Porsche 911 (švihák lázeňský)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.01.12  23:31

« Re: Costa

Jenže doma je vzduch až desetkrát znečištěnější než venku na ulici, a až stokrát znečištěnější než vzduch v přírodě... To psali v ABC... ;-) Dobrou noc!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.01.12  23:20

Neříkám, že ta panika je nepochopitelná, kdo by nepanikařil... ale naznačuju, že pokud při cestování nechceš přijít k újmě, tak musíš sedět doma za pecí... ... jako třeba moje tchýně 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.01.12  21:41

Ve tmě je panika ještě větší, nikdo si to nedovede představit. Nikdo nemohl tušit, jestli loď půjde pod vodu celá...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.01.12  21:32

Já bych to tak tragicky neviděl, pořád je to bezpečnější než letadlo... tady se skoro nic nestalo a vsadím se, že ti 3 mrtví beztak panikařili a proto to tak dopadlo. Vždy loď uvízla na mělčině, takže šlo doplavat na břeh, i dle fotek... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.01.12  20:32

Zena uz na lod nechce. Byla to sesterska lod, tedy ta sama. Ta dira je vlastne pod nasimi okny. Jeste ze se to nestalo na otevrenem mori.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.01.12  20:21

To jo... ale co si z ních vemou. Takové škody na vlastně nové lodi... z toho už asi nikdo nic nepoužije a sám jsem zvědavý, jak se to dál bude řešit, ten postup by mohl být zajímavý, když tak leží na boku. Mohli by z toho udělat pěkné "video", asi jako toto, jen naopak [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.01.12  20:15

Vypada to, ze posadku nikdo nevedl. Mustek to asi pekne odskace.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.01.12  20:07

Tak pohřešuje se už jen 20 lidí, možná už ani to ne... hodně jich prý bylo na jiném místě ostrova.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.01.12  19:25

Doufam, ze pocty obeti neporostou... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.01.12  17:51

Četl jsem článek na idnesu, kde je i reportáž z dovolené na této lodi. Podle všeho, jak sám říkáš, je posádka školená hlavně k přístojnosti a úslužnosti turistům... jak to ale pak zvládá v případě takové situace, to pak jde vidět.

Spíše mě ale zaráží, že v době, kdy máme sonary, radary, GPS navigaci, podrobné mapy kde čeho a to zaručeně i mořského dna, vše řídí počítače, vše se dá vypočítat a změřit, se stane to, že stroj za miliardy mající na palubě 4000 lidí najede na mělčinu? :-O Já s takovou plavbou mám jen krátkou zkušenost, když jsme pluli z Ancony do Igoumenitsy v Řecku a vše probíhalo jak nalinkované...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.01.12  16:35

Jako starej mořskej vlk musím něco napsat. Když jsme pluli s Costa Pacifica, tak mě řekvapilo jak posádka přistupovala k bezpečnostním opatřením. Při vstupu na loď sice v TV běžely bezpečnostní pokyny v případě nějaké havárie minimálně ve čtyřech jazycích, ale skutečné cvičení probíhalo jaksi dobrovolně. Sami jsme se ho zúčastnili tak nějak náhodou a spíše kvůli focení. Posádka to vedla spíše jako rutinu. Nedovedl jsem si představit, jak by dokázali pomoci, kdyby opravdu k něčemu došlo. Nemyslím si, že posádka lodi Concordia situaci zvládla, to ale ukáže vyšetřování události a výpovědi pasažérů.

Na lodi TSS Topaz, kde jsem před 13ti lety pracoval bylo cvičení i několikrát během plavby. Cestující byli posádkou podstatně lépe informováni a školeni. Posádka byla skutečně profesionální a téměř na vše připravena.

100 let od Titanicu- obří výletní lodě jsou nebezpečné pokud dojde k havárii, tisíce lidí zachránit je nad lidské síly. Posádky tvoří převážně levné pracovní síly z Filipín a Indie, jejich školení není takové jako bývalo, proptože se dlouho nic nestalo...

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.01.12  16:20

Hned jak jsem to četl, tak jsem si na tebe vzpomněl, jestli jsi náhodou nejel na stejné lodi...
    Dle videí to pěkně opřeli o nějaký útes... škoda těch životů a škoda docela nové a krásné lodi :-(
  • 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.01.12  11:40

« Costa

Costa Concordia kotvila vedle nás, když jsme byli na sesterské lodi Costa Pacifica. Posádka situaci určitě nezvládla... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Dundee

Dundee 13.01.12  23:11

« Re: Máte doma dinosaura? Sem s ním!

Souhlasím s Prahou >:D já jakožto v současné době polopražák >:D a květen ideální budu mít zkouškové takže času hodně >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 13.01.12  21:55

Nejzajímavější mezimísto je Praha. Pražáci jen neslibujou, pražáci na srazy jezdí...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.01.12  21:31

Pokud to bude česko-slovenský sraz, věděl bych o jednom zajímavém "mezimístu"... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto NoSwear

NoSwear 13.01.12  21:08

Přidávám se ke gratulacim Dylane, sice pozde, ale preci jen z ciziny >:D A jinak jsem pro sraz určitě! :yes: Ten květen se mi jeví zatím jako ideál, pokud to bude pátek nebo víkend :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 13.01.12  18:25

Tak uz jsme 3... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 13.01.12  16:16

suhlasim :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 12.01.12  19:47

Na jare bude urcite nejaky sraz. Tak me tak napada, co nejaky svolat treba na kveten? Dlouho nic nebylo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…