Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 27.09.11  06:11

« Re: Ikona GTI

Čau chlape,

ještě jsem se tě chtěl zeptat. Někde v diskusi jsi psal, že jsi měl na autě Bridgestony Potenza RE 050 (bez A) a že jsi s nimi nebyl nějak extra spokojen. Já je mám na Jettě z prvovýroby (akorát s A) a jsem s nimi hodně spokojený. Měl jsem je i na Octávce (akorát už nevím, jestli s A nebo bez) a musím říct, že mimo jiné měly i dlouhou životnost... Jediné mínus, co bych napsal je, že jsou na nekvalitním asfaltu asi trochu hlučnější.... Nevíš jaký je rozdíl mezi 050 a 050A??? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.09.11  22:17

« Re: Ikona GTI

No jo, to ty říkáš často, že? Jenom v lehce pozměněné podobě:
    "Dyť jsem vám slečno říkal, že se vám to tam vejde!" ;-) >:D

Ale v servise podle elektronického katalogu to tak nevypadalo, spousta dílů měla jiná čísla. A na tomto nárazníku je to lízátko dole přidělané jinak, musel se objednat nárazník, černé lízátko (to chodí černé již z fabriky, kdežto u běžného GTI se lakuje v barvě auta) a pak bylo třeba vyměnit dole pod nárazníkem ještě další plast.. A do toho napasovat další 3 díly uvnitř včetně mlhovek..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.09.11  22:08

« Re: Ikona GTi

Dyť jsem říkal, že to tam půjde... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.09.11  21:48

Samozřejmě že "mnohem více" !! :-) :yes:

WL - už mám na autě přední nárazník z GTI Edition 35, šlo to tam !! :yes: >:D Vypadá to výýýýborně ;-) :-) Pak napíši info do novinek proč a jak a dám nějaké foto...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.09.11  20:54

Na závěr si spíš chtěl napsat "mnohem více"... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.09.11  19:56

Ahoj, díky moc za pochvalu.
    K těm mým pocitům z Fabie 1,2T. Jel jsem s tím 20-25 km po dálnici 130 km/hod a pak jezdil po městě. Takže věřím tomu, že mimo město je spotřeba o poznání menší. Ale v tomto režimu jsem měl s Fabií 1,2T průměr 7,0 litru a to jezdím s GTI na úplně stejné trase stejným stylem s průměrem 8,0 litru.
    Když bych jel mimo město v podobných rychlostech jako se dá s 1,2T - tak bych mohl mít průměr tak nějak kolem 7 - 8 litrů. Takže zřejmě ten motor 1,2T funguje lépe hlavně mimo město (podle toho co píšeš), ale po městě a na dálnici (především díky pětikvaltu) to žere na můj vkus celkem dost. Možná šlo ale taky o konkrétní kus, vždy hodně záleží jak se motor zajede a vzhledem k tomu, že to bylo auto z autoservisu sloužící občas jako půjčovna, tak se s ním asi v rukavičkách nezachází >:-[] >:-[]
    K tvému dotazu ohledně občasného vrzání v B sloupku. Také mě po pár měsících hodně vadilo, že mi občas něco vrže v levých dveřích (spíše ale v zimě nebo při větších změnách teplot), tedy kousek ode mě, ale ono na českých silnicích nevydrží asi žádné auto věčně bez občasného drobného zvuku, když se podíváš jak jsou ty auta dělané, tak se není moc co divit. Hlavně pokud je auto sportovnější a tvrději naladěné. Vyšší profil pneu a měkčeji naladěné tlumiče u běžných aut toho odfiltrují mnohem méně :-O
  • 00 Reagovat !

