Porsche 911 (švihák lázeňský)
Ronault. 01.05.12 23:27
« Re: Peugeot RCZ
Kysky: Pokud má doma flotilů Peugeotů, tak se není čemu divit. Peugeot totiž nevyrobil jen pohodlná auta a není jen nositelem přízviska "francouzský Mercedes", ale naopak udělal spoustu aut, která jsou řidičské modly.
Takže se dovzdělej, třeba o Peugeotu 106 GTI a XSI (mimochodem jsem konkrétně toho řídil), 306 GTI, 309 GTI a její pověstná zadní náprava nebo legendární 205 GTI.
Guilletta je sice krásná, ale je to pětidvéřový hatchback, žádné čistokrevné kupé. -
Ronault. 01.05.12 23:20
« Re: Peugeot RCZ
Tak prvně k RCZ. Já ho řídil a musím říct, že se snažil využít i všechny jeho schopnosti. Na RCZ není mnoho slabých stránek, od motoru 1,6 THP s 200k, přes řazení, řízení. Tvrzení, že je Scirocco v řízení lepší než RCZ je nesmysl, v mnoha testech naopak je RCZ hodně vyzdvihováno. A důvody k tomu jsou.
Podle mě je to auto, které se Peugeotu podařilo. Z venku je prostě nádherné, nízké, dynamické, kupé, žádný kompromis čili polo hot hatch. V iteriéru naopak není sterilní jako Scirocco, v kombinaci s celokoženým čalouněním je parádní.
Mimochodem, jestli jste se někdo díval na loňské prodeje v třídě kupé, tak RCZ se daří velmi dobře.