Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Prase

Prase 26.11.10  15:57

« Re: Jeden pěkný vtípek při pátku :-)

vtípek opravdu vypečený :-) ale pozor mohl by to číst třeba havel, kocáb, džamila nebo uhl a seš jednou nohou v base :-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.11.10  15:35

« Jeden pěkný vtípek při pátku :-)

Pan Novák, který na přechodu pro chodce srazí pod vlivem alkoholu dva cikány, se o přestávce soudního líčení ptá soudce:
    "Jaký trest asi padne?"
    "Tak ten, co vám hlavou prorazil čelní sklo, dostane pět let za vloupání a ten, co jste ho odhodil patnáct metrů na chodník, dostane tři roky za útěk z místa činu."

>:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.10  17:28

« Re: DSG

Jak píše výš Hooonza, konkurence toho nabízí většinou mnohem méně, nebo úplné ho..., takže problém ceny je docela relativní.
    Navíc už jsou dnes koncernovky, kde je DSG/S-Tronic vlastně zadarmo: Polo GTI/Ibiza Cupra/Fabia RS, nebo Audi RS5 /RS3 a všechny A7 Quattro... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.10  17:19

>:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.10  12:48

No co já vim, kolik stál vývoj a jak náročná je výroba... Celkem ale panuje taková nálada, že DSG je sice nejdražší, ale taky nejdotaženější. U Peugeotu dostaneš za 35 000 4stupňovej klasickej automat, EDC od Renaultu nemůžeš mít se silnym motorem a zatim si to nikdo ani moc nechválil. Nejblíž je asi PowerShift od Fordu, ale ten v ceníku pro současnej Focus jaksi neni. Stejně tak jsem u i30 a Ceedu v ceníku neobjevil vůbec žádnou automatickou převodovku.
  • « 00 Reagovat !

foto talio2

talio2 25.11.10  10:26

no já si myslím, že hlavní mínus o kterým se tu nepřímo mluví je otázka ceny.. DSG je podle mě lepší než jakejkoliv manuál..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.10  09:57

Já si na problémy s kontrolou nad autem nestěžoval ani v Mercedesu E500 7G-tronic se zapnutým radarem Distronic, žádné totiž nebyly ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.11.10  22:31

Ani na problémy s pocity nad kontrolou vozu si u DSG ztěžovat určitě nemůžu... ;-)
    Hlavně zkus něco pořádně a dostatečně zajetého a zahřátého, což bývá u mnoha "předváděček" docela problém... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.11.10  22:21

Budu si muset domluvit nějaké zapůjčení předváděčky s DSG. Prozatím co jsem jel s GTI a také Roccem R mě DSG nepřesvědčilo že je pro mě zajímavé pro ostřejší ježdění. Je fakt, že tobě to nedělalo, asi to chce cvik. Ale ten pocit z manuálu že máš nad autem kontrolu je jiný... Možná budu mít možnost delšího svezení s Golfem R, tak předpokládám že bude mít DSG, tak uvidíme. Do normálního auta na každodenní ježdění bych ho asi bral, ale pak k tomu chci na víkendy nějakou starší poctivou káru typu Nissan 350Z, BMW Z4 kupé (předchozí generace) nebo nejlépe Cayman S...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.10  20:29

Tak v režimu Sport ti může podřadit z pětky (po prudkých! brzdách) na dvojku i DSG, a to bez jediného stisku tlačítka...
    Osobně nemám žádný problém s tím, že by mi DSG řadilo kdy nechci, což jsem prakticky demonstroval nejen tobě (Šampus, Rexton, Mojito, Fefe...) a přes mou žádost, abys DSG "hlídal" si ani jednou DSG při něčem podobně nepatřičném nenachytal, i když jen ze sedadla spolujezdce... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.11.10  17:12

Až bude stát DSG polovinu, začnu o něm taky vážně přemýšlet. Ale z mého pohledu do sportovního auta chci prostě manuál a teprve do auta na běžné ježdění klidně snesu DSG >:-[] Ale rád si řadím co zrovna chci, třeba z pětky po prudkých brzdách hned dvojku do ostré zatáčky a nemusím 3x mačkat řazení, navíc si do toho zařadí automat haj.zl sám a jsi v háji. Až to bude mít funkci "řadím si manuálně, nešahej mi na to", tak pak to bude OK ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.10  10:58

