Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.02.11  11:53

« Re: Nové semislicky KUMHO Ecsta KU36 XS + 18" disky

A právě proto, že se ty zadní jen "válí" a "flákají", by to nemusela být taková katastrofa. Ale uvidíme. Na okruhu je GTI hodně nedotáčivé a klouže po předku, takže tímhle se nedotáčivost teoreticky hodně změnší :-) Když to bude velký problém, koupím ty samé disky a pneu taky na zadek. A pokud nebudou prachy, tak aspoň ty samé pneu na zadek jako 17" a o cenťák užší, což by problémy dělat nemělo... Uvidíme už za necelé dva měsíce >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.11  16:30

Přesně tak, vzadu se obvykle (proti předním) jen tak "válí"... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.11  11:03

Nechci aby to znělo dotčeně, ale napsal jsem to protože na těch gumách jezdím, narozdíl od spousty teoretiků tady...
    To že se sjíždí předek netřeba komentovat.
    Pirellky jsem loni jezdil poprvé a vzhledem k tomu jak se všude píše, že mízí před očima tak mě překvapilo že po 25tis jsou jak nové, ikdyž vzadu se jen válí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.11  09:36

Th
    Rozhodně to ideální nebude, zvlášť pro ostřejší jízdu na na okruhu, bych šel do stejných pneu předu i vzadu, u semisliků a běžných pneu bude rozdíl hodně velký...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.11  09:33

Feri.
    Ale to podstatně větší sjíždění předku je dáno především pohonem předních kol, Pirellky by vpředu po 25 tis. km vypadaly podstatně jinak, než vzadu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.11  00:10

Já mám na fabii na předku Kumha KU19 a na zadku Pirelli Pzero nero na běžný ježdění. Je fakt, že předek se drží hodně dobře a dřív ustřelí ten zadek... Na okruhu jsem s tím nebyl a na okreskách samo pořád hranu nejezdím, takže pro běžný provoz dobrý do té doby než zaprší... Ale ani tak to není katastrofa.
    Mám na nich najeto 10,5.tis km a min 1/3 vzorku spíš téměř polovina je fuč :-O
    Pirelky jsou na zadku od jara cca 25tis km a vzorek jako nový >:D
  • « 00 Reagovat !

foto element5

element5 11.02.11  23:55

Já si myslím, že koupit semislicky jen na předek moc smysl nedává, zadek ti nejspíš bude opravdu lítat sem a tam...

Kamarád má na autě sadu Avon ZZR a oproti běžným pneumatikám je to takový rozdíl, že je to pro běžného řidiče skoro nepochopitelné. Na suchu auto skoro nejde utrhnout a na mokru se s tím zase skoro nedá jezdit...

Jak se tvé auto bude chovat při jízdě na hraně se semislicky jen na přední nápravě radši nedomýšlím ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.02.11  22:44

Uvidíme :-) Možná budu honit pr.del na okruhu všude možně kolem sebe 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 11.02.11  21:56

Já myslím, že budeš spokojenej, je to ideální obutí na okruh (ikdyž samo, že všechny 4 by byly lepší, ale aspoň porovnáš rozdíl) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.02.11  20:12

To se teprve uvidí >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 11.02.11  05:41

Tak to dává smysl ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.02.11  19:45

Ahooooj Jetty! Koupil jsem jen 2 kola a 2 pneu :-) Už tak mám nachystané nové 4 18" kola OZ na letní ježdění. Pokud to bude neposedné, když budou ty semislicky jen na předku, budu muset dokoupit semislicky a další 2 kola taky na zadek :-O
    ESP to sice zkrotí, ale na okruhu ho vypínám a nějaký ten lehký smyk pak dovolí. Jen nevím, nakolik je ESP v GTI nechystané na přetáčivý smyk >:-[] >:-[] >:D

edit: ohledně vypínaní nebo nevypínání ESP a jeho rozumného nastavení u GTI a Rocca R je zajímavý sloupek S.Suclifa v posledním Autocaru ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 10.02.11  18:37

