Porsche 911 (švihák lázeňský)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 14.01.12 20:21
« Re: Costa
To jo... ale co si z ních vemou. Takové škody na vlastně nové lodi... z toho už asi nikdo nic nepoužije a sám jsem zvědavý, jak se to dál bude řešit, ten postup by mohl být zajímavý, když tak leží na boku. Mohli by z toho udělat pěkné "video", asi jako toto, jen naopak [odkaz] -
Ronault. 14.01.12 17:51
Četl jsem článek na idnesu, kde je i reportáž z dovolené na této lodi. Podle všeho, jak sám říkáš, je posádka školená hlavně k přístojnosti a úslužnosti turistům... jak to ale pak zvládá v případě takové situace, to pak jde vidět.
Spíše mě ale zaráží, že v době, kdy máme sonary, radary, GPS navigaci, podrobné mapy kde čeho a to zaručeně i mořského dna, vše řídí počítače, vše se dá vypočítat a změřit, se stane to, že stroj za miliardy mající na palubě 4000 lidí najede na mělčinu? :-O Já s takovou plavbou mám jen krátkou zkušenost, když jsme pluli z Ancony do Igoumenitsy v Řecku a vše probíhalo jak nalinkované... -
Dylan McKay 14.01.12 16:35
Jako starej mořskej vlk musím něco napsat. Když jsme pluli s Costa Pacifica, tak mě řekvapilo jak posádka přistupovala k bezpečnostním opatřením. Při vstupu na loď sice v TV běžely bezpečnostní pokyny v případě nějaké havárie minimálně ve čtyřech jazycích, ale skutečné cvičení probíhalo jaksi dobrovolně. Sami jsme se ho zúčastnili tak nějak náhodou a spíše kvůli focení. Posádka to vedla spíše jako rutinu. Nedovedl jsem si představit, jak by dokázali pomoci, kdyby opravdu k něčemu došlo. Nemyslím si, že posádka lodi Concordia situaci zvládla, to ale ukáže vyšetřování události a výpovědi pasažérů.
Na lodi TSS Topaz, kde jsem před 13ti lety pracoval bylo cvičení i několikrát během plavby. Cestující byli posádkou podstatně lépe informováni a školeni. Posádka byla skutečně profesionální a téměř na vše připravena.
100 let od Titanicu- obří výletní lodě jsou nebezpečné pokud dojde k havárii, tisíce lidí zachránit je nad lidské síly. Posádky tvoří převážně levné pracovní síly z Filipín a Indie, jejich školení není takové jako bývalo, proptože se dlouho nic nestalo...