Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Subaru4ever 24.03.10 23:38
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Tak já napíšu něco pozitivního: z oficiálního infa o zrychlení GTI a živého zkouknutí budíků GTI při disciplíně 0-100 na YouTube jsme určil přesné zrychlení Tomasina mezi rychlostmi 30 a 56 kmh. Je to asi 4,14 m/s2. A počítal jsem dál:
Výsledek: Tomasino jel celý úsek na 30ce na jedničku přesně rychlostí 30 km/h. 1 sekundu (rekční doba nohy, pedálu a motoru), tedy cca 8,5 metru před hranicí kžižovatky šlápnul prudce na pedál a přesně na hranici křižovatky začal zrychlovat s výše uvedeným zrychlením. Rychlosti 56 km/h dosáhl po 21 metrech, tedy po započítání šíře křižovatky zhruba 15 metrů za křižovatkou.
Pokud tě tedy vyfotili na 15tém a vzdálenějším metru za křižovatkou, můžeš použít výše uvedenou výmluvu, která je podložena neprůstřelnou matematikou a dokázat, že na 30ce jsi skutečně jel 30 a teprve na 50ce porušil rychlost o 6 kmh. ;-) -
Thomasino 24.03.10 23:34
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Každopádně to zatím vypadá tak, že buď bych zaplatil na místě 2500 Kč za třicítku, nebo zaplatím 1500-2500 Kč ve správním řízení za překročení padesátky, ale pro mě je důležitá ta kvalifikace (pozdější možnost přijít o papíry při opakování) a rozdíl jednoho bodu ;-) -
FRPE 24.03.10 23:34
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Tak dle mě je každopádně pravda na tvý straně "detektive". Jsi dobrý, žes pořídal také foto! :yes:
Já prve v tej Dobříši jsem nesouhlasil, jelikož GPS navi ukazovala 55km za hodku a oni mě tvrdili že jsem jel 67km/h přitom jak je známo navi měří přesně a tachometr ukazuje krapet cca o 5-6km více. Taky nevím jak mě to dopadne.
Každopádně držím palce ;-) :yes: -
berustina 24.03.10 22:51
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Tome - předpokládám, že přímo v tomhle to nebude. Radary budou stanovená meřidla a tam to někde bude. Zkusím ještě mrknout. ;-)
Obecně je to tady: [odkaz]
a radary, reps. silniční rychloměry používané při kontrole dodržování pravidel silničního provozu jsou stanovená měřidla. ;-) -
Thomasino 24.03.10 22:45
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Subaru4ever - díky za odkaz, v rychlosti jsem to prolétl, pak si ještě přečtu v klidu a vytisknu. Ale tak úplně tohle asi použít nemohu, je poznat, že mě změřili těsně před přechodem u školy - ikdyž byla prázdná ulice a široko daleko žádný chodec, natož školák, protože bylo čtvrt na 11 dopoledne (když jsou tam ráno děti, jednu o hodně pomaleji a dávám obzvláště bacha). Takže by stejně argumentovali tím přechodem.. Ale jestli mě vůbec pozvou k vysvětlení, tak mám šanci přijít jen o 2 body a ne o 3 body. Pokuta mě samozřejmě "po zásluze" nemine ;-\
Po odečtění odchylky 3 km je to sice jen 53 km/hod na 50-ce, ale to je už prostě zajímat nijak moc nebude a kvůli přechodu nemá smysl jít do větších sporů nebo do soudu.. Jel jsem sám, nedokáži, že ulice byla úplně prázdná - leda by to bylo pak vidět na té fotce, kterou budou muset doložit..
