Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.09.10  21:18

« Re: Konečne to mám za sebou

beru
    Mně ne, ale GTIčku, což je mnohem neomluvitelnější.... >:D
    Když jsem viděl, že ani tys to nevydržel a musel si něco napsat, tak jsem se nemohl nepřidat... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.10  21:17

Tome - rozhodně z toho nechci vycouvat, to v žádném případě, ale opravdu bych to rád nechal až bude trošku pracovního klidu. Každopádně myslím, že se k tomuto tématu můžeme s Matem vyjádřit veřejně. Sobota je moc brzo, ale pokud zkusí Mate nadhodit nějaký jemu vyhovující termín, tak se zkusím přizpůsobit (jde hlavně o něj, přeci jen to bude dělit 2:1). >:D >:D >:D

btw. měl jsem 320d a 330xd obě E46. U 320 byl v * permanentně podvozek. Prasklé pružiny, ramena. U 330xd se sralo vše kolem motoru. Spojka, ložiska apod. :-(

co si pamatuju, tak sedan měl označení lim(o)usine
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.09.10  21:10

Tak se hlavně kluci přes SZ domluvte, kdy zapijeme ty vaše kluky!! Co tato sobota?? ;-) Copak nevíte, že se s tím nemá otálet?? >:-[] >:-[]

Beru - ty jsi vlastně E46 měl, že? Ikdyž ty jsi měl předpokládám sedan a ten má jiné označení, teď si nemohu vzpomenout jaké..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.10  21:05

WL - tobě někdo šlápnul na bebínko? >:D

E46 je opravdu poslední pořádný BMW, bohužel mělo spoustu much a než ho klucí z Mnichova polěčili ve formě E90, tak BMW ztratilo své kouzlo.

Mate - odpověď v SZ.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.09.10  20:55

Nebyli to stejní pánové, co tvrdí, že bílý web je na oči nejlepší?? >:-[] >:D >:D
    Ale fuj, tohle je debata o autech a ne o nepovedeném webu.. Ale tak nějak mě to napdalo ve spojitosti s MPS jak psal Mojito >:D

edit: Mojito, koukal jsi jaké krásné auto je na titulce na bedně? >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 29.09.10  20:55

nie si sam kto tie kraviny nemoze citat >:D mozno aj preto ze v tom vzdy vidim krasnych 18 rocnych chlapcov kt. ho dostali za vysvedcenie a zastavuju kazdej stoparke >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.09.10  20:53

Podle mě vypadá E46 celkem dobře (ikdyž že bych kvůli ní nespal, to zase néé..), zřejmě jedno z posledních rozumných BMW, další asi už nebudou :-( Jde to do kytek bohužel už i tam :-O
    Takže buď nějaký starší bramborák nebo ještě lépe Cayman, nebo doufat že se naplní sliby ohledně Toyoty FT-86 jako malé hravé a lehké zadokolky pro řidiče ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 29.09.10  20:51

zino - já to x krát četl,ale ty kraviny o duši nemůžu číst.KAŽDÝ auto,který jsem koupil mělo duši,aspoň pro mě,ostatní mě nezajímají).

el scorpio - pošli mi link kde je MPS vyhlášeno nejkrásnějším autem roku,jinak tomu neuvěřím,nebo to volili pánové s bílými hůlkami ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 29.09.10  20:48

mojito ako si mohol e46 klenot posledne poriadne bmw ma dusu ma bla bla bla >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 29.09.10  20:45

el scorpio - E46 je určitě skvělý auto,ale to je u mě vše,v životě bych ji nechtěl mít v garáži,páč se mi designově nelíbí,vypadá jak krabice od bot :-( Ale 100 lidí 100 názorů,ale že po E46 touží 50% kluků je trochu blbost,50% ani neví,jestli se E46 nemaže na chleba ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 29.09.10  20:43

Wou toliko vášně tady to zase žije doufám , že to bude takhle žít i ve fotosoutěži >:-[]

Beru
    zdravím sousede máš SZ ať nerušíme diskuzi o autech dětmi >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.09.10  20:22

