Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  19:57

« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?

V manuálu se dělá i víc než sedmikvalt, ale to pak doporučuju jít do Scanie >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  19:53

právě že projel, bmw 320D jsem zkoušel u prodejce před koupí Jetty a nic lepšího jsem na něm nezpozoroval, snad jen pořád o chlup lepší běh než má VW, ale to už se bavíme o minimálním rozdílu. Zkus se spíš ty projet ve 125kw TDI ;-)
    Hádat se tu o tom s tebou nebudu (pokud bych za každou cenu chtěl najít lepší, pak ten co má 123d, ale za ten chce bmw přehnaně moc).
    P.S. Není to tak dávno, co jsem byl test nejsilnějších čtyřválcových dieslů v autotipu od Fiatu, Mazdy, Toyoty, VW a BMW a TDI bylo druhé hned za touto jednotkou :-) Ale tak každý má svůj názor a já ti ho brát nebudu, ovšem můj mi nevyvrátíš. Kdyby jsi chtěl někdy porovnat, můžeme dát srázek na půl cesty. Myslím že máš naftovou jedničku - nebyla tu recenze? :-)
    Thomasino:
    Za benzín ho měnit určitě nechci, dokonce jsem měl možnost, když mi auto nabourali a já po roce znovu kupoval nové, ale ten motor je opravdu super. Pokud najezdíš hodně km je to nejlepší volba, na dálnici se nemusíš hlídat, ani dálničních 160km/hod ti neodsaje z nádrže víc jak 6,5l (CC je těžší, ale i kdyby 7, pořád je to hodně slušná hodnota) dle mé zkušenosti s turbobenzíny by v CC byla spotřeba odhadem okolo 9,5. Jinak ohledně mého TDI - provoz je absolutně bez problémů, o DPF ani nevím, olej jsem nemusel dolít ani po záběhu. Kdyby tě něco konkrétního zajímalo, tak si napiš, hodně je toho ale i v recenzi ;-)
    P.S. osobně si už asi benzín nekoupím, pokud by mi výkon nestačil, tak není problém u nějaké renomované firmy nechat zvýšit výkon na 150kW/420Nm, dokonce ti to i změří na brzdě, před a po úpravě. Můžu říct, že to pak jede šíleně (kamarád mě vezl). Mě to zatím stačí tak (profesionálního čipu se nebojím, měl jsem to i u 1.8T), ale nerad bych přišel záruku, na VAGu to prý není poznat, ale znáš to, v servise se s tím někdo sveze... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.11.10  18:57

Díky za info. 3,6 FSI asi nepřipadá v úvahu, to je už trochu rozežrané, na dálnici prý tak 11-12 litrů ;-\ Sice mu náklady proplácí dle spotřeby ve VT, ale znáte to, kdyby byly moc vysoké, jistě by se to nelíbilo a není dobré moc provokovat ;-) S tím 2,0 TSI mám zkušenosti z GTI, je to úplně stejný motor (ale CC je tak o 100 kg těžší vč.DSG), dá se s GTI na dálnici kolem 140-150-ti jezdit za 8,5 litru, pak už to stoupá na 9 až 9,5 l/100. Hodila by se sedmička, ten motor odspodu sílu má :-O Bohužel sedmikvalt v manuálu jsem zatím neviděl. Nebo se někde dělá??
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.11.10  18:50

Jetty, ty s ním máš vlastně zkušenosti, že? Máš těch 170 kobyl?
    Co spolehlivost? Máš tam DPF? Prý novější motory CR s DPF od VW jsou o dost méně spolehlivé :-(

edit: už jsem mrknul, máš DPF a 170 koní. Tak sem se zkušenostmi? Nepsal jsi, že to chceš vyměnit za benzín?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.11.10  18:48

Scirocco a auto na nákupy?? S tak malým kufrem? Leda aby se ušetřilo a ženský toho moc nekoupili >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto L-lek

L@lek 13.11.10  18:40

Mámin přítel má CC 2.0 TDi (103 kW), teď to bude druhý rok, najeto 98 000 km, kupován nový a musím říct, že na to, jak s autem šíleně zachází má i po skoro 100 000 km krásný zvuk a auto se celkově zdá být v docela dobrém stavu. Za celou dobu řešili jedinou závadu a to nějaký problém s filtrem pevných částic. Auto sice zůstalo pojízdné, ale palubka svítila jak vánoční stromeček než vám dovolilo nastartovat, tak jste si museli přečíst všechny ty hlášky v palubním počítači, o tom, co je špatně. Když to srovnám s předchozí Octavii II RS (2.0 TDi), kterou měli, tak je to docela nebe a dudy, tak těch problémů bylo ve 100tis km o poznání víc. Když šla po čtyřech letech z domu z naježděnými 250tis km, byl motor i převodovka v dost žalostném stavu, tak jsem zvědavý, jak na tom bude CC... :-) Tak to jen zkušenost, jinak jízdně je motor docela příjemný, jen ve městě vyžaduje častější řazení aby člověk udržel spotřebu na uzdě, která je ve městě do 7l, mimo pokud jede člověk jak důchodce se dá dostat i pod 5l, normální jízda cca 6l/100km. Kdybych si měl takové auto kupovat já (což bych nechtěl :-) ) volil bych asi silnější TDi a pokud bych nemusel úplně hledět na provozní náklady jako kamarád, asi bych volil 3.6 FSI...
  • « 00 Reagovat !

foto OS

OS 13.11.10  17:38

spicku? ten zvuk? ta turbo dira? to se projed v nejakem naftovem BMW ;-) no naftu protoze je to auto na nakupy jak rika tata.
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  16:34

Nejedná se o PD ale CR. Tyto motory rozhodně patří mezi špičku v segmentu ;-)
    Proč zrovna do schiroca TDI? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto OS

OS 13.11.10  15:06

to nevim jestli bude 170koni hlucnejsi... asi koncernova klasika TDi 8-s spotreba super ale technicky 10let pozadu od konkurence.
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  14:10

Zkušenosti mám, hlučnější určitě není. Nevím jak v GTD, když tam cpou ten rezonátor, ale jinak :yes:
    P.S. 3.0TDI by byl ideál :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 13.11.10  13:50

Podle mně, pokud můžu řícit, tak jednoznačně TDI. Můj osobní názor je, že se v naftě líp dosahuje spotřeby ve specifikacích než u turbo benzínu. DSG je otázka priorit, určitě zavázet nebude ;-) Do služebáka si myslím že dobrá věc.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.11.10  12:41

Taky bych volil právě TDI 170 koní a možná bych vzal v tomto případě na milost i to DSG ;-) :-) Jde mi o to, jestli má někdo s tímto motorem praktické zkušenosti, jestli není hlučnější než verze 140 koní.
    Ideální by samozřejmě bylo dostat do CC šestiválec 3,0 TDI z A4 ;-) Ale politika u VW je daná, ten je až pro Audi...
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  12:40

to jo, ale nepřipojíš DSG >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 13.11.10  12:33

no ja bych dop toho pasata hodil bud S54(m3 e46) nebo S85(m5 e60) >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  12:11

Osobně bych volil 2.0TDI 170k ;-) Už kvůli tomu, že za normálního provozu není problém se dostat na hodnotu ve VT, když jedeš hlavou tak i na míň (ne že by se nedalo jet i za víc >:D ). Navíc když potřebuješ síly má dost + bych volil DSG ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto OS

OS 13.11.10  11:29

« Re: Pro White Labela: Takto vypadá GOLF s výrazně nižším ET

to nejak podezrele dobra cena na semislicky :-O
  • « 00 Reagovat !

foto OS

OS 13.11.10  11:22

Jestli vybere TDi tak bych doporucoval vezi se 125kw. Mame doma Scirocco TDí 140 koni a na normalni jezdeni ideal ale na sluzebni cesty asi dost slabe. Navic bude CC minimalne o 100kg tezsi nez nase Scirocco. Novej Passat je maximalni nuda. CC je aspon designovka docela :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto talio2

talio2 13.11.10  11:13

2,0TDI CR 125kW + DSG.. proč třeba nechce jít do "nového" passatu s 2,0TDI 125kw DSG a 4Motion v sedanu ??
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.11.10  00:10

Tak pokud mu proplácí cestovní náklady dle VT, tak určitě 3,6 FSI do VT a TDI pod kapotu a má z toho perpetum mobile... >:D
    DSG určitě jo...
    ;-)
    Žádná nová hnědá se zatím nenabízí, ale "stará" dobrá perleťově hnědo-černo-šedá "mocca-anthrazit" má pořád stejně svoje kouzlo... :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.11.10  22:32

« Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?

Dotaz do "publika", především pro White Labela >:-[] Kamarád chce kupovat Passata CC, nejspíše v bílé barvě. V té nové pěkné hnědé se asi ještě nedělá, že? :-O Řešíme spolu, jaký do nej motor. Jezdí hodně na dlouhé služební cesty a firmu mu proplácí cestovní náhrady dle spotřeby ve VT, takže by průměr neměl být o moc jiný než skutečnost (což ale nikde˙ nesedí přesně). Já bych asi volil 2,0 TDI 170 koní (možná by mu stačil i 140 koní), nebo "můj" motor z GTI 2,0 TSI 211 koní. Možná bych mu doporučil i DSG pro takové auto :-)
    Co vy na ten motor?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…