Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 05.12.10 00:12
« Kdyby měl někdo zájem řídit F430 na okruhu...
Pokud by někdo měl zájem zkusit řídit Ferrari F430 F1 kabrio na brněnském okruhu, mohla by ho zajímat aktuální nabídka s více jak 50% slevou platná tuším do úterního večera, kdy zaplatíte za jedno kolo za volantem F430 "jen" 980 Kč :-)
Pokud chcete tohle zajímavé auto prohnat po cílové rovince, je dobré koupit min. 2 kupony ;-) Osobně o tom dost přemýšlím, asi koupím 3 kola za 3 litry. Trochu mě tam vadí ta převodovka F1, ale snad umí řadit i automaticky, abych se mohl soustředit na jízdu po okruhu, brzdné body a užívat si ten ječivý zvuk osmiválce ;-) Před pár dny byla ta samá sleva na Slevomatu, tam si lidi koupili celkem 2000 těchto kuponů. Ale dá se to použít také na 15 minut jízdy po okolí okruhu. Nevím jak to chtějí všechno stihnout, je to tím pádem hodně hodin na okruhu..
Zde bližší info:
[odkaz]
-
white label 29.11.10 21:59
« Re: Skvělé 2.místo v závodě FIA GT1 pro Engeho s Turnerem - dnes večer opakují ! Skvělé závodění a předjíždění :-D
Je pravda, že PSM (s vypínatelnou regulací trakce a stabilizačním systémem) má až současná GT3..., jinak si myslím že ten řidič z videa si nakonec moc srandy neužil ani přesto, že o nedotáčivý smyk nešlo... 8-s :-O ;-\ -
Thomasino 29.11.10 14:59
« Skvělé 2.místo v závodě FIA GT1 pro Engeho s Turnerem - dnes večer opakují ! Skvělé závodění a předjíždění :-D
Dneska od 18.20 hod dávají na TV Sport 5 kvalifikační závod FIA GT1, který Tomáš Enge s Turnerem vyhráli a pak hned od 19.35 hod dávají hlavní závod. Enge byl po první zatáčce první (ale trochu se to tam mlelo) a držel to celou půlku, pak ale Turnera 7 minut před koncem předjelo Maseratti co mu viselo za pr.de.lí a skončili na skvělém 2.místě! Celkově v jezdcích jsou teď na 2 místě :yes: :yes:
Doporuči se dívat, rozhodně zajímavější na koukání a předjíždění než třeba Formule 1 ;-)
[odkaz]
-
Thomasino 29.11.10 14:33
« Re: Audi RS3 s pětiválcem - pěkné video
To já mohu v GTI sice taky zmáčknout tlačítko ESP OFF, ale stejně je ten haj-zl v pozadí stále zapnutý a hlídá >:-[] >:D Jen posune tu hranici zásahu o něco později...
Ale tuhle na okruhu zasáhl, ikdyž byl vypnutý. Ale to jsem taky už dost přepískl s nájezdovou rychlostí a šel do slušného nedotáčivého smyku... Nicméně bych to ustál i bez něj, ono řešit nedotáčivý smyk je taky jednodušší než přetáčivý ;-)
Je to trochu vidět kolem 1:15 min >:-[]
[odkaz]
-
white label 29.11.10 12:25
« Re: Audi RS3 s pětiválcem - pěkné video - pro White Labela?
:-) Tak teď trochu váhám, jestli víš opravdu něco, co já nevím, nebo se mnou jen tak trochu slovíčkaříš. Psal jsem o ESP jako o zkratce, která se poměrně běžně používá i v obecnější rovině, tedy i pro odlišně pojmenované stabilizační systémy některých automobilek. Přímo "tlačítko" s nápisem ESP ON není prakticky na žádném sériovém autě vybaveném ESP, ale pokud není deaktivováno (příp. jen omezeno) "tlačítkem" s nápisem ESP OFF je automaticky v režimu ON.
Porsche má (podobně jako má třeba BMW zkratku pro obdobu ESP - DSC) pro obdobu ESP svou zkratku - PSM. A PSM má i 911 GT3, je vněm integrován i ABS 8.0.
Všechny tři zmiňované zkratky mají (uprostřed) společného jmenovatele a tím je S, jako Stability/a.
ESP - Electronic Stability Programme
DSC - Dynamik Stability Control
PSM - Porsche Stability Management -
Poustnik 29.11.10 11:33
« Re: Audi RS3 s pětiválcem - pěkné video - pro White Labela?
? >:D A teď kdo má pravdu! Ale já to googlovat nebudu..... 8-s >:-[] Jen je zajímavé, když jsem se koukal na videa těhle různých zrádných zatáček, že většinou při přehnané rychlosti začne ujíždět zadek auta ven, následuje kontra a největší umění je to nepřehnat, protože pak ti letí zadek zase na druhou stranu a jak je to moc, není už úniku....