Rozlišoval bych mezi klasickým automatem (s hydrodynamickým měničem) a dvojspojkou (myslím, že zrovna MB dvojspojku zatím nenabízí)..., sám používám obojí a rozdíl je to docela podstatný (nejen v konstrukci)...
    Ale jinak je určitě pravda, že manuální řazení se obecně u automatů využívá poměrně velmi zřídka, pokud ke spokojenosti funguje mód "D" a "S" tak, jak by fungovat měl, není k tomu obvykle žádný větší důvod...

P.S. Třeba u automatické pračky se také manuální volba jednotlivých fází programu využívá jen vyjímečně...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.10  10:36

Já jsem si manuální řazení u automatu vyzkoušel jak u VW, tak u Mercedesu. To mě utvrdilo v postoji, že manuální řazení u automatu je akorát nepotřebná hračička ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto talio2

talio2 22.11.10  23:34

podle mě je absence DSG u jakékoliv možné motorizace u VW,Audi.. atd.. velkou chybou.. jel jsem s tím v mnoha modelech a nemůžu si tu dvojspojku vynachválit..je to prostě něco pro mě.. a to absolutně.. doufám, že si auto s touto převodovkou budu moci někdy dovolit..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.11.10  22:52

Vzhledem k tomu, že Thomasino dsg nemá, pokusím se odpověď i já:
    Je i není..., manuální mód tam je, rychlosti volíš buď tlačítky pod volantem, nebo voličem/pákou dsgéčka. Ovšem elktronika hlídá případné přetočení, nebo naopak "podtočení" motoru i tak, jen toho dovolí podstatně víc, než v automatickém režimu "Dé"...
    Zatímco při vytočení motoru ti odřadí až těsně před omezovačem, tak při podřazovaní tě nepustí až tak moc na krev jako to jde u manuálu..., což je určité omezení, které má chránit jak motor, tak převodovku proti případné "blbosti" článku mezi sedačkou a volantem...
    Na dsg si musíš trochu zvyknout a sžít se s ní, se studeným, nebo nezajetým motorem ti toho dovolí o poznání méně..., ale dokáže toho opravdu hodně a velmi dobře a přidává GTIčku další rozměr, bez kterého si už osobně GTIčko nedovedu představit ve své garáži...
    Ostatně uběhlo už šest let od doby, kdy se dsg do G(5)GTI dostalo a dodnes nebyl nikdo od konkurence VW schopen dát dvojspojku do HH. Přitom dnes najdeš výhradně dvojspojku, nejen u RS5, RS3, ale třeba i u takové M3 GTS (ještě u minulé M3 CSL něco nepředstavitelného), nebo dokonce ve Ferrari či McLarenu...
  • 00 Reagovat !

foto Sklenk-

Sklenk@ 22.11.10  20:27

« DSG

čau, můžu mít prosimtě dotaz ohledně dsg? nějakej čistě manuální režim, ve kterym bych si vážně řadil podle libosti bez zasahování automatiky neni? Díky :-) :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Sklenk-

Sklenk@ 22.11.10  20:27

« DSG

čau, můžu mít prosimtě dotaz ohledně dsg? nějakej čistě manuální režim, ve kterym bych si vážně řadil podle libosti bez zasahování automatiky neni? Díky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 22.11.10  20:10

« Re: NEW WEB

Tak on nemyslel tento WEB >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.11.10  19:28

Tady se přece recenze spíš stahují, než přidávají... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.11.10  11:27

Tak já taky doufám, že se Mojito bude držet spíše současnosti a nedávné minulosti, než starých aut :-) Ale třeba ten Morgan Aeromax, nebo Passat sedan už byly rozumné auta na hádání >:-[] Ale i ta Tatra MTX nebyla špatná, ikdyž jsem byl úplně vědle :-!
    WL - kdy se tam dočkáme té tvojí recenze na GTI? ;-) Přece mě v tom nenecháš samotného? :-O
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…