Volkswagen Golf VI (Thomasino)
woody-alien 19.03.12 23:30
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Thomasino: matii tady psal o výběru auta v nižší střední kolem 400.000, takže proč by nemohl srovnávat Golf a Focus s ostatními. Přesně tak jako to jistě dělá běžný zákazník. V nižších motorizacích se rozdíly spíš smazávají a třeba Golf 1.2 TSI tě daleko spíš přesvědčí uživatelskou vlídností než nějakým sportovním duchem a "spoluprací" zadku. U Focuse to samé, kdo koupí základní 1.6, nejspíš nehodlá denně přivádět control blade do úzkých v horských serpentinách. Takže níže zmíněné modely plus mnohé další jsou prostě relevantní konkurencí pro Golf i Focus i přesto, že jeden má horší řízení, druhej zas řazení atd. -
Thomasino 19.03.12 22:34
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
No dobře, tak jsi jen napsal že ničím nevyniká >:-[] >:D Ale však v pohodě, od toho je to tady "diskuzní kroužek" >:D >:D Každý má právo na svůj názor a není špatné když si ho dokáže nějak rozumně obhájit ;-) A z mého pohledu to dokážeš a diskutuje se s tebou zajímavě. Což se o některých zaslepencích v diskuzích na Auto.cz zdaleka říct nedá, viz. nyní článek o srovnání GTI s GTI Edition 35
Bully_ 19.03.12 22:25
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Prdlajs >:D V zivote bych netvrdil ze je nejake auto o nicem, naopak tady zduraznuju pravy opak. Uz toho necham, kdyz te to tak popouzi ;-)
Za X-krat opakovane nazory se omlouvam, nemuzu cist prece vsechno a zrovna k tomuhle tematu se to hodilo. -
white label 19.03.12 21:29
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
S tím závěrem 100%ní souhlas, ale to jsi u podstaty problému tuningu/tuzingu obecně, nikoli jen u tuningu/tuzingu Golfů... ;-)
Na druhou stranu, není nakonec relativmě menší zlo přidat tři pruhy na jednobarevné tepláky, než třeba na strakaté... :-O :-) -
Ronault. 19.03.12 20:50
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Já nikomu právo na názor neupírám ;-) Jen jsem nečekal, že se bude řešit úplně totéž znova. Je to jako (při vší úctě ke Golfu!, sám víš, že je jeden z horkých kandidátů jako nástupce Laguny) stokrát diskutovat o rohlíku z Tesca. Jo, je dobrý, teplý křupavoučký, ale co furt dookola toto řešit? >:-[] >:D ;-)
Jsem jen čekal, že se tady budeme bavit o tom, co je hezký a nehezký tuning a proč tunit a netunit, místo toho je tady zase "Golf ničím nevyniká" :*) ;-)
Ale já zase jdu >:D -
Thomasino 19.03.12 20:48
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Matii, kurnik, tady pleteš jablka s hruškama! Přece nechceš srovnávat Golf a Focus např. s Fiatem nebo C4 !! :-O :-( Pažout bude možná někde uprostřed, ale víš že na jeho řízení a zadní nápravu mám svůj názor :-! U některých aut zadek spolupracuje, u některých se jen veze a nespolupracuje :-! Ale chápu, že spoustě lidí to stačí... -
Thomasino 19.03.12 20:42
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
"V CR si podobne auto dovoli spis uz trosku starsi generace"
- ti teda pěkně děkuji !!! :yes: >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Ale bohužel máš pravdu... V mládí na podobné auto nejsou peníze (pokud se nenarodíš zazobanému tatíkovi nebo nejedeš v lehkých topných olejích), ve středním věku se musíš ohlížet na rodinu a teprve po čtyřicítce najdeš odvahu pořídit si konečně "rychlejší" vozítko >:-[]
S tím Meganem RS máš pravdu, mají tu zadní nápravu taky "obyčejnou", ale proti běžnému Civicu 8G mnohem, mnohem lepší. Obyčejný Megane jsem neřídil a CTR 8G dlouho před tím, takže nedokážu férově srovnat. Jen jsem měl přímé srovnání mého předchozího C-Maxe s 8G Civikem (oboje 1,8 benzín), ale rozdíl ve střebávání malých nerovností a hluku od zadních kol byl propastný.. -
Ronault. 19.03.12 20:15
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Bully: Tak sorry, jsem opravdu nečekal, že se tady bude po tisícíkrát řešit, co je to ten Golf GTI a jeho plusy. 8-s >:D Přitom stačí tuhle diskuzi proklikat zpátky a totéž v bledě modrém se tam objeví tak šestkrát, na driverswebu určitě taky a vsadím se, že i pod testy zde i jinde na serveru. 8-s >:D -
Bully_ 19.03.12 18:51
matii:
ono je to trosku jinak.
