Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Thomasino 15.11.10 20:41
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Ronaulte, až tě uvidím, asi tě uškrtím!! Ten nápad s "výlet" na Lysou horu už nepovažuji za nejlepší 8-s :-O To byla celkem náročná tůra a pro netrénovaného jedince to byla dost fuška! 8-s 8-s Bylo to na 2,5 hodiny tam a převýšení bylo 620m :-O :-( Jazyk jsem měl až u pasu ;-\ ;-\ -
Thomasino 14.11.10 21:01
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Tak tohle samozřejmě bude kamarád zkoušet, zkusí si to nejlépe půjčit na víkend a ne jen na půl hodiny. Uvidíme. Šlo mi hlavně o to, jaký má kdo zkušenosti, případně jestli nějaký motor z nabízených nemá větší problémy se spolehlivostí, o kterých by se vědělo :-! -
Ronault. 14.11.10 18:26
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Thomasino: Jak tak teď přemýšlím, ty jsi teď tady u nás na té Ostravici, viď? A nejedeš do Brna dneska? Já jen, že jestli jo, tak jsem se měl přisrat a nemusel jsem jet vlakem, který mi teda jede za hodinu a už teď mám z toho vyrážku 8-s ;-\ -
white label 14.11.10 13:45
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Tak pokud jsi musel jet i kombíkovou Octávkou na dvakrát, tak to asi nic běžně velkého nebylo.
Do kufru Golfu5/6 (ne 4-motion) se toho vejde neuvěřitelně hodně, sklon zadních dveří, vnitřní tvar kufru a jeho velká hloubka je v tomto ohledu velmi praktická. a pokud je třeba větší délka, dá se z něj velmi rychle udělat doslova dvoumístné kombi, a to zejména díky těm kolmým zadním dveřím... -
Thomasino 14.11.10 09:47
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
No tuhle jsme "trochu" nakupovali nějaký nábytek do nového tanečního studia a do GTI se člověče nevešel, tak jsem si musel půjčit služební koktu kombi a jet na dvakrát :-O ;-\
Ale jinak Scirocco má tuším 280 litrů, GTI má 350 litrů, takže o pár lahví vína se tam vejde více >:-[] ;-) -
OS 14.11.10 08:01
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Nejsem zrovna zastance VW jak Jetty spravne tusi. Je pravda ze Scirocco je velke prekvapeni. Je mnohem lepsi nez jsem cekal! Ale ten motor je proste o kus horsi nez u me 120d. Musim priznat ze je mozna o neco uspornejsi ale celkovy pocit z motoru je horsi. U TDi je mnohem vic znat turboefekt a opadani vykonu ve vysokych otackach. Motor v BMW ma projevem mnohem bliz k benzinu nez TDi.
Tomasino: Ano na nakupy. Kufr je sice pomerne malej ale ty snad do GTi nenacpes nakup? Je to proste idealni auto na kazdy den ktere zvladne i rychlou jizdu. Kdyby nemelo ten tunerskej volant a par drobnosti tak je to skvele auto. Ale na kazdem aute vzdy najdes nejakou drobnost ktera te nastve >:D -
white label 14.11.10 01:33
« Re: Jaký motor do Passata CC ?? TDI nebo TSI?
Možná se budeš divit, ale právě na podobném motoru se už údajně nějakou dobu pracuje...
Proti podobné benzínové atmosféře je ale třeba zřejmě vyřešit i možné problémy s větší mohutnosti bloku dieselového motoru, s turbem (příp dvěma) navíc, převodovku vhodnou i pro větší počet Nm turbodieselového motoru a další "detaily" ...

Thomasino: 620 metrů říkáš převýšení? To je nic. My šli letos na Lysou 2x. Prvně na jaře, to jsme vyšli v 7 hodin z Jablunkova (mrkni na mapu) a šli přes Velký Polom, Bílý Kříž, na Lysou a pak dolů na vlak v Ostravici a dom, kde jsme byli asi v 10h večer, celkem přes 50 km. No a podruhé jsme šli asi 3 týdny tomu, to jsme šli z Ostravice (to máš ještš větší převýšení), na Lysou, pak dolů na hráz Šance a pak na Smrk, což je druhá nejvyšší hora Beskyd. To ten den hlásili vichřici 125 km/h, ale dalo se to >:D
A letos u Lago di Garda jsme šli z 65 m n.m. na vrchol o výšce 1621 m n.m. a taky celkem pohodička... A to jsem prosím netrénovaný, téměř nesportuji, dle BMI mám nadváhu... ;-) To ty chodíš na fotbal a trošku větší poryv větru by tě odvál >:-[]
Jinak byl jsem dneska v Porsche Brno mrknout na Octavii II 1,9 TDI PD 77 kW