Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 14.11.10  01:24

« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?

Vím jaký je mezi nimi rozdíl, akorát jsem si myslel, že je problém s délkou, ne šířkou agregátu... to mám pro konstruktéry z VW řešení 3.0TDI VR6 >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.10  01:12

Jetty
    To si jen nemyslím...
    S tím V(R)6 3,6 FSI se to nedá srovnávat, to je (na rozdíl od V6 3,0 TDI) relativně velmi kompaktní benzínová atmosféra s malým rozevřením válců (což je pro podobnou příčnou zástavbu zásadní), která používá čtyřventilovou koncepci se společným vačkovým hřídelem pro sací ventily obou řad válců. Proto mohl být benzínový V(R)6 už i ve trojkovém Golfu (tehdy ještě s objemem 2,8) a později i jako R32 (s objemem 3,2) ve čtverkové a pětkovém Golfu.
    Takhle přece shora nevypadá motor, resp. kryt klasické V6ky:
    [odkaz]
    Srovnej třeba s tím (podélně uloženým) V6 3,0 TDI:
    [odkaz]
    nebo s V6 3,0 TFSI
    [odkaz]
    A to neřeším "detaily", jako kam dát při této konfiguraci větší převodovku, která snese krouťák okolo 500Nm. R36 má pouze 350Nm, proto mu stačí, na zástavbu poměrně nenáročná. 6st. DSG do 350Nm (manual není v nabídce podobně jako u POLA GTI a spol.)
    Dieselový V6 chybí velmi a dlouho například i Volvu, které má (zejména u vyšších řad) se svou tradiční příčnou koncepcí vlastně v principu podobný problém, jako současný Passat, kterému to ovšen nechybí tolik, jako "rádoby" plněprémiovému Volvu
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.11.10  00:53

WL: No však jo, to by šlo i v CC, stejně je to vlastně kupé a nikdo tam vzadu skoro nejezdí, tak na co sedačky... a přes ty zadní dveře by byl skvělý přístup k motoru pro servis, což by snížilo náklady na servisní prohlídky >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.10  00:40

Ron
    No i do Clia se nakonec V6 vešlo, "jen" ho museli "kousek" posunout..., na místo zadních sedaček a kufru... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 14.11.10  00:35

Vampix:
    Byla to 320d, 130kw. Jelikož to bylo v listopadu minulého roku, tak počítám, že asi r.v. 2009 (předváděčka).
    Thomasino, ostatní:
    Dobrou, jdu taky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.11.10  00:33

Thomasino: Ta nehoda je pouze plus, dostal nový blatník bez koroze a jak jsem zjisitl, tak ten nabouraný už reznul pod tím lemem slušně ;-) Inu to víš, pomalu veterán, cena roste a je to jedna z mála šancí koupit Fanouše v dobrém stavu a nedát za něj třeba půl milionu... no neber to >:-[] >:D >:D Dobrou
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 14.11.10  00:13

Jetty: Na volnoběh se normalně na férovku třepe. Tedy nevím jakým vozem jsi přesně jel, mohlo to vypadat jinak u delší kvedlačky než u mé M-paketové, ale tá se třepe. Je pevná, nemá vůli ale vibrace z motoru ji prostě roztřepou. Je to ostuda, ale hold co se dá dělat :-/ Pokud vím, dělají to všechny jak předfacelift 120kW verze tak facelift 130kW v mém případě...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.11.10  00:11

Rone, koukám že tvůj Favouš už začíná rapidně stoupat na ceně jako vyhledávaný veterán, něco jako Porsche 911 RS >:D Takže to asi neklapne, já myslel že má cenu tak 5-10 tisíc.. Navíc byl nabouraný :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.11.10  00:09

Já vím že by tam nešel 3,0 TDI, ale vlezl by se >:-[] Jen by se asi nedal připojit >:D
    Díky za názory a přeji dobrou noc :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 14.11.10  00:04