Raději se rozepiš o svých skutečných osobních zkušenostech s Golfem GTI a klidně nás ušetři té spousty klišé. Že ti u Golfu (podobně jako nedávno u 911) vadí fakt, že vypadá přibližně stále stejně, je tvoje věc, ale nechápu proč by měl VW chtít po svých designérech, aby se více odvázali, když jim právě tato designová filosofie přináší mnohem větší úspěchy (podobně jako u 911), než u konkurence. Divím, se že ti podobně nevadí fakt, že zrovna současná 3MPS vypadá v podstatě úplně stejně jako její předchozí generace, jen jí přibyl infanitilní úsměv... Mimochodem Golf s 1,8 TSI neexistuje a ekvivalent k nejsilnější 3er (M3) není GTI, ale Golf R, přesto je srovnání 3er s Golfem zcela mimotřídní, navíc se u BMW jedná o prémii. Pokud ti "za vše" stačí lokální cena za "nejkrásnější auto" (nedostala ji MPS, ale Mazda 3 obecně), potom bys možná měl právě o Golfu GTI psát s větším respektem, jen jeho pátá generace totiž získala tolik významných ocenění, že jej v tomto ohledu těžko překoná i celá jeho přímá dobová konkurence...
    Podle tebe nemá GTI (v perfektním stavu) duši a pro mě zas nemůže mít auto v tak invalidním stavu (jde především o stav. ne o stáří) jako tvá (17ti-letá) E34 radost ze života a já nemůžu mít radost z takového vozu a podobné formy netuctovosti...
    Raději "tuctovou" Škodovku ve výborném stavu, než si hrát na netuctového klasika ve "skorostřepu" prémiové značky (nic proti prémiovým značkám, naopak, ale stav vozu je pro mě jednoznačná priorita). Pokud chceš hodnotit, které auto má duši a které ne, pak se na auta zřejmě nedíváš pouze racionálně, tedy jako na věci (doparvní prostředky), ale i trochu jinak a pak by ti měl také stav tvého vlastního vozu říkat něco víc než běžné "tuctové" populaci.
    Jsi zřejmě ten typ, který na hodinkách dětinsky nosí nápis "Royal London" (hodinky této "superznačky" se dají koupit už někde od devíti stovek) ne jako symbol značkové kvality, ale hlavně proto,, abys tam náhodou neměl shodný nápis s většinou ostatních, že ti ostatní můžou mít za podobnou cenu lepší hodinky tě nezajímá, máš totiž především panický strach z té "tuctovosti"..., já bych se osobně (ve tvém případě) možná zamyslel i nad tím, zda vůbec nosit podobně tuctový typ kalhot, jako jsou džíny, nebo jestli si mýt "stádně" minimálně dvakrát denně chrup... a na fotbal bych se preventivně také raději nedíval... >:-[]

P.S. Jinak souhlas s reakcí next berustina...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.09.10  19:52

« Re: Zase jednou debata o autech..

Teď ale porovnáváš neporovnatelné, nemluvě o tom, že Golf s motorem 1,8 TSI se pokud vím zatím nedělá >:-[] Před tím jsi srovnával můj výběr, tedy 330i a GTI nebo Fo ST. No a GTI je proti "obyčejné" 330i (ikdyž s M paketem, jak bych ji nejlépe chtěl), stále méně tuctovější ;-)
    Pokud mi ale chceš za moje GTI dát velmi zachovalou M3 E46 s manuálem v perfektním stavu, budu rád :-) Jinak se to ale težko srovnává, za novou M3 si koupíš dvě GTI >:-[] O provozních nákladech ani nemluvě..
    Na Mazdu MPS mám teda úplně jiný názor, byl jsem se na novou trojku podívat pár dní před objednáním GTI, jestli mám počkat 3 týdny na zkušební jízdu s MPS po faceliftu, ale když jsem ji viděl na živo a zvláště ten vrzající interiér a "macatý" zadek, hned jsem šel zase pryč a MPS jsem vyřadil ze svého hledáčku, ikdyž poměr výkon/výbava/cena má super. Ohledně podvozku bych taky trochu pochyboval, podle testů to na to moc nevypadá :-( To už bych si raději vybral Megana RS CUP nebo úplně nejlépe Scirocco R (s obojím jsem jel), než MPS, ikdyž v Meganu ten vrzající interiér je to samé v bleděrůžové >:-[] O trochu horší interiér dokáži překousnout v nějakém fakt zábavném autě typu 350Z (ale stále lepší staré Zetko než nové MPS), ale ne v autě ve kterém chci jezdit každý den :-O A věř mi, že zábavy se s GTI užívám fakt dost, dokonce je to spolu s Sciroccem po dlooouuuhé době první VW s nějakým citem v řízení a zpětnou vazbou..

edit: každpodádně je fajn, že je tu po dlouhé době nějaká "vzrušená" debata o autech a ne o bílém pekle zvaný "nový skvělý design" >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto El-Scorpio

El_Scorpio 29.09.10  19:08

Berustina: Som rád, že ti nedá nereagovať. Rád vidím ak sa tu raz za čas strhne debata pre zmenu aj o autách.
    Zábavnosť BMW (ale aj iných značiek) je znižovaná novými trendmi. A tými sú čo najviac elektroniky a čo najviac výbavy, čo má za následok zvýšenie váhy. M3 E30 váži 1300 kg. M3 E90 už 1700 kg (kabrio dokonca 1900 kg!!!). S tou dušou sme sa zjavne nepochopili... Je to veľmi ťažké opísať, keď myslím na abstraktnú vec ktorú by mal vyžarovať stroj. Proste keď sa pozriem na Golf GTI, nič to vo mne nevzbudzuje. Je to také strerilné...

