Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 14.11.10 01:12
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Jetty
To si jen nemyslím...
S tím V(R)6 3,6 FSI se to nedá srovnávat, to je (na rozdíl od V6 3,0 TDI) relativně velmi kompaktní benzínová atmosféra s malým rozevřením válců (což je pro podobnou příčnou zástavbu zásadní), která používá čtyřventilovou koncepci se společným vačkovým hřídelem pro sací ventily obou řad válců. Proto mohl být benzínový V(R)6 už i ve trojkovém Golfu (tehdy ještě s objemem 2,8) a později i jako R32 (s objemem 3,2) ve čtverkové a pětkovém Golfu.
Takhle přece shora nevypadá motor, resp. kryt klasické V6ky:
[odkaz]
Srovnej třeba s tím (podélně uloženým) V6 3,0 TDI:
[odkaz]
nebo s V6 3,0 TFSI
[odkaz]
A to neřeším "detaily", jako kam dát při této konfiguraci větší převodovku, která snese krouťák okolo 500Nm. R36 má pouze 350Nm, proto mu stačí, na zástavbu poměrně nenáročná. 6st. DSG do 350Nm (manual není v nabídce podobně jako u POLA GTI a spol.)
Dieselový V6 chybí velmi a dlouho například i Volvu, které má (zejména u vyšších řad) se svou tradiční příčnou koncepcí vlastně v principu podobný problém, jako současný Passat, kterému to ovšen nechybí tolik, jako "rádoby" plněprémiovému Volvu -
Ronault. 14.11.10 00:53
WL: No však jo, to by šlo i v CC, stejně je to vlastně kupé a nikdo tam vzadu skoro nejezdí, tak na co sedačky... a přes ty zadní dveře by byl skvělý přístup k motoru pro servis, což by snížilo náklady na servisní prohlídky >:-[] >:D -
Ronault. 14.11.10 00:33
Thomasino: Ta nehoda je pouze plus, dostal nový blatník bez koroze a jak jsem zjisitl, tak ten nabouraný už reznul pod tím lemem slušně ;-) Inu to víš, pomalu veterán, cena roste a je to jedna z mála šancí koupit Fanouše v dobrém stavu a nedát za něj třeba půl milionu... no neber to >:-[] >:D >:D Dobrou -
Vampix(Diesel Power) 14.11.10 00:13
Jetty: Na volnoběh se normalně na férovku třepe. Tedy nevím jakým vozem jsi přesně jel, mohlo to vypadat jinak u delší kvedlačky než u mé M-paketové, ale tá se třepe. Je pevná, nemá vůli ale vibrace z motoru ji prostě roztřepou. Je to ostuda, ale hold co se dá dělat :-/ Pokud vím, dělají to všechny jak předfacelift 120kW verze tak facelift 130kW v mém případě... -
Vampix(Diesel Power) 13.11.10 23:55
Start stop se sice dá vypnout, ale to je potřeba při každém startu. Osobně nechávám systém zapnutý a když vím, že potřebuji nechat točit turbo nebo že mně čeká hodně světelných za sebou tak ho deaktivuji a dá se s tím vyhrát... Ale velký přínos mi to do života zatím nepřineslo.
Jinak co se kultivovanosti týče tak věřím že 2.0TDI CR bude kultivovanější než 2.0d od Bmw protože ten zrovna moc kultivovanosti nepobral. Tedy nic hrozného a jeho projev ve vyšších otáčkách je celkem přijatelný na naftu, ale když stojím s nastartovaným motorem tak se mi třepe i kvedlačka....a na to sem si nějaký pátek zvykat musel... Ale jinak je ten motor taky skvělý a už bych na něm jenom vyzkoušel BMW performance power kit, ale kdo to má dneska platit, když jsou takové možnosti chiptuningu, do kterých se mi ale zase nechce a tak 130kW musí stačit >:D
Tak to byla malá vsuvka o BMW a co bych Vám řekl k tématu? Jo CC je fajn ... -
Ronault. 13.11.10 23:55
Jetty: Nástupce je v garáži už 5,5 roku, ale taťka nemá nástupce a pokud mu něco neseženu, tak nebudu mít ani toho nástupce já... 8-s
Thomasino: Jo a mám k Fanoušovi i servisní knížku! To je na 17 let staré auto slušný výkon, ne? Jen teda poslední roky ho už servisuju jen já s taťkou, takže ti ji doplním sám >:D -
Ronault. 13.11.10 23:42
Thomasino: Cena auta je 15 000 Kč dle odhadu pojišťovny, tak si nevymýšlej... navíc mám k tomu servisní knížku a když budeš hodný, tak ti přihodím nový olej, který jsem si koupil a ani jej snad nestihnu vyměnit...
Takže všehovšudy to zaokrouhlíme na 25 000 Kč a jo, samozřejmě si můžeš jako do každého správného vozu i tady vzát příplátkovou výbavu. Mám tady autorádio s CD, pak autorádio s CD a USB, litá kola pětiparsková, litá kola Sprint 24 paprsková, střešní nosič, ventilky s logem Škoda... podrobný cenník v pdf. ti pošlu na mail >:D >:D
PS: A přepis musí být, to bych pak nedostal bonusy na pojistku na Lagunu ;-\