FABIA (diesel vs. benzin)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
Ada je zase tady 23.03.10 07:07
« Re: Re: Re: Shrnovacka
Kdo neumi cist a o prectenem textu premyslet, tomu neni pomoci. Argumenty jsou totiz zjevne a jasne. Samozrejme, ze diesel je pro bezny osobni vuz VZDY LEPSI ALTERNATIVOU, nez jakykoli benzinovy motor - a to i do mesta.
Stejne tak Outlander s motorem TDI PD je samozrejme lepsi, nez motor HDI. Upravy na SW meho motoru nespocivaly v nicem jinem, nez nahrani originalniho SW od VW, ktere plne vyuziva parametru motoru. Protoze ten puvodni SW umyslne omezoval kroutici moment v oblasti 1700 - 2200 RPM, aby se v tom voze lepe prodavaly motory HDI. Ale to je tema, ktere sem nepatri. Nicmene je jasne, ze hodnotit diesel podle toho, jak se chova v oblasti 3 - 4 tisice RPM jen prozrazuje, jak hodne jsi mimo misu a vubec nevis, o cem se tu diskutovalo. Tvoje volba vubec nejhorsiho bendzinoveho motoru do Fabie to jen potvrzuje. -
kolmar 23.03.10 00:26
« Re: Re: Shrnovacka
Neskuseny chlapci a bludy to sa k tebe hodi! to je pravda! no mal si tam pridat aj klamstva.
Mas outlandera, neviem kde si pisal cim vsetkym si zvysoval vykon (aby to islo aspon ako to hdi od psa) a chvalil si sa aky je to rozdiel ked to taha v sirsom rozsahu otacok - TO SI PISAL TY OSOBNE! a dnes, par prispevkov vyssie mi pises, ze radis pri 2300 ot, a iba hlupak toci a podobne, tak aky mas ten rozsireny rozsah? od 1500 - 2300? to je vazne delo! Prestan prosim pekne oblbovat ludi a vysmievat sa ak nemas relevantny argument, ja som pisal aj o technicke ako to v praxi funguje a zdovodnil preco diesel nie do mesta, ty si nic relevantne nevyprodukoval. -
kyklop 22.03.10 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FABIA (diesel vs. benzin)
Ado, neviem odkial beries tvoje zarucene informacie o rozpadavani rendlik motorov. Vo firme ich mame niekolko plus nejake fiaty a ZIADEN z tychto vozov nemal problemy s turbom, toboz nie pri kilometroch o ktorych stale vypisujes zarucene informacie. Mnohe z tychto vozidiil behaju po meste na kratkych trasach a nikto ich nesetri, resp. sa tymto vozidlam nevenuje ziadna extra starostlivost.
Jeden kus mal problem so vzduchovahou.
PS: faktom je to, ze rendliky mali okolo 120k km problemy s prednou napravoum, aj ked silenbloky a tlmice za extra problem nepovazujem. Horsie boli zodrane kluce, takze si mohol medzi vozmi zamienat kluce az na to, ze si nebol schopny nastartovat -
kolmar 22.03.10 21:48
« Re: Re: Re: FABIA (diesel vs. benzin)
Dnesny stav 129 tis. rozvody mali byt menene pri 120 a niesu, a si predstav ze ojnice mi ruku nepodali, olej zerie len minimalne, no raz som na lane takmer 300 km tahal Alfu 147, vtedy si spapkal asi najviac, takto pretazeny nebol nikdy, no spotreba aj tak nepresiahla 8 litrov, pod ktorych si sa ty nedostal ani s prazdnym autom...
PS: toci sa k 5-6tis. len ked to je potrebne - napr. pri predbiehani, co je tak cca 2x za cca 70 km jazdy, a vzdy len s teplym motorom! -
kolmar 22.03.10 21:43
« Re: Re: FABIA (diesel vs. benzin)
Presne tak ta 55kW je najrozumnejsia, ak niekto rad chodi sportovo az potom 74kW, bezny clovek to nevyuzije ale to som uz pisal.
No na svoj rozumny prispevok, kde si poskytol nielen domienky, ale aj inf. ktore maju zmysel a vysvetlenie necakaj reakciu od Adu, na taketo nevie reagovat, len na benDZin a podobne... -
Ma007 22.03.10 21:43
« Re: Re: FABIA (diesel vs. benzin)
alternátor bol zlý príklad, ten môže odísť aj pri benzíne. Lepšie príklady sú: dvojhmot. zotrvačník, čerpadlo, vstreky, už spomenuté turbo, ďalej je náchylnejšia spojka, nápravy, problémy s kvalitou paliva,... a spústa ďaľších faktorov, ktoré môžu neúmerne predražiť prevádzku auta. -
kolmar 22.03.10 21:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FABIA (diesel vs. benzin)
Si vyprosim aby si tu nadaval a vysmieval sa z ludi, pricom sam nevies napisat rozumny argument, len napadat a smiat sa ako...
Mam prejazdene od 3 valcom az po V8, na rozdiel od inych nie len B, ale aj C a T - ano, ano....mas pravdu, tam je najlepsi diesel >:D
Bendzin atmosfera? alebo s trubinou? diesel? s turbinou? PD? CR? starsie predkomorky? vo vsetkom som sedel, od Getza az po Liazku, tak ma nesser, no neznizim sa tak aby som ti tu nadaval, niekto musi byt aj inteligentny a rozumny...
Naco by si ho tocil? hovori ti nieco pasmo vyuzitelnych otacok? ak predbiehas konsky povoz tak ti to je na gutu, ak 2 trucky v stupani tak potom uz nie. Sam viem ako sa jazdi, strejda svoje exmondeo pri predbiehani tocil na 4 tis. Pozanm ludi co sa neponahlaju, radia pod 2500 a nikdy im to nechyba, no druhym A N O a to by si uz konecne mohol pochopit! -
Ronault. 22.03.10 21:35
« Re: FABIA (diesel vs. benzin)
210 000 km? To si pleteš s něčím jiným. Nemluvě o tom, že firemní Octavie jezdé dlouhé trasy, kde se stačí turbo zahřát a pak schladit, to není Fabie do města. Kolega Octavii TDI měl a teď má druhou. Na 150 000 km potřeboval turba tři. Nemluvě třeba o alternátoru a další spoustě dílů. -
Ada je zase tady 22.03.10 21:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FABIA (diesel vs. benzin)
Turbo po 50 tis km odejde tak jedine u dieselu od rendliku. Ve firme u 36 vozidel s motorem VW TDI odesla turbina jedina u Octavie po 210 tis km. :-! Jeji repase stala 9 tis Kc. -
Ma007 22.03.10 21:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FABIA (diesel vs. benzin)
doplň "bloku motora" ten prežije ako jediný, turbína ti kľudne odíde do 50000 km a to nehovorím o ďaľších drahých súčiastkách. Keď plácneš 1500€ za turbínu budeš sa inak pozerať na tie "perpetum mobile TDi"