Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 03.01.11 23:40
« Re: nová OZ kola po stromečkem
Tak samozřejme že ST je díky svému těžkému pětiválci před přední nápravou ještě více nedotáčivý, což byl jeden z několika důvodů proč jsem šel do GTI (viz.má recenze ;-) ). Ale rozhodně na okruhu se GTI nedotáčivě chová a je jasné, že je to takto nastaveno schválně :-) A jak správně píšeš, největší problém jsou brzdy, jeho značná hmotnost (nikdy z něj kvůli tomu nemůže být super rychlé auto na okruhu) a celkově auto prostě není na časté používání na okruh stavěné. Proto taky každé třetí kolo poctivě chladím, prospívá to brzdám, chlazení motoru, brzdové kapaliny, tlaku v pneu atd. :-! Kdybych se chtěl primárně zaměřit na zmenšení nedotáčivosti, přemýšlel bych třeba taky o stabilizátorech. Ale zmenšení nedotáčivosti beru jen jako možnost díky tomu, že chci zlepšit přilnavost a zároveň potřebuji dojezdit původní 17" pneu ;-) Možná to kvůli financím dopadne tak, že letos ještě dojezdím na opkruhu původní 17" 225/45 Potenzy (jak vpředu, tak vzadu) a na běžné ježdění dám taky dle tvých rad a spoustě testů CSC3, aby to nebylo na českých silnicích tak moc tvrdé na těch 18-tkách... Ale líbilo by se mi více koupit ještě 2 disky 8" x 18" na předek a dát na to semislicky. Vzadu pak postupně dojezdit ty 17-tky. Stejně budu mít pak v budoucnu sjeté 18-tky, kteréé budu chtít dojezdit na okruhu >:-[] -
white label 03.01.11 22:26
Na slušném (rovném) asfaltu je nižší profil pneu (pří sportovní jízdě) do jisté míry určitě spíš výhoda...
Koncepce Golfu GTI má jistý chrakter daný "vším vpředu", ale tvrdit o něm, že je "výrazně nedotáčivý" je docela silné kafe, zvlášť pokud jsi uvažoval alternativně i třeba právě o eSTéčku, kde je rozdíl objektivně patrný už v první rychleji projeté zatáčce..., (nejen) proti němu je chování GTI na suchu (při jízdě "na hraně") spíš hodně neutrální a případně dovede být i lehce přetáčivé..., viz třeba některá videa anglických redakcí...
[odkaz]
ST má na videu s nedotáčivostí podstatně větší problém, než GTI, dokonce jednou vyjede po tečně z trati ven a i k vůli tomu nakonec to rychlé okruhové srovnání "prohrál"..., mimochodem chtěli byste hh po někom, kdo s ním podobně zachází?
Problém rychlosti GGTI na okruhu vidím mnohem víc (než v nějaké vrozené nedotáčivosti) v jeho poměru hmotnost/výkon a i s hmotností spojené věci jako brzdy, těžiště atd. a samozřejmě taky třeba pneu určené pro běžný provoz... -
Thomasino 03.01.11 22:07
Ano, obvod je takřka stejný. Přetáčivé auto těmito drobnými změnami z toho udělám těžko, ale když se trochu sníží ta výrazná nedotáčivost (v zájmu bezpečnosti) a zlepší grip na předku, nějakou tu vteřinku to přinést může ;-)
Ale hlavně ten vyšší profil na 17" 225/45 pomáhá většímu naklánění při agresivním průjezdu zatáčkou (často ještě s bržděním) a tudíž podle mého i nižší přilnavostí na předku a nedotáčivostí... Ale možná se pletu.. -
white label 03.01.11 18:27
Obvod pneu 225/40/18 je prakticky shodný s 225/45/17, takže v tom bych problém nehledal, ale že by to přineslo nějaké znatelné zlepšení jízdních vlastností si rozhodně nemyslím. A samo o sobě nějaké lepší časy na kolo už vůbec ne. Navíc (obecně) "zábavnější/přetáčivější" auto zdaleka automaticky neznamená i rychlejší... ;-) -