foto Herbi-TSI

Herbi TSI 21.09.11  11:26

« Ikona GTi

Zdravím Thomasino,
    musím říct, že tohle je jedna znejpovedenějších recencí na AUTOCZ. Navíc GTi je jedno z mých nejoblíbenějších...
    Chtěl bych navázat na diskusi na stránce Š. MC. a konkrétně motor TSI.
    Já jsem s 1:2 vcelku spokojený. Na denní dojíždění do práce na trase Opava-Ostrava postačující. Svižnější jízda, sem tam nějaké to předjíždění, ale žádná divočina. Jezdím za 5-6 litrů. Což mi příjde fajn. Byl jsem zvyklý na TDI a zmiňované turbo díry u TSI jsem si nevšiml neboť jízda pod patnácet mi nikdy nebyla vlastní...Osobně si taky dovedu představit 1,4 TSI (118Kw)nebo GTi, ale jako idální masová motorizace mi 1.2 příjde ideální. Papírové hodnoty korejských motorů vypadají skvělé, ale neměl jsem ještě tu příležitost...a popravdě řečeno součastné modely mě k vyzkoušení svým celkovým pojetím až tak nepřitahují. Názor můžu změnit po uvedení i30 II ceed II
    V diskusi s vfjr píšeš, že Fabie měla jen o litr menší spotřebu než GTi. Pokud budu srovnávat motory přímo u G.VI...,tak nevím jestli se s GTi dá jezdit v rozmezí 5,5-9l/ 100Km. Moje 1.2 TSI 4,5-8/l
    GTi VI jsem měl půjčené(sice jen na víkend) od kolegy z Vídně. Je to téměř dokonalé auto. Opravdu jsem si to užil,ale zapůjčený kůs byl v ceně mým dvou G. a spotřeba neklesla pod 8l.
    Může být rozdíl v denním soužití s autem a víkendovém dovádění,ale asi mě nepřesvědčíš, že se s ním dá jezdit pod 6,5l.a i 7l asi představuje hodně velké sebezapření. Naopak se mi nezdá tak vysoká spotřeba u Fabie....
    Chtěl bych se Tě ještě jako majitele VI(s určitýma zkušenostma)zeptat na jeden problém, který začal po 15tis.km trápit mě. Za teplého počasí se začalo ozývat povrzávání někde v oblasti B sloupku a oken. V dešti nebo v chladnějším počasí ne. V nějakém testu jsem četl něco podobného. V servisu mi řekli, že to bez problému odstraní, ale v den, kdy mělo být auto přistaveno k servisu, problém asi vlivem počasí samovolně zmizel. Interiér je naprosto tichý, tak mě tato piha na kráse trochu ruší.Dnes opět...Pokud můžeš, budu šťastný za radu,než to předám do srvisu....
  • « 00 Reagovat !

foto kornel

kornel 20.09.11  22:03

« Re: Alpy

no veru.. len, aby to nebolo tak, ze ta predlzena bude len na dve veci..

P.S este k tym rozvodom.. problem s preskakovanim,, vraj vo vyrobe pouzita malo materialovo kvalitna retaz (nahrady su uz kvalitne) a vraj aj problem s hydronapinakom retaze.. co som cital boli aj nejake pripady, kedy doslo k preskoceniu rozvodov ani nie po 40 tkm. No hadam tie nase dvojlitre nadimenzovali kapanek lepsie..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.09.11  21:51

Není zač. Já zase díky za info o problémech s rozvody, o tom jsem nečetl.
    Aktuálně zrovna řeším zda dokoupit prodloužení záruky o další dva roky, protože mi záruka za měsíc končí. Záleží také na tom, co všechno je z toho takticky vyjmuto 8-s 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto kornel

kornel 20.09.11  21:48

nuz dobre vediet o tomto probleme, sice tak raz za tyzden mrknem na hladiny kvapalin, ale teraz o to castejsie, hlavne tu chladiacu.. inak dost ma serie, ze v Leone FR nieje meranie teploty oleja, to veru dost napovie. Mockrat vdaka za info :yes:

P.S pocul som uz o nejkych problemoch s rozvodmi u 1.8 TSI (predpokladam, ze sa to moze tykat aj 2.0TSI 155KW, nakolko ten vychadza z 1.8TSI) a teraz este, aby sa clovek obaval dalsieho ku*vitka od panov z koncernu.. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.09.11  21:46

Mondeo bylo čiplé a mělo přes 200 koníků (motor byl 2.2), podvozek má taky slušný, ale na úzkých silnicích mělo samozřejmě díky své velikosti asi problém :-( Spolu s druhým dieselem bylo samozřejmě jedno z těch "doprovodných" vozidel, pokud jsme jeli pilu v zatáčkách v kopečkách nahoru nebo dolů ;-) Neztrácelo však moc, po chvilce nás zase dojeli.. Ale on ani Mustang není svým pojetím auto na podobný styl jízdy který jsme občas předváděli, i díky svému automatu je to ideální auto pro klidnější jízdu s kocháním se nádhernými vyhlídkami se staženou střechou. To auto má něco do sebe úplně jiným způsobem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.09.11  21:31

Vodní pumpa - info pro kornela:
    Odešla mi a byla v záruce vyměněna. Projevovalo se to pár týdnů tím, že mi mizela chladící kapalina a dokonce 2x to na mě zařvalo červenou výstražnou hláškou, že je jí tam málo a že musím doplnit. Také se motor v nedávných teplech rychleji přehříval a teplota oleje lezla při střední zátěži rychleji nahoru než dříve (mám ukazatel nejen na teplotu chladící kapaliny, ale také na teplotu oleje motoru).
    U motorů 1.8 TSI (hodně prodávané v Oktávkách II, občas Passat nebo Audi A4 apod) nebo 2.0 TSI novější typ EA888 155 kW (Golf GTI, Audi A4, občas Passat) byla nějaká konstrukční chyba té vodní pumpy a celkem často prý odchází :-O :-O U mě dostala asi hodně zabrat v Itálii, ikdyž jsem si teplotu oleje a chladicí kapaliny samozřejmě hlídal a často jsme na vrcholcích chladili při běžícím motoru, kochali se a kouřili. Nyní koncern mění za jiný typ (jiné objednací číslo), vyměnili mi včetně hadic okolo a projistotu také řemene.
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 20.09.11  20:16

