Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 26.11.10 15:35
« Jeden pěkný vtípek při pátku :-)
Pan Novák, který na přechodu pro chodce srazí pod vlivem alkoholu dva cikány, se o přestávce soudního líčení ptá soudce:
"Jaký trest asi padne?"
"Tak ten, co vám hlavou prorazil čelní sklo, dostane pět let za vloupání a ten, co jste ho odhodil patnáct metrů na chodník, dostane tři roky za útěk z místa činu."
>:-[] >:-[] -
white label 25.11.10 17:28
« Re: DSG
Jak píše výš Hooonza, konkurence toho nabízí většinou mnohem méně, nebo úplné ho..., takže problém ceny je docela relativní.
Navíc už jsou dnes koncernovky, kde je DSG/S-Tronic vlastně zadarmo: Polo GTI/Ibiza Cupra/Fabia RS, nebo Audi RS5 /RS3 a všechny A7 Quattro... ;-) -
"-- skrytý --" 25.11.10 12:48
No co já vim, kolik stál vývoj a jak náročná je výroba... Celkem ale panuje taková nálada, že DSG je sice nejdražší, ale taky nejdotaženější. U Peugeotu dostaneš za 35 000 4stupňovej klasickej automat, EDC od Renaultu nemůžeš mít se silnym motorem a zatim si to nikdo ani moc nechválil. Nejblíž je asi PowerShift od Fordu, ale ten v ceníku pro současnej Focus jaksi neni. Stejně tak jsem u i30 a Ceedu v ceníku neobjevil vůbec žádnou automatickou převodovku. -
Thomasino 24.11.10 22:21
Budu si muset domluvit nějaké zapůjčení předváděčky s DSG. Prozatím co jsem jel s GTI a také Roccem R mě DSG nepřesvědčilo že je pro mě zajímavé pro ostřejší ježdění. Je fakt, že tobě to nedělalo, asi to chce cvik. Ale ten pocit z manuálu že máš nad autem kontrolu je jiný... Možná budu mít možnost delšího svezení s Golfem R, tak předpokládám že bude mít DSG, tak uvidíme. Do normálního auta na každodenní ježdění bych ho asi bral, ale pak k tomu chci na víkendy nějakou starší poctivou káru typu Nissan 350Z, BMW Z4 kupé (předchozí generace) nebo nejlépe Cayman S... -
white label 23.11.10 20:29
Tak v režimu Sport ti může podřadit z pětky (po prudkých! brzdách) na dvojku i DSG, a to bez jediného stisku tlačítka...
Osobně nemám žádný problém s tím, že by mi DSG řadilo kdy nechci, což jsem prakticky demonstroval nejen tobě (Šampus, Rexton, Mojito, Fefe...) a přes mou žádost, abys DSG "hlídal" si ani jednou DSG při něčem podobně nepatřičném nenachytal, i když jen ze sedadla spolujezdce... ;-) -
Thomasino 23.11.10 17:12
Až bude stát DSG polovinu, začnu o něm taky vážně přemýšlet. Ale z mého pohledu do sportovního auta chci prostě manuál a teprve do auta na běžné ježdění klidně snesu DSG >:-[] Ale rád si řadím co zrovna chci, třeba z pětky po prudkých brzdách hned dvojku do ostré zatáčky a nemusím 3x mačkat řazení, navíc si do toho zařadí automat haj.zl sám a jsi v háji. Až to bude mít funkci "řadím si manuálně, nešahej mi na to", tak pak to bude OK ;-) -
white label 23.11.10 10:58
Rozlišoval bych mezi klasickým automatem (s hydrodynamickým měničem) a dvojspojkou (myslím, že zrovna MB dvojspojku zatím nenabízí)..., sám používám obojí a rozdíl je to docela podstatný (nejen v konstrukci)...
Ale jinak je určitě pravda, že manuální řazení se obecně u automatů využívá poměrně velmi zřídka, pokud ke spokojenosti funguje mód "D" a "S" tak, jak by fungovat měl, není k tomu obvykle žádný větší důvod...
P.S. Třeba u automatické pračky se také manuální volba jednotlivých fází programu využívá jen vyjímečně... -
-
white label 22.11.10 22:52
Vzhledem k tomu, že Thomasino dsg nemá, pokusím se odpověď i já:
Je i není..., manuální mód tam je, rychlosti volíš buď tlačítky pod volantem, nebo voličem/pákou dsgéčka. Ovšem elktronika hlídá případné přetočení, nebo naopak "podtočení" motoru i tak, jen toho dovolí podstatně víc, než v automatickém režimu "Dé"...
Zatímco při vytočení motoru ti odřadí až těsně před omezovačem, tak při podřazovaní tě nepustí až tak moc na krev jako to jde u manuálu..., což je určité omezení, které má chránit jak motor, tak převodovku proti případné "blbosti" článku mezi sedačkou a volantem...
Na dsg si musíš trochu zvyknout a sžít se s ní, se studeným, nebo nezajetým motorem ti toho dovolí o poznání méně..., ale dokáže toho opravdu hodně a velmi dobře a přidává GTIčku další rozměr, bez kterého si už osobně GTIčko nedovedu představit ve své garáži...
Ostatně uběhlo už šest let od doby, kdy se dsg do G(5)GTI dostalo a dodnes nebyl nikdo od konkurence VW schopen dát dvojspojku do HH. Přitom dnes najdeš výhradně dvojspojku, nejen u RS5, RS3, ale třeba i u takové M3 GTS (ještě u minulé M3 CSL něco nepředstavitelného), nebo dokonce ve Ferrari či McLarenu... -
Thomasino 22.11.10 11:27
« Re: NEW WEB
Tak já taky doufám, že se Mojito bude držet spíše současnosti a nedávné minulosti, než starých aut :-) Ale třeba ten Morgan Aeromax, nebo Passat sedan už byly rozumné auta na hádání >:-[] Ale i ta Tatra MTX nebyla špatná, ikdyž jsem byl úplně vědle :-!
WL - kdy se tam dočkáme té tvojí recenze na GTI? ;-) Přece mě v tom nenecháš samotného? :-O