1/ na zapad od CR ziju a Golf Plus vidim naopak casteji na dovolene v Cesku nez v Beneluxu, Francii a Nemecku.
2/ Golf GTI tady ma prave kdekdo, je to spolu se Seatem Leon Cupra asi typicke auto pro mladicka ze stredni tridy s jeste neoschnutym RP. V CR si podobne auto dovoli spis uz trosku starsi generace (i kdyz jde i o muj pripad), ale v podstate z totozneho duvodu. Jenom diky veku si myslime ze ho dokazeme lip ocenit >:D , ale spis v nem dokazeme jezdit jenom o neco delsi dobu, protoze uz mame odrizeno o neco stotisicu km vic. -
Bully_ 19.03.12 18:34
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Vsak ja to zle neberu, naopak se mi zda ze si rozumime. Nic jineho nez H-H jsem prave volit nemohl- viz moje recenze. Nepotreboval jsem jenom auto ciste pro zabavu ale proste druhe auto se vsim vsudy. Navic jde o vuz s porad velmi rozumnymi provoznimi naklady, coz je pro me taky jedno z kriterii. A podvozek opravdu funguje dobre (na kvalitnejsim povrchu), na rozdil od ostatnich C8G, bohuzel. Jinak jde minimalne v pripade CTR 8G o dogma a predsudky z torzky, se stejnym systemem jezdi i Megany a Clia RS napr. a nikdo se nad tim nepozastavi.
V budoucnu uvazuju prave o necem spis jako Toyota GT-86, az nebudu muset resit praktickou stranku veci. Civic 9G taky nemusim, a to jsem se pritom docela snazil abych na nem nasel neco hezkeho >:D -
woody-alien 19.03.12 18:26
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
matii: vybírat dnes auto v jakékoliv cenové kategorii je vyloženě radost a taky trochu "na pakárnu", protože vzhledem k nabídkám se musíš držet, abys nepodlehl vábení auta jiné kategorie. ;-) Z toho by se zamotala hlava Kara Ben Nemsímu i Hádžímu Halefovi Omarovi ben Hádžímu Abúl Abbásovi ibn Hádžímu Davúdovi Al Gosarovi. O Žudovi ani nemluvě. >:D
PS: Taky jezdím brzo ráno, ale věřím, že příslušníci ještě spí. Proto jsem o víkendu přezul. -
matii 19.03.12 14:13
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Taky už jsem měl cukání tam ty 17" hodit, ale rozum tentokrát vyhrál nad srdcem. Jezdím brzo ráno do práce a nerad bych potkal nějakého snaživého příslušníka, který od pohledu pozná, že je vozovka namrzlá a tudíž musím zaplatit bakšiš, jinak mě čeká baštonáda. (To mi zbylo z toho, že jsem četl v mládí Mayovky typu Pouští, Divokým Kurdistánem atd.). :-)
Docela se mi líbí ten bílý Golf co ukazují v reklamě "Představte si, že neřídíte ...). Taky má nějaký jiný přední spoiler se mi zdá. Kupovat dnes auto, byl by to těžký souboj vzhledem k současným cenám. Když vynechám Koreu, byl by to asi "mač":
- Peugeot 308GTi (dražší, ale za tu cenu slušný výkon, možná bych se plácnul přes kapsu)
- VW Golf (nevím co se dá sehnat za slušnou motorizaci okolo 400 000 Kč, ale tipuju nějaké 1.4TSI v základu, nebo 1.2 TSI se slušnou výbavou)
- Ford Focus (asi za ty prachy by moc parády nebylo)
- Citroen C4
- Fiat Bravo (říkejte si co chcete, ale když je pěkně udělané vypadá nádherně a ty motory jsou super)
Těžká volba
Thomasino 19.03.12 11:08