Thomasino: Keď si to už načtol... Keď porovnám obyčajnú 330i s obyčajným Golfom 1.8 TSI vychádza mi jasný víťaz v atraktivite. Keď porovnám M3 s GTI, opäť mi vychádza jasný víťaz. Nie som (dosť sa snažím) zaujatý voči žiadnej automobilke, ale o "tuctovosťi" 3er sa tu nedá hovoriť. Tých áut je strašne veľa, 50% mladých vodičov túži mať ako svoje prvé auto E46. Ibaže v jeho prospech hrá práve jeho charizma. Je to krásne auto, najkrajšia trojka od BMW. Vyžaruje dravosť a dynamiku aj s 316i na zadku. Vnútri sa tiež ešte stále dajú nájsť klasické odkazy BMW. Proste E46 len tak ľahko neomrzí. U E90 si človek musí zvykať. Tvrdí sa, že Bangleov design človek docení až časom, ako u Fiata Coupé. Nechce sa to veľmi rozoberať, úplne s tým nesúhlasím, ale E90 si moje sympatie získala až časom...

A s Mazdou MPS som si naozaj nerobil srandu. Vedia ladiť výborné podvozky, nenadarmo spolupracovali s Fordom. To auto je sakrametsky rýchle a takisto báječne vyzerá. Za všetko hovorí titul "Najkrajšie auto roka 2010".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.10  18:47

« Re: Něco na okruh

Dneska jsem koukal na Focus ST. Byl ve zlaté metle a vypadal hodně nazlobeně. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.09.10  18:37

« Re: Něco na okruh

To jsem viděl, to by asi stačilo >:-[]

edit: čekám, že Ford brzo představí Fiestu ST s motorem 1,6 Turbo, ale už mu to trvá dlouho ;-\
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.10  18:29

« Něco na okruh

tady máš něco malého na okruh: [odkaz] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.09.10  18:02

El Scorpio - u baworáků je ta tuctovost ale také, dokonce ještě větší pokud by jsi srovnával GTI s 330i, pokud nemluvíme samozřejmě o M3 >:-[] Ale to je už jiná liga... Ikdyž i těch emtrojek jezdí více než GTI.. Každý si raději za cenu GTI koupí Passata TDI :-) A s tou Mazdou MPS sis doufám dělal jen srandu ;-)
    Řídil jsi někdy Golf V GTI nebo ještě lépe Golf VI GTI?? Nebo v něm aspoň seděl jako spolujezdec? Pak by jsi asi mluvil/psal jinak :-)

Ale s jedním s tebou souhlasím, designéři se mohli více odvázat s odlišením GTI od běžného Golfa, mohlo by to vypadat třeba takto jako první skici šestkového GTI:
    [odkaz]
    ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 29.09.10  17:56

el scorpio - Pri športovom aute by som sa pozeral predovšetkým na charizmu, výkon a ovládateľnosť. Nie po audiosystéme, plastoch, navigácii či klimatizácii... - souhlas

Mě ten volant nevadí(Scirocco i Scirocco R),pokud ti připadá tuctový VW,předpokládám,že u BMW taky (kontroverzní design,interiér bez nápadu stejně jako u VW).Charisma vidím u GTI,Sciroccca a 3er BMW,C6,zetka,MX 5 atp.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.10  17:52

Taky mi to nedá, abych nereagoval. Začnu asi tím nejjednodušším. 16 fotek z 200 to je opravdu srandovní číslo. Navíc, když je patrné, jak Thomasino přispívá dalšíma.

Na jednu stranu ti trošku vadí "neodlišnost" GTIčka od normálního Golfu a na straně druhé se bavíme o BMW 330i. Naprosto "tuctové" auto obzvláště pak E46 a poslední dobou i E90. Se zvukem samozřejmě souhlasím 6 válců v řadě nic nenahradí, to je, ale bohužel tak jediné. Interiér u E46 je opravdu hodně smutný oproti GTI a u E90 je to ještě horší. Bohužel doba, kdy BMW dělalo vozidla pro zábavu je dávno pryč. Co osobně nemůžu přestát je odklon středního panelu od řidiče. U E46 samozřejmě v pořádku. E90, kde je ta individualita?

Závěrem bych ještě nesouhlasil s osobitým charakterem a jak píšeš vlastní duši. Upřímně si myslím, že tyto dvě věci má každé auto každého uživatele (krom těch jednofotkových) zde na MACZ. Nemusí to být zrovna supersport, nebo HH, může to být klidně i "Fáčko", ale pro majitel jistě duši má. ;-)

btw. život je o kompromisech. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…