Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Honza-Micka

Honza Mička 27.03.10  23:27

« SRAZ

WL,psal jsem si ted na FB s Ricardem a dali bychom nekdy pres velikonoce sraz,co si o tom myslis? :-)Co treba moravsky sraz nekde na pul cesty? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.03.10  23:26

« Re: Infinity

Já to ještě neměl možnost vyzkoušet na pěkných okreskách, možná zítra se pojedu aspoň na chvilku projet jestli bude sucho, tak pak uvidím. Zatím mám jen srovnání po rozbitém Brně, a tady bych potřeboval nějaký ještě větší Comfort :-( Třeba to G37 mě přišlo na město tvrdší, ale na okresky zase měkčí..

MOJITO - nudné G37 určitě není, to jsem nenapsal, ten motor je super, má sílu a zátah jako kráva!! A řízení je lepší než v GTI..
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.03.10  23:23

« Re: Infiniti

thomasino - Infi je ale vůz na jiné použití,ale nevěřím,že je s ním nudné :'-( ..na F 1 asi taky mrknu
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.10  23:22

Netvrdím, že bys vůbec nepoznal rozdíl v komfortu 17" a 18", ale ty CSC3 dokážou ten rozdíl zmírnit na poměrně velmi přijatelnou mez, teda aspoň pro mě.
    Na druhou stranu mě zaráží, že ti to připadá i na 17" a režimu "comfort" stále "tvrdé". Na našem GTI6 jsou sice z výroby Dunlopy, ale i když jsou to 18", nebo taky právě vzhledem k tomu, mi to auto (v režimu comfort) vůbec tvrdé nepřipadá...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.03.10  23:13

To už mi přijde zajímavější třeba ta Mazda MX5, co jsem s ní jel v létě, to je zadokolka, navíc lehká, 160 koní není sice až taková sláva, ale zase na tu váhu to s autem dokáže taky zacvičit. Tu bych jako víkendové auto na okresky raději ;-) Ještě by mě zajímalo svezení v Hondě S2000 a mém vysněném Caymanu S nebo Lotusu Elise/Exige...

edit: Dobrou, jdu spát, ráno brzo vstáváme na F1 ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.10  23:13

Rricardo
    Vše co jsi psal máme v GTI6 i v GTI5 a přesto o ceně 1,15 mil nemůže být řeč. V GTI5 jen nešly objednat park senzory i dopředu a v GTI6 zase nešlo objednat el. sklápění zrcátek. Tempomat má u nás GTI6 sériově...
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.03.10  23:12

thomasino - tak na to píšu jen : se vším souhlas :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.03.10  23:08

To že Rocco má z mého pohledu o něco málo horší zadek než GTI ještě neznamená, že ho má GTI úchvatnej ;-) Nádherný zadek má třeba Aston Vantage, nebo DB9 či skvostné DBS, Porsche Cayman, 911 GT3 atd. Nebo Lambo Gallardo atd. atd.
    Na výšce gumy samozřejmě záleží.. Ty máš třeba na 18-kách vyšší gumu než WL na jeho 18-kách..

edit: Pokud to G37 bereš fakt jako GT na dlouhé trasy a ježdění po městě a okolí, tak je to OK. Na zatáčkovité okresky to podle mě není ideální auto, mohli zvolit jinou testovací trasu. Já tu váhu v zatáčkách prostě cítil až moc.. Ale je pravda, že jsem zvyklí je s GTI projíždět hodně svižně a odvážně :-)
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.03.10  23:07

thomasino,ricardo - prachy za Infi jsou dost dobrý,výbava je prakticky full a 1 700 kg váhy by mi vadilo u HH.Alespoň 100 kg mohli ubrat,ale zase by to nebylo tak ,,našlapaný,,výbavou.Něco za něco,taK to je....
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.03.10  23:03

ricardo - to je dobrej nápad :yes: ..na Prahu brzo pojedu

thomasino - no ono taky záleží nejen na velikosti,ale i výšce gumy ;-) ..na Superbu jsem měl preclíky a to byla dost hrůza.Zadek Infi je fakt divnej,ale zbytek je áááách,óóóch :yes: .GTI nemá zas až tak špatnej zadek,to spíš rocco je taková J.Lo.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.03.10  22:59