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Matii - naprosto souhlas :yes: :-) Taky by se mi líbilo větší odlišení vrcholných verzí a nepřibližoval bych opti-pakety tak blízko těmto vrcholným verzím. Zrovna mezi GTI a R-Line paketem nějaký rozdíl sice je, ale pro laika nemusí být tak rozpoznatelný. GTI má jako jediný Golf svislé mlhovky a především typickou červenou linku kolem plástvové masky, ale odlišení mohlo být větší. Na druhou stranu spoustě lidí vyhovuje, že to není skoro poznat a moc neprovokují. A jak známo, celý koncern VW jde touto cestou menší nápadnosti a podle prodejních čísel je to z jeho pohledu asi dobře. Naštěstí jsem to vyřešil nárazníkem z Edition 35 verze, který je o kousek agresivnější a při tom to má do nějakého šíleného tuningu daleko. Aspoň teda dle mého názoru ;-) :-)
P.S.: Dneska jsem konečně přezul na letní 18" kola OZ a konečně to auto vypadá zase k světu! :yes: >:D -
Thomasino 19.03.12 10:59
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Bully, tím "ždímáním výkonu" jsem to nemyslel nijak špatně, ono pokud se chceš povozit pro zábavu, tak je to "ždímání" právě prima a zábavné, jen při normální jízdě to není vždy to pravé. Ale pokud máš na běžné ježdění jiné auto, pak je to ideální kombinace, ikdyž bych si vybral jako víkendové ještě něco sportovnějšího, např. tu S2000, MX5, 350Z nebo 370Z apod ;-) :-) Taky mám něco takového do budoucna v plánu..
Osobně mám k Hondám velmi kladný vztah, sám jsem kdysi Civica měl a v rodině jich několik bylo a ještě pár je, obvzláště motory jsou bezva a příjemně "točivé" :yes: Jen ty kastle po letech dost reznou :-( Poslední generace Civicu mě ale neoslovila, teda nyní již předposlední no a ta nová poslední je úplný humus. Horší zadek s těmi vystouplými světly jsem ještě neviděl :-O Snad konečně doladili tu zadní nápravu, ta byla v 8G dost bídná (snad je v CTR vyladěnější). Kamarád měl 1,8 benzín, další má 2,2 diesel a ten zadek se choval jako u auta za 200 tisíc 8-s Neseděl, dělal po dvou letech kravál, tady soudruzi z východu udělali zbytečný krok zpět, když se vrátili k obyčejné nápravě :'-( :'-( -
matii 19.03.12 07:46
« Re: GTI - oblíbený objekt prznění
Tedy nereaguji vyloženě na někoho, jen pár poznámek k diskuzi:
1) Vnímání Golfu je trochu jiné u nás a jiné směrem na západ o čemž svědčí i to, že narozdíl od zemí českých se tam prodává spíše Golf plus.
2) U nás se HH cení především mezi automobilového světa znalými a taková auta se kupují pro radost z jízdy. Bohužel/bohudík pro širší motoristickou veřejnost, jež nekouká na výkon, jízdní vlastnosti atd. pak jsou v poslední době z důvodu čistě ekonomických připravovány různé pakety, které vzhled auta "přiostří", takže v konečném důsledku "kalí vodu", neboť takto "opaketované" auto téměř nerozeznáte od HH. Je to stejné, jako když si onehdy lepili majitelé slabších Oktávií na záď červené TDI. Osobně nemám nic proti paketům, nicméně by člověk neměl překročit jistou hranici. Tj. pokud si na auto přimontuju křídlo z GTi, nebo sportovní difuzor, který výrobce nabízí i k základním modelům, je to OK, ale nikdy bych neměl použít nápis GTi např. na karoserii, volantu či jinde.