Zkusit to mohu spíše s tím "Úředním ověřením" radaru, jestli to opravdu musí mít.. -
berustina 24.03.10 22:33
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Subaru4ever, Thomasino - soudního znalce bych se nebál. Když otec složil motorkáře, tak se soudního znalce nedovolal a soud se táhne a táhne. Co se radaru týče, tak ten papír se jmenuje Úřední ověření, pokud by ti tlačili pouze Kalibrační list, pak by s tím radarem nemohli operovat jako s argumentem třetím stranám. Každopádně do 50km/h je povolená odchylka +/- 3km/h a nad 100km/h je to +/- 10% teda aspoň si myslím. ;-)
Thomasino - kdyby si to chtěl přesně, tak: [odkaz] -
Subaru4ever 24.03.10 22:26
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Tom: tak upřesňuji: promluvil jsem s "právní" mamkou a trochu jsem se mýlil: Policista tu větu "tak když vám nemůžeme přišít překročení 30ky, změníme to alespoň na 50ku, aby jsme na tom něco našli" klidně říct může. Prý se ale určitě vyplatí jít do správního řízení, ale může nastat pár "ale". Policie klidně může nechat posoudit událost soudním znalcem, který může prokázat, že podle umístění radaru a přesného místa změření vozidla vůči křižovatce vozidlo v úseku před křižovatkou jelo nějakou minimální rychlostí. Je to výpočet na 5 minut. Policie je ale na takto komplikované řešení příliš líná, takže bych tomu nepřisuzoval nijak velkou váhu. ... Máš jít do správního řízení a požadovat změnu z překročení 30ky na překročení 50ky. To by mělo bez problémů projít (viz. výše). Pak přichází moment druhý, kdy bys měl požadovat certifikaci měřícího zařízení, protože 56 kmh už od 50ky není zas tak daleko (nepřesnost měření). Pokud započítáme pravidlo 10%, mohl bys uspět i s úplným zrušením sankce. K tomuto doporučuji pročíst důkladně na Autowebu: [odkaz]
Edit: klidně mi řekni, jak daleko za křižovatkou tě změřili a já ti to spočítám ;-) -
Thomasino 24.03.10 22:10
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
WII - jediný problém by prý ještě mohl nastat, jaká silnice (odbočka) je už braná jako normální komunikace (a tudíž ruší omezení rychlosti či jiné značky) a jaká ne. Výjezd z parkoviště se v to třeba nepočítá, to je jasné. Ale schválně jsem si tam odpoledne zastavil a šel se pořádně podívat. A vzhledem k tomu, že ze strany té vedlejší je značka dej přednost v jízdě na ústí do hlavní a na té hlavní je těsně před odbočkou značka hlavní silnice, není tady o čem diskutovat, ikdyž je to slepá ulice, která má asi jen 500m. Ale ještě do ní ústí těsně před tou křižovatkou jedna jednosměrka vedoucí souběžně s Hudcovou, jen jde vrchem kolem domků, takže podle mě tohle je OK. No uvidíme, myslím že to bude za dva body, ale flastr ve správním řízení může být zase větší než na místě :-| -
Subaru4ever 24.03.10 22:07
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
K Autowebu: dokonce si myslím, že se v tomto případě jedná přesně o problematiku "materiálního aspektu přestupku", která se na Autowebu pod rigorózním dohledem pana Berana v poslední době mohutně řešila ;-) -
berustina 24.03.10 22:02
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Thomasino - tak vidíš, že to nakonec dobře dopadne. Čas od času je dobré nenechat si * na hlavu. Ale nesmíš dopadnou jako já, když jsem dostal předvolání a jako hrdina jsem nakráčel s tím, že to není moje auto a kdo mi zplatí můj drahocený čas, který jsem trávil cestou na magistrát a pak se ukázalo, že to kdysi bylo moje auto. ;-) Chybovati je lidské.
Subaru4ever - začínáš se mi líbit, vkus na hudbu, přehled ve vyhlášce. ;-) -
Thomasino 24.03.10 22:00
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body :-(
No spíše si myslím, že by byla šance v tom, že uvedl do protokolu porušení dle paragrafu XX a vyhlášky YY, a pokud v tom článku je porušení jen o 0-20 km a v jiném o 20-30, tak pak se o tento přestupek nejedná a možná by nemohli řešit ani ten menší - ale na to si nějaké naděje raději nedělám... Ale zastavit mě asi může jen tak a pak až si zrovna něco najít ;-) Každopádně až pak jsem si uvědomil, že jsem tam mohl připsat, že mě nedali ani dýchnout, což pokud vím mají za povinnost nyní pokaždé. Zvláště pokud řidič nějaký přestupek udělá :-) :-)

To jako myslíš vážně, nebo si děláš pr.dell?? >:D
Těch 15 metrů nevím, nevím, musím ráno mrknout jak pojedu zase kolem.. SPíše to vidím tak na 10-15 metrů ;-)