Počítám, že 2 jsi koupil jen pneu, když se hodí jen pro okruh, ale kola 4... nebo taky jen 2 ??? :-|
    Tu případnou neposednost ESP určitě zkrotí :-)
    Jinak vypadají pěkně, jsem zvědav, jak mu budou slušet ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.02.11  20:13

« Nové semislicky KUMHO Ecsta KU36 XS + 18" disky

Tak mi dnes po týdnu dorazily objednané semislicky KUMHO Ecsta KU36 XS 225/40 R18 W + kola Ansio (koncern ATS) 8"x 18" :-) Budou jen na okruh a zatím jen na předku. Pokud se ale z nedotáčivé předokolky stane na limitu přetáčivá a neposedná předokolka, budu muset dokoupit to samé také do zadu (na což nemám ale peníze a odložil jsem to na později). Takže uvidíme na okruhu, možná už 2.dubna v Brně :-) Foto přidáno do galerie...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.11  14:44

« Re: Co se to tu děje?

Že má obecně Porsche nadvládu nad Nissanem je snad každému jasné, ne? ;-) >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 25.01.11  11:27

« Re: Co se to tu děje?

Švihák podmiňuje zveřejnění návratem k předchozím vymoženostem - např. čas příspěvku v diskuzi na hl. stránce a Sysojovi tam stále někdo radil, že vlastně to moc nejede, že se asi naštval, ani nevím, že to stáhl, ještě nedávno tu byl..... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Ajin-MoDo-Team-

Ajin(MoDo Team) 25.01.11  11:15

« Co se to tu děje?

Našel jsem zajímavou fotku, kde je vidět nadvláda Porsche nad Nissanem GT-R
    [odkaz] a koukám, že recenze Sysoje a dokonce i Švihákova 911 jsou stažené :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.01.11  23:54

« GTI V versus GTI V Edition 30..

Tak tady v testu Golfu GTI V Edition 30 nic o tužším podvozku nepíší, tak asi ho měl stejný jako GTI V. Nevm, proč jsem si myslel, že ho ještě lehce snížili a přitvrdili. Ale White Label nám to potvrdí nebo vyvrátí, on má nejen o VW dokonalý přehled, o GTI pak takřka bezchybný ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto soulfly1983

soulfly1983 05.01.11  21:11

« Re: nová OZ kola po stromečkem

to video ma tiez ovplyvnilo pri rozhodovani medzi gti a focus st :-) ale mam pocit ze Tiff Needell si tam dost pomahal rucnou brzdou, ako ukazuje napr tu: [odkaz] .. otazka je ci takyto styl jazdy je rychlejsi ako ked sa clovek snazi ist cisto. Osobne som bol spravanim auta na okruhu milo prekvapeny, spravalo neutralne a predvidavo a rozhodne nebolo take "tazke na cumak" jak furt pocuvam ze vsetky predokolky su.. akurat pri prudkom brzdeni som mal pocit ze sa auto trochu vlni a toho vykonu by mohlo byt este o trochu viac (alebo nizsia hmotnost) ale to je dane aj charakterom okruhu, kedze slovakiaring je dost rychly..

to ci by som kupil auto po niekom kto s nim takto zachadza, hm no to je dobra otazka, zalezalo by ci toho cloveka poznam a verim mu ze tomu nenakladal so studenym motorom a pod :-)

co sa tyka rozdielu medzi edition 30 a normal gti tak myslim ze podvozok maju rovnaky, rozdiel by mal byt "len" v motore (k04 turbo..) a nejake veci v exterieri/interieri
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.01.11  23:47

« Re: nová OZ kola po stromečkem

video dobrý, znám ho důvěrně, mám to nahrané na DVD rekordéru s českým dabingem ;-) :yes: Ale GTI bylo taky Edition 30 a to mělo pokud vím nejen vyšší výkon, ale taky tvrdší naladění proti "běžnému" GTI. Nebo ne? Ty jsi v GTI V "soudní znalec" ;-) A pokud se pamatuji (nejsem Mojito), myslím že jsi psal, že jsi přemýšlel o koupi Edition 30 ale rozhodl ses "jen" pro GTI :-) To jen je hodně v uvozovkách, rozhodně pětkové GTI už pozvedlo GTI verze Golfu výrazně výše než to před tím VW zazdil verzí III a IV...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…