Mercedes-Benz E 270 CDI W211
Re: spotřeba 14.06.2010 12:47
Re: spotřeba 12.06.2010 21:29
"-- skrytý --" 12.06.2010 21:29
To je pětiválec ;-)
Měl bys se vejít do 8 litrů v průměru (záleží na tom, na co to chceš - ve městě tam bude 10-12). Běžná záležitost u obdobně motorizovaných aut této třídy.-
"-- skrytý --" 14.06.2010 12:47
« Re: spotřeba
Ahoj, díky za postřeh. Mě říkali, že je to šestiválec, tak vidíš to jak kecaj :-) S autem bych cca jednou za měsíc jel trasu Praha-Ostrava a jinak klasické popojiždky po Praze a okolí. Spíše chci větší a pohodlné auto na tu dálnici abych nepřijel na místo a nemusel se den léčit z cesty :-) Mám rád rychlejší jízdu, takže se bojím, že když na to pořádně na dálnici šlápnu, tak budu na 12l :-( Což je ale asi dost možné že to tak bude co? Mám takovou představu, že dejme tomu při cca 140Km/h na tempomat by ta spotřeba mohla být kolem 7,5 až 8L. Máš osobní zkušenost s tímto autem?-
"-- skrytý --" 14.06.2010 16:19
« Re: Re: spotřeba
Osobní zkušenost přímo nemám (tu mám s A200 Turbo, C350 kombi a E500 7Gtronic). Tlumočim jenom co vo tom řikali kolegové od Daimlera. Éčka jako takový jsou poměrně pohodlný, ale to je třebas Citroën C5 taky ;-) Navíc C5 ti nikdo neukradne (Mercedesa si budeš muset hlídat), ten jeho hydraulickej podvozek problémy nedělá, motory jsou spolehlivý a nežerou a prostoru máš fůru. No a ta nová C5... Lahůdka :-)
Z Mercedesů by ti úplně stačil E220 CDI. Ten je v průměru o litránek až dva úspornější (ve městě možná eště víc). Samozřejmě na dlouhý cesty velmi nepovolenou rychlostí je lepčí ten větší motor, ale jestli by to bylo tak jednou za měsíc, tak si myslim, že menčí poslouží líp.
Mercédes Céčko má na zadních sedadlech dost málo místa.-
"-- skrytý --" 15.06.2010 18:03
« Re: spotřeba
že ty prodáváš Citroeny? >:D Mě se vůbec C5 nelíbí. Takže o tom jsem ani neuvažoval. Nechci se tě nějak dotknout, ber to jako vtip, ale C5 se asi nekrade protože vypadá tak jak vypadá :))
Ae ta nová C5 vypadá dobře to je pravda, ale to už je zase mimo moje finanční možnosti.
Já si práě vybral 270 CDI. 220 jsem snad ani nenašel, že by někdo prodával nějaký kousek. Já nějak tíhnu už dlouho k těm mercedesům a chtěl jsem si koupit už nějakou takovou prémiovou značku. No ale jak říkám pořád zvažuju, protože nevím jak na otm budu se spotřebou, servisem atd. Nejspíše to bude vše drahé, myslím tím servis.-
"-- skrytý --" 15.06.2010 23:42
« Re: Re: spotřeba
Ten servis nebude taková tragédie. Ono to vesměs nic moc nepotřebuje... Mercédes má navíc docela přísnou cenovou politiku prací - i když hodinová sazba vypadá hrozivě, jsou tarifikovány úkony dle jejich normočasů. Výsledek zdaleka není tak děsivý, jak by se dalo čekat. Akorát v tom pětiválci je halt víc voleje než ve čtyřválci... -
Flash666 16.06.2010 11:53
« Re: Re: spotřeba
kamos ma 2,9TD ale W210 a nejvic mu to zralo 12 s nalozenym platem ;) jinak mu to zere cca 8 na dalnici si troufam rict ze tak tech 7+- no 270cdi nevim ale kdyz jezdis dalky malo tak to je akorad :-) jinak W211 ber vsema 10 pohodlnejsi auto si snad jeste nezazil :-) ted mam 124 a tu ujezdim po okna a dalsi bude W211 ale bud 400cdi nebo 420cdi ;) jinak servis neni az tak drahej na tom aute nema skoro co se rozbit. jinak ceny jsou u neceho otresny ale to jako u vsechn aut.jinak servisovat to muzes v nelicencovanych servisech a usetris mraky!!! C neber je to opravdu maly :-(-
"-- skrytý --" 16.06.2010 14:20
« Re: Re: spotřeba
Nemá se co rozbít? Ani brzdy Sensotronic? S tim bylo tolik průserů, že od toho upustili ;-) Když už jsme u toho - ber radši ročníky 2006 a novější, ty již Sensotronic nemají.-
"-- skrytý --" 18.06.2010 10:01
« Re: Re: Re: Re: spotřeba
To jsou počítačem řízené strojní brzdy (brake by wire). Umožňovaly sice spoustu dobrých věcí, jako např. řízené dobrždění (zastavíš bez cuknutí) a preciznější funkci ESP. Ta jednotka však byla docela poruchová, stojí nějakých 2000€ a nouzový brzdný účinek v případě jejího výpadku působil jen na přední kola. -
"-- skrytý --" 18.06.2010 19:33
« Re: spotřeba
chci do toho dát 250 tis. max. takže rok 2006 nepřipadá v úvahu :-) Našel jsem jedno Éčko, rok výroby 2002, po prvním majiteli se serviskou, najeto 177 000 Km. připadá mi to, jako dobrý kauf, ale kdo ví že?-
"-- skrytý --" 19.06.2010 14:09
« Re: spotřeba
takže myslíš, že to není moc dobrý kousek co jsem napsal? Jako z neměcka určitě nic dovážet nebudu. Nechci se tím vubec zabývat, někde něco hladat a podobně.-
"-- skrytý --" 20.06.2010 12:36
« Re: spotřeba
tak jasně že dost aut je dovezena z německa. Ale to co mám vyhlídlé já je koupené u ná po prvním majiteli. Proto mi to připadá jako dobrá koupě. Nemám problém si koupit auto z německa, ale muselo by stát někde v bazaru u nás. Nechci hledat nějaké auta po celém neměcku a pak jet pro něj a pod. Nemám na to ani čas.
"-- skrytý --" 20.06.2010 14:30
« Re: spotřeba
No ono jde spíš o to, že u nás je auto považováno za spotřební zboží, přestože to spotřební zboží není. Přístup Němce k autu je diametrálně odlišný.-
"-- skrytý --" 23.06.2010 20:48
« Re: spotřeba
tak je pravda, že když jsem se díval na aut dovezené z DE, tak vypadalay v interiéru mnohem lépe než auta z čr. No zvažuju to pořád do jakého auta vlastně jít :-) ten mercedes byl muj favorit, ale ted sem objevil ještě jiné kousky. U toho mercedesu se stále bojím té spotřeby. Nemůžu ani narazit na někoho kdo má osobní zkušenost s tím motorem v Éčku. Už jsem z toho zmaten :-)

Díky