Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 25.03.10 11:01
« Re: Tak mě změřili laserem a asi jsem přišel o 2 (nebo 3??) body
Co je protiprávní? Že jsi nesvéprávný? To je jen smutné, ne protiprávní ;-) >:D
Tak jsem ráno schválně zkoušel, na jakou vzdálenost zrychlím z 40-ceti na 55 km/hod a na dvojku v točkách je to asi tak 10-15m, takže víceméně OK >:D >:D >:-[] -
Thomasino 25.03.10 00:16
Tak to jsi mě teď uklidnil a mohu jít taky s klidným svědomím spát ;-) Zítra si to schválně vyzkouším.. Pak si tam udělám nějaké foto pro dokladování správnímu orgánu, jelikož podle vodorovného výstražného trojúhelníku před tím přechodem se dá na té jejich fotce (co mi ukazovali na displeji toho radaru)přesně určit, kde se auto ve chvíli změření nalézalo a tudíž že je to za tou křižovatkou :-)
Díky a dobrou :-) -
Subaru4ever 25.03.10 00:06
Tom: na stovku to GTI trvá 6,7 vteřiny. I kdyby jsme počítali, že je zrychlení konstantní (jako že zatraceně hodně není), tak ti každých "nových" 20 kilometrů za hodinu bude trvat 1,34 vteřiny. Jelikož ale to zrychlení bude ve skutečnosti necelých 8 vteřin, tak se dostáváme k číslu 1,6 vteřiny. Nejvyšší zrychlení je při nejnižších rychlostech, mezi 30kou a zhruba 60kou už je "normální" a po překročení 80ky docela rychle zrychlení "klesá".
I těch 1,75 co jsem napsal je hodně nepřesných, protože to je tak krátký časový úsek, že se blbě měří. Ale tvůj odhad "2,5" je hodně daleko. Bude to skutečně kolem 1,7 vteřiny ;-) -
FRPE 25.03.10 00:05
Tom - díky, jsem hotovej, vstával jsem dneska ( včera ) ve 4h a makal, takže zítra to v klidu přelouskám.
Berustina - pán neměĺ ochranu 8-s
Subaru - právní mamka, prezidenstký taťka, ministerská ségra, hm
Přeji dobrou noc. -
Thomasino 25.03.10 00:01
Frpe - tak přesně pro tebe je v tom případě tento článek, doporučuji přečíst důsledně a vytisknout před tím než tam půjdeš to řešit. Možná bych si zapnul i diktafon na mobilu a až ti budou tvrdit, že je jedno že jsi porušil lehce rychlost na přehledném úseku, že je to stejné jako u školy, můžeš vytáhnout tohle a říct že to nahráváš, myslím že by ti mohli dát nejnižší pokutu co jde ve správním řízení ;-) :-)
[odkaz]
-
FRPE 24.03.10 23:58
Tome - už jsem to před časem popisoval na svým disku. Měřila červená civilní Thalie - jeden cajt a nahoře dva chytali. Měli docela dost aut, X-ganga ví kde to je a je to krav.skej úsek kde málokdo 5Okm/h dodrží, taková periferie ale je to ještě před cedulí konec města. Fotku či záznam jsem chtěl, byl jsem odmítnut.
Berustina - ano asi ano, na tom místě je mírný kopec, cedule 4% sklonem, pán cajt říkal abych někda navštívil "Modrou ústřici" že tam dělá jeho starej. Že prej vypadám jako ňouma a toho prý ještě "neměl" tak nevím ... :-O 8-s -
Subaru4ever 24.03.10 23:53
Já naprosto odmítám na přehledných úplně rovných úsecích jezdit na 3ku. Přijde mi nedůstojné jezdit v běžném provozu po rovině na 3ku :-| ... takže podle toho moje dodržování 30 ky se zařazenou 4kou vypadá >:-[] -
Thomasino 24.03.10 23:51
No je pravda, že na té třicítce jezdím spíše 40, třicítkou se snad ani jet nedá, to bych musel jet fakt na jedničku..
edit: ale mohu si to tam zítra zopáknout a zjistit, jak rychle zrychlím z 30 na 56, nejlépe tedy bez toho měření laserem ;-) -
Subaru4ever 24.03.10 23:48
Beru: Já jsem vycházel i z oficiálního čísla zrychlení GTI od automobilky a pokud vyloženě chceš, tak ti to celý vypočítám přes výkon motoru, převod převodovky, aerodynamický odpor a další spoustu parametrů. Dostanu se k přesnějšímu číslu v rozmezí 4,00 až 4,30 (zrychlení), bude to dokonale podložené a přesné, ale už to nebude na 5 minut ;-\
Beru: Ne, dělám si srandu >:D, protože ty si taky děláš srandu >:D :yes: (ale počítat bych to nechtěl, bylo by to na hodně dlouho) -
Thomasino 24.03.10 23:46
Každopádně 500 Kč je divná sazba. Za překročení rychlosti je i dle toho předchozího odkazu minimálně 1000 Kč. Kdo ví jaká to bylo složenka >:D Možná to bylo do jeho kapsy a složenka falešná.. Ukazovali ti fotku z radaru? Nebo dle čeho tak soudili? U nás musí mít nějaký důkaz (naštěstí), v sousedním Rakousku stačí, když to policajt řekne a nemusí mít ani radar! Ale pokud budeš tvrdit, že nemá pravdu, jde policista na přezkoušení a pokud se ve 3 případech vleze do nějaké odchylky tuším 10 km, platíš pálku jako prase vč.soudních výloh >:-[] >:-[] -
berustina 24.03.10 23:45
Tome - tak tam to asi neplatilo. Hmmm divné.
Subaru - živého zkouknutí budíků GTI při disciplíně 0-100 na YouTube - tato pasáž je už argument. Pokud je na magistrátu neposadí tohle na p.r.d.e.l., tak už nevím co. >:D -
Subaru4ever 24.03.10 23:44
Ne, prostě jsem vzal tužku, papír, kalkulačku, mozek a Youtube a spočítal to :-)
Pokud bys byl změřen na 10tém metru za křižovatkou, musel by sis nechat rychle přečipovat motor na asi 1,5násobný výkon a krouťák, aby jsi na 30ce jel 30kou >:D -
FRPE 24.03.10 23:42
Byli dva a oba nepříjemní jako trdel. Vypsal složenku na 5OOKč zkontroloval OP a TP, ŘP nechtěl, nevím proč a dal mě to k podpisu. Řekl jsem slušně že se mě to nezdá a odmítl podepsat. Chtěl OP znova, řekl jsem že já i kolegyně viděla že již jí jednou ode mě měl a dle ní přece vypsal pokutu a záznam o přestupku. Začal vyhrožovat že mě vezme na služebnu a kdesi cosi, tak jsem mu jí dal znova.
Trvalo to dobu jako hrom a pak přišel, že bude správní řízení a další ty výhrůžný blepty ... :-( Ne o kalibraci jsem si v tm údivu neřekl. 8-s

btw : fotky na zvedáku jsou :yes: