Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
jpor (RSKa) 28.12.09 02:32
« Re: Re: Re: , xenony,
ak si ochotný dať 500€, tak ešte prihoď 200€ a máš solídnu montáž, t.j. o triedu inde ako origo Dynaudio u VW podľa mňa. samozrejme nutné vypočuť, ale na 99% tomu verím. Aj ja počúvam MP3 a rozdiely tam sú jasné.
Interiér ti dobrá firma urobí bez zásahu alebo v takej úprave, že budeš spokojný. V BA rád doporučím firmu, čo robila mne.
Bližšie info o zvuku by si dostal akurát tak v časopise o auto-audio ak niekde niekto robil porovnanie origo "lepšieho" systému s cenovo porovnateľnou montážou. Tam si to už vypočuli namiesto teba... -
jpor (RSKa) 28.12.09 02:26
k Mercedesu: áno, chcem tú hudbu mať pre seba ;-) tak čuším...
Je to o tých nárokoch, mňa to proste sr*alo keď som to tam počul neprirodzene...
Dynaudio by VW si treba ísť vypočuť: obvolať showroomy alebo najlepšie zavolať importérovi, ten často vie kto má aké auto na showroome... -
Leg 28.12.09 01:58
« Re: Re: , xenony,
No a o tom to je, ty si hudobník, vieš čo a ako a máš nastavenú nejakú úroveň kvality hudby, ktorú požaduješ, aby si si ju užil. Navyše si zmlsaný domácou aparatúrou. Ja ako hudobný konzument mám takisto nastavenú nejakú kvalitu reprodukcie, ktorú považujem za prijateľnú, je určite vyššia ako to čo mi môže ponúknuť základná zostava ale určite je oveľa nižšia ako požaduješ ty. Otázkou je, či je kvalita Dynaudio zostavy dostatočná, aby ma uspokojila a ako som už spomínal, odpoveď na túto otázku asi nájdem len v showroome VW a aj to musím mať štastie aby tam mali ten správny kus, hlavne u nás hoodne veľké :-)
BTW parádny Meďour, nejak sa tam ale nerozpisuješ o hudbe. Bojíš sa, že by sa niekomu zapáčila až tak, že by ju chcel pre seba? ;-) -
Leg 28.12.09 01:44
Je jasné, že továrenské Dynaudio v Golfe za 500€ nebude hrať tak ako tvoja zostava za 5OOO. Takisto je mi jasné, že nie je šanca, aby tie repráky boli v továrni osadené tak kvalitne, ako by to spravil skúsený montážnik. Aby sme sa dobre chápali, ja nie som žiadny netopier a ani si nepotrpím si na dokonalý prednes. Nepočúvam ani CDčka, väčšinou len MP3 v dobrej kvalite. Proste ale rád počúvam hudbu v aute a viem, že štandartná zostava ma neuspokojí (tú som počul) a chcel som vedieť, či v tomto prípade má cenu investovať tých 500€ alebo si neskôr nechať namontovať hudbu dodatočne (s tým by ale bolo spojených viac nevýhod - rozoberanie/skladanie, otázka schopnosti ľúdí, čo to budú robiť, poprípade zásahy do vzhľadu interiéru/batož. priestoru - niechcem tam žiadne dodatočné krámy, aj keď toto sa dá dnes vcelku solídne riešiť). Proste toto riešiť cez internet je dosť ošemetné, každý vnímame kvalitu reprodukcie inak (keby sme počúvali traja, jeden by bol unesený, druhý by povedal, že za tie prachy to nestojí a tretí by bol zhnusený), najlepšie je vypočuť, ale podmienky u nás sú aké sú :'-( . Takisto by ma zaujímalo nejaké bližšie info, dohromady sa o tom nič nedá nájsť a napr. obaja výrobcovia udávajú, že meničov je 8 a že výkon zosiku je 300W. Tristo wattov čoho? RMS? Max? atď. -
jpor (RSKa) 28.12.09 01:33
tých 5000 EUR je možno zbytočných (napriek tomu si tam viem živo predstaviť lepší zvuk, aj tento má slabšie miesta), asi by to hralo aj za 3000 EUR slušne, ale ja mám celkom dobré uši a ten origo Harman-kardon mi vadil. Basy mäkké, kresba nič moc, výšky zrnité, hlavne ale to bolo celé digitálne zmanipulované, aby to tie lacné repro zahrali, a tak to bolo celé neprirodzené. To mi vadilo, vždy som po čase vypol. Tak som si povedal, že aby sa mi toto už nestalo, tak tomu dáme nejaké niveau.