Pomalé určitě ne, ale třeba to Mondeo asi nebyl ideál na ty úzké alpské silničky, ale pokud by to byl nekuřák, jako já (spíš teda vyléčený kuřák)... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.09.11  19:55

Když jsme jeli občas "pilu", tak rozdíly byly dost znát. Museli jsme pak na některé trochu čekat, ale na druhou stranu to nebyl až takový problém. Jen si pak dělali výrazně kratší pauzy na focení a na kouřovou ;-) :-) Ale vyloženě pomalé auta jsme tam neměli...
  • 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 20.09.11  19:24

« Alpy

Čau Thomasino,
    chci se zeptat: Vím, že jste na jiném webu řešili před výpravou výkony aut zúčastněných... byla tam o tom docela zajímavá debata ;-) Byl tady u někoho z vás poznat výkonový hendicap?
    Jinak fotky jsou super :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.09.11  12:23

« Toyota FT-86 II dnes na TV Prima v Autosalonu

Koukali jste dneska na TV Prima na autosalon z Frankfurtu? Bylo to pár záběrů na "moji" toužebně očekávanou Toyotu FT-86 !! :yes: :-)
    Nebylo to ale bohužel moc dlouhé, ale i tak vypadá dost sportovně a agresivně, jen ten buclatý zadek mohl být ještě lepší. Zadní nárazník je moc vystrčený ven a rozdíl mezi jeho ukončením a ukončím křídla je velký... Už se těším, až ukáží definitivní verzi v Tokyu a až ji uvidím na živo. Hlavně jak bude fungovat na silnici ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 17.09.11  12:22

« Re: Funguje zde na MACZ ještě admin pro mazání fejků?

zrejme by si mal podakovat adminovi aj ked taktiez neviem kto ho momentalne robi >:D automaticky po zmazani recenzie hodnotenie zmizne sa mi zda az po dvoch tyzdnoch za noc urcite nie ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.09.11  12:18

Tak hodnocení zmizelo, měl jsi pravdu, asi to zafunguje až při nějaké noční aktualizaci, jak už to tak bývá... Tak aspoň že tak...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.09.11  17:40

Ta devatenáctka byl jeho věk? ;-) Já mu napsal na mejl, aby pochopil trochu více co způsobil. Kdyby takto divně hodnotil všechny, nemám s tím až takový problém, ikdyž 2 za auto je hodně úlet, to bych nedal ani pojízdnému trabantovi >:-[] Takto ale zkazil pár lidem někalika-měsíční práci, jen proto že se rozhodl bodovat naprosto neuváženě a bez souvislostí... Je zde pár lidí kteří hodnotí kolem průměru 9, ale dělají to aspoň spravedlivě u všech. S tím takový problém nemám, je to jejich právo...
    Kdyby tato auta opravdu dělší dobu řídil, nemohl by takto psát o Meganu, který je průměrné auto ve své třídě a Golf (obyčejný, nemyslím ani GTI) nebo Focus ho hravě strčí do kapsy. Natož o tom, že Porsche 911 a GTI mu nic neříká, že ho nezaujala a další podobné řeči svědčící o tom, že skutečný přehled asi moc nemá...
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 16.09.11  17:03

Neboj, to hodnocení mizí až nějako po týdnu, Ricardovi jsem už včera taky psal. Grandtour19 ale nejspíš dodržel slovo a smáznul se sám. Nechal tu příspěvek na rozloučenou, tak se mu nezapomeň ozvat a trochu ho provézt! ;-)

Rozloučení

Pánové, jak jsem postřehl jedná se o pravé oslovení. Určitě bych našel i jiné, ale nehodlám se ponížit na vaši úroveň.
    Je zde spousta zajímavých komentů, ale na všechny nehodlám reagovat.
    Nikdo z vás mě nezná, nevíte co dělám a čím se zabývám!!! asi by jste se hodně překvapili kdyby jste to věděli, ale to už se nedovíte. Jen chci reagovat na jednu věc, ano s těmito vozy jsem se svezl a jednalo se dlouhé cesty v běžném provozu a několik kol na Brněnském okruhu.
    Tím končím a loučím se s radostí.
    Někdo z vás mě vyzval k osobní konverzaci, je možné, ozvěte se na k.lmar@seznam.cz a můžeme se pobavit.

Hezký den všem koncernovým fandův:)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…