Vampix:
    já napsal, že se chvějě, protože u mnou testovaného kusu 320d se třepala taky, akorát jsem měl strach, že mi to tu nikdo neuvěří. Navíc jsem to připisoval na vrub testovacímu zacházení s autem :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.11.10  23:58

WL: Ale do té škodárny by se jistě vlezla... a kdyby VW chtělo tak by i bez vÝjImek vlezla do Passatu, vem si, že se i do Clia V6 se vlezla >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  23:57

Myslíš to určitě? Nevím, ale když se tam vleze 3,6 FSI...
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 13.11.10  23:55

Start stop se sice dá vypnout, ale to je potřeba při každém startu. Osobně nechávám systém zapnutý a když vím, že potřebuji nechat točit turbo nebo že mně čeká hodně světelných za sebou tak ho deaktivuji a dá se s tím vyhrát... Ale velký přínos mi to do života zatím nepřineslo.

Jinak co se kultivovanosti týče tak věřím že 2.0TDI CR bude kultivovanější než 2.0d od Bmw protože ten zrovna moc kultivovanosti nepobral. Tedy nic hrozného a jeho projev ve vyšších otáčkách je celkem přijatelný na naftu, ale když stojím s nastartovaným motorem tak se mi třepe i kvedlačka....a na to sem si nějaký pátek zvykat musel... Ale jinak je ten motor taky skvělý a už bych na něm jenom vyzkoušel BMW performance power kit, ale kdo to má dneska platit, když jsou takové možnosti chiptuningu, do kterých se mi ale zase nechce a tak 130kW musí stačit >:D

Tak to byla malá vsuvka o BMW a co bych Vám řekl k tématu? Jo CC je fajn ...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.11.10  23:55

Do současných "příčných" Passatů se V6 3.0 TDI "nevleze", i kdyby tomu byla momentální politika VW vyjímečně nakloněna...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.11.10  23:55

Jetty: Nástupce je v garáži už 5,5 roku, ale taťka nemá nástupce a pokud mu něco neseženu, tak nebudu mít ani toho nástupce já... 8-s

Thomasino: Jo a mám k Fanoušovi i servisní knížku! To je na 17 let staré auto slušný výkon, ne? Jen teda poslední roky ho už servisuju jen já s taťkou, takže ti ji doplním sám >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  23:51

>:D >:D >:D
    Tak si ho splníš v novém ;-) Hlavní je, že bude tvé :-)
    P.S. už máš vybráno nástupce?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.11.10  23:47

Jetty: Samozřejmě, jen si musí vzít rezervní homokynetický kloub, jinak skončí na 105. km dálnice A2 ;-)

Tos mi ale připomněl, že kdyby šel Fanoušek pryč, tak si nesplním svůj sen, že s ním vyjedu na Stelvio :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 13.11.10  23:45

Thomasino to ber, navíc když budeš chtít zažít pravý vzrůšo, můžeš se s Fanoušem vydat do Itálie, takové Stelvio s GTI to zvládne každý, ale s Fanoušem ... viď Ronaulte ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.11.10  23:42

Thomasino: Cena auta je 15 000 Kč dle odhadu pojišťovny, tak si nevymýšlej... navíc mám k tomu servisní knížku a když budeš hodný, tak ti přihodím nový olej, který jsem si koupil a ani jej snad nestihnu vyměnit...
    Takže všehovšudy to zaokrouhlíme na 25 000 Kč a jo, samozřejmě si můžeš jako do každého správného vozu i tady vzát příplátkovou výbavu. Mám tady autorádio s CD, pak autorádio s CD a USB, litá kola pětiparsková, litá kola Sprint 24 paprsková, střešní nosič, ventilky s logem Škoda... podrobný cenník v pdf. ti pošlu na mail >:D >:D

PS: A přepis musí být, to bych pak nedostal bonusy na pojistku na Lagunu ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.11.10  23:37

To si děláš pr.Dell !! Tak vysoký? Vždyť dvojnásobně převyšuje cenu auta :-O :'-(
    Tak to necháme napsané na tebe, ona to stejně do pár měsíců naboří >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…