soulfly1983 03.01.11 15:38
no neviem, generally na zvysenie pretacavosti a znizenie nedotacavosti sa davaju dopredu mensie kola aby sa ten predok skor natocil do zakruty .. pokial bude rovnaka sirka a len ina vyska, tak je podla mna otazne ako sa to bude spravat.. cital som aj ze davat kola roznych rozmerov nieje moc dobry napad lebo to moze auto "pomylit" kedze predne a zadne sa budu tocit inou rychlostou -
Thomasino 03.01.11 13:04
Proč myslíš, že se tím zvýší nedotáčivost? Pokud je stejná šíře pneu a jen jiná výška gumy, tak to podle mě s nedotáčivostí nic neudělá. Spíše naopak, protože se na okruhu v zatáčkách projížděných na hraně nebude guma na předních kolech tak moc ohýbat a bude to mít lepší přilnavost. Navíc by vředu byl širší ráfek 8" (vzadu jen 7,5" - ikdyž zřejmě stejná šíře 225mm) a také nižší ET o 3mm, tedy vnější hrana ráfku vylezlá ven o 9mm), takže naopak bude podle mě vpředu více gripu a nedotáčivost se o malinko změnší ;-) :-) Ale ještě menší nedotáčivost by byla, kdyby ty gumy na předku byly semislicky :-) -
Thomasino 30.12.10 18:58
Zino, to máš určitě pravdu. Pokud jde čistě o pozérský pohled, jsou ty nová kola jasná volba. Ale i na okruhu by se minimálně na předku hodila 18-ti palcová kola, nejlépe na to semislicky ;-) Dost o této možnosti přemýšlím, na zadku bych pak dojezdil původní 17" pneu >:-[] Ale pak zbývá jedině dokoupit další 2 disky 18", buď nějaké levnější, nebo ty samé co mám ty nové a měl bych jich 6 :-) Akorát že tyhle nejsou úplně levné a když už budou na předku stejně jiné než na zadku (což mě ale na okruhu nechává klidným), tak mohu koupit nějaké levnější, pokud nebudou teda moc těžké... Na druhou stranu kdybych si náhodou odřel ty OZ, tak bych měl dvě v rezervě >:-[] :-! No do jara času dost, stejně bych měl šetřit spíše na pořádné brzdy... -
Thomasino 30.12.10 14:33
No ty se úplně nepovedly (ale dělal to na rychlo), já tam pak ještě dodělával ty červené brzdiče :-)
To už mohl zrovna udělat větrané kotouče, že? >:-[]
Ale ty tam budou fyzicky asi až za rok, zřejmě Brembo ve stejném rozměru, jen budou z lepšího materiálu a větrané...
Jak je to u vás se sněhem? Sněhu asi stále ještě dost, ale kalamity na cestích doufám ne.. -
Thomasino 30.12.10 14:21
Tak to já taky! Sice mi S-MIKE dělal ve Photoshopu rychlý náhled jak by to mohlo působit, ještě před tím než jsem je objednal, ale realita bude doufám ještě lepší ;-)
[odkaz]
Jen si nejsem ještě úplně jistý tím, jestli na nich budu jezdit normálně a ty původní 17" pneu dojezdím na okruhu, nebo to bude opačně a 18" kola budou jen na okruh...
Je hrozné tak dlouho čekat přes zimu, než ty kola budu moci nasadit na auto a vidět jak to vypadá. Mají nižší ET o 3mm a jsou o půl palce širší, takže celkově bude disk o 9,5mm více ven :-) -
Thomasino 13.12.10 21:54
« Re: GRAND TOURISMO 5 na PS3 - už ji někdo máte?
Ahoj Ajine, díky za info. O Forza na Xbox jsem něco slyšel a četl, ale GT5 mě svojí grafikou dostalo :-) Asi do toho půjdu, ikdyž musím koupit i tu PS3 :-(
Ale v tom bundlu dohromady s GT3 (s HD 320GB) se to dá pořídit asi za 8200-8300 Kč vč.dph.
Jinak ty volanty vypadají úžasně !! Na cenu se raději dívat nebudu >:-[] 8-s