Inštalácia je urobená tak, že sa bude dať pekne komplet preniesť do iného vozu. Origo repro mám odložené, dajú sa naspäť.
Je fakt, že som sám prekvapený, ako málo teraz počúvam hudbu v aute. To som ju tam dával s tým, že bývalý muzikant a audiofil a veľa času trávim v aute...ale nejak ma to pustilo.
Každopádne, ked chcem tak tam mám tú možnosť, občas si to pustím ;-) -
Thomasino 28.12.09 00:27
Taky jsem to přestal až tak šperkovat, po tom co mi to 2x vybrali.. Mělo by to hrát celkem slušně, nespokojím se s tím jak je to v původním autě, ale více jak 20T nejsem do toho ochoten dát.. A v tvém případě bych taky poslouchal spíše ten motor :-) Zatím mi hraje rádio potěšeji než dříve a poslouchám motor, zvláště na okreskách, ale po městě by se lepší zvuk hodil :-) -
jpor (RSKa) 28.12.09 00:11
automatické lámanie palice je kvôli tomu, že už som pár systémov počul, a viacmenej je mi jasné, čo môžeš za aké peniaze očakávať. Pomer cena/výkon je jedna vec, druhá vec je, čo si kto predstavuje pod pojmom "dobrý zvuk" a ja mám na to trochu nároky, páč som trochu audiofilný, doma v obývačke elektronkový zosík atd.
Takže čo tým chcem povedať: ak chcem mať v aute istú kvalitu, ktorú pri zvýšených nárokoch považujem za prijateľné minimum, tak origo od výrobcu som ju ešte nepočul.
Ono by to totiž stálo toľko, že to žiadny výrobca neponúkne, páč by to málokto kúpil. A tých pár si to nechá dodatočne nainštalovať. Moja hudba stála 5000 EUR a je to také to "prijateľné skoro-minimum" (dlhodobo neunavuje a pekne kreslí, decentné podanie; nechcel som ísť vyššie páč jednak počúvam V8 a jednak by to už vyžadovalo iný zdroj zvuku a nie CD/DVD player v navi, ktorý je inak origo Becker - nečakane solídny).
Ale naozaj dobrá muzika čo som počul, ktorá konkuruje domácej zostave, stála 20000 EUR a bola v malom Swifte >:-[] a to už mi príde zbytočné...kedysi by som to dal, dnes už nie je čas a vlastne ani záujem o vyslovene audiofilské počúvanie... -
Thomasino 27.12.09 23:52
« Re: Zvuk v GTI - DYNAUDIO
No platit můžeš za ten zesilovač uvnitř.. A kdyby byli chlapci u VW co k čemu, dávají ty lepší repro do všech GTI, aby se jim to nepletlo! >:D
Repro vyměním určitě, to není zase taková položka, stačí do toho dát tak 8-10 tisíc a bude to hrát už původním rádiem o dost lépe.. -
white label 27.12.09 23:49
V podstatě jo, ale ten Pioneer ti to prostě nezobrazí...
S těma reprákama je to pěkná blbost, za co bys pak platil, když "rádio" je úplně stejné..., prodejci jsou většinou pěkní "jelimani".
Já ale nemluvím o cenách v roce 98, ale více méně o současnosti... -
Thomasino 27.12.09 23:44
Ale RCD 510 pouze zobrazuje na displeji co jí tam kdo pošle, ne? A za ty prachy mohla už trochu hrát.. A prý k Dynaudio jsou repro stejný, říkali dva prodejci, ale nevím, nevím, to by pak bylo o ničem.. Ten Pioneer byl relativně levný, ale jen relativně.. Zase toho chrlí kvanta a ceny jsou nižší.. A hodně záleží na repro, rozmístění atd. Chenger na 12CD od Pioneeru mě stál v roce 98 taky majlant.. Celý zvuk do Oktávky mě stál asi 50 litrů tenkrát.. Pak mi půlku toho po roce ukradli i se zadním platem a od té doby na changery kašlu.. -
white label 27.12.09 23:28
Nemůžeš srovnávat RCD-510 s (asi) jednodinovým Pioneerem.
510 je v podstatně součást celého "systému" auta a neslouží jen jako "rádio"...
