Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 22.11.12 01:39
« šestový Golfík GTI na prodej :-(
Akorát po 3 letech přichází pomalu čas na poznávání dalších zajímavých aut, ideálně ještě více ultimativnějších a zábavnějších, např. GT86, předchozí Z4 kupé apod. (plus prdítko na běžné popojíždění), a proto jsem se rozhodl s těžkým srdcem svoje GTI prodat, ikdyž jako univerzál pro každý den opravdu nemá chybu.
Podrobnosti pak zde:
[odkaz]
-
Thomasino 26.03.12 23:41
« Re: CSC5
To si ale jeden musí vybrat, jestli chceš průměrnou gumu co se týká gripu, brzdné dráhy, komfortu tlumení nerovností, ale s dobrou životností, nebo jestli oželí dlouhou životnost a chce TOP pneu na jízdní vlastnosti, tlumení nerovností, brždění atd. Oboje dohromady jde těžko kombinovat >:-[] >:-[]
Teď vyšel v AutoTipu další velký test pneu 225/45 R17 a na špici byly GoodYear F1 Asymetrico, Hankook Evo S1, CSC5... Moje Pirelli P Zero tam nebyly, jen ekologičtější Cinturato, skončili těsně po špicí. Ale P ZERO se v tomto rozměru ani nedělají...
P.S.: Před 15 lety se dalo najet na Michelinech klidně 60 tisíc, ale z hlediska gripu to bylo někde jinde než je nyní... Dneska je Michelin kousek za špičkou, co se týká jízdních vlastností, aspoň v rozměrech kolem 225/45 R17 nebo 225/40 R18 pro předokolky. U zadokolek ve větších šířkách si je zase lidi dost chválí, tak nevím... Ale koukal jsem, že Porsche na nové Boxstery již nedává Michelin jako dávali, ale dává moje Pirelli P Zero - stejně jako McLaren, Pagani, Aventador... -
white label 26.03.12 22:29
Já měl kdysi letní Micheliny v rozměru 195/50/15". Výdrž lehce nadprůměrná (ale žádný zásadní zázrak) a jízdní vlastnosti (proti Conti, Dunlop, Pirelli...) spíš jen průměr, ale podle jedné zkušenosti nelze soudit značku jako takovou. Je fakt, že v testech běžných silničních pneu dlouhodoběji Michelin nijak zvláš´t nezáří... -
matii 26.03.12 09:10
Malá poznámka k CSC. V sobotu jsem přezouval CSC3 (225/45/17) a s hrůzou zjistil, že místy jsou už jen 1mm nad značkou opotřebení. To jsem slušný řidič a jezdil jsem je jen dvě letní sezóny (cca 35 000Km!!!). Takže pokud do těch pětek chcete jít, určitě počítejte s opotřebením víc než běžným. Já jdu příště do Michelinů ať to stojí, co to stojí. Zimáky po třech zimách na suchu ve městě jak nové. -
Ronault. 21.03.12 15:06
WL: >:D :yes: Že ty seš ten jeden z blbečků o kterých mluvil Bertold či jak se ten šašek pod včerejšímiu prodeji střední třídy jmenoval? >:-[]
Thomasino: Je ti líto GTIčka na poskakování a třeba si ho po tobě koupí nějaký tuner nebo člověk, co se k němu bude chovat hůře. Pravda, sice si pleteš brzdovou kapalinu s chladící, ale i tak ne velmi nízká pravděpodobnost, že se najde někdo další, kdo se k autu bude chovat lépe. V dnešní době poněkud vyhynulý druh.
Ä když chceš kupovat auta, tak si kupuj třeba modely 1:43 a jezdi s nimi po koberci >:-[]
Ale spokojil bych se kvůli nákladům i s "obyčejnou" Z4 kupé 3,0 si ;-)
Nepotřebuji honit na okruhu každou vteřinu, jde mi o zábavu na okreskách :-!