Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 02.03.11 15:35
« Re: Objednány nové pneu Continental CSC 5
Škoda, i když ty budou taky výborné, ale zase si aspoň ověříš řeči o nížší km životnosti vzorku Pirellek.
P.S. Ptal jsem se přímo v Continentalu a CSC5 v 225/40/18 tu není (v celé republice) ani kus.
Jedině 235/40/18, u které je teď cena s DPH (pro členy BD klubu) 5.452,- Kč/kus. -
Thomasino 02.03.11 09:28
Ale kdy budeš hodný, mohu ti půjčit moje GTI a srovnáš si to sám ;-) :-) Ty jsi jeden z mála lidí, komu bych to byl ochoten na chvilku půjčit :-! S Mojitem jsme se už taky domlouvali na krátké prohození Rocca R a GTI při nějaké naší projížďce ;-)
Ikdyž teď mě tak napadá, na vašem G6 GTI máte vlastně Dunlopky SportMaxx, pokud se dobře pamatuji.. Tak to ti moc ke srovnání asi nepomůže.. -
white label 01.03.11 23:13
Th
Ten odkaz dobře znám, jen podle něj se nabízí CSC5 při profilovém čísle 40 až od šířky 235 mm, tedy 235/40/18", což je doporučený rozměr třeba pro rocco, nebo Passat CC. Přitom ten rozměr 225/40/18" už na internetových obchodech je, takže to asi jen nezaktualizovali.
CSC5 budou určitě výborné, jen je škoda, že mi nemůžeš zprostředkovat i srovnání s CSC2 a CSC3... -
Thomasino 01.03.11 22:51
To nesmíš kupovat tak narychlo! >:-[] Pak je to zbytečně drahé... Já si na ty CSC5 taky budu muset asi týden počkat. Ale zatím je čas. Nicméně tak v půlce března bych rád už přezouval a dělal garančku po roce s výměnou oleje, brzdovky, plus geometrii atd. -
element5 01.03.11 22:00
Taky jsem si vybral Hankooky Ventus S1 evo, ale kupoval jsem tak, že jsem ráno začal s hledáním a večer jsem je už musel mít namontované.... Samozřejmě je v požadované velikosti nikde neměli, tak jsem nakonec pořídil GY Eagle F1 Assym. a nelituju, jsou parádní... :-) -
Thomasino 01.03.11 17:26
Ty jsou v těch testech většinou taky mezi prvními pěti. V tom časáku co mám doma jsou tuším na 4.místě, mají horší brzdnou dráhu na suchu co si pamatuji. Taky jsem je dost zvažoval. Ale CSC5 budou o něco lepší a cena je skoro stejná, takže jsem chtěl to nejlepší :-)
edit:
[odkaz]
-
Thomasino 01.03.11 16:02
A mrkni na rok 2010:
AMS (DE) 2010 - 245/45 R17
1) Hankook Ventus S1 evo ***
2) Goodyear EfficientGrip ***
3) Pirelli P7 Cinturato ***
4) Continental Sport Contact 3 ***
5) Dunlop SP Sport Maxx TT **
6) Nokian Z G2 **
7) Michelin Pilot Sport 3 **
8) Uniroyal Rain Sport 2 **
9) Vredestein Ultrac Sessanta **
10) Bridgestone Potenza RE050A *
ADAC/ÖAMTC (DE) 2010 - 225/45 R17
1) Pirelli P7 Cinturato ***
2) Dunlop SP Sport Maxx TT ***
3) Continental Sport Contact 3 ***
4) Michelin Pilot Sport 3 ***
5) Bridgestone Potenza RE050A ***
6) Goodyear Eagle F1 Asym. **
7) Vredestein Ultrac Cento **
8) Hankook Ventus S1 evo **
9) Kumho Ecsta KU39 LE Sport **
10) Uniroyal Rainsport 2 **
11) Firestone Firehawk SZ90 **
12) Maloya Futura Sport W **
13) Nankang NS-20 Noble Sport -
14) Sava Intensa -
15) Goodride Neza200 -
16) Wanli S-1063 -
17) Sunny SN3800 -
AutoZeitung (DE) 2010 - 235/40R18
1) Pirelli PZero ***
2) Continental Sport Contact 3 ***
3) Bridgestone Potenza S001 ***
3) Hankook Ventus S1 evo **
5) Goodyear Eagle F1 Asym. **
6) Michelin Pilot Sport 3 **
7) Nokian Z G2 **
8) Dunlop SP Sport Maxx GT *
9) Vredestein Ultrac Sessanta *
- samozřejmě se to nesmí brát úplně vážně, ale když to vychází ve více testech podobně, jistou vypovídací hodnotu to asi má.. Nicméně osobní zkušenost a reference od známých jsou nejlepší. Navíc na každém typu auta se to může chovat jinak (předokolka, zadokolka, čtyřkolka). -
Thomasino 01.03.11 15:58
YPSI - přehled testů dle roků je třeba tady:
[odkaz]
A pak mám letní AutoTIP SportsCar, který vychází 4x do roka a tam je právě celkem velký test německého AutoBildu, kde byl test 19" 235/35 (na předku) a tuším 255/30 (na zadku) na Céčkovém AMG a kde první byly CSC5 a druhé těsně Pirelli P-Zero. PS2 skončily až šesté nebo tak něco... Kritizovali je za špatné výsledky a vysokou cenu. I nové Hankooky byly lepší než starší PS2.
Zino, nakonec na tom Nejlevnejsipneu ;-) Srovnali na nejlevnejsí cenu na trhu, snad to do 2 týdnů dodají...
Nový olej, brzdovka a pancéřové hadice už jsou taky na cestě ;-) :-) -
Thomasino 01.03.11 14:09
« Objednány nové pneu Continental CSC 5
Tak jsem dnes objednal ty pneu Continental CSC 5 v rozměru 225/40 R18 a doufám, že tím udělám radost aspoň White Labelovi (samozřejmě nejvíce sobě), aby měl reference z první ruky ;-) :-) Zvažoval jsem stále i ty Pirelky P-Zero, které jsou v testech také na špici, ale CSC5 mají být ještě o něco lepší. A při brždění ze stovky dokonce zastaví o 3m na kratší vzdálenost... -
Thomasino 01.03.11 13:47
« Re: A co tak vyvěsit vítěznou fotku
Matheas - to tady ještě stále platí?? :-O Já myslel, že toto trapné pravidlo se už tady taky vypustilo. Pak ta topka vypadá divně, když je tu spousta jiných fotek. Chudáci nově příchozí, neví které auto je co >:-[] >:-[] >:-[]
Na chvilku tu fotku sem ještě protentokrát dám, ale myslím, že stačí dát hold vítězi tím, že mu člověk pogratuluje ;-)
Edit: Tak je tam. Jen je to trochu schíza. Je tu vidět 15 aut a z toho je 9x BMW >:D >:D Navíc všechny fotky teď ponuré a tmavé... -
Thomasino 21.02.11 15:22
« Policie chytila mazdu s antiradarem. O auto tentokrát řidič nepřišel.
Zajímavý článek o aktivních antiradarech - rušičkách laseru :-)
[odkaz]
- jen se divím, že když už někdo používá rušičku laseru, že ji nemá nastavenou tak, aby se po 2-4 vteřinách vypla, jak to většina dnes prodávaných rušiček umí :-) Mezitím může řidič rapidně přibrzdit a snížit tak případnou nepovolenou rychlost...

[odkaz]