V G5 je ten zvuk opravdu slabší, dalo se to ale částečně obejít tím, že sis objednal VW sound (za trochu přemrštěný příplatek) a přidal nějaký menší aktivní subwoofer. Dynaudio do G5 bohužel objednat nešlo.
Dynaudio do G6 sice stojí podstatněji víc než stál VW sound do G5, ale poměr cena/výkon je určitě ve prospěch Dynaudia v G6...
P.S. Jinak ty ceny, které uvádíš za Pioneer, se mi zdají velmi malé, hlavně třeba ve srovnání s tím, klolik mě stál (a stále stojí) jen samotný 6DVD changer od Pioneeru, bez montáže... -
Thomasino 27.12.09 23:18
No ten Pioneer za 8000 co jsem měl v Maxovi, plus k tomu repro vpředu za 3500 a nějaký materiál a práce, to vše hrálo asi o 50% lépe než hraje ta RCD-510 nyní.. Ale on ten Pioneer je na špici, tento model srovnávali s nejlepším Alpinem.. Taky ale záleží na umístění repráků.. V GTI není ideální jak jsou ty bedny dole. A co mě úplně odradilo od Golfa 5 (Labele sorry) byly ty repráky umístěné vedle zadku, to vymyslel totální de.bil, jen proto aby se tam vešla PET flaška!! Bezva zvuk mělo Mondeo, protože má repro umístěné vysoko, stejně jako to má třeba bavorák trojka.. Taky jsem tam vyměnil repro a rádio za jiné.. Stejně jako před tím v Mazdě a před tím v Octávce :-) To je už takový můj zvyk >:D
Mojito, pokud máš v autě jen 8 repráků, tak slušné rádio zvládne čistě i to, nepotřebuješ další zesilovač, pokud z toho neděláš pojízdnou diskošku.. -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.12.09 23:12
« Re: Re: Zvuk v GTI - DYNAUDIO
white label - tovární jsi dal správně do uvozovek,dřív se BOSE o auta vůbec nezájímalo stejně tak jako mnou výše uvedené prémiovky.BOSE je schodek pod nimi.
Jak hrálo?Velmi velmi dobře a krásně vykreslovalo středy i výšky :yes: -
white label 27.12.09 23:04
Je to indivduální, já zase nemá rád když se mi někdo příliš "hrabe" v (zvlášť novém) autě.
Třeba u Audi jsem si objednal vše co šlo z výroby, včetně analog+dig. TV i rádia (se vším jsem "max." spokojený) a nechal tam dodělat jen 6DVD changer a stropní monitor od Pioneeru (plus odblok obrazu vpředu při jízdě) a i u toho jsem při instalaci docela trpěl. A to jsem si dlouho (a nakonec dobře) vybíral firmu, která to opravdu umí, i když rozhodně né levně... -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.12.09 22:56
« Re: Re: Zvuk v GTI - DYNAUDIO
thomasino - na radiu až tak moc nezáleží,velice důležitá jsou kvalitní repra a hlavně zesilovač...bez něho se nedá mluvit o kvalitním poslechu. Jó Mark and Levinson,Bang Olufsen nebo jiná prémiovka to je jiný kafe.Brzo bude v roccu aktivní zesák a konečně to bude snad poslech :yes: -
Thomasino 27.12.09 22:51
Původně jsem o Dynaudiu taky přemýšlel, ale nakonec jsem to nechal být, spíše bych to svěřil nějaké opravdu slušné firmě a nechal vyměnit repráky, udělal právě to vystlání apod. Nejlépe zároveň s fóliemi na skla.. U Maxe jsem to také nechal dělat oboje najednou a jezdil jsem dva dny s rozdělanými dveřmi :-)
Navíc nemám rád, když jsou ty výšky nahoře u zrcátek a basy dole. Z každé strany to jde jinak daleko a nezní to tak dobře. Jsem trochu rozmlsaný z domu ze slušné aparatury, takže buď na to v autě kapituluji a budu poslouchat zvuk motoru, nebo do toho šáhnu pořádně, ale to asi až časem. Pak by tam šel ten ZENEC (přímo pro Golf) už i s navigací a výměna repro za lepší ;-) Bohužel mi z Maxe zůstalo velmi slušné rádio Pioneer P7000UB (repro Pioneer jsem v Maxovi nechal) a teď si ho mohu dát víte kam :-(