Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ricardo 26.12.09 22:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG
Já myslím, že toto bude jediná osmistupňová převodovka používaná naprosto do všeho v EU. BMW, Rolls, Bentley i A8 budou mít osmistupňovej automat a pokud se nepletu ve všech případech se jedná o 8HP. Ale přesné typové označení jsem zatím nikde neviděl (ZF má vždycky 8HPxx - dvě další čísla určující typ převodovky, to před HP značí jen počet převodů), je možné, že jich budou dělat víc -
Ricardo 26.12.09 22:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG
Není, Steptronic je převodovka (nebo spíš samotná ta funkce) automatická s možností sekvenčního řazení (u VW se tomu samýmu říká Tiptronic).
Robotizovaých manuálů je v této kategorii strašně málo, mimo sekvencí Ferrari F1 snad jen sedmistupňový AMG Speedshift.
A pak technicky vzato, DSG je vlastně taky robotizovanej manuál... -
"-- skrytý --" 26.12.09 22:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG
Podival jsem se na stránky BMW na osmikvalt Steptronic. Je tam kouzelná fráze "Dazu trägt auch die neu entwickelte, effektivere Wandlerkupplung bei" - "Wandlerkupplung" je výraz označující "hydrodynamický měnič točivého momentu." Takže maji Aisin. -
Thomasino 26.12.09 21:58
« Re: DSG
Jooo, osmikvalty se nám už množí!! :-) Ještě ale nikdo nemá 7-mi kvalt manuál! >:D
Ano, myslel jsem příplatek za DSG k základu.. Nevím, na kolik si ji cení samostatně. Ale slyšel jsem nějakou cifru za opravu DSG u Oktávky II TDI po záruce a to byla strašná paleta!! Taky jeden z důvodů, proč jsem do DSG nešel, je to hodně technicky komplikované a je tam o hodně více součástek, co se může po.dělat :-( Ale on ten motor taky nebude uplně jednoduchý.. Proto si budu v lednu dokupovat prodloužení záruky na 4 roky ;-) -
Thomasino 26.12.09 21:53
« Re: Hodnocení
No vidíš. Už mi nějaký kolega z Brna s Mazdou dal 9 za auto :-( Asi jsme tady s Labelem moc kritizovali novou trojku, nebo se mu prostě GTI tak moc nelíbí. Ale má na to samozřejmě právo.. Já dokonce před Mondeem v roce 2003 novou Mazdu měl, s motorem 1,8 benzín a na to lehké auto s 1140 kg to bylo celkem rychlé :-) Rád na ni vzpomínám.. Ale zadek té nové se mi už tak nelíbí.. -
Thomasino 26.12.09 21:25
« Re: DSG
A co je to za šestikvalt?? Nebo to auto stálo 300 tisíc? ;-)
Ano, 8% (nebo spíše 55 tisíc) mi přijde moc.. Má cenu asi tak max. 20 tisíc :-) Jednou možná, nyní jsem ji nechtěl ani kdybych na ni měl. Občas jsou k ní výhrady i v recenzích, ale Labele (který ji má), tvrdí že v uplně v pohodě a dá se s ní jezdit plně v manuálním režimu a věřím mu. Ale mám rád manuál :-) -
Thomasino 26.12.09 21:21
« Re: Hodnocení
Jako že tam dlouho nezůstane?? Tak jsi to myslel?? >:D >:D
Já vím, nezůstane.. Nedělám si marné naděje.. Jsou tu jiná, opravdu sportovní auta ;-) Osobně bych tam rád viděl Poršáka, nebo Zetko, ale stejně tak mi tam vůbec nevadí M3, také můj sen, jen jsem na něj zatím neměl odvahu :-) No a až si za rok pořídíte to červené GéTéeRko, tak bych ho tam rád viděl! :-!
EDIT: Za chvilku tam začíná AutoMag, Mojito! Dneska je fofr..