Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Thomasino 26.12.09 23:31
« Re: Tak jsem se dočkal :-)
Berustino, kterou barvu sis u ST objednal? Rád se s tebou potkám, pro ST mám slabost, však jsi jistě pochopil :-)
A když si přečteš moji recenzi na Maxe, tak tam je to evidentní.. Dokonce mě někdo psal, že celá recenze na C-MAXe je o touze mít Focus ST!! A nebyl daleko od pravdy >:D
Navíc, když jsem pak před rokem v létě potkal továrního testovacího Focuse RS. Ten zvuk u RS byl v těch horách naprosto excelentní!! :yes: -
Leg 26.12.09 23:31
« Re: Paráda
Máš pravdu, ten rozdiel nie je veľký, v podstate ide hlavne o tvar zadného bočného okna, ale práve ten malý detail je to čo GTI-čku dáva tie správne grády a vytvára z neho vyvážený celok. Proste na niektorých fotkách vyzeralo úplne dokonale a inokedy som mal pocit, že to nemá šťavu, že tomu niečo chýba. Až neskôr som zistil, že išlo o dve verzie, 3D/5D. Ale ja som odsúdený na 5D verziu. Momentálne by mi plne stačila aj trojdverová, ale ako som hovoril, v budúcnosti má auto slúžiť aj ako rodinné a predstava že dozadu na sedačku gurtujem malého prcka skrz otvorené predné dvere a sklopené sedadlo... Čo sa toho príplatku týka, u nás v SR bol možno pred dvoma mesiacmi zhodný s ostatnými verziami, cca 200€, čo sa celkom dalo. Potom spravili akciu, vrámci ktorej sú 4 dvere súčasťou štandartnej výbavy (2D za nulový príplatok), ale pre verzie GTI a R je príplatok vyše 700€ :no: Tomu hovorím akcia! -
Thomasino 26.12.09 23:26
« Re: Paráda
No jo, ale ty máš ještě druhé velké auto :-( Mít ho taky, tak jsem nejspíše šel do toho Zetka 350, které bylo něco málo přes rok staré a bylo asi za 700T..
Problém trochu je, že za krátkou testovací jízdu si to DSG pořádně nevyzkoušíš :-( Možná kdybych to auto měl půjčené na víkend, tak bych mu přišel na chuť. Ale GTI na víkend ti někdo těžko půjčí.. Ale možná nějakého jiného Golfa s TSI třeba ano, to už není nereálné :-) -
berustina 26.12.09 23:25
« Tak jsem se dočkal :-)
Ahoj,
jsem rád, že jsem se konečně dočkal recenze na GTIčko. Velmi příjemné počtení a abych nic nepřehlédnul, tak jsem si to radši pročetl 2x :-) . Co se týče tvého rozhodování, tak vím přesně o čem mluvíš. Stejně jako ty jsem také váhal nad STčkem (dnes jsem se na něj musel jít k dealerovi podívat ;-) ).
Každopádně jak již někdo psal, tak ty xenony bych viděl jako nezbytnost aspoň pro image autíčka. :-! . Závěrem nezbývá než pochválit výběr a věz, že s BMW 330i by určitě bylo jiné povození, ale kvalita BMW už není co bývala.
Takže ať GTIčko slouží a doufám, že budeme mít možnost se někdy a někde srazit (myslím osobně ne plechově čumákama :-) ). -
white label 26.12.09 23:22
« Re: Paráda
Tady má někdo vkus jako já... :-)
Taky se mi nejvíc líbí bílá a tmavě šedá (carbon-steel) a taky jsem pro 18", xenony a třídveř.
Mám dokonce větší rodinu a přesto jsem objednal třídveř a nelituju, manželka sice z toho dvakrát nadšená nebyla, ale zase má DSG, když občas sama potřebuje auto. Ale máme ještě jedno větší auto, takže tě nechci nijak přesvědčovat na tři dveře..., ale s tím, že to vypadá 100 000x líp, ti rozumím. ;-)
DSG určitě dobře vyzkoušej, já si bez něj GTIčko nedovedu skoro představit, ale každému taky vyhovovat nemusí, viz třeba Thomasino...
