wiii 20.07.11 18:46
Ted se do toho musím vložit - moje vůbec první vlastní auto - Felicie 1,3 - měla klimatizaci >:D >:D Sice si nejsem úplně jistý, zda-li to bylo origo vybavení, nebo to nějaký kutil dodělal v garáži, ale byla tam - jen její funkčnost byla - zapnuto/vypnuto >:D :yes: :yes: na regulaci teploty nebyl nárok... ;-) maximálně se to dalo trochu korigovat topením... >:D
Jinak ozkoušený doporučený teploty na klimu:
zimní období = 19,5°C
letní období do 30°C = 21,5°C
letní období nad 30°C = 22,5°C
A nikdy jsem zatim nenachladl :-)