Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 07.01.10 21:55
« Re: DNES Minisraz Brno 12:30 CAMPUS Bohunice
Thomasino: No jo, ale to musíš napsat, že mluvíš o dílech z Meganu I. Teda co já vím, tak u Logana by měla být spíše příbuznost s R19, která se v Turecku dělala snad někdy do roku 200X... Víš jak, nejsme v hospodě, ale na foru o autech, přesnost je důležitá. Ono můj Favorit má taky díly z Golfu, ale ne z tvého, že jo, ale z dvojky. ;-)
Za 139 900, co teď chtějí za Thalii, je to adekvátní zboží. Ad thalia a logan... jsou tam nějaké společné ovladače, ale třeba karoserie a podvozek jsou jiné. Motory jo, 1,2 48 kW a 16V najdeš tam i tam.
No tak PD je podle jistého Ády nejlepší diesel všech dob ;-) Jinak ten 2,0 dCi je perfektní celkově ve své třídě. Škoda, že jej přestali dávat do Meganu v ČR, je jen v kombi, stejně jako 2,0 Tce.
Ad RS. Projeď, nebo až se budeš chystat, tak se ozvi, přidám se. ;-) -
Thomasino 07.01.10 21:47
Myslím, že to bylo předchozí Clio a předchozí Megane.. Je pravda, že aspoň podle fotek vypadá interiér v novém Megane u hodně lepší ;-) Až se projedu novým Meganem RS, tak ti pak řeknu ;-) Jinak Thalia a Logan mají hodně dílů společných, pokud vím.. Oboje jsou to ty nejlevnější modely a je to na nich znát.. Ale zase za ty prachy co by člověk chtěl, že?
Ronaulte, ono ale není umění mít lepší motory než mělo donedávna VW s jeho PD! >:D To měli skoro všichni ;-) -
Ronault. 07.01.10 21:31
Thomasino: Clio se ale vyrábí od roku 1992, Megane od roku 1995, takže je nutno vědět ze kterého Clia.
Nebo tobě palubní deska Logana připomíná tu v Novém trojkovém Meganu? :-O
Motory Tce, 2,0 dCi (stále lepší než 2,0 TDI), hlavové airbagy, kartu místo klíče, nejlepší výsledky v EuroNCAP atd. atd. atd. nenajdeš v Loganu.
PS: Logan je podvozková platforma nová, jedině nová Thalia vychází z Clia II a ne současné trojky. ;-) -
Ronault. 07.01.10 21:17
Thomasino: Až na ten rozdíl, že VW dává do Škody stejnou techniku jako do VW, takže DSG, TSI, bixenony atd. Ale Renault dává do Dacie to, co on už nepoužívá, tedy krom 1,5 dCi, ale do Dacie dává jeho nejslabší varianty ;-)
Bylo by to asi jako Zastava a Ferrari, taky jeden koncern. Teda místo Ferrari by u Renault-Nissan koncernu zabírat GT-R :-) -
Thomasino 07.01.10 21:07
No je vidět, že je to jedna firma! >:D Jestli Renault nebo Dacia, vždyť je to podobné... To je jako VW a Škoda.. Asi někomu na marketinku došli nápady a začal opisovat od konkurence :-) Takže příští kupé se klidně může jmenovat Viper, nebo tak něco >:-[]
Jediná vyjímka by možná mohl být nějaký produkt Renault Sport, např. nový Megane RS Cup, pokud bude fakt slušný ;-) Ale zase se mi nějak moc nelíbí ten jejich design s fousy..