Pokud nakonec půjdeš do 5dvířka, běž raději do té tmavě šedé (než do bílé), kde se to mnohem lépe "ztratí"... -
Thomasino 26.12.09 23:08
« Re: podvozek
Přesně tak. Ty dlouhé převisy vpředu a vzadu to hodně kazí.. Také nadění podvozku je uvidentně jiné, Oktávka je v podstatě spíše jen "rychlé auto s velkým kufrem na rovné silnice", s GTI si ty zatáčky vyloženě užíváš!! :-) Ale chápu, že pokud má někdo třeba 2 malé děti, nemá moc na výběr, pokud nemá na Audi S4 kombi.. -
Thomasino 26.12.09 23:05
« Re: Paráda
Také jsem nejdříve pokukoval po Scirocco nebo nějakém kupátku, ale třeba zrovna v Roccu takřka nevidím díky své výšce 190cm přes střední vnitřní zrcátko před sebe, i když dám sedadlo uplně dolů :-( Navíc díky těm zadním sedadlům u sebe sedíš vzadu s nohama mírně nakřivo, protože nohy dáváš pod přední sedadla, která jsou kousek od sebe :-( Na krátké trasy to nevadí, ale cestovat tak třeba 12 hodin do Chorvatska bych fakt nechtěl! :-) Proto jsem také přemýšlel o GTI ve třídvířku, ale nakonec rozhodla praktičnost :-( A to dokonce chtějí u GTI za 5 dveří neuvěřitelných 25 tisíc, kdež to u verze Highline jen asi 5000.. Ale vzhledově není podle mě tak velký rozdíl mezi 5D a 3D. Kdyby to byl podstatný rozdíl jako třeba u předchozí Astry 5D a 3D (verze GTC), tak je to něco jiného :-) -
Leg 26.12.09 22:59
« Paráda
Pekné fotky, super recenzia, ale hlavne fantastické auto!
Od uvedenia piateho GTI je to jeden z mojich autosnov a výhodou tohoto je, že by som si ho vďaka relatívne dostupnej cene, prevádzkovým nákladom a každodennej použiteľnosti teraz mohol splniť. Uvidím, kedy sa k nákupu odhodlám, ale mám vo výhľade GTI v bielej alebo tmavošedej, s 18-kami a xenónami, veľkou dilemou je či manuál alebo DSG. Napriek všetkým výhodám dvojspojky si stále hovorím, že z manuálu som ešte nevyrástol a radenie ma stále baví. Každopádne, DSG som ešte nevyskúšal a po testovacej jazde bude možno všetko inak :-) Bohužiaľ, keďže má slúžiť aj ako budúce rodinné auto, asi budem musieť s ťažkým srdcom objednať 5-dverovú karosériu, aj keď 3-dverové vyzerá odhadom 100 000 x lepšie ;-\
Tak veľa šťastných km a užívaj si! -
Thomasino 26.12.09 22:57
« Re: podvozek
Ahoj, jel jsem i s Oktávkou II RS a ta mi přišla celkem hlučná, co se aerodynamiky týká. Právě v tomto ohledu je GTI o třídu dále, než jakákoli jiná auta tohoto segmentu. Vyzkoušej a uvidíš! ;-) Navíc mi v RS II taky nevyhovovaly sedadla, sedák nejde dát tak hezky pod stehna, jako u GTI. Pokud si teda neobjednáš kožená sedadla a nemáš elektrické nastavení sedadel v 8 směrech.. Ale já zase nerad kůži..
Nebo přijeď někdy na nějaký sraz, pokud jsi z Moravy nebo poblíž a já tě svezu :-) -
Thomasino 26.12.09 22:36
« Původní začátek recenze
MOJITO, FEFE a LABELE - takto vypadal původně začátek mé recenze, protože je to tady banda úchyláků!! >:D
Ale pak jsem si říkal, že to pojmu více konvenčně..
** Proč zrovna GOLF 6 GTI ? **
Odpověď je jednoduchá. Viděl jsem v televizi zajímavou reklamu na nový GOLF a tam říkali: "15 milionů párů se v něm poprvé milovalo!". To mě tak zaujalo, že jsem se rozhodl to také vyzkoušet a hned jsem si ho objednal!
No bohužel takto jednoduché moje rozhodování zrovna nebylo :-)
...pak to pokračovalo stejně ;-)