Zadokolkový pocit je samozřejmě dobrý, to je neoddiskutovatelné, ale na druhou stranu není nutností. Ta lehkost GTI má taky něco do sebe ;-) Mě to trošku těžkopádnější přišlo, přece jen přes 1700 kilo váhy musí být cítit. To i BMW 330i kupé je o poznání lehčí ;-) (přesněji o 150 kilo!)
    Jinak když do GTI přidáš Xenony, 18" kola a parkovací čidla, tak jsi stále jen na 770T :-) Ale jasně, nemáš tam kůži (kterou já osobně nemám rád), navigaci atd.. Je to prostě jiná třída, nedá se to moc srovnávat :-) Já to samozřejmě musel trochu srovnat, jelikož GTI mám už celkem v ruce a kluci jako Mojito, WL a Berustina mají hodně podobná auta :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 27.03.10  22:52

No jo ale nacpi do GTI nebo R bi-xenony, tempomat, dvouzónovou klimatizaci, 18tky kola, parkovací senzory do obou stran atd. (netvrdím, že všechno to je pořebné, ale v tom autě to prostě už je) a přiblížíš se povážlivě blízko základní ceně G37 (1,15 milionu). To nekritizuju, někdo raději V6 kupé (370 Z je vlastně to samé, jen v kačnějším balení a s mírně nižší cenou) jiný dá téměř to samé za ten "plně vybavený" VW. No a v pásmu 700tKč nemá tato značka samozřejmě co nabídnout.
    A s těžkopádností teda nesouhlasím, rychlost a přesnost reakcí reakcí i příjemná středně-třídní mrštnost tomu nechybí a to je v podle mě takový ideál mezi velkým autem a kompaktem.
    Takže tímto beru zpět, co jsem nedávno prohlásil o Mazdě3 MPS, protože toto má lepší "value for money" a zadokolkový pocit z jízdy nemůže nic vynahradit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.03.10  22:41

Pánové, sice uznávám, že 18" kola vypadají o něco lépe, ale i tak mám zatím pocit, že na těch 17-kách Potenzách je auto celkem tvrdé a mám strach, že 18" kola by to o něco zhoršila. Možná s CSC3 na 18-kách by se to chovalo stejně (dle WL), uvidíme časem, až se ty 17-ky sjedou. Takže mám tak 2 roky čas na přemýšlení ;-) A taky silnice po této zimě jsou dost katastrofální, takže bych nerad přišel o disk nebo gumu projetím větší díry :-(
    Zadek toho Infinity se mi taky zrovna 2x nelíbí, ale to u GTI taky..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.03.10  22:32

Ricardo - jak "nijak dramatický rozdíl v ceně"!!?? Vždyť je aspoň 400 tisíc! :-( Pro mě docela podstatný rozdíl.. Moje GTI stálo "jen" 700T. Ale já bych to neměnil, mě to přišlo moc těžkopádný.. Spojka mi naopak přišla hodně tuhá, ale dost podobná v 370Z, na kterou jsem šlapal (bohužel jen na autosalonu bez motoru) asi o 2 hodiny dříve ;-) Ale v GTI je spojka extrémně lehká.. Moc se mi ale líbilo citlivé a tuhé řízení v G37..
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 27.03.10  22:25

No tak se kdykoliv zastav v Průhonicích ;-)
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.03.10  22:01

ricardo - až bude,dej mi info!

berustina- tak asi nějaká konkurence ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto berustina

berustina 27.03.10  21:59

já jen běžel kolem a v autosalonu mají Z-etko a dokonce i se stejně začínající SPZ. Bohužel nejsem schopen si zapamatovat víc jak jedno písmeno a dvě čísla, tak jsem se musel ptát. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 27.03.10  21:58

No bylo to jen včera a dneska, ale bude to zase časem. Budou asi dělat takový turné, aby kompenzovali, že nemají showroom mimo Prahu.
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.03.10  21:52

berustina - nestojí,je v domečku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto berustina

berustina 27.03.10  21:50

myslel jsem vaše (Fefe) Z-etko?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…