Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 13.11.10 23:36
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Thomasino: Nabouraný už není, resp. už jen dveře a ty se řeší ;-) S exmanželkou ti LPG nepomůže, to spíš benzín ;-)
Kdyby byl opravdový zájem, tak bych se ti v případě prodeje ozval, ale musíš počítat s tím, že k ceně ještě patří ekopoplatek 10 000 Kč. Nicméně kdybys chtěl, tak ti ten ekopoplatek zařídím za řekně 8000, možná 7 000 po známosti ;-) -
Thomasino 13.11.10 23:30
A když bude v Brně moc sněhu a budu mít strach že mi nějaký trouba nabourá na sněhu GTI, povozím se trochu v plechovce od sardinek i já ;-) :-) Ikdyž 120-tka by byla zábavnější na sněhu >:D >:D
Rone, vyměnime Fáčko za nějaký levnější notebook?? ;-) -
Thomasino 13.11.10 23:26
O tom jsem člověče přemýšlel že ho koupím mé drahé přítulkyni, když bude za pár tisíc a dobře udržované, aby se naučila jezdit ;-) Na to jí GTI nepůjčím...
Bourané už stejně je, jen aby to s ní někde nevybuchlo :-O Ale kdyby to bylo na dálkové ovládání, ta zástavba plynu, možná bych ho raději věnoval exmanželce co mě občas vytáčí i na dálku přes mejly >:-[] >:D -
Ronault. 13.11.10 23:03
StartStop systém měla už stodvacítka, ta občas na křižovatce chcípla jen tak z rozmaru >:D
Já teď měl s naší Lagunou 8,4 l/100 km LPG a to jsem do Prostějova a zpět taky skoro pořád držel 150-160 + zácpa u Jičína. :yes:
Jinak já bych byl pro 3,6 TSI, tam není co řešit >:-[] -
Jetty 13.11.10 23:03
WL ona se ta kultivovanost blbě srovnává, když nemáš ty 2 auta vedle sebe, protože tady už se bavíme o minimálních rozdílech. Navíc podle mě je vevnitř VW tišší a nechvějě se jako BMW (teď mě tu odpůrci VW začnou přesvědčovat o opaku 8-s ) ;-) -
Thomasino 13.11.10 22:37
Já právě o tom 170-ti koňovém TDI od VW četl také jen samou chválu :yes: Ikdyž ten 140-ti koňový bude asi v kultivovanosti to samé, ne? Nebo jde o jiný motor? Ten 170-koní bude jen vyladěný 140-ti koňový, samozřejmě asi jiné Turbo atd, ne? -
-
white label 13.11.10 22:28
Tak tady s tebou vyjímečně souhlasit nemohu. Samozřejmě, TDI CR 170PS nelze srovnávat třeba s 23d (výkonem ani cenou), ale na na srovnatelný (i když o něco starší) 20d určitě stačí a v kultivovanosti/tichosti (při zástavbě do 1er vs Golf6) má dokonce i malinko navrch, viz i německé srovnávací testy 120d vs G6GTD... -
Jetty 13.11.10 22:21
S tím souhlasím, ale na druhou stranu TDI je za studena taky slyšet, hlavně když ho natočíš v garáži 8-s Jinak systém Start-Stop bych do dieslů vůbec nedával (ikdyž za studena se motor nevypíná). Myslím, že přeplňované motory se pro tento systém koncepčně nehodí (já jej před zdechnutím nechávám ještě tak 10 sec běžet + pokud je třeba dochlazuji - dle teploty oleje). Když si představím průjezd Prahou se 30 křižovatkami, kde se mi během půlhodiny motor 30x zastaví, tak mi běhá mráz po zádech. V takovém yarisu 1,33 benzín to ale funguje výborně, pro taková městská auta je to myslím dobrá věc.
Těch 6.5 litru při 160-ti myslím opravdu vážně, samozřejmě záleží na provozu, ale třeba taková D1 z Prahy do Brna (a tam ti pořád někdo zavazí, takže brzda-plyn) jezdím stabilně mezi 6,3-6,8 litru - záleží i koho potkáš >:D -
Thomasino 13.11.10 20:26
Jinak kolegův otec má BMW 318d, občas ho má půjčené a párkrát jsem s nim jel na oběd, nezdál se mi extra tichý, ale ani extra hlučný. Prostě normální chrochtavý diesel, který je za studena slyšet. Když se na křižovatce sám vypne, je to hodně poznat že je ticho >:-[] -
Thomasino 13.11.10 20:22
Tak 6,5 litru při 160-ti je slušné :yes: To myslíš vážně? Koukám, že máme stejné rychlostní limity na dálnici >:-[] Jen na mě čeká na poště obálka z Magistrátu z odboru dopravy, aby mi oznámili že jsem přišel o 2 nebo 3 body :-O :-( Ale to je ten laser z března na 30-tce, kde byla ale už 50-tka (proto jsem nesouhlasil) a naměřili mi 56 km/hod, předpokládám :-!